Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    Puhdasta mielikuvitusta. Ja missä välissä tämä kuljettaja sitten on kertonut näitä tarinoita eteenpäin? Soittanut kesken kuulustelula kaverille, että kerropas nyt netissä kaikille, että näin se meni. Ja toiseksi, tuollainen roskajengi varmaan puhuu 100 % totta poliisille. Turha väittää, että kuski oli kunnon ihminen, ei kunnon ihmiset liiku tappajien kanssa. Kyllä se on samaa sakkaa koko jengi ollut.

    Poliisihan puhui käsirysystä ennen ampumista, taisi sitten valehdella, kun täällä kerran "tiedetään" paremmin...

    Minusta tällaiset nyyhkytarinat voisi jättää kirjoittamatta, kun niissä ei kuitenkaan ole totuuden häivääkään...
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    HS:n mukaan syy ampumiseen oli ampujan innostus päästä aukomaan päätään uhrien autosta, eli harrastukseen tämä valitettavasti näyttää liittyvän ja sekopään uhriksi olisi voinut joutua lähes kuka tahansa autoharrastaja.

    Ja Heikki on oikeasssa. Kyseessä on yhteiskunnan vika. Ei etnisin perustein nuorena yhdelle ryhmälle laajalti jaeltatavat eläkepäätökset edistä sopeutumista ja integraatiota yhteiskuntaan, vaan ylläpitävät tätä kyseisen etnisen ryhmän osan jäsenten syrjäytymistä muusta yhteiskunnasta.

    Tilanne, jossa kyseisen pienen ryhmän jäsenet tilastojen mukaan hoitelevat 10% kaikista nuorten tekemistä henkirikoksista ja ovat muutenkin moni kertaisesti yliedustettuina vankilassa verrattuna osuuteensa kansasta kertoo, että jokin menee pieleen.

    Ei muuten aikaa jää puuhastella rikoksia, jos ei saa ilmasta elatusta varhaiseläkepäätöksellä, mikä tuon ryhmän kohdalla on hyvin yleistä ja jopa muuntunut jopa rutiinitoimeksi Kelan toimesta.

    Heikki olet oikeassa yhteiskunnan on tehtävä jotain, jotta integraatio alkaisi lopulta ryhmän sisällä osan jäsenten joukossa vahvana elävästä väkivaltakulttuurista kohti normalisoitumista.

    Ja tämä on politikkojen tehtävä ja nykyinen tilanne on heidän vastuullaan. Vastuuton rahanjakaminen ilman vastuun vaatimista ei toimi, vaan tuottaa näitä heppuja, jotka jäsentenvälisissä tappavat toisiaan verikoston tms. nimissä sukupolvesta toiseen jonkin muinaisen pikkuasian vuoksi, ja ulkopuoliset sattuvat aina välillä tiellä, kuten tällä herralla.

    Vihakulttuuria ja sen ylläpitämistä ei tule rahoittaa yhteiskunnan rahoin, kuten nyt tehdään.
     
  3. Raimo Miettinen

    Raimo Miettinen 1st gear

    Poliisi taisi toimia kiitettävästi tapauksessa eikä lisävahinkoja syntynyt. Nopea pysäytys moottoritiellä. Ampumistapaukselle Porvoon poliisi ei luonnollisesti voinut mitään. Valitettava tapaus kaiken kaikkiaan.
     
  4. VSOP

    VSOP Gearhead

    Lukikos nimim. Ämbee ny jutun ihan oikein ???? Tuossa puhuttiin uhrien porukasta.. Sen mitä tiedän ja tunsin, niin en menis kommentoimaan noin ??? Taisit lukea väärin tuon, mitä kommentoit.

    Tai sit mä ymmärsin väärin Ämbeen kommentin. tarkoitit varmaan surmaajan seuruetta.
     
  5. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Joo kouluampumiseen hän kyllä otti kantaa. Kolemn tavallisen suomalaisen teurastamiseen harrasteautoonsa taas ei.

    Jokainen, jolla on jotain tietoa yhteiskunnasta tietää kyseisen ampujan vähemmistön saavan varhaiseläkepäätöksen suhteellisesti helpommin kuin vastaavan ryhmään kuulumattoman. Kyseessä on ihan poliittinen vuosia jatkunut epädemokraattinen linjanveto, jossa ei halutakaan edesauttaa syrjäytyviä ko. etnisenryhmän jäseniä tavalliseen elämään, vaan heitetään eläkepäätös käteen 20-kymppisenä ja tie loppuelämön syrjäytymistä vasten samalla.

