Levyleikkurin teristä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja JesseX, 12.7.2008.

  1. JesseX

    JesseX 1st gear

    Olen jo pitkään suunnitellut levyleikkurin tekoa ja nyt alkais olla osat siihen rojektiin hankittuna. Paitsi terä. Eli nyt kiinnostaski tietää kuka myy levyleikkurin teriä ja mistä aineesta ne on valmistettu
     
  2. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Kysy Alikolta jos ne myisi teriä erikseen...toisaalta saattaavat katsoa kilpailijaksi... :rotfl:
     
  3. JesseX

    JesseX 1st gear

    Tuntuvat kyllä olevan melko suolasen hintaisia nuo terät kun asiaan paremmin perehdyin.. :-? Näin ollen aloin miettimään pystyisikö sellaista itse vamistamaan, esim. jyrsimällä? Ja mistä raaka-aineesta ja millaisella terällä? :)
     
  4. amis

    amis 1st gear

    Varmaankin kannattaisi kysellä jostakin käytettyjä/loppuun ajettuja teriä, sellaset voisi vielä välttää harrastekäytössä kunhan käyttää hiomakoneessa?
     
  5. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Meinaatko tehdä kaarisakset vai oikein kunnon leikkurin? Kuinka paksulle levylle?
     
  6. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Voithan sä aina tehdä terän itse ja käyttää karkaisussa. Silloin sun pitää vaan tietää mistä aineesta sen teet jotta karkaisu onnistuu. Nuorrutusteräksestä onnistuis hyvin, mut mahtaako sitä saada levynä...
     
  7. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    ..

    nettikoneessa oli ainakin aikoinaan levyleikkurin terämateriaalia myynnissä..
     
  8. JesseX

    JesseX 1st gear

    Ihan kunnon levyleikkuria oon suunnitellut. Elikkäs parilla hydrauli sylinterillä toimivaa. Leikkuu leveys ei tarvis olla kun metrin luokkaa ja 6 millin levy ois vielä hyvä saada leikattua. :p

    Vois jopa tulla halvemmaksi tehdä itse terät kun ostaa jostain mutta kaikkein parashan se ois jos jostain löytäs käytettynä :wink:

    Ois se vaan tuo rakentelu helpompaa, nopeampaa, mukavampaa, siistimpää ja ennenkaikkea säästys siltä kauhealta rälläkän huudattamiselta kun ois levyleikkuri 8)
     
  9. B 50

    B 50 Gearhead

    Duunissa teen levyleikkurin teriä Böhler K110:stä. Aikaisemmin tehtiin Sverkeristä. Kyllä se koneistaja siihen työkalut löytää, nou hätä.
     
  10. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Nythän meillä on teräntekijä tiedossa! :D Ei puutu enää kuin sähköohjauskaappi, hydraulikoneikko ohjausventtiileineen, kaksi erikokoista sylinteriä, yläterän kelkka ohjauksineen, alaterän pöytä joka säädettävä (terävälys), hydrauliset levynpitimet, 6mm vaatii jo sellaiset, takavastekin olis hyvä, runkokin ja pari ruuvia...niin, ja turvallisuusvekottimet ja suojat...onko itua pihistää siitä terän hinnasta?
    Suunnitteletko koneen itse?
     
  11. pantera

    pantera Double Gearhead

  12. amis

    amis 1st gear

    Harrastaminen on kivaa mutta aika rojekti tollasen levyleikkurin rakentaminen. Kannattaisiko harkita käytetyn leikkurin ostoa, joku vanha solko on jo paljon helpompi parantelukohde kuin alkaa tyhjästä rakentamaan ja tulee melko varmasti halvemmeksikin :)
     
  13. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    :rotfl: :rotfl:
    Tätä minäkin tarkotin, tuossa näkyy kaikki tarpeellinen mitä siinä pitää olla. 6mm on ainevahvuutena jo niin paksu, ettei sitä enää leluilla leikellä. Vaikka olisikin vain metrin pätkä. Täytyykö se nyt paljastaa, että olen suunnitellut pari leikkuria toimeksiannosta, isompi 20x4200mm. 8)
     
  14. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Vanhan solkon mukana tulee ne käytetyt terätkin... :D
    Asiaan...tossa juuri katselin eilen käytettyjä, oliko se Nettikoneessa...muutaman tonnin hinta, sanoisin että tähän omavalmisterojektiin palaa ainakin 25...35 tonnia rahaa jos tekee kunnollisen ja 6:lle millille. Ei ole järkeä tehdä sitten metrin mittaista vaan esimerkiksi 2,5...3 metriä samantien, sylinterit on ihan samat siinäkin...levynpitimiä vaan enemmän...
    Esimerkiksi Alikollakin on välillä vanhoja vaihtokoneita myynnissä.
     
  15. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Kävin vielä tossa nettikoneessa ja siellä oli pari leikkuria:
    id 674338 Göteneds 3x2100 2900 eur
    id 669543 Wöst?? 5x2000 4600 eur
    Toi jälkimmäinen on ihan koneen näköinen...
    Alikon vaihtokoneet on nyt turhan järeitä 10...16mm levyille
     
  16. B 50

    B 50 Gearhead

    Saisko olla lävistyslinjan perään vielä parit taivuttimet? :D
     
  17. crawler

    crawler 1st gear

    Mustajärveltä Nakkilasta joskus noita kysyin ihan pellin leikkaukseen ja sanoi moisille terille metrin mitassa 50 euron molemmin puolin hinnan, paksumpiinkin koneisiin löytyy hyllystä teriä, tuskinpa ne paljon kalliimpia on nekään.
     
  18. JesseX

    JesseX 1st gear

    Eihän tuommosta enää siinä mielessä kannata alkaa tekeen että voitolle jäis. Ja eihän näitä ammatiksi tuu tehtyäkään. Vaan koska se vaan on aina nii mukavaa ja mielenkiintosta rakentaa mitä erilaisempia koneita ja laitteita :wink:

    Tarviiko tällaisessa sitten olla mitään erikoisempia suojia. Riittää kun saa säätää terävälystä ja terä liikkuu ylös ja alas. Levynpitimistä voi tehdä mekaanisia.

    Suurimman osan osista saa takapihan romuläjistä ja tallin nurkasta, loput voi hakea romuttamolta pilkka-hintaan 8)

    sitä en mene sanomaan että tuollainen 6 millistä leikkais mutta ainaki 3 millin levyä :D
     
  19. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Jos löydät siihen sylinteriparin, joka on 160/100 (mäntä/varsi) ja toiseksi 125/(80) niin ne liikkuu yhtä paljon kun kytkee ne sarjaan isomman varren puolelta pienemmän männän taakse. Näillä voisi mennä se 6mm halki. Näin lähelle osuvaa standardisylinteriparia ei taida löytyä pienemmässä koossa. Kantsii muistaa, että ei se kone 3 millisenäkään saa antaa periksi muuten siitä tuleekin kanttikone :lol:
    Se pidin pitäisi olla mahdollisimman lähellä teriä ja silloin niihin tarvitaan aikalailla voimaa.
     
  20. sbm396

    sbm396 Gearhead

    eikös tua K110 oo justiinsa sitä sverkeriä aika kamalaa työstää. K460:stä voi myöskin tehdä teriä
     

Kerro tästä muillekin!