Kuinka iso tankki saa olla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja weard_racing, 7.12.2006.

  1. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear

    Uppista!

    jokohan olisi aika nostaa tämäkin juttu taas käsittelyyn...
    onkohan näihin tullihommiin tullut jotakin uutta kiusantekoa? itsellä kun on tuo vandura, niin olen ajatellut käydä sillä "itä-suomessa" tankkaamassa ja hakemassa lain sallimat tuliaiset. tankin koosta ei ole hajuakaan, se kyllä kiinnostaisi. enkä tarkista kokoa suomalaisella bensa-asemalla .:D
    suunnitelmissa on kyllä ollut vaihtaa tankki isompaan jos se vaan on vielä laillista.
    Mitä venäjältä saa tuoda tankkausreissulla? mites varaosien haku? renkaat ajattelin ainakin ostaa ja vaihtaa rajan toisella puolella.
     
  2. Duju

    Duju 1st gear

    Venäjän tullin viimeisin "kiusanteko" on tämä maahantulokortti joka tuli käyttöön muutama kuukausi sitten. Eiköhän tankki ole samankokoinen kun muissakin vaneissa eli n.140 litraa. Tankkausreissulta saa tuoda kartongin tupakkaa
     
  3. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear


    mikäs ihme se maahantulokortti nyt on? tuottaako se jotakin ylimääräistä harmia normaali ihmisen arkeen? vai onko tää se "green card"?
    vasta kuulin, että venäjän autovakuutusta ei tarvitse olla. sen ansiosta innostuin suunnittelemaan ulkomaanmatkailua. mites tuo tankkihomma? miten isolla tankilla saan tuotua bensaa verottomana vanduralla?
     
  4. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Noissa on kyllä ainakin kahta kokoa alkuperäistä tankkia...
    Itselläni ainakin on sellaiset joihin sopii 80 litraa ja 130 litraa. (siis ei kuitenkaan molemmat samassa Autossa)
     
  5. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    tuota tullilakia kun oikein tarkasti lukee/soveltaa,ni tulli hyväksyy verottomana VAIN alkuperäisen litramäärän(esim.135l).aivan sama kuin iso tankki autosta löytyy ,vaikka ois katsastettu(henkilö ja pakettiauto).
    lisälämmittimelle saa olla lisätankki(kohtuullinen) :eek:

    noissa karkeloissa jää yleensä toiseksi jos mielii tullin kanssa hippasille. :poff:
     
  6. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear

    eli, tuplatankkeja on turha asentaa? minkälaisilla rakennelmilla porukka nykyään kulkee rajan yli? kyllähän se bensa tietysti vakiotankillakin tulee, ei vaan tarvitsisi niin useasti käydä.
     
  7. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Mistäköhän nekin viitsii joka vehkeen alkuperäisen tankin koon tarkistaa...
    Siis jos edes kohtuullisuuden rajoissa pysytään, eli jos onkin Vanin 80 litraisen tilalla tuo isompi tankki tai vaikka oma-viritelminä kyljssä 2 x 70 litraa...
    Tietysti jos on jonkun tojotan takaluukkuun "kiinteästi asennettu" 200 litran tynnyri tankiksi, niin voi (kunnollinen)tullimies alkaa vihjailemaan ettei liene ihan alkuperäinen...
     
  8. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    joo sen kortin täytät aina kun menet, ja toisen puolen siitä annat pois tullessasi suomeen. iisi juttu, murheista pienin.
    suurin harmi taitaa olla ne tulliselvitys paperit jotka täytät yhteensä 3kpl. Kun on muutaman kerran käynyt ni menee jo aika rutiinilla.

    joo erillistä liikennevakuutusta et venäjälle tarvii, riittää kun pyydät omasta vakuutusyhtiöstä tuon vihreänkortin(ilmainen :eek: ) ja pidät sen Aina mukana.

    harmeista suurin on jonotus, yöllä pääsee helpolla. Kun meet puolen päivän aikaan ni voi olla et pääset jo pimeellä kotiin...
    Se jonon määrä kun ei vaikuta siihe miten nopeesti pääsee, sattuu kunnon natsit sinne tarkastamaan ni ne kattoo 15ryssää ja ehkä yhen suomalaisen, tai ainakin siltä se tuntuu...

    hyvää matkailua :D
     
  9. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    no kyllä ne noi ameeriikan romut tietää ihan vitun tarkkaan.esimerkiksi auton alle kurkatessa gm vanissa ei voi olla kahta tankkia.ja sen alkuperäisen tankin koko löytyy siintä varustelu tarrasta(jos on paikallaan),ne pojat on kattonu vuosien aikana suht monta tankkia/pyytäneet maahantuojilta selvityksiä.jos joku od humu hemmo löytää netistä mitä tahtoo,ni miksei tulli?

    ps.ei ole vittuilua :D
     
  10. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear

    missäs se varustetarra sijaitsee ja kun sen löydän, niin miten sitä tulkitaan?
     
  11. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear

    Pitänee ottaa naapurin erkki mukaan ekalla kerralla. on tuossakin omat juttunsa näköjään...
     
