Australaasian jenkkiscene

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Naula, 16.11.2009.

  1. Naula

    Naula 3rd gear

    Jos jotakuta muutakin, kuin itseäni kiinnostaa Australian ja varsinkin Uuden-Seelannin jenkkiautopiirit, niin kannattaa tarkistaa tämä: http://www.youtube.com/user/NZV8TV YouTube -kanava. Näyttää erityisesti muskeliautotouhu olevan voimissaan tuolla päin maailmaa!
     
  2. ata

    ata Gearhead

    Australian laitteet kiinnostaa kovastikin... ja ei tuossakaan kaikki suinkaan mitään jenkkiautoja olleet, moni tuollakin videolla ollut auto oli Australian tuotantoa mikä tuolla Uudessa Seelannissakin on yleistä. GM/Holden, Ford ja vanhemmissa myös nuo Aussi-Moparit (niitä ei tehdä enää, Australian Ford ja GM-Holden ovat yhä olemassa) tuossakin esiintyivät ihan sujuvasti jenkkimallien seassa.

    Itseäni kiinnostaa etenkin nuo Australiassa tehdyt mallit, ja niistä etenkin Holden. Täälläpäinhän ne ovat harvinaisia. (ihan sattumalta en ole Calibraani rebadgennut jo vuosia sitten Holdeniksi, koska sitä myös sillä merkillä myytiin tai hankkinut GM Holdenin Australiassa suunnittelemaa ja valmistamaa GTO:ta)
     
  3. Naula

    Naula 3rd gear

    Tosiaan juu, tuli virheellisesti puhuttua pelkästään jenkkiraudoista, kun muakin noissa pätkissä kiinnostaa eniten juurikin noi Aussituotteet. Hienoo, että Australiassa on (ainakin) aikanaan ollu omilla automalleilla noinkin vahva identiteetti. Muutenkin kiehtoo ko. kansan autokulttuuri ja asenne muskeliautoja kohtaan. Mukavaa vaihtelua amerikkalaiseen pro touring/high budget touhuun verrattuna! Mutta se vasta on mielenkiintosta, että Uudessa-Seelannissa on noinkin rikas muskeliautoscene.. Mistä lienee johtuu?
     
  4. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    jos olisin "filthy rich", ni matkustaisin tuonne kaukomaahan ja toisin tullessani uten..

    todella maukkaita lava-autoja niillä siellä on.. on jotenkin parempi olla edes katselematta kuvia niistä, alkaa tuntua nuo tutummat rancherot ja el caminot aika laimeilta.
     
  5. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    Yhdella tutulla Aucklandissa (NZ) on kuutisenkymmenta lahinna 57-61 MoParia tallissaan ja lisaa tulee. Pelkastaan Aucklandin alueella on kasittamaton maara herkkua. Tassa lainaus toiselta kaverilta jolla on superentisoity 1957 Fury;

    "West Auckland would have the highest number of old american cars on the road that I have seen. More so than California. Off the top of my head, within 10 miles of my home live the following cars; 1957 Fury, 1958 Fury x 5, 1959 Fury x 4, 1960 Fury, 1961 Fury, 1957 Chrysler 300C x 4, 1958 Chrysler 300D, 1960 Chrysler 300F, 1961 Chrysler 300G, 1957 Dodge, 1958 Dodge, 1959 Dodge, 1960 Dodge Polara, and many many more."

    Nama siis koskien Forward Look MoPareita...tahan kaikki muu paalle...
     
  6. Rust Devil

    Rust Devil Gearhead

    Löysin netistä tommosen Holdenin concept car Efijyn kuvan,oli pakko laittaa tänne.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  7. rane58

    rane58 Double Gearhead

    -Joo, mutta niissähän on ratti väärällä/oikeella puolella... :oops:
     
  8. Got hemi

    Got hemi 1st gear

    Vähän Off-topic mutta jotenkin toi britti aksentti ja aussien olemus ei kulje käsikädessä :D
     
  9. mopar318

    mopar318 Gearhead

    Tossa youtube pätkässä oli ihan selkeetä kiwi aksenttia. Täällä Australiassa taas puhutaan ihan "omaa" kieltä, mate...

