Parhaat kommentit vaihtoautosta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TeeWee, 29.12.2003.

  1. TeeWee

    TeeWee 3rd gear

    Eli millaisia kommentteja olette saaneet kuulla automyyjien suusta vaihtoautoksi menevästä kulkineestanne, niistä kun yritetään väen väkisinkin löytää jotain vikaa.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo,yleensä toi myyjän "arvio" auton vaihto-arvosta saa ainakin mut asiakkaana pakenemaan paikalta lähestulkoot kumit käryten.Nyt olen yrittänyt myydä eurooppalaista käyttistäni.Näyttää siltä että ainoa järkevä tapa on myydä auto yksityisillä markkinoilla ja hakea Saksasta seuraava auto.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllähän nuo ainakin meille on hyvittänyt enemmän mitä yksityiselle myydessä ois saanu. Auto mikä meni vaihtoon oli 87-88 accord. voi johtua tuosta vanhuudestakin.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    No mulle jobbari tarjosi 50 000 km ajetusta (silloin 7 vuotta vanhasta) 1990
    mallisesta virheettömästä meillä uudesta olleesta kaikilla mausteilla ja F-40 HD alustalla varustetusta Metron uutena myymästä Caprice STW:stä vuonna 1997 "sopivaa" hintaa 15 000 mk :wink:

    Samaan aikaan noi 1990 autot enemmillä kilsoilla vaihtoivat omistajaa kunosta riippuen 40-60 000 mk hintaan.

    Kyllä pisti hymyilyttämään vienosti..
     
  5. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    No, kerrankin toisin.. Mulla oli aika rupunen GM farkku joka oli purukumi-paikattu itseäni silmällä pitäen. Sitten satuttiin kaverin kanssa kys. autolla vakituisen auto-kauppa kierroksen aikana huomaamaan eräs menopeli joka kutkutti. Valitin myyjälle, että kun on toi farmari, ni en voi ottaa autoa heti mukaan. Tuli kauppias kattomaan farkkua ja tarjosi siitä vaihdossa noin tuplasti mitä oli auto tullut mulle maksamaan korjauksineen.. Tehtiin kaupat heti..

    No, se ostettu auto onkin tarina erikseen, mutta edelleen katson voittaneeni kaupassa..
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo jobbareiden tarjoushaitarit vaihtelee niin paljon että erot on helposti satoja prosenttejakin tosiinsa nähden..Eihän siinä muuta kuin etsii aina sellaisen jobbarin kohdalle joka tarjoaa sen haitarin yläpään rahasummaa
     
  7. Zakke

    Zakke 1st gear

    Oltiin kerran eräässä Ruskolaisessa kaupassa katsomassa Voortin 88/4x4/5.8/f-150:stä. Hintaa 9keur ja kaveri sanoi että on huippukunnossa, että "jos jotain vikaa löytyy, niin voin melkeen ilmatteeksi antaa". Yritti kovasti myydä koeajamatta ja pitkän keskustelun ja käsirahan näyttämisen jälkeen kaveri antoi koeajaa autoa. ... ja tietty loota vaihtoi kuin olis ollut joku vasaroimassa autoa vaihtohetkellä, ratista sai vääntää kaksin käsin että pysyi tiellä ja käsin kokeillessa sähkölaitteista ainkaan ovien lukot, ikkunahissit ja osa valoista ei toiminut. Sitten kun kerroin että mennään toista vastaavaa katsomaan, myyjä kertoi että se on hänen vanha auto, kolhunen, paljon ajettu ja auton manuaali on kuin vanhastarekasta.

    Ostettiin sitten se toinen, joka oli kaikin puolin parempi :grin: Joku kuitenkin sen tarinan auton osti.
     
  8. KajS

    KajS Gearhead

    Kun olin muinoin ooppelia ostamassa, niin tarjosin vm. 88 transittia vaihtoon. Opelkaupan ja Volkswagenkaupan myyjät kehoittivat myymään Fordin itse.

    Koska tuolloinkaan en ollut ammatimainen autokauppias, hain ooppelin pösökaupasta, jonne transittikin kelpasi.
     
  9. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Kaverin kanssa käytiin kolmisen vuotta sitten yhessä pikkuliikkeessä katsomassa `72 Chargeria. Tulin vähän myöhemmin kuin kaveri liikkeen pihaan, auto oli jo käynnissä ja savupilvi leijaili pensasaidan ylitse tielle. Myyjä oli vähän vähän vaisuna kun kuulosteltiin koneesta kuuluvaa nakutusta ja kierreltiin vakavan näköisinä tutkaillen autoa, hinnassakin kuulema oli tarkistuksen varaa. Käytiin sitten koelenkillä, kaveri puikoissa ja mä aapparina. Kaveri otti pari täyskaasupyrähdystä ja lenkin jälkeen auto parkkiin liikkeen pihaan. Kone jätettiin käymään, kävi nätisti, ei nakutusta eikä savua. Myyjä oli täysin mehuissaan, oikein tärisi ja sanoi: Mähän sanoin, kone on helvetin hyvä!!. Pakko oli kääntää naama muualle kun nauratti. Hintakaan ei kovin paljon sitten tippunu vaikkei se paha alunpitäenkään ollut, mutta sillä kertaa ei tullu kauppoja. >Oolrait, ei toi mun juttu ollukkaan ihan vaihtoautosta.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Granaatu 2003-12-30 16:22 ]</font>
     
