POHJOLA Vakuutus ei korva

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Lefa, 6.8.2009.

  1. MudMax

    MudMax Gearhead

    Just kun miulle tulee ensi viikolla Pohjolan edustaja neuvottelemaan vakuutuksista :D

    IF;n touhuihin alan olla kypsä yli kymmenen asiakkuusvuoden jälkeen: Ennen tosiaan tuli kaikkiaan vain 4 laskua vuodessa, nyt ne on jakaneet ajoneuvot ym. eri ryhmiin ja jokaisesta ryhmästä tulee erikseen sitten se 2-4 laskua vuodessa.

    Ja kevyt-ka;n kasko oli pari vuotta törkyhintainen ja kun kävin kyselemään asiasta, niin vaihtoivat vasta sitten kärryn muatallouskalustoon ja hinta tippui puoleen, mutta eivät hyvittäneet omaa virhettään takautuvasti, vaan laittoivat nekin rahat sekoomuksen vaalikassaan :mad:

    Lisäksi asiamies on nykyisin jossain Savossa saakka, no onhan savolaisten kanssahan lupsakka huastella, kun ei vaan erehdy itse soittamaan 010-kusetus-numeroon, vaan jättää soittopyynnön :poff:
     
  2. Lefa

    Lefa 2nd gear

    Mud Max, jos olisi säilytystiloja niin ostaisin tosiaankin itse sen Turun Regalin. Mitä yleensä tulee vakuutusyhtiöiden hinnotteluun olen nykyään kilpailuttanut yhtiöitä 2-3 vuoden välein. Usein löytyy mitä hullumpia erikoisalennuksia uusille asiakkaille. Siinä vaiheessa kun itse olen jo ns vanha asiakas eli 2-3 vuodessa kilpailutan uudestaan. Silloin ollaan tilanteessa että vanha asiakas ei saa etuja mutta uudet tulokkaat kylläkin.
    Vaikeinta vertailussa on vain ne pienellä präntätyt ehdot jotka saattaa vaihdella paljonkin. Kun lukee illassa vaikka 5 yhtiön tarjoukset ja omavastuut ym ym niin tulos on yhtä tyhjän kanssa. Oikeastaan ei ole viisastunut ollenkaan :D
    Mutta erot on joka tapauksessa vuositasolla suuria ääripäiden kesken.
     
  3. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Eihän Pohjola korvaa, kuin rahat menee viherkepulisekokoomus hallituksen vaalikassoihin...! :poff:
     
  4. Town Car

    Town Car 1st gear

    Joo Pohjola oli kyllä siinäkin mielessä perseestä, että aina tuli se 10cm paksu kirjekuori, teit mitä hyvänsä :mad: Kaikissa luki "Aiheeton ***" ja sit yks lappu jossa on joku 3e lasku.. + se helvetin 100 sivunen vakuutusehdot -vihko :rotfl: Meinasin hommata jo paperisilppurin sen takia, mut vaihdoinkin koko yhtiöö ja se kannatti, sain 400 euroo halvemmat vakuutukset :eek:
     
  5. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Eli sait 397 euroa takaisin :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  6. Town Car

    Town Car 1st gear


    Jee jee, rolling on the floor laughing my ass off...
     
  7. Anssi

    Anssi Gearhead

    Olen aina ollut tyytyväinen Tapiolan palveluun. Autojen kanssa on ollut kolme vahinkoa vuosien varrella ja joka kerralla mallikkaasti hoidettu. Nämä tosin ovat olleet käyttöautoja, jotka on vain kiikutettu korjaamolle. Tuttavallani on sen sijaan vastaavia kokemuksia erikoisemman harrasteauton kanssa samassa yhtiössä. On todennut olevansa ikuinen asiakas hyvän palvelun ansiosta.

    Yhdessä vapaa-ajan loukkaantumistapahtumassa tuli Tapiolassa jonkin verran viivästystä asianmukaiseen käsittelyaikaan. Sekään ei haitannut, kun kaikki kulut kuitenkin hoidettiin pennilleen mitään kyselemättä ja viivästyskorotkin maksettiin pyytämättä. Näin kai sen kuuluukin mennä..

    Ei mitään halua vaihtaa yhtiötä, vaikka edullisempiakin olisi.
     
