Huono sää suistaa autoja metsään

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Deltapete, 9.3.2009.

  1. iji-69

    iji-69 1st gear

    Tiedä noista saksantuonneista, mutta kyllähän sitä varmaan joutuu kukkaronnyörejä venyttämään, kun ostaa talvirenkaat 19x10" vanteille.
    Taitaa olla melkein sama hinta kuin kyseisten laitteitten autovero. Eh.
     
  2. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ansatiellä. Sivuhuomautuksena täältä mettänkorvesta. :lol:
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Tuossa "kaapuntiin" menevällä tiellä oli ihan normisää suistanut Vanin lumipenkkaan ja ihan suoralla tiellä.

    Tuli vähän ikäviä ajatuksia mieleen kun näki sen tuulilasin. Kuskin kohdalta oli tullut lasista ulos joku noin 10 x 40 cm esine ja jättänyt lasiin sen kokoisen aukon. Toivottavasti kuski oli tarpeeksi matalana siinä vaiheessa ja väistänyt giljotiinin?

    Muutoin auto oli ihan täysin ehjä ja seisoi omilla renkailla. Pitänee oppia laittamaan ne irtoroinat vaan sinne takakontiin entistä huolellisemmin.
     
  4. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    No sepä juuri. Kiitokset avusta. :) Niin ja olin kattovinani et kaveri oli jättäny sen siihen n. 45 asteen kulmaan (ehkä jopa vähän pystymmässä) vielä käymään tyhjäkäyntiä. :eek: Ainakin putkesta näytti jotain tupruttavan. Tosin saatoi olla jotain "jälkihöyryjäkin"...
     
  5. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Jotenkin ihmetyttää et miten tämmöset kelit kun pikkasen ripsii lunta niin heti on muka huono keli ja autot on ojassa :eek: Tuuduttautuvatko monet liian helposti turvallisuuden tunteeseen mikä tulee uudemmista autoista vai mikä lie.
     
  6. jvc

    jvc Gearhead

    Kyllä mä veikkaisin että syy tulee siitä, että ei osata "lukea" säätä. lähdetään töihin aina samaan aikaan viime hetkillä, eikä ajeta rauhallisemmin. Ja tuleehan sitä töihin enemmän kiire, jos joutuu ensin lumia auton päältä putsaamaan. :rotfl:
     
  7. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Suomen maantieteellisen sijainnin huomioiden, ihmettelen kyllä suuresti että ihmiset ei osaa ajaa talvikelissä... Aina kun kehä-3:sen sisäpuolella tulee lunta niin saa lukea lehdistä kuinka 60 autoa kolaroi huonon kelin takia. :odroll:
    Myönnän, on siellä tietysti sitä liikennettäkin aika reilusti työmatka-aikaan.
    Mutta silti! Ja sit vielä joku quattro-audi, jonka hankinta on perusteltu nelivedon hyvillä ajo-ominaisuuksilla liukkaalla kelillä,on saatu Ansatiellä mettään, voi helevetti mitä uunoja... :rotfl:
     
  8. RB-440

    RB-440 1st gear

    Kävin tossa ehtoosti kaupparetkellä, eikä toi keli nyt mikään niin ihmeellinen ollut ainakaan enää siinä vaiheessa. Pakettiauton luistoneston valo vilkutti pari kertaa, kun parkkipaikalla vähän lapsetti, mutta ABS ei reagoinut keliin vielä millään lailla.

    Risteykset oli vähän haasteellisia siellä, missä jalkakäytävä ja päätie oli aurattu silleen, että penkat oli jäänyt perätysten poikittain mun ajosuuntaan nähden. M+S:än pito ylämäkeen lähteissä edellyttää vähän varovaisempaa kytkimennostoo, mutta sitähän se talvi on näillä moderneilla turbohirmuilla :lol:

    Kai se sitten on, kun en ajanut missään sitä ylenmäärin vaarallista ylinopeutta, niin keli ei tuntunut ees erityisen haasteelliselta. Itse asiassa mun muistaakseni aika tavallinen talvikeli Suomessa tommonen about 10 senttiä lunta päivän aikana, vaikka se nykyään onkin vaarallinen lumimyräkkä.
     
  9. Ana67

    Ana67 Gearhead

    No eipä tuolla mitään erikoista ollu, LIIAN varovasti ajavat vaan rupes ärsyttämään :rotfl: . Hyvin puski Quattro puolikuntosilla kitkoilla ettenpäin :D . Eikä edes ABS naputtanu yhessäkään jarrutuksessa= EI siellä todellisuudessa liukasta ollut.

    Ihmisiltä nykyään todellakin puuttuu tuo kelin lukutaito... Heti ku vähänkin on lunta, muuttuu ajo liian varovaiseksi. Ja sama kesällä jos parikin tippaa vettä tulee.

