Alukardaanin korjaaminen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja mercstang, 16.2.2010.

  1. mercstang

    mercstang Gearhead

    Miten on, onko mitään tehtävissä tapaukselle? Käsijarruvaijereiden korvakko hieronut keskelle kardaania syvän uran. Taitaa olla toivoton tapaus. Tietty päät ja ristikot vois siirrättää uuteen putkeen?

    Joitain huonoja kuvia tapauksesta

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. 383

    383 Gearhead

    eikös siihen voi tig vetää sauma päälle ja puntitaa uusiksi
     
  3. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Vaihtaisin uuden putken vanhoihin päihin, enkä hitsais keskelle kartaania mitään. Melkein meinaan väittäisin että siihen putkeen tulee heittoa johon ei tasapainotuskaan auta :-?
    Jos siis ura putkessa on niin paha että sille täytyy tehdä jotain?
     
  4. cuda69

    cuda69 Gearhead

    meillä tuli malibun alukardaaniin millin ura ja se hitsattiin tigillä ja käytettiin puntissa,hyvä tuli ja kesti 620hp ja slikseillä ajon.
     
  5. kime2

    kime2 Gearhead

    Ei muuta kuin tigillä ura pyöritysrullilla pyörittäen täyteen ja jos oikein haluaa hifistellä niin sen jälkeen sorvissa ajaa "ylimääriset pois" ja puntittaa jos kokee sen tarpeelliseksi...
     
  6. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Jaa, kai se sit voi onnistua jos vaurio on riittävän pieni? Kuinka olette saaneet sen heitottomaks, ainakin itellä alumiinin hitsauksessa tahtoo esiintyä vetelyä?
     
  7. mercstang

    mercstang Gearhead

    Vinkkiä korjaamosta joka korjais/putkittaisi kardaanin uudelleen?

    (Lisäsin kuvalinkin aloitukseen)
     
  8. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Komet oy juvanmalmi. Ja vaihda se putki uuteen suosiolla.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Omaan Gta,han kävi sama juttu, tigillä sauma päälle ja s/n:lle puntitukseen, sijaitsee 500m us-partsista. kesti n. 400 hv/700nm
    (paxton ja välijäähy)hyvin ja on ehjä vieläkin (tapahtu 10v. sitten)
     
  10. Tuli tuota harjoiteltua , vanhat corveten päädyt laitoin uuden putken päihin ja siinä kävi lopulta niin että ristikoiden silmukat venyi , oli kait materiaali löijääntynyt hitsauksen vaikutuksesta. Tosin hitsaus suoritettiin ensin ns normaalisti ,jonka seurauksena saumat ratkesivat molemmista päistä , seuraavan kerran anneettiin kunnolla esilämmitystä ja hidas jäähdytys hitsauksen jälkeen joka suoritettiin k.o laitteen maksimi virralla 250A...

    Tietysti manuaali + 454 antaa hyviä tällejäkin kun kytkimen lipsauttaa ylös...
     
  11. laiska`s custom

    laiska`s custom 1st gear

    alu kardaanissa putki pitäis olla lämpösovitteella niin ei ole sauman päälle niin kovin. ei muuta kun hitsaa uran kiinni vaan 8)
     
  12. mercstang

    mercstang Gearhead


    KoMetilta tiedustelin asiaa ja uudelleen putkittaminen, päät irti ja uusi putki tilalle ja tasapainoitus, on helppo rasti, hintaa kertyisi operaatiolle noin satkun pintaan. Ongelma tulee siinä, että putkiaihiota ei ole ja vaikea kuulemma Suomesta saada.
    Tietääkö kukaan saako saako kotomaasta alukardaanin aihioputkea?

    Vaurion korjaamista hitsaamalla ei suositellut. Yksi mahdollisuus olisi kuulemma katkaista kardaani vaurion kohdalta ja sorvata sopiva holkki putken sisään ja hitsata kiinni (, tämäkin pienellä epäilyksellä).

    Taitaa olla helpompi tilata uusi kanki?
     
  13. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Hä eiks ne lue Kometilla oodeeta?? Räkäsy kylkeen ja punttiin..vai miten se ny oli.. :rotfl:

    RPltä saa uusia kuulemma kohtuu hinnalla mittojen mukaan.
     
  14. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Mulla on tuolla varastossa yksi Ford Motorsport alukardaani josta ristikko on antautunut. Putki siis on ehjä. Pituus on melko lyhyt, mutta tarvittaessa voin sen sulle mitata, jos kiinnostaa.
     
  15. mercstang

    mercstang Gearhead

    Lykkäsin yv:n
     
  16. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Vastattu 8)
     
  17. mercstang

    mercstang Gearhead

    Kanki saatu takaisin korjuulta Kometilta. Putki (2mm vahvempi kuin entinen) vaihdettu ja samalla uusittiin ristikot. Hintaa komeudelle kertyi lähes uuden verran, mutta onpahan tämäkin juttu tullut koettua.
    Työn jälki sitten, no ehkä vähän karuhko?
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  18. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Karuhko työnjälki, lievä ilmaisu. On mennyt metallimiesten työntaso alas jos tuo on valmiin työnkuva ja maksanutkin olet siitä.
    Millä tuokin sauma on vedetty, roisketta ja huokosta täynnä.
    Arevan hitsarit virapelissä.
     
  19. 496SS

    496SS 3rd gear

    Pari kaveria tinaa ihan työkseen, ja jos heille tuon kuvan näyttäisi niin saisivat laakin :eek:



    Ja todettakoon vielä, että itse en osaa hitsata minkään vertaa, eli ei pitäisi edes kommentoida :lol:
     
  20. J_Lanttola

    J_Lanttola 3rd gear

    Näkeehän sen että migillä se on vedetty, eikä tuo nyt mikään kauheimmasta päästä ole ollenkaan. Huokostahan tahtoo väkisinkin jäädä kun hitsataan vanhoja paskaisia osia, vaikka niitä miten putsaisi. toki sen saa niinkin että huokosia ei jää kun sulattelee sitä tigillä tarpeeksi kauan mutta kuvittelisin että tuossa liika lämpeneminen on aika myrkkyä.

    En toki ole kardaaneita itse hitsannut mutta sanoisin ettei varmaan ole mikään helpoimmasta päästä hitsattava kun liikaa lämpöä pitäisi välttää, eli reippaalla virralla nopeesti ja migillä vanhoihin paskaisiin osiin.
    Vähän korkeahan tuo sauma vissiinkin on ollut kun on noin hioa pitänyt mutta liekö sillä merkitystä. Väittäisin kuitenkin ettei ton kanssa ongelmia tule ja jos joku sitä pääsee autossa töllistelemään niin silloin on todennäköisesti muitakin murheita, jos auto on katollaan tai kyljellään :D

    Niin ja hitsaan kyllä itsekin alumiinia ihan leipätyökseni ja saumoja on tullut sitäkautta nähtyä laidasta laitaan :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!