Astro sirisee.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Kalde, 14.8.2009.

  1. Kalde

    Kalde 1st gear

    Mistä voisi johtua, että -91 Astro sirisee? Sirinä kuuluu tulevan apparin puolelta moottoritilasta. Sitä ei tapahdu vain tietyillä kierrosalueilla tai nopeuksissa, vaan myös paikallaankin D-vaihde päällä - joskin ei niin äänekkäästi. Mistä kannattaisi vikaa lähteä etsimään?
     
  2. Impala76

    Impala76 Gearhead

    omassani sirisi pcv venttiili...
     
  3. I.iippo

    I.iippo 1st gear

    Mikä on tuo pcv venttiili ja mikä on sen virka?
     
  4. magenta

    magenta 2nd gear

  5. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Männänrenkaat..?
     
  6. Kelju.K

    Kelju.K Gearhead

    Flektin siivet ottaa kehykseen kiinni...
     
  7. rokkaaja

    rokkaaja 1st gear

    siriseekö kylmänä? itselläni vähän samanaltainenongelma;kylmänä ihan ok mut hetikun lämpiää niin alkaa kuulumaan mielenkiintoinen varsin korkeataajuinen vihellyksen/sirinän yhdistelmä,häipyy kun antaa kierroksia ja sirinä vaihtelee:välillä häipyy hetkeksi ja tulee takasin.Vaihdoin JO laturin ja kokeilin hihnan automaattitiukkauksen laakerin vaihtoakin...ei auta ei...ääni kuuluisi tulevan ilmastoinnin kompuran ja laturin välimaastosta(siis tiukkaaja rulla!) ettei vaan olis puolivuotta vanha vesipumppu??? tai kampiakselin päässä oleva dampperi?? eikös se ole sellain missä on vulkanoitu kumi siihen kampiakselin päässä olevan holkin ja vaimennusmassa pyörän välissä(oli aikanaan ko.vika Hiacessa!)kumi revennyt irtipoikki ja alkanut vinkumaan(ihan kuin luistava hihna)tuo pvc-venttiili kyllä kuulostais jotensakin järkevältä koska ininä,sirinä,vihellys on oikeasti hieman alipainevuodon kuuloinen!=>TUTKIMAAN! tuo äänen
    paikallistaminen käynnissä olevan moottorin läheisyydessä on aika haastavaa
    kun siellä on kasa pyöriviä osia ja hihna+viskopuhallin...
     
  8. Kalde

    Kalde 1st gear

    Juu, kutakuinkin samanlaisissa tilanteissa tulee tuo sirinä. Onko vesipumppu apparin puolella? Astro käy vähän turhankin lämpimänä (yksi pykälä yli 95 celciuksen) maantieajossa, muttei kaupunkiajossa. Nestettä on ja ilmattu moneen kertaan. Ilmoitatko jos löydät sirinän aiheuttajan, etten aivan hakuammunnalla ala kaikkea purkamaan?
     
  9. Impala76

    Impala76 Gearhead

    tossa mun tapauksessa kun kyseessä oli tuo pcv venttiili, niin huomasin vian niin kun otin venttiilistä kiinni auton käydessä, käteen tuntui värinää. Sitten kun tarkemmin kuunteli niin ääni tosiaan tuli venttiilistä. Ei pysty toteamaan muuten kuin käyttämällä ilman konekoppaa..
     
  10. rokkaaja

    rokkaaja 1st gear

    juupa juu,eilennä tossa kävin taasen ajelulla aikaisin aamulla...ajelin hiljaista tietä pitkin ja huomasin että heti kun termostaatti aukeaa niin sirinä alkaa välittömästi :eek: ,tänään menee yhdelle tutulle tutkittavaksi(joka vaihtoi uuden vesipumpun)epäilen vahvasti vesipumppua(saakelin kiinalaiset!)no,vaadin kyllä uuden vesipumpun (jos vika on siinä...)saa luvan mennä takuuseen kun ei kestä puolta vuotta!!!!Mutta kerron lisää kun tiedän enemmän...Niin,ropelsin tuota pvc-venaa enkä huomannut mitään muuutosta
    äänessä(kandee irrottaa kuitenkin se,putsata ja tarkastaa toiminta...on aika elinehto motin "hengitys"-elimenä...)toi mottihan on perusperjaatteeltaan varsin 350-kasin kaltainen,otettu vaan pari pyttyä pois...olenko oikeassa?Toi lämpimänä käynti on oireena myös täällä...menee ensin reilusti yli 210F sitten tulee kyllä alas ja pysyy siinä (noin 200-205F)
     
  11. rokkaaja

    rokkaaja 1st gear

    no niin,se oli sitten alipainevuoto...tbi:n ja imusarjan välissä tiiviste hajallaan
    ja siitä lähti melkoinen vihellys/sirinä :eek: uus tiiviste ja vot! ei sirise ja tyhjäkäyntikin on nätti! toivon et tosta oli hyötyä jollekulle.Nää Ameriikan ihmeet tuppaa oleen välil aika kimuranttii :argue:
     

Kerro tästä muillekin!