Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. Anselmi

    Anselmi Gearhead

    Surunvalittelut uhrien omaisille.

    Mikähän vaikutus tapahtuneella on jatkossa mukana autossa kulkevien mutkien (luvallisten ja luvattomien) määrään?
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Tarjaa ei kiinnosta tavanomaisten suomen kansalaisten tappaminen. Ei vaikka kyseessä on ihan selkeästi "viharikos", jos koko tapahtuman syy oli se, että tekijä ei voinuty sietää uhrien auton erilaisuutta.

    Ihan sama lähtökohta pride-iskussa ja tässä on ollut. Toisessa käytettiin purkki kyynelkaasua ilman suuremia vahinkoja, toisessa teurastettiin kolme ihmistä ja saatettiin 12 muuta vaaraan.

    Presidentti on huolissaa Suomikuvasta maailmalla kyynelkaasupurkin takia. Kolme syyttä tapettua ihmistä taparikollisen uhreina taas ei hetkauta "koko kansan presidentin" korvaa. Enemmän tämä Suomi-kuvaa maailmalla sumentaa.

    Miksi presidentti ei esim. ehdota elinkautisvankien pakollista vaarallisuuden arviointia vapauttamisedellytyksenä?

    Nythän sitä ei edes yleensä tehdä..
     
  3. mando

    mando 3rd gear

    eiköhän tuo niuvaan joudu , määräämättömäksi ajaksi.
    osanotot :cry:
     
  4. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    odotellaan milloin laitetaan alle 15 vuotias tekemään tapon niin että täysi-ikäinen vie paikalle ja pitää itse tekijää jyvällä niin kauan kuin homma on suoritettu. kukaan ei saa mitään tuomiota. :odroll:
     
  5. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    Tuskin, ei joutunut viimeksikään. Se, että teko tuntuu tavallisesta ihmisestä "hullulta", ei tarkoita, että tekijä olisi hullu. Erittäin sairaisiin tai julmiin tekoihin syyllistyneet voivat hyvin olla syyntakeisia ja järjissään, vaikka se oudolta tuntuukin.

    Todennäköisesti tuomio tulee 3 taposta ---> 8-12 v. linnaa ---> vapaalla taas 2020-luvun alkupuolella.

    Iso kiitos Tarja Haloselle tämänkin elinkautisvangin armahtamisesta. Mahtaa nukkua yönsä hyvin...
     
  6. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    En toki olettanut että mainitsemaasi päivää näkisimme. Kuten mainitset niin rasismin "julkisesti hyväksyttävä" tulkinta menee aina siihen suuntaan että kun standardisuomalainen tekee jotain se on rasismia ja kun joku muu tekee jotain standardisuomalaiselle niin se on standardisuomalaisen rasismin seuraus. Ikävää.


    Ämbee hyvä, luet kuin piru raamattua. En tarkoittanut että teot olisi mitenkään vakavuudessaan rinnastettavia, vaan että se että ylipäätään ryhdytään mihinkään väkivaltaan ulkoisin "rasistisin" perustein on tuomittavaa. Kolmoissurma on ylivertaisesti rankempi teko kuin pippurisumutteen ruiskiminen. Molemmat on silti tuomittavia. Ihmettelenkin miksi pippurisumuteisku tuomittiin heti jyrkästi kaikilta mahdollisilta tahoilta, mutta tästä iskusta ei ole samanlaista tuomitsevaa kannaottoa kuulunut... tosin tämä liittyy asiaan, josta tuossa edellisessä kohdassa puhuttiin.

    Onhan se fakta, että huomattava osa romaneista täyttää tietyt kriteerit, mutta tarkoitin ihan samaa kuin sinäkin, että ei se silti tarkoita että kaikki olisi samasta muotista valettuja. Varoittelin siitä ettei pidä yleistää asioita koskemaan kaikkia. Ihan samalla tavalla meitä jenkkiautoharrastajiakin voisi leimata rasisteiksi, alkoholisteiksi, riitapukareiksi tai liikenneturvallisuuden vaarantajiksi muutaman yksilön tekojen perusteella ja se on huono ilmiö se.

