Autotallin suunnittelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Temppu, 9.9.2003.

  1. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Perjantai iltana kaverien kanssa pubissa suunniteltiin meiän tulevaa kimpatallia.
    Suunnitelmat lähti siitä että ois 3 autolle lämmin työtila, 5 autolle kylmä säilytystila, ja sit vielä oleskelu piletys tila ja pien sauna.

    Nyt kun lukee näitä juttuja niin pakko vissiin ruveta "vähän" karsimaan....
    Kaveriporukasta kuitenkin raksamiehet, sähkömiehet, putkimiehet kaivinkoneen kuljettajat ja perusduunarit löytyy, joten ulkopuolisilla ei tarttis paljoo teettää.

    Sellanen 150 neliöö sitä suunnilleen tulis, lämmin tila n. puolet siitä.
    Keskuslämmityskattilalla lattialämmitys ja sähköpatteri pitämään jossain +1-2 asteessa.

    Puutavaran saa suhteilla melkeen ilmatteeks, ostettavaks jäis sementit, villat. pellit ym ym...
    Joten hintaa taitaa tulla joka tapauksessa prkleesti, jolloin tallin valmistumisessa saattaa vierähtää jonkin aikaa :smile:
     
  2. Fat Larry

    Fat Larry 1st gear

    Tuon mastertopin hiertäminen käsin on tosiaan mahdotonta. Esimerkkinä tähän on se, että meillä hallilla sitä on noin metrin siivu, kunnes betoni jämähti. :grin: Mutta ainahan kannattaa yrittää, jospa vaikka se itseltä onnistuisi... :wink:
     
  3. 454SS

    454SS 3rd gear

    Onko kukaan tehnyt sellaisista kahdelta puolelta pellitetyistä elementeistä, joissa on eristys välissä? Mitähän ne maksaa? Tai oisko jollain mahdollisesti myynnissä siirrettävissä oleva teräsrunkoinen halli? Vaatimuksena olisi yli 100 neloötä ja räystäskorkeus vähintään 3,5m. Mistä kattopellit edullisesti?
     
  4. jonep

    jonep 3rd gear

    tarkoitit varmaan tätä "http://www.cadholm.dk/paroc/PDF_Fin/Shadowline.pdf" .Oon ollu rakentamassa tosta merikontin kokosia voimalaitoksia ja on erittäin helppo materiaali, tosin vaatii kyllä erillisen rungon ja hintakaan ei taida olla sieltä halvimmasta päästä. Joskus muistaakseni käytettiin jostain löytynyttä "kakkoslaatua" jossa toisen puolen maalaus oli huono josta tallikäytössä on tuskin mitään haittaa ja maksoi muistaakseni 1/3 osan priimasta.
     
  5. 454SS

    454SS 3rd gear

    Muistaisitko mistä sitä kakkoslaatua saitte? Ei haittaisi vaikka olisi elementit eri värisiä, koska suunnitelmissa on lautaverhous ulkopintaan.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    joo nuo parocin elementit painaa sitten ihan tolkuttomasti!
     
  7. pas2

    pas2 Gearhead

    Roskalavalle meni yhen mun tulevan tallin (väli)seinän verran noita, kun en uskaltanut napata elementtejä heti purkamisen jälkeen kyytiin. PRKL. Kylä hatuttaa.

    Minä tein tallia funteeratessani päätöksen, että rakennan tallin mahdollisimman pitkälle roskasta. :smile:
    Olen laskeskellut, että pohjan betoni on suurin menoerä, kun sen joutuu todnäk ostamaan. Joutuuhan sitä kaikenlaista ostamaan mutta kuitenkin.

    Romuahan kannattaa haalia jatkuvasti valmiiks niin ei tarvi sit ostaa nii paljo.

    -Rosteriallas löytyy jo (+putket+hana)
    -Runkomateriaalit on (kakkosnelosta ja lisää haalitaan)
    -Eristeitäkin varsin kivasti
    -ikkunat on
    -osa ulkolaudoituksesta on
    -lämmitys on (Porin Matti + sähköpattereita)
    -valaisus on melkeen (loisteputkivalaisimia)
    -ovia on, muttei vielä tallinovia
    -ilmainen raudoitus järjestyy muttei vielä haalittuna (romurautaahan saa aina)

    Kattopellit pitää jostakin bongata + jotain laudantapaista lisää, niin sit voikin miettiä piirrustuksien tekemistä ja rakennusluvan hakemista niin saa aluks edes katoksen pystyyn :smile:
     
  8. 454SS

    454SS 3rd gear

    Mitäs väliä tolla seikalla sitten on?
     
