Tuli sitten tilattua vanteet... Onko kumi suosituksia??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja UsaCustom, 16.3.2009.

  1. UsaCustom

    UsaCustom 1st gear

    Tilasin Chevyn Fleetsideen 20x8,5 vanteet joten onko kumin kokoon suosituksia tai kokemuksia?? kertokaa ihmeessä omia kokemuksia.. :lol:
     
  2. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tuo laskuri on käytännössä ainoa mitä tarvitset -> http://www.rims-n-tires.com/rt_specs.jsp

    Vertaat alkuperästä ja kokeilet vihtoehtoja...näet renkaan ja vanteen fyysisesti mittoineen.

    Tällä tavalla lopputulkos ei ole yllätys ja mittarikin näyttää oikein.

    Vinkkinä matalaprofiili renkaille...tuolle 8.5" vanteelle ei kannata tunkea kovin leveää rengasta...mitä lähempänä renkaan leveys on suhteessa vanteen leveyttä sen parempi on lopputulos = "tiiliskivi" 8)

    Mulla on omassa edessä 235/55-17 8.5" vanteella ja se on aika lailla maximi.Takana 9.5" vanteella 255/55-17 leveä ja yhtään leveempää en laittaisi.
    Silti noissakin renkaan sivu suojaa vielä vanteen reunaa riittävästi,eikä reuna ota vastaan mahdollisia kolhuja ensimmäisenä.

    Tuolla hyvä rengaslaskuri -> http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
     
  3. UsaCustom

    UsaCustom 1st gear

    Jhuu hyvät on laskurit kyllä... pitää laittaa muistiin.

    Niin mut ajatuksena oli että onko kellään kokemuksia mahtuvuudesta eli mahtuuko esim.255/55/20 pyörimään... Tossa luin palstoilta että on kumen ulkokehän suuruus ylittänyt jopa 30" joten jos uskomista niin ei varmaan pyörimisellä ole itsellä ongelmaa... Mittasin tolla laskurilla että on kehältä vähän suurempi kuin omat tämänhetkiset talvi kummet.. . Mut pitää varmaan käydä mittaileen ulkosalla. :odroll:
     
  4. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    245/40r20 vois olla hyvä koko,se on ulko halkaisialtaan sama kun 215/75r15 joka on orkkis koko ainakin minun autossani,itsellänikin ollut mielessä jos hommais moiset vanteet,mutta melkein kaikki jotka on auton nähneet on sitä mieltä että kannattas museoida,jos nyt siitä museoinnista innostun niin voi olla vähä vaikeeta 20" kromivanteilla :odroll:
     
  5. UsaCustom

    UsaCustom 1st gear

    Heh... En nyt ihan vm.-91 Chevyä ihan museoon taida laittaa kun värikin on jo vaihtunut hieman.. Nyt talvi kumet alla koko 235/75/15... Pitää kokeilla kerrankin isoa vannetta kun on auto mihin ne voi laittaa... 8) Niin ei tartte aina katsella kun "isoilla" pojilla on omissa jenkeissä komeita ja isoja vanteita... :eek:
     
  6. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Joku 245/45-20 voisi olla hyvä...vastaa hyvin tuota 235/75-15 vakio rengasta,eikä täten pitäisi myöskään ottaa kiinni mihinkään jos vanteiden mitoitus oikea.

    55-sarja on jo liian korkea 20-tuumasessa...niin usein näkee että laitettu jotkut 20" tai yli vanteet ja sitten liian korkeaprofiiliset renkaat,autosta tulee hirveä maasturi :wc:

    Uuden vanteen ja renkaan yhdistelmä ei saisi olle ainakaan korkeampi kuin alkuperäinen...autojahan yleensä halutaan madaltaa muutenkin,miksi siis korottaa renkailla ellei kyseessä ole "offi-vehje".
     
  7. UsaCustom

    UsaCustom 1st gear

    Tossa selasin rengas myymälöitä niin taitaapi edullisin olla koko 255/45/20 Falken rengas onlinesta.. .. :p Pitää vielä tarkastella tarjontaa...
     
  8. 63impala

    63impala 1st gear

    TOSSA oli 275/40-20 hankookit, edessä droppia 4", takana 6", vanteet American reisinki20"x8,5 ET 0. Eikä ottanut kiinni mihinkään. Ja täyttyy noi VAALTAVAT pyöränkotelotkin:)
     
  9. repecab

    repecab 1st gear

    Onnittelut vannevalinnastasi, ajettavuus ja ajomukavuus paranee huomattavasti. Laita mahdollisimman matalat renkaat ne näyttää hyvältä kun ajat osuuskaupan näyteikkunan ohi :D :D :eek:
     

Kerro tästä muillekin!