Ajoneuvoharrastajien kirkkopyhä Lapualla 24.5

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Miksu.1g, 14.5.2009.

  1. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    [​IMG]

    [​IMG]

    Tulla saa vaikka puimurilla!
    Ajoneuvoharrastajien kirkkopyhä kutsuu Lapualle 24. toukokuuta
    Ei uskoisi, että apeana tammikuisena pakkaspäivänä hautausmaan toimistossa voisi syntyä suuria kesäisiä ideoita. Näin kuitenkin kävi kolme vuotta sitten, kun Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirvesmies Heikki Mattila ja suntio Markus Välimäki sattuivat juttusille. Kaksi autoharrastajaa oli rassannut ajopelejään tallissa läpi talven ja mieli maalaili jo kesää: leppoisaa ajelua lakeuden maanteillä, moottorin hyrinää ja auringon säteiden leikkiä auton huolella puunatuilla peltipinnoilla. Olisi se mukavaa ajella vaikka kirkon parkkiin yhdessä muiden ajoneuvoharrastajien kanssa!
    Idea jalostui ajan mittaan ja sai myös tuomiorovasti Juha Ikolan kiinnostumaan. Tämän tuloksena Lapualla järjestetään toukokuisena sunnuntaina 24.5. 2009 Ajoneuvoharrastajien kirkkopyhä - tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa. Kirkon parkki täyttyy tuolloin erilaisista menopeleistä, joilla niiden omistajat saapuvat kirkkoon. Tervetulleita ovat kaikki pyörillä kulkevat laitteet museotraktoreista amerikanrautoihin. Tulla saa vaikka puimurilla tai yksipyöräisellä!
    ”Jumalanpalvelus on kaikille seurakuntalaisille yhteinen, mutta ajoneuvoharrastajat tarjoavat kirkon parkissa jumalanpalveluksen jälkeen autoineen katseltavaa ja muisteltavaa ajoilta, jolloin autot vielä näyttivät autoilta!” sanoi tuomiorovasti Juha Ikola.
    Tapahtuma on kaikilta osin avoin kaikille, myös jalkapatikkalaisille.

    Ohjelma:
    n. klo 9-10: Tuomiokirkon parkkipaikka täyttyy
    Kirkkoväki saapuu kirkon parkkiin kukin omilla ajoneuvoillaan. Jotta ajoneuvoharrastajien kulkupeleille jäisi mahdollisimman paljon tilaa kirkon parkkialueella, muita henkilöautoja voi pysäköidä esimerkiksi kadun vastakkaisella puolella olevan seurakuntatalon etu- ja takapihalle.

    klo 10 Jumalanpalvelus tuomiokirkossa.
    Saarna Laura Lahdensuo, liturgi Marja-Liisa Leskelä.

    klo 11 alkaen Ajoneuvot ja harrastajat tavattavissa kirkon parkissa
    Vapaata seurustelua ja ajoneuvoihin tutustumista jumalanpalveluksen jälkeen.

    klo 11-13 Kirkkokahvit katettuna kellotapulissa.
    Vapaaehtoinen kahvimaksu lähetystyön hyväksi.

    Lisätietoja:
    Suntio Markus Välimäki (Opel Rekord vm. 1962 ja sama farmarimallina vm. 1961, pikku-Valmet 15, traktori vm. 1954) p. 0440 – 198 757
    Erityisammattimies Heikki Mattila (Buick Electra vm. 1971, Cadillac vm. 1955) p. 040 – 544 6657
    Tuomiorovasti Juha Ikola (ihan tavallinen, mutta komia BMW vm. 2006) p. 040 – 353 6624
    Tiedotussihteeri Heli Karhumäki (Alfa Romeo 156, vm. 2003) p. 040 – 487 28 30

