bensan laatu????

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja 66monaco, 2.8.2008.

  1. 66monaco

    66monaco Gearhead

    elikkä tälläne tullu nyt kesäl/kevääl eteen: mulla monaco seiso noin 3 vuotta. mihkään sytky ym. laitteeseen en tuona aikana koskenut, ennen talliin laittoa toimi moitteettomasti. tankannut aina 95, nyt kun tankkaa 95:sta kone detonoi osa kaasu kuormituksella!! ei detonoinnut ennen! nyt toimii 98:silla!! wierd!! kone siis mopar 400, n. 9 puristus, mopar 268 kärsä, edel perf imari, eel 600cfm... onko bensan laatu tai joku laskenut 3 vuoden aikana vai mikä? :)
     
  2. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Kyllä! aivan varmasti, itsellä mp:llä samoja ongelmia. Autoihin tankkaan aina 98:a. Per..le, en enään pese edes käsiäni 95:llä. :mad:

    Vaikkakin viimeksi kun muutama vuosi sitten laitoin Nesteelle palautetta 95 detonoinnista, vaikka auton ohjekirja kehotti sitä tankkaamaankin - sain setän oikein vartavasten soittamaan mulle takaisinpäin että en vaan osaa ajaa oikein ja vedätän liian isolla vaihteella...kysyinkin että mites nyt yhtäkkiä unohdin ajamisen taidon kun ei aimmin tämmöistä ole tehnyt ja shellin 95 ei nakuta, vika ei siitä huolimatta ollut heidän bensassaan..että tämmöinen puhelindiagnoosi.
     
  3. Aako

    Aako 1st gear

    Verratkaapa kulutusta 95 ja 98 välillä! Ittelllä liki joka vehje syö 98:ia senverran vähemmän, että on halvempi ajaa sillä!
     
  4. audiq

    audiq Gearhead

    Juu, ei sitä tiskivettä viitsi mihinkään tankkiin kaataa. Itse siirryin vuonna -98:n 98:in.
    Aika nopeasti huomasi, ettei silloisessa autossa enää tarvinnut säädellä venttiileitä.
    Sen jälkeen kaikkiin koneisiin 98:a.
     
  5. GMies

    GMies Gearhead

    Eipä ole mikään ihme, nesteen bensa on melko sopimatonta autoon / mp verrattuna esim. keskieurooppalaiseen.
    Joku tietenkin väittää päinvastaista ja nesteen bensa jostain kumman syystä on erittäin kehuttua ja testeissä hyvää, ei vain sovi minun ajokkeihini.

    Unohtuuko silloin tällöin oktaaniluvun säätöaineet pois. Onko 95 muuttunut 90 ja 98 muuttunut 95:ksi?
     
  6. seppohovi

    seppohovi 3rd gear

    karsta pienentää palotilan tilavuutta ja nostaa puristus suhdetta. koita antaa sille vettä ja sitte 95:sta
     
  7. ilu100

    ilu100 Gearhead

    98 oktaanisen todellinen arvo 99.Tämä mitataan jokapäivä useammankerran ennen säiliöautoihin lastaamista.Ja varmasti tosi.
    Samaa pentsiiniä myy Shelli 99+.Tämäkin tosi.
    Siellä parasta aikaa mitataan polttomoottoreilla tuota oktaania...ykspyttysillä. :poff:
     
  8. 66monaco

    66monaco Gearhead

    "Kyllä! aivan varmasti, itsellä mp:llä samoja ongelmia. Autoihin tankkaan aina 98:a. Per..le, en enään pese edes käsiäni 95:llä."


    :rotfl:
     
  9. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Släntti nielee onnellisena 95:ta + venttiilinsuojalisäainetta jo ties monettako vuotta.. Pelaa ku uus ja kerran koitin 99 "verrari pensalla" nii rupes vain nykimään ja pätkimään..
     