    Olen samaa mieltä että suvaitsevaisuus ja hyssyttely on eri asioita ja asioista pitää pystyä esittämään myös kriittisiä mielipiteitä ilman että ns. kukkahattutätien puolelta vedetään esiin rasistikortti. Suomalaista yhteiskuntaa on vaivannut kautta aikain ilmiö, jota Venäjän suhteissa kutsuttiin"suomettumiseksi" ja nykyään se sama hyssyttely koskee myös mm. maahanmuutto- ja kielipolitiikkaa ja montaa muutakin asiaa. Asioista pitäisi saada puhua niiden oikeilla nimillä, reilusti ja rehellisesti. Se kun keskustelua koetetaan lakaista maton alle johtaa vaan siihen että erilaiset ääri-ilmiöt nostaa päätään. Hyssyttly menee överiksi samoin kuin selainen tyhmä rasismi alkaa rehottaa.
     
  7. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Älä anna vinkkejä näille moniosaajille. :odroll: Mutta ihan totta, että ei edes epäillä avustamisesta, vaikka kuskasi verestä tekijää? Ei normaali kansalinen saa noin nopeasti "vapaudut epäilystä" edes missään ihan piupau sakkoasiassa. Esitutkintahan on yhä kesken ja sitä on tehty vasta päivä! Itse päätekijä ei ole edes avannut sanaista arkkuaan. Ei ole kuin kahden häntä kuskanneen sana, etteivät avustaneet!

    Kyllä se epäily pitäisi pysyä kunnes koko tapahtuma on saatu luotettavasti esitutkinnassa selvitettyä ja koko esitutkinta on lähes valmis. Siihen sitten voidaan kirjoittaa, että ei enää epäillä.. Ja olla nostamatta syytettä.

    Ihme toimintaa. Menee kohta lopullisesti luottamus poliisiinkin..
     
  8. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    Luin Ilta.Sanomien lyhennelmän tapahtuneesta eli
    tekeekö isolla jenkkiavoautolla ajaminen ihmisestä paremman yli-ihmisen ja ns, keltainen neste nousee päähän.
    - Jos ego nousee niin korkealle, että halutaan v...lla autoa katsomaan tulleille ihailijjoille ja nöyryyttä heitä , voi olla, että saa sitä mitä tilaa.
    -Kieltäisin itse käsiaseet heti, jos voisin. En hyväksy väkivaltaa missään muodossa,mutta kaikilla tapahtumilla on taustansa.
    -Karmeaahan tuo kaikki oli.
     
  9. matkalaukku6

    matkalaukku6 1st gear

    Perkele, kun lukee nuita joitakin muropalstan toppahousukommentteja..
    Lainaus:
    "Tähän kun yhdistetään tyypillinen tötterötukkainen jenkkiharrastaja mahdollisesti ison kaljamahansa kera nahkarotsissa / liiveissä ja muissa releissä, joissa on varmasti maskuliininen olo, niin soppa on valmis. Tähän ehkä päälle vielä pari rentouttavaa keskiolutta sekä ns. isomman joukon voima (4 kenties isohkoa sälliä + yksi mimmi). Nyt sieltä jenkkilintan penkeiltä on vain huudeltu väärille ihmisille.
    Jossain 80/90 -luvun Nissanissa istunut jenkkilinttaharrastajille ulospäin hintelä ja ehkä jopa pienikokoinen (ei millään tavoin uhkaavan oloinen) kaveri onkin kaivanut kättä pidempää esille."

    ja

    "Olenko oikeassa väittäessäni näiden rockabilly-tyyppien olevan aika isämmaanpuollustajia ajatuksiltaan?"

    Tässä laitetaan harrastaja syylliseksi. Ja stereotypia harrastajasta on ihmisillä näköjään mitä on.

    Unohtunut näköjään että yksilöpohjalta pitäis mennä, vaan ei, saatana lisää vettä myllyyn vaan.. :mad:

    Jos ei yksityiskohdista tiedä, niin silloin voi olla parempi pitää turpansa tukossa, eikä lietsoa tuota skeidaa.
     
  10. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Tämä on juuri sitä mistä tossa aiemmin varoittelin. Samalla tavalla kun leimataan jotain muita ryhmiä niin voidaan leimata myös meitä alan harrastajia.