    Autokipinän puremat järjestäjät:
    Toivomme kirkkopyhän
    avaavan ovea seurakuntaan
    Suntio Markus Välimäki ja erityisammattimies Heikki Mattila ovat rassailleet ajopelejä pikkupojasta asti. Ensin hajotettiin ja koottiin polkupyöriä, sen jälkeen on siirrytty tuunaamaan isompia ajoneuvoja.
    Kumpikin on jäänyt koukkuun erityisesti vanhoihin autoihin. Syy on selvä.
    – Ennen autot valmistettiin pitemmälle käsityönä, ja silloin tehtiin myös kestävää, sanoo Välimäki.
    – Vanhoissa automalleissa on myös enemmän luonnetta. Tämän päivän autoja ei tahdo erottaa toisistaan, ellei lue peräpellistä, mikä merkki ja malli, Mattila toteaa.
    Autoharrastus vie aikaa, minkä vuoksi perheenisät viettävät melkoisesti aikaa autotallissa. Autot eivät tule valmiiksi koskaan, sillä aina löytyy jotakin parannettavaa. Puolisot ovat olleet kuitenkin kärsivällisiä, ja jonkin verran myös mukana harrastuksessa. Toisinaan ompelukoneet hurisevat autoihin uusia penkinpäällisiä.
    – On se kuulemma parempi, että isänsä on kotona kyynärpäitä myöten piessä kuin kylillä, Markus sanoo.
    Autoharrastajat ovat miesten mukaan melko innokkaita lähtemään alan tapahtumiin ja kokoontumisiin. Ainakin hyvällä kesäkelillä väkeä kokoontuu tapahtumiin vähintään 200 kilometrin säteellä.
    Kynnys kirkkoon matalaksi
    Mattila ja Välimäki toivovat, että harrastajien yhteinen kirkkopyhä toisi tapahtumaan myös sellaisia harrastajia, joilla ei ole muuten seurakunnallista aktiivisuutta.
    – Ei ole huono asia, jos seurakunta olisi jollakin lailla elämässä mukana. Moni ajoneuvoharrastaja ehkä kaipaakin yhteyttä seurakuntaan, mutta ei löydä helppoa väylää tulla mukaan. Toivottavasti tällainen tapahtuma laskee kynnystä.
    Seurakunnasta on tullut luonteva toimintaympäristö Mattilalle ja Välimäelle työn kautta. Alahärmäläissyntyinen Mattila on koulutukseltaan kirvesmies, ja hänen työnään on huolehtia seurakunnan kirkkojen ja muiden kiinteistöjen kunnosta.
    Suntioksi Jyväskylässä opiskellut Välimäki Lapualta on alun perin sähköasentaja. Tärkein työpaikka on tuomiokirkko, jossa hän vastaa kymmenistä eri tehtävistä äänentoistosta ehtoollispikarien huoltamiseen.

    linkki järjestäjien sivulle http://lapua.ekirkko.fi/cgi-bin/linnea. ... t=00010383
     
  2. irmeli

    irmeli 1st gear

    Todennäköisesti ensimmäinen laatuaan suomessa,toivottavasti ei viimeinen 8)
     
  3. Beany

    Beany 1st gear

    Täälähän on oikeen ruvennu tapahtumahan... 8)
     
  4. samppa78

    samppa78 2nd gear

    Turhan palajon matkaa... muutoin ihan jees juttu!
     
  5. irmeli

    irmeli 1st gear

    Tilattu aurinkoista ja lämmintä keliä pyhäksi 8)
     
  6. Joh.3:16

    Joh.3:16 Gearhead

    Siis täähän rokkaa,sääli että on kaukana täältä sivistyksen kehdosta.Tsemppiä järkkäreille,toivottavasti tulee jatkumoa ja leviämään muillekkin paikkakunnille.
     
  7. speedy

    speedy Double Gearhead

    Hienoa! tuonnehan vois kurvata käymään! ..jos tuo nainen joka asuu mun kans sponsoroi bensat.
     
  8. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

  9. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

Kerro tästä muillekin!