    Samoin ko. ryhmän lasten koulunkäyntiä ei valvota ja poissaoloihin koulusta ei juuri puututa. Suvaitsevaisuuspoliittisista syistä. Tällä pedataan se varma syrjäytyminen ilman koulutodistusta > yleisesti ko. ryhmän jäsenille muita suomalaisia yleisemmin hyväksytty siirtyminen varhaiseläkkeelle > lopullinen syrjäytyminen > joka johtaa seuraavankin sukupolven syrjäytymiseen.

    Lopputuloksena seuraa kyseisen ryhmän yliedustus vankiloissa ja syrjäytyneissä. Jotain tartteis tehdä. Ei kyseiseen ryhmään syntyminen saa tarkoittaa, että "monikulttuurisuuden nimissä" viranomaiset katsovat lapsen kehityksen turvaamisen estämistä sormienvälistään, koska kyseessä on etninen oppilas/ asiakas yms.

    Olisi aika siirtyä integrointipolitiikkaan, jossa vastuut ja velvollisuudet sekä oikeus ja velvollisuus opetuksen vastaanottamiseen ovat samat riippumatta etnisestä taustasta. Ja se on politikkojen vastuulla.

    On aika ottaa pallo kiinni, eikä puuhastella saurimaisesti näennäispuuhastelua laillisten aseiden kieltämiseksi. Tuo edellä kuvaamani kenttä on vaan paljon vaikeampi tehtävä. Siksi populistit hyppäävät Saurin kelkkaan ja laulavat moniarvoisuudesta - mikä liianpitkälle vietynä on yksi syy tähänkin ikävään tapaukseen.
     
  6. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    :oops: Joo, tais mulla mennä puurot ja vellit sekaisin... Sorry... :oops:
     
  7. Vege

    Vege 1st gear

    Hirvittävää että tällaista aina aika ajoin tapahtuu, nyt kohteeksi joutui nuoria harrastajia joilla oli elämä edessä, sympatiaa esikoistaan odottavalle pariskunnalle ketkä tästä mielipuolisesta tilanteesta selvisivät, on varmasti heilläkin tapauksen johdosta vaikeat ajat edessään muita omaisia unohtamatta.

    Mielenkiintoista olisi tosiaan tietää miten uutisoitaisiin jos kohteena olisi ollut vaikka ylempiluokkainen perhe kesälomareissullansa, hulluista kun ei koskaan tiedä ketä kohteeksi joutuu kun napsahtaa

    Mutta tosiaan olisi ihan paikallaan jos olisi jonkin sortin yhteiskuntakelpoisuusarvointi psykologisin testein rikollisille ennen vapautusta.
     
  8. jaggi

    jaggi 3rd gear

    Joo selkeästi on uhrien auto ärsyttänyt, tai sitten heidän käytöksessä jokin on saanut murhamiehen sekoamaan pahasti. Mutta eikös tämä ole näin ollen rasistinen rikos? Eli kovemmat tuomiot?
    Paljonkohan muija saa avunannosta?
     
  9. VSOP

    VSOP Gearhead

    Edellisellä kerralla kun tuo Åkerlund surmasi (lapsensa äidin), niin silloinen tyttöystävä sai seitsemän vuotta toimittuaan apuna. Tuo ampujahan on selvä taparikollinen; oikeasti hän on surmannut jo viisi ihmistä (valkolaista.. mutta eihän sitä näin päin rasismiksi lasketa). Ennen lapsensa äidin murhaa hän puukotti ravikansan suosimassa ravintolassa tanssilattialla järjestyksenvalvojan kuoliaaksi. JA KUTEN NXR-36 oikein muisti, niin tästä häntä ei ikinä tuomittu, koska muu ravikansa ei tietenkään ollut nähnyt eikä kuullut mitään keskellä ravintolaa. Muistan tuolloin -90 luvulla ajatelleeni, että olisiko tuo vaimo saanut elää pidempään, jos Åkerlund olisi tuomittu tuosta ravintolataposta.
     