  12. Jordan

    Jordan Gearhead

    Helpolla pääset sen tulliselvityskaavakkeen kanssa jos joku tuttus käy siellä, niin pyydä siltä muutama blanco. Täytät ne mallin mukaan jo kotona valmiiks ennen ku meet. Näpit jäässä ja pimeellä paskalla pöydällä on vittumainen niitä kirjotella.

    vielä enemmän helpotta jos saat suomenkielisen kaavakkeen viereen malliksi. Nykyään ei ainakaan vaalimaalla käy kun venäjänkielinen...

    sama homma sen maahantulokortin kanssa, mutta sitä ei ole suomenkielisenä, mutta siihen on sentään pienellä painettu enklantiksikii...
     
  13. mke77

    mke77 Gearhead

    monessa paketti/lava-autossa taikin jatkaminen voi onnistua et saa lisää tilavuutta!! eikä huomaa niin helpolla jos tommoseen "kikkailuun" täytyy mennä??

    silloin joskus kun 307:kat ja 508 mersut oli yleisempiäaika useesti näki et kaks takkia oli yhdistetty siis ihan vaan päädyt pois molemmista "karvipäälle" ,varsinkin 508:ssa jossa alumperäinen tais olla 50L!! sillä ei päässy normi ajolla kuin 250km :rotfl:
     
  14. Ylli

    Ylli Gearhead

    Eiks "remmiveto" menny asiassa ihan oikeuteenkin, kun oli alkuperäiset lisätankit siinä F250 Fordissa, ja tulli kävi nipottamaan..vai muistanko väärin?
    Heh, olihan Pätkällä avolava Dodgessa 90-luvun alussa 300ltr säiliö suoraan lavallakin :rotfl:
     
  15. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Laitoin joskus pari vuotta sitten tulliin kyselyn jossa kerroin muuttavani autoni kahdelle polttoainetankille ja yhdistäväni ne siten että ne on täytettävissä vain ja ainoastaan yhdestä tankkauspisteestä ja tankit täyttyvät ja tyhjentyvät yhtäaikaa. Muutoskatsastus tälläiselle ratkaisulle oli ja on edelleen mahdollinen. Osatkin on muuten edelleen tallessa ja valmiina, into muutokseen vain meni allakerrotun myötä.

    Tullin kanta asiaan on kuitenkin se, että tälläisissä rakennelmissa yli alkuperäisen tankin (valmistajan sinne asentaman) tilavuuden ylittämä polttoainemäärä on aina verotettavaa, eli käytännössä katsoen isoista tankeista ei ole mitään iloa.

    Ja että mennään varmasti vahvan päällä, kysyin miten tilanteessa jossa venäjälle mennessäni autoni tankit ovat puolillaan suomesta ostettua polttoainetta (verotettua jne jne) ja tankkaan autoni täyteen venäjällä, jolloin tuplatankit ovat molemmat täynnä. =>Tilanne sama, alkuperäisen tankin tilavuuden ylittänyt määrä on verotettavaa, tässä tapauksessa maksettaisiin siis siitä 1.2€/litra bensasta vielä paluumatkalla uudestaan verot.

    Helpoimmalla selviää kun ottaa 60 litran edestä kanistereita mukaan (diesel) ja lyö ne täyteen ja käy maksamassa 49 litrasta verot 19.10€. Kymmenen litraahan sai tuoda verottomana, poislukien hyötyajoneuvot. Jos alkuperäisen tankin koko on 140 litraa ja tuo kannuissa tuon 60 litraa yli niin tullien maksu ei mahdottomia litrahintaa enää nosta. Taitaahan tuo dieseli venäjällä nykyjään sen 42 snt litralle maksaakkin. Bensan suhteen tilanne oleellisesti huonompi, taitaa olla sama maksu 30 litrasta.
     
  16. jorkki107

    jorkki107 Gearhead


    tossa voortissahan ne tankit on alkuperäiset :D sama kun ekonolintassa ym ja jopa jossain gm pikkareissa(enkä puhu aluspöksyistä) :rotfl:
     
  17. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Ei mene ihan noin. 10 litraa saa tuoda verottomana, mutta jos tuo enemmän, niin koko määrästä joutuu maksamaan verot, eli tuossa tapauksessa 60 litrasta. Kerran olen maksanut koko jerrykannullisesta verot, just sen takia kun joku oli tankannut sinne 10 litran sijasta 20 litraa :oops:
     
  18. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Ymmärsinkö siis oikein kertomasi. Olet tuonut 20 litraa ja maksanut koko määrästä verot? Jos näin on käynyt olet maksanut liikaa. Vero maksetaan verovapaasti tuotavan määrän ylittävästä määrästä.

    Tuossa tapauksessa kun joku oli tankannut 10 litran sijasta kannuusi 20 litraa ja et sitä sitten tietämättömyyttäsi mennyt tullimiehelle sanomaan, tulee tullimaksu kaksinkertaisena.

    Kaverillani vastaava tilanne jossa joku oli tankannut 25 litran pyttyyn 25 litraa sallityn kymmen litran sijaan maksettavaksi tuli 15 litraa 100% korotetulla maksulla.
     
  19. 660

    660 1st gear

    ton laskutavan mukaan jos mulla olis esim. 2 kartonkia tupakkaa niin en sais sitä ensimmäistäkään verovapaana vaan joutuisin maksaan verot molemmista :eek:
     
  20. mke77

    mke77 Gearhead

    kaverin 72-letukassa on ja lisätankki varustelistalla.....vaikka toteutus ei orgineelia muodostakkaan!! semmonen neliskanttinen pötkylä vasemman takapyörän edessä ja täyttö korkki on siinä takapyörän kotelossa :eek:
     

Kerro tästä muillekin!