  8. transport01

    transport01 3rd gear

    Tuohan on vastapuolen mielipide, jolla ei juridisesti ole mitään painoarvoa, vaan oikeus päättä syyllisen, jos vastapuoli ei myönnä.

    Jos et tehnyt mitään kovaa täysin ennaltaarvaamatonta äkkijarrutusta, niin olet vahvoilla. Tieliikennelaki sanoo, että auto pitää pystyä pysäyttämään kaikiss ennaltaarvattavissa tilanteissa.

    Jarruvalot toiminnassa olevan auton pysähtyminen keskelle tietä on mielestäni ennalta-arvattava tilanne. Jos vastapuoli (vakuutusyhtiö) ei taivu, niin ei muuta kuin oikeuteen katsomaan kuka on syyllinen.

    Pääsääntöisesti peräänajaja (päälleajajana) on syyllinen. Toki poikkeuksiakin on, mutta ne on aika harvinaisia.
     
  9. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Iffihän on samanlainen möhläri noiden muutosten suhteen eikä sit meinata edes suostua maksaan omista virheistään! Vakuutukset onkin Tapiolassa ja toistaiseksi homma toiminut moitteetta.
     
  10. martiar

    martiar 1st gear

    Kertoisitko tarkaan miten se peräänajo tapahtui ja millaisessa paikassa ....
    En jaksanut lukea kaikkia noita kirjoituksia ....
    On tapauksia suuntaan ja toiseen .... tie nopeus ja tapahtuma tilanne on se merkittävä pointti ....

    Käy tekemässä poliisille tutkintapyyntö tapauksesta ja pyydä heidän näkemys syyllisestä .... (helpottaa asiointia vakuutusyhtiössä kummasti)

    Oikeudenkäynti on erittäin kallista ja henkisesti todella raskas prosessi ....


    AM-Racing
     
  11. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Raktoripankki, eli kaikkien junttien OP:han on nykyään Pohjolan omistaja. Jonkinverran tuli aikanaan oltua moisessa firmassa, siis pohjolassa, jopa töissä, ja tutustuttua erilaisiin lukuihin niin Pohjolan kuin muidenkin vakuutusyhtiöiden osalta. Siltä pohjalta noi "paska vakuutusyhtiö" ja "hyvä vakuutusyhtiö" jutut tuntuu vähän tuulestatemmatuilta. yKsittäistapauksissa voi tulla hyvin tai huonosti kohdelluksi todennäköisesti missä vakuutusyhtiössä tahansa.

    Vakuutusyhtiökään ei ole mikään Sampo, koska sekin on nykyään IF. Eli se on liiketoimintaa jossa asiakkailta kerätään rahaa pottiin josta sitten maksetaan korvaukset ja liikekulut ja sitten otetaan voittoakin jos vain sitä jää. Pääsääntöisesti vahinkovakuuttamisesta ei jäänyt voittoa, päinvastoin, ja liikennevakuutuksella sekä joillain muillakin vakuutuksilla voiton tekeminen on jopa kielletty. Se tarkoittaa sitä, että suunnilleen sen mukaan mitä maksat, on luvassa myös korvauksia. Myös liikekulut oli kutakuinkin samaa luokkaa, silloin ne oli eri vakuutusyhtiöillä parin prosenttiyksikön sisään vakuutustulosta, eli yksittäistapuksessa merkityksettömiä eroja korvausten suhteen, noi liikekustanukset oli 25-30% välimaastossa ja siihen aikaan oli kova tarve sada niitä painettua alas, koska myös vahinkovakuuttamisesta haluttiin omilla kannattavaa. Silloin siihen joutui itseasiassa suoltamaan muita tuottoja, eli ei ollut kannattavaa liiketoimintaa, tuottonsa vakuutusyhtiöt tekevät sijoitus-, henki- ja säästövakuutuksilla sekä omaisuudenhoidon tuloilla. Hintakilpailun ja noiden edellämainittujen lainalaisuuksien takia on vakuutusyhtiölle tärkeetä yrittää pitää myös korvaukset aisoissa koska se heijastuu heit vakuutusten hintoihin. Melkosta tasapainottelua siis.
     