    Tossa muutama kuva paikallisista laitteista eiliseltä päivältä.
    http://kuvablogi.com/blog/12695/26/
     
  10. mopar318

    mopar318 Gearhead

  11. mopar318

    mopar318 Gearhead

  12. ata

    ata Gearhead

    TODELLA hienoja kuvia ja UPEATA kalustoa, sekä jenkit että aussit. Ja aika hurja se Morris Minor myös! :)
    Mutta todella hienoja Holdeneita tuossa myös paljon! Kun olisi tuollaisia täälläkin...
     
  13. Backyard Racing

    Backyard Racing Gearhead

    Koska perustetaan Suomen aussivehkeiden "alajaosto" vai onko semmoinen jo. tai ajetaanko vain kesällä rinnakkain vai saadaanko syntymään peräti jonomuodostelma...
     
  14. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Aussien touhut on hienoa katseltavaa! Just doing a bit of "böinauts" :lol: .
    Tuntuu että niiltä puuttuu se jenkkien ainainen turha hypetys, bullshitti, crapmetal musiikki jne pska, pelkkää asiaa.
     
  15. ata

    ata Gearhead

    Voisi olla syytä koittaa kartoittaa täällä aussiautoista kiinnostuneiden määrää ja kokoontua vaikka jossain cruising-tapahtumassa (niin ei välttämättä ihan yhden tai kahden auton voimin tarttisi olla...). Viime kesänä oli kahden aussitekoisen auton kohtaaminen pari kertaa, mutta se ei vielä ihan meetistä mene... Tai sitten kokoontuminen voisi olla vaikka ensi kesänä Antin Automusella, jossa käsittääkseni on Holden FJ näytillä, en ole itse käynyt, mutta olen nähnyt siitä kuvan ja kuullut autosta.
     
  16. L-R

    L-R Gearhead

    uudesta seelannista

    Asun uudessa seelannissa, nimenomaan aucklandissa, eika taalla mielestani ainakaan liiaksi asti jenkkiautoja liikenteessa nay. Tekisisipa sanoa etta enempi niita suomessa kesalla liikenteessa nakyy. Lahes kaikissa jenkkiautoissa taalla on ratti vasemmalla puolella, eli ne on tanne jalkituotuja.
     
  17. Jukka

    Jukka 3rd gear

    Tervetuloa ensi vuonna Ford-Freak Clubin järjestämään Freak Raceen!
    Valitettavasti Nopein ja hurjin FordHomo-palkinnosta ei pääse kisaamaan muilla kuin Fomoco-tuotteilla muta radalle pääsee muillakin laitteilla.
    Tapahtuman paikka ja aika ovat vielä auki mutta seurailkaa tilannetta Friikkisivulta jos kiinnostusta aiheeseen löytyy. :wink:
    www.ford-freak.org
     
  18. radio_king

    radio_king 3rd gear

    [​IMG]

    Sain ausseista tämmöisen kuvan Uusi-Seelantilaisesta viisysistä.Omistaja Alex Ross.Komea kiesi jätkällä,muutenhan tuo ympäristö näyttää kyllä aika slummilta... :D
     
  19. radio_king

    radio_king 3rd gear

    [​IMG]

    Tässä vielä toisesta kuvakulmasta,ja ratti siis vasemmalla.
     
  20. Backyard Racing

    Backyard Racing Gearhead

    eiköhän sitten yritetä v.2010 aikana kasvattaa noita kahden meetingejä hieman Helsingin kaduilla tai voishan sen Holden FJ:n myös käydä ihmettelemässä automuseolla kerran sellainenkin peli on tänne ajautunut.
    Freak Race olisi myös kova juttu, riittäähän se, että autosta löytyy toploader...
     

Kerro tästä muillekin!