  9. amalo

    amalo Gearhead

    150m2 on muuten liian vähän 8:lle autolle, ainakin mun mielestä. Meillä on nyt 15*10 talli (ei väliseiniä tms. tilanjakajia) ja siellä 6 autoa, joista 3 ns. työn alla, eikä kyllä mahdu yhtään lisää jos meinaa vielä jotain isompaa siellä puuhastella. Mutta riippuuhan se tietty myös työmiehen koosta että miten mahtuu ahtaassa vääntään :grin: Laittakaa suosiolla ~20m2 isompi varsinkin jos saatte materiaalit ja työt edukkaasti... työkaluille ja muille romuille pitää kuitenkin kanssa olla tilaa.

    Niin piti lisätä vielä että mitään piletystilojakaan meillä ei siellä tallissa ole... toisaalta sitähän voi tehdä vaikka hangessa.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: amalo 2004-02-05 11:00 ]</font>
     
  10. boomboom

    boomboom Gearhead

    Tota Paroc tyylistä pelti/vuorivilla/pelti elementtiä saa ainakin Alajärveltä pohjanmaalta kakkoslaatusena 8.41-21.86 € neliö vahvuudesta riippuen. 0400-565366 on numero sinne. Seinä villoituksen vahvuus pitänee olla ainakin 150 mm että pysyy lämpö sisällä, toi 8.41 on mielestäni 50mm elementille ja olisko 21.86 sit 200 mm:n hinta. Lämpötaloudellisesti parempi olis vastaava elementti jossa uretaani eristeenä. 80 mm uretaania vastaa 200 mm villaa, noin, ongelma on kuitenkin siinä että ainakin itellä kun kysyin rak. valvonnasta ur.elementeistä rakentamista niin ei täytä palomääräyksiä eli tarvis kuitenkin sisäpuolelle gyprocin ym. Selitti että jos on tulipalo sisäpuolella niin uretaani sulaa välissä ja elementit lossaa kasaan. EI 30 oli paloneristysluokka tässä tapauksessa. Ur.elementtejä saa II laatusena Huurre Oy:stä Ylöjärveltä.
     
  11. jonep

    jonep 3rd gear

    Kakkoslaatu tuli kai ihan samasta organisaatiosta eikä mistää jobbarilta mut sama se kai on mistä ostaa jos vaan saa hyvään hintaan. Painosta sen verran et tommonen noin 5m*1,5m*0,1m elementti oli kyl kattokraana tavaraa,kyl siin joku etukuormaaja traktori olis hyvä olla pystytykseen ja sit siält tehtaalta tuli myös semmoset tartunta nostolenkit jotka otti siihen yläreunan uraan kiinni ilman niitä oli tosi hankala käsitellä niin et säily pinnat virheettöminä liinojahan ei oikeen voi laittaa ympäri kun pitää tossa saumakohdassa mennä toi liitos niiku ponttilankussa. Nostosta kyl selviää toisaalta isolla kaljavarastolla ja talkooporukallakin!
     
  12. 454SS

    454SS 3rd gear

    Soitin tänään Parocille ja selvisi seuraavaa: suositeltava elementin paksuus puolilämpimään tilaan on 120mm, elementit toimitetaan asiakkaan haluaman mittaisina, kiinnitysruuvit on erilaisia riippuen runkomateriaalista, ruuveja menee 6kpl/ 5m elementti ja pidempiin tietysti enemmän, lisäksi tarvitaan runkotiivistenauhaa ja nostolaitteen saa vuokrattua suoraan valmistajalta.

    Eiköhän ne elementit nouse traktorin etukuormaajalla tai pölliautolla aika kätevästi. Hinnaltaan noi ei ole mitään kovin halpoja, mutta tuleehan kustannuksia jos rakentaa muistakin rakennusmateriaaleista (villat, ulkovuoraus, levytys sisäseiniin...). 120mm elementtien neliöhinta on 39,40€ ja 150mm elementtien 42,40€, ruuvit maksaa 0,78€/kpl ja runkotiivistenauha 0,38€/m. Ja hinnat on kotiintoimitettuna (vaihtelee hieman rahdin mukaan).

    Täytyy vielä jatkaa suunnittelemista ja vaihtoehtojen tarkastelua. Parasta olisi jos löytyisi valmis teräsrunkoinen halli, jonka saisi sitten siirrettyä omalle tontille.
     