  10. Juola

    Juola 1st gear

    Kesän nyt ajellut juuri sillä Shellin 99+ bentsiinillä, ja kyllä Dodge tuntuu tykkäävän niin, että paluuta 95:een ei ole.

    Katsoin jostain Shellin omilta sivuilta, ja siellä mainittiin, että tuon 99+:n oktaaniluku on keskimäärin 99,7 - jos en nyt ihan väärin muista.
     
  11. jankinnu

    jankinnu 3rd gear

    Arpapeliä tuokin millä oktaanilla pelaa ja millä ei. Joskus otin syrjäseudun huoltsikalta 98 menovettä ja varmaan oli ollut säilössä tosi pitkään ja vettä seassa, kun ei pelannut mitenkään mairittelevasti. Kaupungissa tankkasin seuraavan kerran ja rupesi pelaamaan ihan normaalisti.
     
  12. wiltzu

    wiltzu 1st gear

    Onko tuolla 95 - 98 vaihdolla ollu vaikutuksia kulutukseen kuinka paljon? Ite diisselillä ajele, mutta pitteiskö tölle eukolle sanoa että rupiaa riisi kuppiinsa lorottaan 98a?
     
  13. malonari

    malonari 1st gear

    Mönkiän käynnissä on aivan oleellinen ero 95 ja 98 oktaanisen välillä .
    98:lla käy ja toimii selkeesti paremmin , yks pyttynen nelitahti suorastaan
    kehrää :rotfl:
    Pienkone korjaamolla , jotka lähinnä ruohonleikkureita korjaavat , sanovat
    aina asiakkaille "älkää tankatko näitä leikkureita 95:lla.
     
  14. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    [/quote]Eipä ole mikään ihme, nesteen bensa on melko sopimatonta autoon / mp verrattuna esim. keskieurooppalaiseen.
    Joku tietenkin väittää päinvastaista ja nesteen bensa jostain kumman syystä on erittäin kehuttua ja testeissä hyvää, ei vain sovi minun ajokkeihini.[/quote]

    Jotenkin tuttu tunne. Datsun alkoi heti naputtelemaan kun kaatoi nesteen 95:tä tankkiin. Edellisen kiesin nesteen roska tuhosi lisäaineista huolimatta. :wc:
     
  15. audiq

    audiq Gearhead

    En ole itse mitannut eroja, kun ei ole 95:sta vertailuarvoa, mutta sisko sanoi, että sen auto menee kuin purkassa 95:lla. Ero on selkeä.
    Luulisi, että näkyy senkin takia kulutuksessa.
     
  16. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Saattaahan sillä joku vaikutus olla "nyky-autoissa" joissa nakutustunnistin säätää sytkää, ennakkoo enemmän kuin 95 gasolla, pieni teholisä ja käytös muutos :D

    Kaasari vehkeissä jos taasen käyttää 98 95 säädöillä menee seos laihemmalle, kuluttanee vähemmän.... tosin lisää moottori vaurion riskiä tietysti :(

    Shellin vormulagaso on joissain turboissa tuonu "ihan oikeasti" teholisää 8)
     
  17. audiq

    audiq Gearhead

    :lol:

    Kyllä sen koneen varmimmin rikki 95:lla saa.
     
  18. Anssi

    Anssi Gearhead

    Mitenkäs tämä tapahtuu?
     
  19. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Perustuu gasojen erilaisiin tiheyksiin....

    Tosin enemmän "ongelma" tuolla prätkä puolella ja muutenkin jos seokset ovat TODELLA kohillaan.
    Eli jos vanha tatsuni tms EI mitään vaikutusta :rotfl: Ja ei se "teini dx" sen lujempaa kulje 98 saati vormula Shellillä :D
     
  20. z 28 jari

    z 28 jari Gearhead

    Ei pidä paikkaansa ainakaan Nesteen tuotteilla.Asian voi tarkistaa täältä: http://www.neste.fi/tuotteet_tuotelista ... trnro=130#
     

Kerro tästä muillekin!