  10. Mikey

    Mikey 1st gear

    Joo tossa viime kesänä vein mun nättiä ´90 Sabaa pariin liikkeeseen kun se jäi tarpeettomaksi ja piti siis päästä siitä eroon. Äijä väitti että "näitä on niin paljon ettei niille löydy omistajaa vaikka antais pois...mut voin ehkä pari-kolmesataa siitä antaa." No,lannistuneena lähdin sitten kotiin ja jonkun ajan kuluttua rupesin suunnittelemaan ilmoituksia lehtiin kun kaveri soitti ja kysyi että oliko se Saappi vielä myytävänä. Sanoin että onhan se ja kolme viikkoa myöhemmin kaverin mutsi osti sen kahdella tonnilla pois ja se toimii kuulemma jokapäiväisessä käytössä vieläkin moitteettomasti... :lol: :lol: :lol: Kiitos ja hyvää päivänjatkoa!

    _________________
    Mopar Performance!

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mikey 2003-12-30 17:25 ]</font>
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    vuonna 95 yritin tyrkyttää 80 SE aspenia moneenkin autoliikkeseen vaihdossa, mutta ikinä ei kelvannut kunnes paikallisessa merkkiliikkeessä oli myytävänä 4 vuotta vanha ram van, kelpasi jopa aspeni vaihdossa ja sain siitä vielä ERITTÄIN kohtuullisen korvauksen ( tai miten sen nyt haluaa laskea...). Aina olen pitänyt merkkiliikkeitä jonkinlaisina kiskureina yms.mutta tässä tapauksessa joutui vaan ihmettelemään. Hyvät kaupat ramvan on vieläkin omistuksessa...hyvä auto muuten :smile:Saa nähdä millainen tyrkyttäminen vanissa on jos joskus siitä meinaa luopua.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    -Hauska lause;"Yritti myydä koeajamatta"
    -Kuka nyt autoa ostaa "koeajamatta"
     
  13. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    joo,saahan noita autoja viedä vaihtoon ja kyllähän ne mukamas niistä jotain maksaakin.mutta totuushan on että sillähän ne elää että ostaa halvalla ja myy kalliilla :wink:
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Juu kukaan ei tee töitä huvikseen...
     
  15. G500

    G500 1st gear

    Onhan noita tullu ostettua muutama koeajamatta ja syksyllä viimeks ostin tutulta puhelimitse eli näkemättä koko huussia. Autokaupoissa pitää joskus olla nopee ja rohkee.
     
  16. jykä

    jykä 1st gear

    sama juttu.Pari päivää sitten ostin auton,kaveri kävi katsomassa,vehje pelaa.Ja kaupat syntyi tosin auto on vielä näkemättä mutta siitäpähän tuo selviää.Yllätyksiä pitää olla:)
     
  17. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Yks kaveri osti UUDEN!! auton ja ei tiennyt sen väristä muuta kuin punainen tai jotain sinne päin. Sama juttu sisustuksen kanssa.
    Jännitystä elämään...
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    "Hyvitän tuosta 500mk, mutta älä tuo sitä tänne"
     
  19. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Tämä nyt ei ole tyylipuhdas vaihtoautotarina mutta kelpaa esimerkkinä sanavalmiista autonmyyjästä.
    Kaveri kävi aikoinaan Rovaniemellä ostattelemassa "luotettavalta" autojobbarilta Land Roveria. Peli vaikutti kauempaa normaalikuntoiselta mutta koeajon aikana ihmetystä oli herättänyt vieno savun haju ja tuhkan määrä. Sitäpaitsi laite oli jopa Lantikaksi aivan erityisen kauhea ajettava. Kun sitten lenkin jälkeen konepelti avattiin selvisi syykin ainakin osittain: konehuone oli tuhkan/hiilen peitossa lukuunottamatta vastauusittuja johtoja! Kaiken kukkuraksi laturi oli kiilattu paikoilleen kuin ihmeen kaupalla ehjäksi jääneellä puupalikalla. Kun ystäväni osoitti klapin trokarilla tuli vastaus välittömästi: "Tuohan on hyvä - ei ruostu!" Eikä tullut kauppojakaan...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: heikkisj 2004-01-04 02:22 ]</font>
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Olin hävittämässä opiskeluajan ritsaamme, Fiesta 82 (?) jossa vena + jakopää remppa edessä. Mielessä oli Alfa 33 rahoitusvaikeuksissa olevassa Oululaisessa autolikkessä. Lähdin katsomaan autoa ja jouduin ottamaan koiramme, 1v bullterrierin mukaan. (Siis se valkea munapäinen rotu)
    Alfa tarkastettiin ja tuli Fiestan tarjouksen aika. Auto oli ajettuna liikkeen ison ison ikkunan taakse ja koira istui etupenkillä ja tuijotti meitä sisälle liikkeeseen.
    -No tuossa se on, paljonko tarjoat?
    (pitkä hiljaisuus)
    -On se oudon näköinen....
    (hiljaisuus)
    -Niin ???
    -Niin että on sulla oudon näköinen koira.
    -Tota, tarjootko sinä jotain tuosta Fiestasta ?
    -Fietasta saat kuus tonnia mutta mennään katsomaan tuota sun koiraa ....

    Tässä vaihessa oli pakko saada myyjä paiskaamaan kättä ennen kuin mentiin pihalle :smile:
    Ja Alfa lähti mukaan.

    (Tarina avautuu parhaiten koiranomistajille jotka muistavat bullin naaman.)
     

Kerro tästä muillekin!