  12. MudMax

    MudMax Gearhead

    Poliisin näkemyksellä vakuutusyhtiöt pyyhkivät hanurinsa: Poliisi sakottaa peräänajajaa, mutta vakuutusyhtiöiden mielestä nopeutta ei saa alentaa äkkiä minkään siilin tai koiran takia.
    Varmaan päätökseen vaikuttaa sekin, jos toisella ei ole kaskoa, niin hän on silloin syyllinen :wc:
     
  13. sikanopee

    sikanopee 1st gear

  14. Lefa

    Lefa 2nd gear

    Nyt on kulunut yli kaksi viikkoa onnettomuudesta ja mitä on tapahtunut...? EI TASAN YHTÄÄN MITÄÄN :mad:
    Aina vimosen päälle hoidettu huippuyksilö seisoo edelleen paskana pihalla kun tarkoitus oli vielä kesällä myydä se. Ei kukaan osta harraseautoa talvella, tai sitten poljetaan rankasti hintoja. VITUNVITTU!
    Olisipa edes kulmakunnan räkänokat polttanu koko auton tai murjonu kaikki lasit ja pellit niin paskaksi että oma yhtiö olisi ilkavaltavakuutuksen perusteella lunastanut auton. Olisi ainakin tapahtunut jotain jo. Nyt touhu on vähän kuin itkis ja nussis. Rikottuna maassamme olisi taas yksi hieno harrasteauto vähemmän. Henk.koht. sekään ei enää jaksaisi surettaa kunhan jotain positiivista kohta alkaisi jo tapahtumaan :mad:
    Auttaakohan orastavaan vatsahaavaan laastarin syönti :eek:
     
  15. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    pakko heittää lusikka soppaan...

    takavalosta jos saa muutaman satasen niin eikös se ole aika kohtuullinen korvaus?
    kuitenkaan ei ole mistään todella erikoisesta keräilyharvinaisuudesta kyse?

    veikkaisin että jos sellainen takavalo löytyy niin se maksaa maks 200e jolloin sulle jää vielä pari satkua vaivan palkkaa?

    tietty jos ei mistään löydy niin on aika paska tilanne.


    luulenpa kuitenkin ettei vakuutusyhtiö sitä sun keräilyharvinaisuutta lunasta takavalon takia.
     
  16. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    laitanpa kanssa :lol:

    jos auto on ns. käyttökelvoton niin on se kumma jos ei vakuutusyhtiö anna kunnon korvausta, vallankin kun on vielä syytön osapuoli,
    ei sen niin pitäisi mennä, mitä hyötyä silloin on vakuutuksista.

    sillä ei pitäisi olla mitään merkitystä mikä auto on kyseessä.
     
  17. lincoln

    lincoln 1st gear

     
  18. Town Car

    Town Car 1st gear

    Veikkaanpa, ettei vakuutusyhtiötä kiinnosta paskaakaan löytyykö se osa vai ei. Ne antaa sen korvauksen minkä on luvannu ja loppu on sun ongelmas, eikä tuo Regal kuitenkaan ole mikään kansallisaarre..
     
  19. Lefa

    Lefa 2nd gear

    Jep. Auto ei ole kansallisaarre vaan harrasteauto joka oli tarkoitus vaihtaa toiseen harrasteautoon vielä kesän aikana.
    Jos se on keräilyharvinaisuus tai ei... En osaa ottaa kantaa. Sen verran harvinainen ainakin ettei takalyhtyä löydy mistään.
    Uustuotantona saa lyhtyjä yleisempiin autoihin kuten vaikka 1959 Caddy tai 1964½ Musse. Tähän ei saa. JOS saisi niin yhtiö kai korvaisi vaan sen yhden risan lyhdyn ja lyhtyjen keskinäinen väriero olisi käsittämättömän
    räikeä. Uusi alkuperäinen maksaisi 365 egee ja risat koska Metro-Auton hinnastossa on lyhdyn hinta. Ainut vaan ettei niitä saa enää.
     
  20. human62

    human62 1st gear

    Ota siitä valosta muotti ja valmistuta se jollain , jää varmasti alle metro auton hinnan...


    Ai nii ja PÄÄSÄÄNTÖISESTI vakuutukset eivät korvaa mitään, missään, koskaan eikä minkään yhteydessä, ja jos korvaisikin se otetaan tyhmiltä vakuutuksenottajilta takaisin...
     

Kerro tästä muillekin!