  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

     
  11. TheTintti

    TheTintti 2nd gear

  12. Arska tehtaalta

    Arska tehtaalta 1st gear

  13. musse27

    musse27 3rd gear

    Osanottoni omaisille ja kavereille :( :( :(

    Lukekaapa mitä mieltä ollaan jenkkiautoilijoista tuolla ko.palstalla.
    http://murobbs.plaza.fi/yleista-keskust ... oli-2.html

    Kyllähän se on huomattu jo liikenteessä se että auto aiheuttaa kateutta ja provosointia, mutta että jo mäkkärin jonossakin.

    Mustanauha antenniin myös täällä.
     
  14. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Kuka se tämän ammuskelijan armahtanut presidentti oli?
    Jos näin niin taitaa Tarjalla olla nyt omat kädet veressä. Toivottavasti nostaa asian esiin puheessaan kuten 100 X vähäpätöisemmän kaasuiskunkin. Tämä on kuitenkin kuollettavan vakava asia mikäli oli itse ratkaisevana osapuolena ruumiiden syntymisessä. :cry:
     
  15. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Aiemmin arvelin ettei uhrien amerikkalaisvalmisteisella autolla kenties ollut mitään tekemistä traagisten tapahtumien kanssa, mutta uusimpien tietojen valossahan jenkkiauto oli lähtökohta koko tragediaan. Se tekee tästä asiasta kyllä meidän harrastajien kannalta entistä synkemmän, vaikka synkkähän se on jo muutenkin.

    Jos ihmisiä ammutaan sen takia, että he liikkuvat hienolla vanhalla autolla eivätkä välttämättä jaksa alkaa jokaisen kännikäisen kanssa autostaan väittelemään niin se on ikävää. Kyllä meillä jokaisella varmaan on omakohtaisia kokemuksia siitä, millaisia kommentteja välillä lähtee huoltsikoilla ja parkkipaikoilla. Joskus sitä jaksaa jutella, joskus pääsee eroon pienellä vaivalla ja joskus sitä ei meinaa näistä inttäjistä päästä eroon millään - joskus on saattanut tulla nyrkkiä auton kattoon tai monoa kylkeen ja nykyään näemmä jo voi menettää henkensäkin.

    Jos osoittautuu, että kyse on ollut siitä, että ampuja on ryhtynyt tekoonsa sen vuoksi että uhrien auto ärsytti häntä niin silloin liikutaan sellaisilla vesillä, että se lähentelee jo "rasistista" tekoa. Onhan siinä käytetty väkivaltaa henkilöitä kohtaan ulkoisesta seikasta johtuen, ei ole suvaittu erilaisuutta... kyllä se, että ihmisiä ammutaan heidän harrastuksensa vuoksi on verrannollista siihen että ihmisiä pippurisumutetaan heidän seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Molemmat asiat ovat tuomittavia.

    Mutta vikaa on tosiaan yhteiskunnassa. Miten voi olla mahdollista, että raa'an surman tehnyt ja tapon yrityksiin syyllistynyt elinkautisvanki päästetään vapaaksi ilman kummempia tutkimuksia. Ja mistä kummasta löytyykään sitten heti nimekäs lakimies tällaista [EDIT] puolustamaan... ampujan muisti on jo mennyt ja kohta varmaan lakimies junailee joukon lieventäviä asianhaaroja tai pahimmassa tapauksessa syytä vieritetään teurastuksen kohteeksi joutuneelle harrastajaporukalle - kenties ihan jenkkiautoharrastajien stereotypian vuoksi. Voin ikävä kyllä helposti kuvitella vedottavan siihen, että "nehän on ne jenkkiautoharrastajat sitä ja tätä"...ja se on paska juttu. Siksi ei meidänkään pitäisi yleistää että "ne on ne romanit sitä ja tätä" koska suvaitsemattomuus ei ole oikeudenmukaista. Toisaalta oikeudenmukaista ei ole sekään, että vedetään suvaitsevaisuus överiksi ja se menee hyssyttelyn linjalle. Toivottavasti oikeuslaitos, media ja kaikki me järkyttyneet kansalaiset kuitenkin osaisimme käsitellä tapahtunutta objektiivisesti ilman yleistämisiä, vaikka mukana onkin romani ja jenkkiautoharrastajia.


    ---

    Ps. Nykyään elinkautisvankien armahtaminen ei kuulu enää presidentille, se on siirtynyt joitain vuosia sitten oikeuslaitoksen rutiiniprosessiksi.
     
