bensahöyryjen kierrätys?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja jussi 56, 8.9.2009.

  1. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Juntit ovat kyllä ärsyttäviä, mutta itse olen poistanut 'saastelaitteita' performance vehkeistä saavuttaakseni yhden tai useamman seuraavista eduista:

    - auto kevenee kymmeniä kiloja
    - imusarja pysyy puhtaampana
    - vika mahdollisuudet (esim alipainevuodot) vähenevät
    - tankin mahdollinen kurttuunmeno estyy
    - moottorin kierrosherkkyys lisääntyy
    - ylimääräiset äänet vähenevät
    - pakokaasun virtaus paranee
    - auto on jatkossa nopeampi huollettava
     
  2. Anssi

    Anssi Gearhead

    Vaihteeksi kunnon oksennus laineille :poff:
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    No jos tässä alkuperäisessä kyssärissä nyt haettiinkin High Performancea poistamalla hiilisäiliö :rotfl:

    Roskikseen vaan, mokoma.
     
  4. PauliP

    PauliP 1st gear

    Miten muuten esim. pakokaasunvirtaus paranee aktiivihiilisäiliön poistamisella?
    Sehän tyhjennetään vaan välikaasulla ja tietyllä moottorin lämpötilalla?

    Kertokaa mulle, poistan sen sitten heti meidän Electrasta. Siinä se toimii ihan oikein ja tankkikaan ei ole vielä 37v. käytön jälkeen litussa.
     
  5. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kertokaa mulle myös että mitä epäpuhtauksia sieltä hiilisäiliöstä tulee palotilaan? Ettei vaan mennyt nyt PCV-systeemi ja polttoaineisäiliön tuuletus vähän sekaisin virittämisessä?
     
  6. PauliP

    PauliP 1st gear

    Mten kierrrosherkkys lisääntyy hiilisäiliön poistamisella? Sehän toimii ainoastaan välikaasulla? Eikös kierroksia oteta kierrosherkkyyttä "testattaessa" aina täyskaasulla?
     
  7. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Ei se paranekaan mutta jos luet alkuperäisen tekstini uudestaan, huomaat etten siihen viitannutkaan vaan kaikkiin saastelaitteisiin joihin kuuluu myös katalysaattori!

    Pähkäile itse mikä osa on kyseessä, hiilisäiliö se ei ole.
     
  8. Screaming Tree

    Screaming Tree 2nd gear

    "Ylimääräiset äänet vähenevät", HAH HAH.

    Mitkäs saastelaitteet painaa kymmeniä kiloja?

    Kunnossa oleva ja kunnollinen katti esim. ei häiritse pakokaasujen virtausta enempää kuin änkkäripönttö.

    Jos ei osaa autoa pitää kunnossa, kannattaa siitä riisua varmaan sitten kaikki muutkin "turhat" osat, esim. tuulilasinpyyhkijöiden moottorit saattavat mennä rikki ja etuistuimen kallistettava selkänoja brakata, kun kunnon paskamaha vähän nojaa taaksepäin.

    Henkilöautojen saastelaitteet nyt vain ovat tehneet sen, että esimerkiksi Helsingin keskustassa ilmanlaatu on parantunut aika helvetisti 80-lukuun verrattuna.
     
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Meidän Delta 88 ei sitä pönttöä ole vielä koskaan ollut (alkujaan 350 D kone) mutta nyt kun olen vaihtanut siitä -69 mallin 350 bensakoneen pois ja pistän tilalle 307 koneen niin vihdoinkin autoon tulee aktiivihiili pönttö ja kaikki muut "turhat" sähkö-/saastelaitteet :eek: . Pitääkö sitä aina mennä vastavirtaan :rotfl: :rotfl:
     
  10. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Nyt on taas asiaa linjoilla! Tuon haluan nähdä valmiina.

    P.S. Pitää mennä vastavirtaan. Suurin haaveeni on 1978 - 82 Vette Olds-dieselillä.
     
  11. Jza

    Jza Double Gearhead

    No aika järkyttävä se alkaa taas olla, kun jengi vetää vihreä sädekehä pään päällä dieseleillä ja käyttää näitä saastuttamattomia julkisia :rotfl:

    Ken muistaa zadin bussilakon. Sinä aikana hengitysilman laatu parani aika pirusti :poff:
     
  12. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Onkos sitä menty taas vanhempien koneelle leikkimään? Varo ettei isi suutu.
     
  13. Screaming Tree

    Screaming Tree 2nd gear

    No, jos noin kiihottaa kuonan työntäminen ilmakehään, niin kai asuttekin savupirteissä? Sellanen moderni keksintö ku savupiippu, sehän on kukkahattutätien hommia.
     
