Mikä mahtaa replicoissa viehättää?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja st. vitus dance, 23.8.2008.

  1. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

    Tuossa taannoin näin kadulla "Ferrari Testarossan". Ilmeisesti oli Pontiac Fiero ollut tehtaalta lähtiessä. Väkisin rupes funtsii että mikä on tuonkin tarina. Mitä ajatusmaailmaa mahtaa edustaa että otetaan auto X, usein vaikka Kuplavolkkari, ja rakennetaa se näyttää joltain huippuautolta, tai sitten joltain vanhalta klassikolta, Lotulselta, Lambolta tms. Väkisin tulee mielee että joku haluaa olla enemmän kun onkaan.
    Kuitenki ihan normi kaduntallaaja ei ees vältsii erota kuplarossaa Testarossasta kun kadulla näkee. Muistaa vaan että Sonny Crockett ajeli "samanlaisella", on tolla jäbällä muuten rahaa.

    Ite en ajelis metriäkään jollain feikillä, jos lähtökohta on ollu että tehdäämpä vedestä viiniä. Vissiin tosi huono itsetunto tai jotain. Ehkä jos Testasta tekis Kupla-replican niin sitten...

    Ja mitä vikaa ollu Pontiac Fierossa. Okei, varmaa monen mielestä kaikki vialla, mutta mun mielestä tehty jo liki rikos moisessa operaatiossa.

    Tää on vaa tällästä ääneen ihmettelyä, eikä tosiaan tarkotus tuomita kenenkään harrastusta. Kun ei tiedä, rupeaa ihmettelemään...
     
  2. jaketin

    jaketin Gearhead

    kuplan vielä ymmärrän, varsinkin kun niitä on ollut runsaasti tarjolla. en usko että mitään itsetunnon puutteesta tms. johtuu. erikoisuuden tavoittelua ehkä...

    mutta tuota fieron rakentelua en ymmärrä, se on ihan nätti auto omana itsenään..
     
  3. Spiderman

    Spiderman 1st gear

    Ei liity mitenkään aiheeseen, mutta sellainen kaveri jolla on nimimerkkinä Sabbathin vähän tuntemattomampi biisin nimi ei voi olla huono ihminen...
     
  4. JukkaK

    JukkaK 1st gear

    mutta mitä pahaa on rakentaa auto sen näköiseksi jota se ei alunperin ole? niinhän monilla custom äijilläkin on sama ajatus että tehdään auto sen näköiseksi että sitä ei tunnista enään siksi mikä se kuoren alla on esim. vaikka nyt amazonit, yritetäänhän niistäkin leipoa vanhojen foortien ja merkjuurien näköisiä. onko sekin itsetunnot kohottamista :eek: en usko että replikoita tehdään vain sen takia että kun on hienon kalliin auton koppa jolla ajella se tekisi minusta heti paljon rikkaamman vaan hommassa mennään tunnepohjalta koska joku ferraarin muoto on niin hienoa eikä viitsisi ferrarin keulaa sovittaa sellaisenaan kuplan peräosaan...
     
  5. FA18

    FA18 3rd gear


    Sonny Crockett ajeli vaan itse juurikin replicalla:

    http://www.imcdb.org/vehicle_21083-Ferr ... -1972.html

    Ja löytyykö sellaisia, ketkä ei suostuisi ajamaan esim. tuolla Cobra replicalla metriäkään:

    http://www.nettiauto.com/1647197

    Kyllä tänne autoja mahtuu.
     
  6. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    oletetaan et joku on tykästynyt johonkin autoon/kulkuneuvoon, tietysti kalliinpaan kuin on varaa ja se sit ostaa tai tekee itselleen sellaisen replikan. :-?
     
  7. pantera

    pantera Double Gearhead

    Kylla mulle replicat kelpais, esim GT40 replica olis vallan mieluisa ZF laatikolla ja 427 hopan koneella ladattuna.
    Everett Morrisonin AC Cobratkaan ei juurikaan hapea alkuperaista esikuvaansa , siis miks ei .....
    VW- Fefe.... :webmaster:
    Fiero-Fefe...... :wc:
    Vette- Fefe ....... :wink:
     
  8. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

    ...it breaks your heart but deep down boy you don't want her to go...

