prrkleen tulli heput..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja sakke, 9.7.2008.

  1. sakke

    sakke 1st gear

    ..on maalanneet maali tussilla tulissa taka ikkunaan jotai merkintöjä. :mad:

    eli kyseessä on siis avoauto.

    millä saan maalit pois ettei takaikkuna himmene?

    maalinpoisto aine ei hyvä
    -tuhoaa ikkunan

    brake-cleaner ei hyvä
    -ei tehoa :eek:
     
  2. surma erkki

    surma erkki 3rd gear

    Lämmintä vettä?
     
  3. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Jos se on oikeaa lasia, niin asetoni tai tinneri. Jos muovia niin vituiks män.. Hiomalla ja kiilottamalla. Vois lähteä kyllä, kun laittas ihan hienoa tahnaa myllytyskoneeseen ja sillä laskis.
     
  4. Macho

    Macho Gearhead

    Mitäs tulli sanoi tihutyöstään?
     
  5. surma erkki

    surma erkki 3rd gear

    ai juu tussilla....no ei sitte :oops:
     
  6. Damned

    Damned Gearhead

    Vie sinne tulliin ja sano että poistakkee. Hittojako tuosta omaa ongelmaa ottamaan ku et ite sitä oo tehnä. Katot vaan viereltä että tulee samaan kuntoon ku mitä se oli ennen sotkemista.
     
  7. sakke

    sakke 1st gear

    juu ikkuna on tosiaa muovia,eikä tunnuu lähtevän pois millään,mitä siihen uskaltaa laittaa.

    tulliin on vittumaista valittaa ku on amerikan puolella töhrineet sen :mad:
     
  8. Damned

    Damned Gearhead

    No niinpä tietennii. Minä heti että Suomen puolella juuttaat töhrineet vaan ei, ameriikan Joe vauhdissa.

    Entä jos hirmu varovasti hienolla paperilla (1500/2000) ja vedellä ottas ensin maalit pois ja sitten hiomatahnalla kiillottas?
     
  9. bulldog´s

    bulldog´s Gearhead

    Oletko varma että on muka tullin tekemiä?
    Yleensä laseihin kirjaillaa lähtömaassa kontituskentällä noita numeroita ja merkintöjä että autot osuu oikeisiin kontteihin...
     
  10. bulldog´s

    bulldog´s Gearhead

    Oltiinkin nopeampia... Näin minäkin ymmärsin.
     
  11. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Ei välttämättä. Ei ainakaan muoviastioita tai akryylimuovisia raappoja oo sulattanut kun semmoisia oon maalinpoistohommissa käyttäny. Mut varovasti, jos päätät kokeilla, ja mä en ota vastuuta jos menee v...iks.
     
  12. Make.S

    Make.S Gearhead

    Jossain auto-ohjelmassa ne kihnutti corveten lasit "uusiksi", mutta mistä noin hienoja hiomapapereita saa?
     
  13. jankinnu

    jankinnu 3rd gear

    Kaveri oli josku 14 vuotta sitten kiillottanut naarmuuntuneet tuulilasit ammattikoulussa jollain hiomalaikalla ja tuli kuin uudet, eli eiköhän tuo jotenkin onnistu?
     
  14. -TH-

    -TH- Gearhead

    eti jostain sellasta citrus tarranpoistospreitä, keltanen etiketti. se on jotain proainetta... luonnonmukaista sotkua. sillä lähti ainakin kaikki tarrat,liimat ja tussikynä kirjotukset koneiden kyljistä ym.
     
  15. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Itse löysin joku aika sit 2000 paperia ihan paikallisesta rautakaupasta. Jossain mielenhäiriössä varmaan ovat tilanneet. Yleensä loppuu siihen 1200 karkeuteen valikoima.

    Mutta jos oikein varman päälle haluaa ottaa, niin tuommoinen firma kuin Plektra Trading Oy myy hiomatyynyjä, yhdeksänosainen sarja, karkeudet 1500 - 12 000. Tuolla setillä saa jo peilipintaa tarvittaessa, vielä kun jollain vahan tapaisella viimeistelee jos haluaa.
     
  16. maka

    maka Gearhead

    Kokeile ensin Akro-taikasientä (Mats & Matting Oy, www.akro.fi). Se on sieni jota kastetaan veteen ja sitten pyyhitään. On aika erikoinen sieni kaikenlaiseen puhdistamiseen. Ei ole mitään myrkkyjä eli voi puhdistaa vaikka ruokailuvälineitä...

    Jossain Mobilistissakin oli verhoilua puhdistettu sillä ja kovasti kehuttiin.
    Itsekkin oon kokeillu monenlaisiin pintoihin ja hyvin on toiminu. Voi hyvinkin toimia tuossakin, ei ainakaa korkealta putoa...

    Hintakaan ei ole paha, perussieni maksaa noin 3-5 egee.
     
  17. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    No ei sitä todellakaan kannata millään hioa.
    Kokeileppas esimerkiksi takalasin (muovin), mittariston ym. muoviosien kiillotukseen ja puhdistukseen tarkoitettua "koala" tuotetta. Saa mm.TA-motorista Luulajasta.
     
  18. Hoke

    Hoke 2nd gear

  19. DX

    DX Double Gearhead

    Wurthin pro cleaner on aikas proo kamaa, se mandariinin tuoksuinen, mitä se aine nyt olikaan, kaikki muovit on sitä hyvin sietänyt mitä vaan olen keksinyt koittaa.

    Jos hiomaan alkaa niin 1500 naarmua ei saa ihan helpolla pois, ei oikeen kakstonnisenkaan, syövät matskua liikaa, ei ainakaan ilman että joutuu myllyttään kovan pinnan kokonaan pois, en suosittele ja aivan mieletön homma.

    Jollain klaseista tarranpoistoon tarkoitetulla terällä ensin maalikerrostuma pois, mielellään terästä kuluttaa kulmat "pyöreex" etteivät tee naarmuja.

    Sitten hemmetin hienolla hionta/mattaustyynyllä tai karhunkielellä koittaisin jossei loput cleanerilla putsaamalla lähde ja myllyttäisin esim. 3M finish polishilla ja pehmeellä vaahtomuovilla ja lampaalla perään tai pelkällä lampaalla.

    Varovasti veden kanssa, jos lämpee liikaa tulee vituiksmän kylään.
     
  20. Macho

    Macho Gearhead

    Saahan noita 2000 hiomapapereita vaikka mistä, esim motonet ja maalikaupat jos niitä on vailla.
    Tosin kiilloitustahnat olis mun valinta, samalla vetää koko ikkunan kiiltäväks. Oletettavasti siinä muutenkin vanhoja naarmuja.
     

Kerro tästä muillekin!