  13. sopanja

    sopanja Gearhead

    Olin tekemässä hallia noista Paroceista. Hallin runko on hitsattu RHS-putkista ja noi elementit ruuvattiin putkiin kiinni tarkoitukseen tehdyillä itseporautuvilla ruuveilla. On muuten kova homma toi ruuvaaminen, ei onnistu ihan pienellä koneella.
    Noi elementit nostettiin käsipelillä paikoilleen. Ei mitään järkeä. Kukaan ei menettänyt sormiaan mutta asennusjälkiä tuli ja oli kova punnertaminen.
    Hyvänä puolena noissa elementeissa on se, että tulee kerrasta valmiit sisä -ja ulkoseinät ja ne on jopa siistin näköiset. Seinät nousee tosi nopeasti. Lisäksi ei ole mun käsityksen mukaan kovin arka vedelle. Niin joo, noitten elementtien päittäis saumoihin joutuu laittamaan uretaanin ja pellitykset.
     
  14. Kossi

    Kossi 1st gear

    Minkälainen lattia imubetoni lattia on ja miten se tehdään? Mitä minä olen ymmärtänyt niin siinä kait käytetään normaalia betonia ja siitä imetään jotenkin kosteus pois. :eek:
     
  15. Suburban

    Suburban 1st gear

    imubetonilattia tehdään yksinkertaisesti selitettynä näin eli levitys normaalisti linjataan laudalla oikeaan korkoon sen jälkeen levitetään märälle pinnalle alumatot näyttää kuplamuovilta jossa pieniä reikiä näiden päälle päällymatto josta lähtee imuletku imukoneelle sitten imetään vesi pois...noin 20 min ja kestää jo melkein kävellä...hierretään koneella jos pistetään master top nii levitetään tässä vaiheessa hirretään betoniin kiinni ja liipataan koneella niin monesti ettei kengästäkään jää jälkeä...on kestävä ei pölise siis oikein tehtynä...itelle en tekis hiertomassasta (8mm)kivellä atotallin laattiaa ja master toppia vähintään 5kg/m2...sisältää monta niksiä että lopputulos olisi hyvä ja koneiden vuokrat on varmaan niin kovat ettei kannnata edes kokeella kotona....jos jollain kiinnostaa niin epoxi ym. pinnotteista saattaa löytyä toimivia vinkkejä... niin ja imubetoni on ihan normaali betonia saa olla notkeampaa=helpompi levittää...
     
  16. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Meillä duunissa on korjaamohalli tehty noista, on kyllä pirun siisti ratkaisu mutta ei liene halvin mahdollinen. Noita meni kans kaadelle muutamia pintavaurioisia ennen kuin ehdin hätiin. Ens kerralla pitää yrittää olla nopeempi....
     
  17. Make_O

    Make_O 3rd gear

    Mä kävin ostaas kattopellit suoraan Rannilan tehtaalta Kaarinasta(Classic w) 150m3 maksoi 10t vanhaa rahaa, sinne ainakin ennen tuli semmosia palautus/värivikaisia eriä mitkä myydään halvemmalla....Joku joskus mainitsi että palon luokitus sisäverhous (gn) ja erikoiskova(ek) on sama ja aine kovuus on sama, se ei pidä paikkaansa Ek on pajon tiheänpää ja neliöpaino suurempi ym,ym..eli ei oo samaa kamaa eikä sisäverhouslevy vastaa eekoota.Sen tiedän sanoa koska olen kyseisellä kipsilevy tehtaalla töissä....
     
  18. pontso

    pontso Gearhead

    me rakennettiin noista parokeista taannoin ilmastointikoneiden etukammioita ja maalaamoita , pohjalle u ja ylös u missä sivulle myös u ja elementtipystyyn uitaen väliin niitaten u hun ja saumoihin sikaliimaa, ovi ja ikkuna aukotsamallatavalla kiertäen , kun on riitävän paksut u pellit niin voi hitsata saranat kiinni , ovet voi tehdä samalla tavalla. niin ylös tulevaan u hun saa katon uitettua niin on valmista , tosin kattorakenteet tarvitsevat oman lisänsä
     
  19. Jolly Jumper

    Jolly Jumper 3rd gear

    Vesipisteestä voin sanoa sen verran, että jos saat poistoputken liitettyä tonttisi jätevesiputkeen, hyvä niin, mutta jos suunnitelmissa on joku muu ratkaisu kannattaa olla tarkkana ympäristölupien kanssa ettei tule jälkikäteen sanomista virkamiesten taholta. Mutta lupasihan olivat ilmeisesti kaikinpuolin ok, joten ei voi muuta sanoa kuin että onnea projektille ja kateeksi kyllä käy :)
     
  20. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Varsinkin jos toinen harraste on italialainen keittiö :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!