SF-Tarina osa 5. T J Särkän auto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 2x4bbl, 27.9.2008.

  1. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Suomen Filmiteollisuus OY:stä kertova mielenkiintoinen dokumenttisarja tuli taas tänään TV2:lta ( 5. osa, vuodet -56-59 uusinta To. 25.9. esitetystä jaksosta)
    Tässä oli myös kuvamateriaalia Maisteri Särkän hienosta vm.-57 2DHT Moparista. Siinä Åke Lindman puhui Särkästä ja kuinka hän muuttui kilpa-ajajaksi päästyään "Dotsin" puikkoihin, oli kuulema erityisen holtiton kuski ja kaikki pelkäsivät hänen kyydissään. Siis Dodge, mutta minusta auto oli kuitenkin Desoto, -ei kuitenkaan tuplavaloilla kuten Adventurer vaan yksillä etulyhdyillä. Rekkaria en ehtinyt reakoida kun tuijotin vaan ihmeissäni sivuseinää että kyllä se 2DHT on! Näkikö kukaan muu tätä? Minnekköhän tuokin yksilö on kadonnut/tuhoutunut? Tässä jaksossa muuten näkyi myös valkoinen -50 avo Ford jota Jussi Jurka ohjastaa ja ajaa dramaattisesti pikkupojan hengiltä, - siis elokuvassa..
     
  2. Stout

    Stout 3rd gear

    Se T.J Särkän Mopari taitaa olla maailmalla suht harvinainen -57 DeSoto Diplomat 4 d HT ja rekisteri oli BE-2. Auto on esiintynyt jossain Suomi-Filmin elokuvassa olisiko filmi ollut nimeltään "Kaks tavallista Virtasta" tai joku vastaava. Vaalea -51 avo Ford oli elokuvassa Verta käsissä.
     
  3. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Jaaha, ei siis ollutkaan 2DHT? Autoa näytettiin yläviistosta, korkealta mäeltä oli kuvattu kun kiiti pikitietä ja muutaman sekunnin kuvaa etuviistosta. Myös sisältä oli kuvattu tuulilasin läpi niin että näkyi taustapeili kojelaudan päällä. Mutta edelleenkin - onkohan ko. auto vielä tallessa, tuskin..
     
  4. a

    a 1st gear

    Saattavatko olla kyseessä nämä elokuvat?
    http://www.elonet.fi/title/ek2in8/
    http://www.imdb.com/title/tt0053981/

    http://www.elonet.fi/title/ek2ij1/
    http://www.imdb.com/title/tt0133259/

    Yhtä ja toista noistakin elokuvatietokannosta löytyy, vaikka ei niissä esiintyneistä autoista sen enempää tietoa taida saada, mutta jostakinhan noita kuvia elokuvien kohtauksista yms. saattaapi löytyä [​IMG]
     
  5. kautsi

    kautsi 3rd gear

  6. a

    a 1st gear

    No johan.... ei tullut edes mieleen tuolta kotimaisissa elokuvissa esiintyneiden autojen kuvia etsiä [​IMG]
    Mielenkiintoista ja kiitos linkeistä... tuossahan menee koko ilta noita tutkiessa[​IMG]
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  8. SK

    SK Gearhead

    Aika hyvin bongattu joka tapauksesa, autoahan näytetään ulkopuolelta yhteensä max 5 sekuntia + välissä muutama sekunti kojelautakuvaa. Auto on tosiaan tuo em. BE-2, -57 4d ht Desoto Diplomat jossa on "oikean" Soton kanssa yhteistä ainoastaan etupuskuri, korin ollessa Plymouthista pölykapseleita myöten ja etulokareiden Dodgesta. Plymarin 4D HT:n kattolinjahan on vähän ison Soton ja Chryslerin 2dHT katon oloinen.

    Tokko ko. autoa on enää olemassa. En ainakaan muista mistään suomalaisesta lehdestä mainintaa autosta, kuvasta puhumattakaan. Ainoat uustuontia edeltävät sporttimalliset Sotot taisivat olla ne 2 kpl -55 2D HT:tä, Salon 58 Avo-Diplomat ja ex-Nokian (?) 60 4D HT (josta on kuva jossain -90 luvun alun Mobilistissa 4D sedanina...!) + nyt sitten tämä.
     