    Heh, no joo en ole läpeensä paha, kiitos huomio!

    Totta, Sonnyn eka "virka-auto" oli Corvette sydämmeltään. Todelllla miellyttävä replica, ei voi kiistää.

    Ja totta että moni AC Cobra replica on juurikin sitä oikeaa kunnioittava. Itekkin mieluusti hurauttasin lenkin, KUNHAN vaan on sit se oikea kone edessä eikä ilmapumppu takana.

    Hyviä pointteja. Jokainen toki tekee tai hankkii mieleisensä auton.

    Ehkä itteä rupes jotenki nyppii sen Fieron kohtalo. Ja ehkä toisaalla taas ahdistaa jos joku perus pöllö viel oikeasti luulee että Testarossa todella pitää Kuplan ääntä ja liikkuu kun Kupla kun valoista vähän avartaa. Boxerit on kyllä mutta vähän erityyppiset. Ite joskus, vaikkaki vaan kyydissä olin, mutta oikea Testosteroni oli alla, ja kyllä se laite sai pulssiin melkosta nousua.
    Ehkä sit jotkut asiat on olevinaa itelle niin "pyhiä" ettei niihin halua sotkettavan mitään skeidaa joukkoon.

    Voisin kuvitella että vastaava tunne olis jollai juoma-asiantuntijalla jos ite kaatasin Remy Martin Louis XIII:n sekaan tuoremehua.
     
  9. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    kopio

    jos joku tekee perus chevellestään kutoskoneisesta täysin LS7 varustein olevan kopion,se on sinusta säälittävää,niinkö.tai kutos cudasta hemi version,samanlaisen kuin alkuperäinen,mitä nyt valmiste numero on eri.aina joku kateellinen itkee :kun ei ole alkuperäinen,ihan paska,jos alkuperäistä on tehty monta kymmentä vuotta sitten viitisen sataa kpl,jäljellä olevat maksaa niin paljon että tavallinen harrastaja ei siihen kykene,eli tekee itse haluamansa.voihan taas ostaa match number skodan tai jonkin muun alkuperäisen.kaveri myy vanhaa hoppaa,kyselijöitä riitti kun ei ollu kilvissä,saako kilpiin ym höpöä.nyt leimattu virallisesti eipä enää ole kyselijöitä
    ostamassa.PS jos joudut amputaation uhriksi ethän käytä proteesia,se ei ole match number.olisit säälittävä kopio.
     
  10. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    "Onpas tuossa hieno -32 Ford rodi"

    No ei ole, sehän on lasikuitureplica -32 Fordista!

    Replica on kyllä hupainen aihe. Jossain Oaklandin Hot Rod Showssa tuppaa unohtumaan aina välissä että tää hallihan on pullolllaan replicoita.
     
  11. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Re: kopio

    Noh, vain kateelliset ja gurut tunnistanee tällaisesta että ei ole se joka lähti tehtaalta amerikoissa juuri tällaisena, mutta yksikään heistä ei myöskään ollut katsomassa kun auto valmistui. Sinä olet sen ilon nähnyt, siis kun sait auton valmiiksi.

    Me muut ollaan vaan kateellisia.
     