  16. musse27

    musse27 3rd gear

    Ihmetyttää suuresti, että kukaan isoista herroista ei vaivaudu esittään surunvalitteluja ja muutakaan, ai niin nehän on kesälomalla.
    Tarja vauhkosi heti kaasuiskusta, vaikka ei hyväksyttävä teko ollutkaan.
    Mitenhän olisi, jos herrat ajelis jennkiautoilla noin siviilissä.

    Kaverilla 2-tappoa, 2-tapon yritystä, ja nyt tämä juttu.

    Loppus nuo hyysäykset, ulkoistettaisiin venäjälle, eikä mitään lampelaa matkaan.

    Loppu muuten merirosvoleikitkin lyhyeen, kun naapuri kävi asialla.
     
  17. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    Joo, mutta sitä päivää me emme tule näkemään, että jonkin toisen etnisen ryhmän/vähemmistön edustajan valkoiseen tavalliseen suomalaiseen veronmaksajaan kohdistama rikos tuomittaisiin rasistisena. Ei koskaan. Oikeuslaitoksen/kukkahattutätien mukaan rasismi ei voi toimia kuin toiseen suuntaan. Näiden mielestähän lähtökohtaisesti kaikki syy on aina tavallisessa suomalaisessa ja siinä, ettei tämä ole riittävästi ymmärtänyt ja suvainnut erilaisuutta... Voin toki olla väärässä. Kertokaa minulle yksi oikeustapaus, jossa viharikos/rasismi olisi koventanut suomalaiseen kohdistuneen rikoksen tuomiota...


    No, ei todellakaan ole. Toinen huuhtelee silmät ja jatkaa elämää, toinen menee 6 jalkaa maan sisään ja omaiset kantavat tuskaa läpi elämän... Kaikella kunnioituksella, mutta kyllä nyt tuntuu menevän rajusti yli tämä pride-paraatin "iskun" tuomitseminen. Olihan se väärin ja tuomittavaa (tietenkin), mutta joku kohtuus pitäisi olla, ettei sitä aleta kolmoismurhaan rinnastamaan...


    Tämä on mielestäni se kysymys, jota pitäisi miettiä, eikä mitkään aselain tiukennukset. Pian taas joku hullu pääsee vapaaksi ja puukottaa jonkun viattoman sivullisen. Tiukennetaanko silloinkin aselakeja?

    Mutta kun se totuus on, että enemmistö mustalaisista on mitä on, niin miksi sitä ei saa ääneen sanoa? Jotkut tekevät töitä ja ovat rehellisiä, mutta he ovat selkeä vähemmistö. Kyllä tämä lähentelee juuri tuota, mistä itsekin lopussa varoittelet. Suvaitsevaisuus ja sinisilmäinen hyssyttely on kaksi eri asiaa. Kannattaa myös muistaa, että positiivinen diskriminaatiokin on epäoikeudenmukaista, eikä kaikkea tarvitse suvaita.
     
  18. homer

    homer Double Gearhead

  19. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear


    Ampujaa saa näköjään kuskata murhapaikalta ihan vapaasti. Ei edes epäillä, että olisi yrittänyt auttaa pakoon? Hip hei ja rommia pullo - Suomen valtio ja poliisi.

    Kyllä sitä ainakin pitäisi edes epäillä. Jos sitten saadaan näyttöä, että esim. uhkasi tappavansa, jos ei aja, niin sitten syyteharkinnassa homma poikki.

    Tavallinen tallaaja on epäilty poliisille ja syyttäjälle muutaman kympin rikesakkoasiassakin maailman loppuun saakka, kunnes täysin itsestään selvästi käräjäoikeus pistää jutun makulaattoriin.

    Toiset taas voivat kuskata vereksen tappajan paikalta - eikä edes epäillä mistään. Joo tasa-arvo oikeuden edessä? Onko se jotain syötävää?
     
  20. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Asia ei valitettavasti ole näin yksinkertainen, KKO tekee alustavat päätökset mutta presidentillä on halutessaan sitten vielä viimeinen sana sanottavana suuntaan tai toiseen. Presidentin ei myöskään tarvitse perustella valintaansa. Tässä esimerkki, on vapautettu sivareita täysin KKO:n kannan vastaisesti.

    http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Pres ... 5233590624

    Tämä ei kyllä näytä nyt hyvältä Tarjan kannalta, varsinkin kun juuri oli tuomitsemassa muita ihmisiä niin suurin elkein. Katsotaan onko luonnetta tulla esiin ja myöntää teko.
     

Kerro tästä muillekin!