Pylväsporaan leikkuunestepumppu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Rollepolle, 4.11.2008.

  1. Rollepolle

    Rollepolle 1st gear

    Pylväsporaan pitäisi rakentaa muljupumppu.
    Kone 4-kartiolla, porataan 20-35mm reikiä.
    Saako näitä tarvikkeena jostain, saisi toimia verkkovirralla.
    12V kalvopumppuja tuntuu kyllä olevan pilvin pimein..
     
  2. -TH-

    -TH- Gearhead

    hae halpis porakonepumppu kiinakaupasta, ota voima porakoneesta esim. hihnalla ja säätele tuotto letkun koolla? eioo ainakaan kallis viritys.
     
  3. MadMike

    MadMike Gearhead

  4. Kine

    Kine 3rd gear

    On ollu itelläkin mielessä värkkäillä, mut toistaiseksi niin vähän reiäntekotarvista että on pärjännyt suihkeilla.

    Muistelin jonkun ehdottaneen jonkun siivouskoneen pumppua. Luulis kestävän tollaista lientä. Tarkemmin kun tuumaa, niin taitaa vaan olla 12v-värkkejä nekin. Mut onko se sitten mikään ongelma? Muuntaja ja kytkin, ei paha.

    Toimisko pissapojan pumppu. Niissä vois olla tuotto aika passeli. Eikä hinnan kiroissa.
     
  5. mahtisonni

    mahtisonni 1st gear

    ite oon käyttäny sellasta käsin pumpattavaa pumppupulloa :lol: ei oo kallis :D
     
  6. MadMike

    MadMike Gearhead

    miedoilla syötöillä tuo pumppupullokin menettelee vallan mainiosti (eli käsisyötöllä) ja alumiinin porauksessa tenun kassa.
     
  7. Qjet

    Qjet 1st gear

    Voi olla parempikin valinta kuin 230 VAC, koska ollaan tekemisissä omavalmisteen, metallin,nesteen ja mahdollisesti sekalaisen työympäristön kanssa.
     
  8. delsol

    delsol 1st gear

    mulla olisi Motonetistä ostetun ison osienpesu altaan nestepumppu ja siihen metallinen joustoletku (sellainen joka pitää taivutetut mutkat muodossaan) tarpeettomana.kertaakaan ei ole käytetty kun altaan otin tinneri käyttöön maaliruisku pesualtaaksi. toimii 240volt. pitäis kestää leikkuu nesteet.

    tossapa infoa pumpusta
    http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=80-3149
     
  9. LaaLaa

    LaaLaa 3rd gear

    Minulla on porassa muljupumppuna ihan perus 12V bensapumppu. Sykkii nestettä ihan riittävästi jopa pienimuotoiseen otsajyrsintään. Irtoakku vain omassa telineessään poran jalustassa. Virtausta säädetään pienellä palloventtiilillä ja toistaiseksi vielä joustoputkena halppis kartanlukuvalon metallinen varsi josta piuha pois sisältä. Ennen pumppua on perus euron bensansuodatin. Kerääjäastiana toimii 4L lasolpönttö jonka korkista menee letkut läpi

    Haastavinta tuollaiseen vanhaan poraan on rakentaa nesteen keräyskaukalot niin että saa edes puolet nesteestä talteen ennen lattiaa :D
     
  10. Rollepolle

    Rollepolle 1st gear

    Mitäs Delsol pyytää siitä Motonetin pumpusta, ja haitariletkusta?
    Ei liene kovin kaksinen murikka, joten kulkenee postissa suht edellisesti.
    Onko siinä jokin katkaisin, vai töpseli seinään..
    Saakohan siitä kuristaa virtausta?
    Tuolla 10-12 l/min tuotolla litkua on kyllä vähän joka puolella..
     
  11. delsol

    delsol 1st gear

    piti laittaa se haitarimetalliletku siihen tinnerialtaaseen kun kehitteillä paineilmalla tinnerikierto jotta olisi helpompi ruiskua pestä mutta jos siitä parikymppiä sais (moottori+putki)+pk.
    moottori on muistaakseni reilun nyrkin kokoinen toosa jossa katkaisin. mukaan voin laittaa kaupan päälle paineilmajärjestelmään tarkoitetun sulkuhanan jonka pitäisi kestää leikkuunesteen liuottimet.sillä on helppo kuristaa nesteen virtaus suihkusta pieneen liruttamiseen.
    sen metalliletkun näinkin tänään tallilla mutta pitää etsiä se itse moottori.tallessa se on mutta en just heti muista missä.
    käyn huomenna tallilla muutenkin kun pitää ettiä kaljakärryt kun viikonloppuna ois laivalle meno joten jos löydän niin laitan kuvan aparaatista tänne.ja jos onnistuu niin laitan videokuvan miten suihkuaa...
     
  12. Rollepolle

    Rollepolle 1st gear

    Heitin YV.hen yhteystiedot..
     
  13. Lohkoneuvos

    Lohkoneuvos 1st gear

    Tuli porailtua suutintukkiin reikiä ja piti Sinolille viritellä ohhoijaa joku kierto. Pullo narun päähän kattoon ja siitä hanaa vähän auki ja letkulla terälle jäähdytystä. Poran pöydässä on kierteet yhdessä kulmassa, ja löin vanhan liittimen siihen kiinnni ja letku alas toiseen säiliöön. Tällä epämääräisellä lutraamisella sain 0,8 kerättyä takaisin litrasta Sinolia. Samaa pulloa on tullut käytettyä laitteiden koekäytöissä testitankkina. Varmaan pienellä vaivalla saisi huomattavasti fiksummankin, mutta tuntuu tuollainenkin räpellys toimivan.

    Muutama auton bensapumppu on laatikossa varastoituna. Niistäkin voisi jotain saada kehitettyä, mutta tietty on riski, että sitä jäähdytysnestettä on sen jälkeen koko maailma täynnä.

    http://kotisivu.dnainternet.net/sn33/po ... jaiset.jpg
     
  14. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Nytkysahan alkuperäisen pumpun korvasin 12v matkailuauton/veneen pentteripumpulla,toimii hyvin,juuri sopiva tuotto ja helppo oli vain pulauttaa muljualtaaseen.Biltemassa näkyy maksavan 9,99e.
     
  15. terroristo

    terroristo 1st gear

    Yhdessä kylmäpyörösahassa oli asennettuna ladan mekaaninen bensapumppu.

    Moottorin akselin päähän oli tehty pyötötangosta sahatusta kiekosta pumppua käyttävä "nokka"poraamalla reikä n,10mm sivuun keskiöstä ja ruuvaamalla kiinni akselin päässä olevaan kierrereikään.

    Suodattimena oli normaali bensan suodatin ja hyvin tuntui pelittävän.

    Tolla virityksellä ei tarvii viritellä mitään lisäsähköjä ko.aparaattiin.
     

Kerro tästä muillekin!