  9. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

  10. Geebe

    Geebe Gearhead

    Eikös nuo BE-kilvet pyörineet BErnerin maahantuomissa mopareissa ainakin esittelyautoissa ?
     
  11. slant six

    slant six Gearhead

    Hyvä että muutkin heränneet näihin Suomi-filmien autoihin. Itse olen jo pidemmän aikaa "pongaillut" näistä filmeistä autoja. Myös vanhat Suomi-dokumentit ovat ajoittain mielenkiintoista katsottavaa.
     
  12. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Juuri näin on minullekin käynyt, usein jumittuu seuraamaan jotain "typerää" suomifilmiä vain bongatakseen autoja.
    Jopa 80-luvulla kuvatu suomimateriaali aiheuttaa kiinnostusta vaikka sen ajan autokalustoa olen yleisestiottaen pitänytkin mielenkiinnottomina, - mutta nyt olen huomannut että en enää..
    Tämä SF-tarina on kyllä ollut oikeasti kiinnostavaa katsottavaa ja kuunneltavaa sen dogumenttisävyisyyden johdosta ja haastateltavina vielä runsaasti jo keskuudestamme poistuneita näyttelijäsuuruuksia, - tämähän on kuvattu jo vuonna -91 (Peter von Bagh)
    Tulee muuten torstaina 2.10. viimeinen osa!
    Ja tuo viides osa jossa Desotoakin siis näytetään, tulee vielä huomenna keskiviikkona ruokatunnilla (11.30) uusintana.
     
  13. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Samaa hämmästelin, ihan kuin vielä katto olisi hypitty kasaan, tuskin ainakaan mennyt puuhun ajettaessa.
    Spedekin onnistui filmeissään hävittäamään aika monta mielenkiintoista autoa.
     
  14. homer

    homer Double Gearhead

    Ettei olis ollut valmiiksi esim. kolaroitu? Ei kai suomessa tuolloin ollut varaa hajottaa uudehkoja autoja elokuvan teossa?
    Toisaalta nuo speden elokuvissa runnotut olivat jo yleensä sen verran vanhoja (mieleen tulee 60-luvun fairlane joku vanhempi farmari) että toinen vaihtoehto lienee ollut romuttamo. Ja olihan spedellä itteelläänkin mm. avo mustang.
     
  15. hla

    hla Gearhead

    Joo, BE-1:n ne omistaa edelleen(Imperial).

    BE-3 muuttui BGG-1:ksi, kun siitä tuli Monte Carlo Barracuda

    Tosin kilvet on varmaan ollu aikojen saatossa muissakin autoissa.
     
  16. kautsi

    kautsi 3rd gear

  17. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Pistivät tuossa "Millipilleri" -leffassa aika paljon +/-10 vuotta vanhoja jenkkiautoja paskaksi... No, menihän siellä yksi Simcakin. :soosoo:
     
  18. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

  19. s-pen

    s-pen 3rd gear

    Oikein arvasit - kyseessä on valmiiksi kolaroitu auto. Osumaa puuhun ei näytetä ollenkaan vaan ainoastaan puuhun 'törmäyksen' jälkiseuraukset. Auto valuu hitaasti taaksepäin ja jotain erikoistehoste savua tupruttaa pellin alta.
     
  20. a

    a 1st gear

    Aiheesta tai aiheen vierestä...
    Kuva ei kotimaisesta elokuvasta, mutta sattuisiko joku aavistamaan mistä autosta saattaisi olla kysymys? Elokuva on tehty vuonna 1946 ja auto sitten sitä vanhempi varmaankin [​IMG]

    [​IMG]

    ja muutama - ei kovinkaan hyvä kuva lisää
    http://www.operagloves.com/vidcaps7/Gilda/scene04-ritahayworthjeweledblackgauntlets_000.jpg
    http://www.operagloves.com/vidcaps7/Gilda/scene04-ritahayworthjeweledblackgauntlets_005.jpg
    http://www.operagloves.com/vidcaps7/Gilda/scene04-ritahayworthjeweledblackgauntlets_014.jpg
    http://www.operagloves.com/vidcaps7/Gilda/scene04-ritahayworthjeweledblackgauntlets_016.jpg
     

Kerro tästä muillekin!