    EI en yllytä kaahaukseen, mutta tulisi kyllä ajaa oikeaa tilannenopeutta, ei liian hiljaa/kovaa; sujuisi tuo liikenne jouhevammin 8)
     
  10. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Muutama vuos sitten ajoin yhdellä kikkareella ihan järkyttävässä tuiske kelissä niin kovaa kuin taitojeni rajoissa pääsin. Sitten joku kiiltävä 4x audi painaa ohi vielä kovempaa. Tiesin että ajo-omituisuudet oli siinä paremmat mutta mietin että noinkohan kuski on oikeasti vatanen. No, audi hävis näkyvistä ja pienen hetken jälkeen, vähän matkaa eteenpäin näky tiessä kauheat piruettijäljet, oli pyöritty ojanreunalla ihan huolella. Sitten hetki ja audi tulee perä edellä vastaan, ja ohitin sen! Ajoin koko ajan samaa nopeutta. Kyllä hymyilytti, vähän kuin endurance kisassa olis ollu. :)
     
  11. sepi-ukko

    sepi-ukko Gearhead

    Joo.Kyllä ottaa pattiin, kun työnnetään tuota suolaa koko ajan. Luulen, että tuolla suolalla saadaan aikaan se, ettei osata ajaa lumella ja sitten rytisee.
    Eilen klo 19:30 tuli itäväylällä hertsikan kohdalla suola-auto vastaan ja toiseen suuntaan oli vähän lunta ja ei mitään liukasta. Nyt aamulla suolattu kaikki tiet ja paska lentää, kun tuolla suolalla tehty lumityöt...
    Miksi totutetaan ihmiset tuohon suolaan ja miksei voisi ajaa esim. kehätietä vaikka siinä olisi lunta.
     
  12. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Niin ja sitäpaitti vähän isommalla pakkasella se suolattu alue on liukkaampi kuin suolaamaton. Persiistä. Kylmästi suolaus kokonaan pois ja pojat teroittamaan niitä aura-auton piikkejä. Tärkeintä onkin ettei ole jääuria mistä autot lähtee liiteleen.
     
  13. fisu

    fisu Gearhead

    tääl Imatran suunnal on onneksi tuo suolaus jätetty poies, on oikeesti mukava kurvailla pötkylällä kunnon lumista tietä perävalon kantamattomiin 8)
     
  14. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Se taitaa olla tuo suolaus halvempaa kuin auraaminen... Eli pitkälti kustannus ongelma. Itse kanssa mieluumin ajelisin rehellisesti lumisilla teillä EI paska lennä, kitkakerroin "lähes" vakio, autot säästyy etc 8) .

    Mutta näin "laman" aikaan tuolla suolallahan ne nuo tiet auki pitää yhä isommilla määrillä :cry:
     
  15. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Minäkin sitä kahtelin, että mikä siitä lasista on läpi tullut tuollalailla. Ei kai kellään pää yletä lasille lyömään tai sitten on huonosti asiat.




    Kumma ettei tiesuolaa ole jo ympäristösyistä kielletty, aina vaan selitellään miten autoilijoiden, varsinkin raskaankaluston, toiveista sitä levitetään. Täälläpäin ei muutama vuosi sitten juurikaan suolattu teitä mutta nyt jostain syystä on taas aloitettu. Ennen oli hyvä ajella ensin tuota 69:ä Hirvaskankaalle (suolaamatta) ja sitten siitä nelostiella (suolattu) huomasi todellakin sen eron, minkä suola tekee. Kyllähän se nollakelillä sulaa ja kura lentää mutta -15°C pakkasella nelostiellä ei meinannut päästä transitilla etenemään mutta 69:llä ei mitään pito-ongelmia. :-?
     
  16. No H2O

    No H2O Gearhead

    Uusavutonta menoa, metsään joutavatkin ajaa ne kaikki jotka eivät osaa arvioida ajoansa sääolosuhteiden mukaan...

    Käsittämätöntä miten monestakin niin viksusta ja vilmaattisesta kaverista tulee ihan uuno kun se istuu ratin ja penkin väliin :eek:
     
  17. cuda69

    cuda69 Gearhead

    ootta te sielä etelässä huonoja ajamaan ku ootta aina ojassa :rotfl: muuttakaa tänne pohojoseen niin pysyttä tiellä,itekki ajanu jo 30 vuotta eikä kertaakaan ojaan.
     
  18. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Näin se nimenomaa on. Miksei tästä puhuta mediassa? Ittelläkin pohjavesi yhden maantien lähettyvillä. Tahdon että se sotkeminen loppuu!!

    Mutta mitä tekee typerä lehdistö, kohisee jostain ihmisen hengityksestä ympäristömyrkkynä. Hohhoijaa.

    "Olen minä ajanu ennnenkii! Ykkönen - Kakkonen - Kolmonen.. " :D
     
  19. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Joo OD:n jäsenyys pakolliseksi autoilijoille, ne heput kun ei ojaan ajele ja osaa ajaa ylinopeuttakin paljon turvallisemmin kuin muut, yllättäviä vaaratilanteitakaan ei tule ollenkaan ja jos tulee niin ne on aina toisten vikoja ja niistä voi lukea "idiootteja liikenteessä" ketjusta vai mikäseoli.
     
  20. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Karpo piti meteliä tuosta suolauksesta mutta ei sitä noteerattu millään tavalla. Pohjavesialueella kylvetään suolaa tonnikaupalla talven mittaan vaikka pohjaveden pilaamiskielto on ehdoton.
     

Kerro tästä muillekin!