  12. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

    En siis tarkottanu tollasia "kopioita" mitkä oikeasti edustaa sitä mitä antaa ymmärtää.
    Ja mitä siihen alkuperäsyyteen tulee, niin mielummin ite otan sen Chevellen missä on ruiskupata, nykyaikset jarrut, ohjaus ja alusta. En mitään matching numbers vehjettä haluiskaan talliin, vaikka se on kuinka arvokas. Se alkuperäisyysarvo ei mulle merkitse oikeastaa mitään. Samas tallis oli joku vuosi takaperin Charger, alkuperänen, ja pakko sanoo että huimempaa laitetta saakin tovin ettii. Toivottavasti ei loukkaa ketään muskeli-entusiastia, mutta ne vehkeet on tehty kokolailla päin seiniä. Korin muutenkin arvelluttavista hitseistä osa on menny tehtaalla ohi, ne on niinkun siellä saumojen vieressä. Ihme että ne ylipäätään pysyy kasassa kun sellanen pata on keulalla. Ajo-ominaisuuksiltaan kun mun silloinen käyttöpommi Vauxhal Viva, mutta tehoa seittemän Vivan verran. Ulkonäkö ja ominaisuudet on pikkusen eri luokassa. Varmaan todella arvokas moinen jos on matching numbers mutta mä ottasin jonkun mikä on tehty ajoon eikä museoon.
    Eli joku Coronetti mistä joku on duunannu vaikka sitten Hemi Charger look-a-liken asianmukasella kiukaalla ja oikeasti tehoja vastaavilla osilla saa kyllä mielenkiinnon heräämää kun vertaa siihe mitä silloi porukalla kummasteltiin. No atomeiks seki meni ja kait siitä iha peli tuli loppujen lopuks.
    Mutta ne kun kokonaan eri autoista ja täysin vielä erityyppisistä kyhätään toisten kopioita, esim juuri Fierosta Ferrari, Volkkarista Countachi tms, se välil on herättäny puistatusta. Mutta kuten sanottu, jokanen tekee niinkun tekee ja se et joku ei ymmärrä, on sen ongelma.
     
  13. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mä haluaisin sellasen porschen mikä oli James Deanilla. Replicakin kelpais.
     
  14. sakke

    sakke 1st gear

  15. MadMike

    MadMike Gearhead

    +1 Deanin Little Bastardille, kuin myös madollsimman alkuperäisille AC Cobralle, Ford Gt40 Mk2lle, Lola T70lle, Porsche 908/03lle ja Porsche 917K/10Tlle..
     
  16. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    Offtopicia mitenköhän toi on saatu kilpiin? Jumalattomalla uuden auton verolla?
     
  17. tuomio

    tuomio 1st gear

    miks ei sais? Ei tuo mikään taunus ole. Otteessa lukee ford ac cobra.
     
  18. mawe

    mawe Gearhead

    mitäs ootte mieltä ku oon joskus miettiny ottavani perus viilufarkun johon leipois warren korin pidennettynä ja levitettynä orggis tekniikalla ja sisustalla? en tiiä oisko mahollista saada nykyään ees kilpiin. oisko tääki sitä huonoo itsetuntoo tai jotain?
     
  19. MadMike

    MadMike Gearhead

    mutta on silti Replica/Kit Car vaikka onkin paremmasta päästä, jos Ford tuosta saa kuulla että on rekisteröity Fordina niin voipi olla että raastupaan mennään.
    Sen verran tarkkoja ovat nuo autotehtaat nimen väärinkäytöstään.

    * Tästä syystä mm Chevelle Classics muuttui original parts groupiksi taannoin...

    Toisaalta jos otteessa lukisi että on Factory Five Racing niin voisi olla kilpiin saanti aika vaikeaa kun ei noita ole alettu tehdäkkään Kittinä kuin vasta 1995.

    http://www.factoryfive.com/rdsterhome.html

    Ote FFRn sivuilta, Hmmm näemmä FFRkin on erittäin tarkka ettei AC Cobra nimeä käytetä heidän tuotteissa.

    http://www.factoryfive.com/table/compan ... otice.html

    "Trademarks

    Ford, Mustang, Cobra, Shelby, 427 S/C, AC, Daytona, and 289 FIA are all registered trademarks. Factory Five Racing, Inc. is not connected to the holders of these trademarks. Factory Five designs, engineers, and manufactures component kit cars of its own proprietary design."
     
  20. MadMike

    MadMike Gearhead

    Ei kait nyt huono itsetuntoa mutta erikoisuuden tavoittelua,lokereiden puuttumisesta jäisi kuitenkin leima puuttumaan ?

    Joku tällainen (Melkus-) Warre sulla mielessä ?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Melkus

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!