Kertomus auton ostamisesta jenkeistä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jakke, 1.4.2009.

  1. Jakke

    Jakke 3rd gear

    Uniikit renkaat eivät ehkä ole niin uniikkeja kun itse antavat ymmärtää?



    Olen jo pitempään ettinyt itselleni 68-69 Chargeria. No kävipä niin onnellisesti että viime keväänä sitten kuulin kaverilta, että yhdellä firmalla olisi mahdollisesti kaksi kappaletta 1968 Chargereita myynnissä.

    Otin yhteyttä firmaan ja pienen hetkenpäästä sain kuin sainkin kuvia Chargereista. Toinen Chargeri vaikutti lupaavalta autolta ja hintakin oli ihan kohdallaan.
    Pienten alkuvaikeuksien jälkeen päästiin sitten myyjän kanssa sopimukseen ko. Chargerista heinäkuun alussa. Chargerin oli määrä saapua Suomeen ameriikoista syyskuun alkupuolella. Tuskallistakin tuskallisempi odotus alkoi, sillä olihan jo pitkään haaveillut kyseisestä autosta.

    Syyskuun alussa sitten innosta pinkeänä kyselin myyjältä milloin voisin alkaa autoa odottaa suomeen saapuvaksi. Vastaus oli pieni pettymys. –Konttien saamisessa on pieniä ongelmia. mutta auto tulee ennen lumia Suomeen. No ei muu auttanut kuin kiltisti jatkaa piinaavaa odottamista.

    Syksy oli jo pitkällä eikä lumien tuloon enää ollut pitkä aika marraskuutakun jo elettiin. Otin taas yhteyttä myyjään ja sama kysymys missä Charger on? Vastaus taas kerran negatiivinen ja selvityskin oli. Charger kyllä oli satamassa jo odottamassa konttiin laittamista, mutta myrsky oli sotkenut rahtaajien kuviot. Kuviot olivat sekaisin pahasti, ettei Chargeria oltu vielä saatu konttiin.
    Mutta Chargein luvattiin tulevan viimeistään tammikuun loppuun mennessä. Ei auttanut muuta kuin odottaa kiltisti autoni saapuvan.

    Taasen sama kuvio toistuu. Otin myyjään yhteyttä tammikuun lopulla ja kyselin Chargerin saapumista. Ei, ei vieläkään. Nyt kuulemma ongelmana oli Kanadasta ostetun barracudan paperit. Niissä oli kuulemma jotain ongelmaa, mikä oli aiheuttanut sen, ettei charger ollut vieläkään lähtenyt. Mitä ilmeisesti Chargerin olisi pitänyt tulla samassa kontissa tämän petokalan kanssa.

    Tässä vaiheessa alkoi jo kovasti mietityttää se, että mahtaakohan auto koskaan tulla suomeen. Mutta rauhaa rakastavana ihmisenä annoin myyjälle vielä lisää aikaa.

    Myyjä kertoi, että auto tulee vaikka yksinään tänne suomeen. Olihan jo kauppakirjassa mainittu toimitusaika (mahdollisimman pian) menettänyt merkityksen. Ja uudeksi toimitus ajankohdaksi sovittiin maaliskuun loppu.

    Ta-daa. 1.4 tässä äärimmäisen suuttumisen vallassa tätä kirjoitan ja koitan olla vaan sortumasta mihinkään asiattomuuksiin. Charger ei tullut niin kuin oli sovittu vaan syy on seuraava. (lainaus s-postista) ” Emme saaneet vieläkään auton papereita/saapumisilmoitusta joten valvoin viime yön ja selvittelin asiaa meidän agenttimme kanssa. Homma on nyt siinä pisteessä että löin yhteistyön poikki kyseisen henkilön kanssa, sillä kaikista lupauksista huolimatta auto ei ole vieläkään täällä. Hän sanoi syyksi tällä kertaa että kun muutin rahdin Hämeenlinnasta Kotkaan niin auto jäi odottamaan että hän saa pari muuta autoa Kotkaan lähetettäväksi.”.



    Asia on edelleen vireillä. Ja uusia keskusteluja on käyty. Toivottavasti suunnitelmat pitävät ja voin päättää tämän keskustelun positiivisesti.

    Se miksi tämän olen tänne kirjoittanut ei ole tarkoitettu parjaukseksi vaan tiedoksi toisille ketkä harkitsevat autonsa hankkimista ison veden takaa. On syytä tarkasti määritellä niitä ehtoja kauppaa tehdessä. Eikä kannata sinisilmäisesti suostua kaikkiin lupauksiin sekä pitää osata olla kriittinen.


    Jarkko Hulkkonen
     
  2. russeli

    russeli 1st gear

    pistin yv:tä
     
  3. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Voin arvata turhautumisen määrän ja sen miten pitkä talvi on sinulla ollut... :odroll:
    Toivotaan että saat lataajan kesäksi ainakin tontille, ellei peräti ajoon.
     
  4. Valtteri-74

    Valtteri-74 1st gear

    aprillipäivä....
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tässä on taas hyvä esimerkki miten "kivaa" on olla välikätenä järjestämästä amerikasta romuja toisille. Mä uskon kyllä että kotimaan pää on tässä tapauksessa hommansa hoitanut mut jos atlantin takana tökkii niin vaikeeksi menee. Nyt kun on lama niin tuntuu tökkivän aika monella.
     