  14. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No itse en noita saastelaitteita ala poistamaan (koska minun taitoni ei siihen riitä), mutta vain sellaisia suosun enää ostamaan joissa niitä ei ole...
    Noi muut osat (ainakin suurimman osan) vielä osaankin korjata tai vaihtaa toimivaan, mutta noi saastehimmelit on jo liian ufo-tekniikkaa...
    Mutta se on hyvä että nuo vanhemmat kun ei enää juurikaan ympäristöä kuormita muuta kuin ajaessa :D . Ja näitä kun ei tarvitse välttämättä edes niin usein vaihtaa uudempaan... :wink:
    Ja oikeastaanhan minulle on sivuseikka millainen helsingin ilman laatu on, sillä harvoinpa tulee sinne lähdettyä (harvoin on niin pakottavaa syytä).
    Onneksi täällä maalla lienee suurempi otsoonikerroksen vähentäjä tuo karjatalous ja suosta vapautuvat metaani-kaasut :D
     
  15. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kyllä se vielä valmistuu :wink: http://www.netikka.net/mikko.miettinen3 ... index.html
    Ollut vaan pikkasen kiire kesä Vani harrastuksen parissa :odroll:
     
  16. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Aktiivihiilihömpöttimestähän syntyi ihan mielenkiintoinen keskustelu. :)

    En kyllä näe mitään syytä poistaa sitä jos se toimii oikein ja sen käyttämää tilaa ei tarvita muuhun käyttöön. Mutta jos menee särki niin en näe mitään merkittävää syytä sitä korjatakkaan.

    OT:
    Katalysaattorin ymmärrän, ja laittaisin sellasen Darttiinikin jos saisin sillä vero helpotusta, mutta koska en saa niin saastutan sitten niin perkeleesti että se näkyy, ja varmuudenvuoksi säädän vielä Land Cruiseristakin syötöt täysille niin että Priukset ajelee ojaan kun eivät näe eteensä. Prkl. Tuli sitten samalla mieleen että kyllä suomi on paska maa. Sekin vielä...
     
  17. EddieK

    EddieK 1st gear

    Eikait se peltinen tankki meekkään lyttyyn, eri asia nuo sähkövikoihin tehdyt tankit joissa lukee edelleen "sardiinia" kyljessä. :D
    Pieni vaikutus myöskin saattaa olla ruutakoneen tehokkaammalla pumpulla, mutta enpä kyllä ole ikinä nähnyt oikeasti lyttyyn mennyttä tankkia vaikka niistä juttua kuuleekin jatkuvasti.
     
  18. Screaming Tree

    Screaming Tree 2nd gear

    Enpäs nyt tiedä, miten tämä liittyy asiaan, mutta kommentoidaan nyt, kun sitä taidat haluta.

    Pilvenpoltto on paljon harmittomampaa kuin esimerkiksi kuminpoltto paikassa, josta käryt ja karsinogeenit kantautuvat läheisen sairaalan ikkunoista sisään. Sitäkin tämän foorumin tyypit ovat harrastaneet. Esimerkki ei ollut kuvitteellinen.

    Se ei tee minusta "ekohippiä", jos en halua vetää junttien takia paskaa keuhkoihini, enkä varsinkaan halua, että esim. lapset ja vanhukset joutuvat niin tekemään. Täällä varmasti moni on sitä mieltä, että lyijyn kielto bensiinissä oli "kukkahattutätien" ja "ekohippien" hömpötyksiä, eikös niin? Onneksi emme elä heidänlaistensa vallan alla, koska silloin pusikot myrkytettäisiin edelleen DDT:llä ja paskat johdettaisiin puhdistamattomana vesistöihin.

    Jos on peukalo niin keskellä kämmentä, ettei osaa "saastelaitteita" pitää kunnossa, tai jos on niin tyhmä, ettei niiden toimintaperiaatetta ymmärrä, ehkä kannattaisi alkaa harrastaa vaikka kyykänlyöntiä tai pussijuoksua. Siinä vahingoittaa vähemmän sivullisia.
     
  19. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Hienoa olla oman tiensä kulkija. Tuossa joku on mieltei toteuttanut tuon Vette-osuuden. Tosin uudemmalla Letukan- 6.5 dieselillä.

    http://www.thedieselpage.com/readers/vet.htm
     
  20. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    siehän ihme pässi olet. ei pelkästään edellisen, vaan muidenkin kommenttiesi johdosta. no, sekaan vaan.
     

Kerro tästä muillekin!