Th700r4 takkuilee ,,,,

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja JTahtinen, 17.10.2009.

  1. JTahtinen

    JTahtinen 1st gear

    Vaihdoin kuukausi takaperin laatikon, kun vanhasta hukkui 3 ja 4 vaihde. "Uusi" laatikko löytyi varaosavehkeestä ja kun kyseessä käyttövani (pakko päästä töihin), niin ainoastaan öljyt tuli vaihdettua ja lyötyä laatikko paikalleen.

    Alussa tuntui vaihteet löytyvän entistä laatikkoa suuremmilla nopeuksilla (2. vaihtui n. 30km, 3. vaati n. 50km ja loikkari tuolla n. 80km nopeudessa). Pienen ajon jälkeen vaihdot "palautuivat" normaaleiksi.

    Nyt n. 1000 km ajoa ja eilen n. 60 km:n reissun jälkeen kaupunkiin palatessa ainoastaan 1.vaihde suostui toimimaan ,,,, :mad: ,,, varovainen nilkutus kotipihaan, auto seisoi muutaman tunnin ja yllätys, yllätys ,,, taas pelasi "normaalisti". Nyt yön jälkeen liikkeelle lähdettäessä tuntui että vaihtoi 1:stä suoraan 3:lle n. 45 km nopeudessa ja vaihto oli erittäin "terävä". N. 5 km ajoa tällä tavalla, auto seisoi 1/2 h ja uudestaan liikkeelle. Työmatka n. 10 km, alussa edelleen terävä vaihto kuten liikkeelle lähdettäessäkin. Viimeiset 3 km isoa tietä, ja nyt vaihdot jälleen normaalit.

    Missä mahtaa vika olla, vai ollaanko kohta kahden kajahtaneen laatikon loukussa ???
     
  2. Panze

    Panze 3rd gear

    Villi veikkaus että tv vaijeri tai valve jumittelee / vaijeri väärin säädöissään. En tiedä voisiko se kuvernööri oireilla myös noin.
     
  3. JTahtinen

    JTahtinen 1st gear

    prkle,,,, voi hyvinkin olla tuo vaijeri, siitä nimittäin näytti olevan yksi säi katkennut ,,,, pitääkin tarkistaa
     
  4. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    panta taitaa olla loppumaan päin...tai sitä kiristävien mäntien tiivisteet kuluneet. Panta on 2 ja 4 käytössä. Kolmonen menee päälle suoraan ykköseltä kunhan on vauhtia tarpeeksi...
     
  5. BowTie81

    BowTie81 Gearhead

    kuinka karusti muuten tämän kuuluu vaihtaa, mulla hieman töksähtää vaihteet silmään, siis kun vetää rattikarahkasta vaikka pakin päällä, tyhjäkäynti pitäisi olla ok. Ja sitten kun ajelee niin tuntuu välillä että pintakaasulla pitää liian kauan pientä vaihdetta päällä.
     
  6. chevy 34

    chevy 34 Gearhead

    Sulla taitaa olla TV-vaijeri liian tiukalla.. Löysää hieman ja koeaja.. Tosin voi siellä olla venttiilikoneistossakin jumiutumaa, mut tuo nyt helpoin kokeilla..
     
  7. BowTie81

    BowTie81 Gearhead

    pitää tutkia tuo, en yhtään tiedä missä se on, mutta korjauskirjat on matkalla :)
     
  8. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Se tv-vaijeri kannattaa tutkia, ei saa olla yhtään rispaantunut. Se kun heti
    sillon alkaa takertelemaan. Jos siinä vielä yrittää säätää jotain, niin menee
    mettään aina vaan pahemmin.
     
  9. JTahtinen

    JTahtinen 1st gear

    Rispaantunut TV-vaijeri vaihdettu, toimii niinkuin pitääkin :D tuota laatikkoa vaihtaessa kun tuli tietenkin irroitettua myös se laatikon takakannake ,,,, niin oliskos varmaa tietoa kumminpäin se pitikään olla ,,, toinen puoli on jyrkemmällä kulmalla kuin toinen ,,,, tuntuu nimittäin nyt hieman täristävän :oops:
     

Kerro tästä muillekin!