  6. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ootkos sä maksanu siitä vielä mitään?
    Kaverillekin piti vuosi sitten tulla sieltä yks samanlainen Chargeri mut ikinä se ei sieltä Suomeen asti löytäny tietään mut käsittääkseni ko. kaveri ei ollu vielä maksanu siitä ainakaan isompia joten vajaan vuoden ottelun ja selitysten kuuntelun jälkeen se vihels pelin poikki ja hommas sieltä sit viime kesänä toista kautta eri auton.
    Tai no, Fordin tällä kertaa :poff:
     
  7. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    mä ootin omaa hd:tä 8kk :mad:
    piti olla heinäkuussa(2008) täälä ja tuli jo helmikuussa 2009 :rotfl:

    piti vaihtaa sivuposki kromiseksi ...meni parikuukautta, nos itten tilasin omia romuja samaan konttiin...no niissäkin meni parikuukautta (oli mittatilauspalikkaa ja tiesin et menee kauan) sit pyörä oli satamassa vielä "hukassa" jonkun aikaa tiedonvälityskatkoksien ja väärinkäsitysten takia.
    ja siihen rahtiaika päälle.
    tais siinä mennä vielä kuukauden päivät kun oli amerikanpään luottomies kadoksissa ,ei saatu mitään yhteyttä. :x

    loppu hyvin kaikki hyvin , ja todennäköisesti kaikesta huolimatta käyttäisin samaa yhteyshenkilöa uudestaan.
     
  8. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Olisiko mahdollista, että porukalla väsättäisiin jotain samanlaista ohjenuoraa mitä esimerkiksi valtion autoverolakisekoilua varten on väsätty lakiwikiin:

    http://www.lakiwiki.fi/Autoverolaki

    Eli esimerkiksi voisi olla fiksua määritellä sopimuspohja jota käytettäisiin autonvälittäjien kanssa. Jota sitten parannettaisiin aina sen perusteella miten ostajia on kohdeltu. Toki välittäjät voivat tällaisesta sopimuspohjasta kieltäytyä, mutta kukin tehkööt valintansa ja riskinottonsa sitten sen mukaan.

    Maukkaana lisänä tuollaisessa "Wikissä" voisi olla neuvoja tapauksista joissa Suomen laki ei enää vaikuta (kuvitteellinen esimerkki: rahat maksettu jenkkiyritykselle pankkisiirtona tms. wire transferina) ja vastaavasti tapaukset joissa Suomen laki sitoo toimijoita.
     
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    ? :eek:
     
  10. c-305

    c-305 Gearhead

    Googlea peliin ja hiukan mielikuvitusta

    Toivottavasti charger löytää tiensä perille niitä kun ei ole koskaan liikaa
     
  11. Power

    Power 1st gear

    http://www.uniquewheels.fi/index.htm


    Minkälaisen kuvan firma antaa itsestään jos kohdassa Myytävät-autot ei ole mitään tarjolla, ei edes niitä jenkkiläisten autokauppiaiden nettisivuilta kopioituja?
     
  12. koiste

    koiste Gearhead

    Jeps, paljon on kuulunut yrittäjästä huonoa, lähinnä silloin kun asui jenkeissä! Harmiksi tuntuu jatkuvan kotimaassa :mad:

    www.inoa.fi
     
  13. Simo

    Simo 1st gear

    Ja ainakaan Eniron haku ei tunne sivuilla olevaa puhelin numeroa.
     
  14. shark

    shark 3rd gear

    Kännykkänumero ja postiboxi osoite pitäis herättää kellot soimaan.

    Onnenonkijoita on bittiavaruus täynnä ja kotisivuja on helppo tehdä.

    Tällä puolla lahtea on kuuluisin MDA classic.Napataan e-baylta ja autoliikkeistä kuvia ,lisätään hintaa,otetaan varausmaksu ja sitten yritetään saada auto ostettua Jenkeistä.Joskus onnistuu ,mutta monet jääneet ilman.

    Verottaja ja poliisi kannoilla ,vaihdetaan firman nimeä ja osoitetta ja taas yritetään.

    Tolla MDA Classikilla oli enimmillään 800 autoa myynnissä. :eek:

    Nyt taitaa olla enää yhtä monta syytettä jäljellä.

    Mitä noilta keskustelupalstoilta on lukenut on omistaja selityksen maailmanmestari.Välillä on saanut sykärin ja joutunut sairaalaan.Välillä taas on kontti lastattu väärään laivaan ja menossa Madakaskariin.

    Toivottavasti kaikki päättyy hyvin ja saat joko auton tai et ainakaan häviä rahojasi.
     
  15. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Koeta Jakke jaksaa.... Tai sitten tehdään asialle jotain kivaa yhdessä?? :poff:
     
  16. Jakke

    Jakke 3rd gear

    Kestämiselläkin on kaikki rajansa. Ja miun osalta se on nyt ohi..
     
  17. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Niin, onko kyseessä välikäsi vai auton omistanut myyjä?
     
  18. Jakke

    Jakke 3rd gear

    Kauppaa on ainostaan tehty yhden ihmisen kanssa. Joten myyjä ja rahtaaja on sama.
     
  19. jpaitala

    jpaitala 1st gear

    Eli rahat pois ja unohdat koko auton?
     
  20. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Todella surullista luettavaa. Nyt kun bashat ajat niin kaikenlainen veivaus vain lisääntyy :-? . Toivottavasti saat rahasi takaisin , ja jos niin äkkiä tekemään rikosilmoitus.
     

Kerro tästä muillekin!