    Muistan ikäni sen erään maakuntalehden toimittajan, jolle esittelin Big Wheelsiä koko perheen harrasteautotapahtumana ja kun olin kertonut miten paikalle saapuu perheitä ja miten olemme järjestäneet lapsille puuhaa ja miten hyvä ja hieno harrastus on kyseessä niin silmääkään räpäyttämättä (kesä)toimittaja kysyy minulta: "Entä miten sitten tämä valkoisten ylivoimaisuus -aate näkyy tapahtumassanne?" ja sitä kun kummastelin niin toimittaja selosti kuinka hän on aina pitänyt jenkkiautoilua osana uusnatsismiliikettä.. Ja tämä on tosi tarina :odroll:
     
  11. fisu

    fisu Gearhead

    Seuraava isompi kotimaan häppening taitaa olla toi meidän Big Wheels täällä Pieksämäellä 1,5 viikon kuluttua. Haluaisiko porukka, että järjestämme tänne jotain? Hiljaisia hetkiä on nähty ja niiden toteuttaminen yleisötapahtumassa on aina hankalaa, mutta jospa vaikka autoharrastajille sopivampaan tyyliin tapahtuman loppuhuipennuksen eli cruising-paraatin startatessa jokainen tööttäisi torvea. Sekä muistamisen merkiksi että osoituksena siitä, että autoharrastajatkin ovat huolestuneita alati raaistuvasta nyky-yhteiskunnasta. Jos noin 500 autoa tööttää yhtä aikaa niin se kuulunee aika hyvin... toisaalta ehkä liiankin hyvin yleisöä ajatellen...

    Ehkäpä kuitenkin hiljainen hetki uhrien muistolle, joko letkassa tai sitten kentällä...

    Osanottomme läheisille ja nauhat antenneihin loppukuun ajaksi.
     
  12. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Jospa muissa tapahtumissa mennään antenninauhojen turvin ja kohdistetaan tuollainen valtakunnallinen muistotilaisuus sitten tuonne Porvooseen. Ks. toinen keskustelu: http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=193668
     
  13. Ämbee

    Ämbee 3rd gear

    Kertoo kaiken Halosen arvomaailmasta. Eikä sitä varmaan tee mieli muutenkaan huudella asiasta, kun omat kädet ovat veressä kyynärpäitä myöten.

    http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Pres ... 5233590624

    Eli näköjään edelleen presidentti päättää viime kädessä, kenet armahdatetaan ja kenet ei. Mahtaa olla hyvä ja suvaitsevainen olo nyt, kun oma armahdettu kullanmuru pisti tuulemaan...

    Halonen oli myös kovasti huolissaan pippurikaasutuksen vaikutuksesta Suomi-kuvaan. No, ei tämäkään nyt varsinaisesti Suomen mainetta kirkasta:

    http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... 07/1152900

    CNN:n lukijoiden mielipiteitä Suomesta ja suomalaisesta oikeuskäytännöstä:
    "15 vuoden tuomio murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä? Säälittävää."

    "Mies sai elinkautisen vuonna 1995 ja pääsi ulos jo vuonna 2010? Vau. Minun on heti muutettava Suomeen."

    "Suomi on niin ylpeä "lempeästä" vankeussysteemistään. Siinähän näitte."

    "Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta, mutta päästettiin ehdonalaisvapauteen. Mitä suomalaiset oikein odottivat? Kukkia?"

    "Taas yksi syy kuolemanrangaistuksen puolesta. Harmi, että suomalaiset eivät ole tarpeeksi sivistyneitä ottamaan sitä käyttöön."

    Sitä paitsi tekijähän oli tuomittu 1997 ja vapautui 2009, joten todellinen tuomion pituus oli 12 vuotta..
     
  14. mando

    mando 3rd gear

    Elinkautisvangit ovat lokakuusta 2006 alkaen voineet hakea ehdonalaiseen vapauteen pääsyä Helsingin hovioikeudelta. Ehdonalaiseen vapauteen päästetyn elinkautisvangin koeaika ja jäännösrangaistus on kolme vuotta. Presidentillä on myös edelleen mahdollisuus vapauttaa elinkautisvanki armahtamalla. Tähän mennessä hovioikeus on vapauttanut 12 elinkautisvankia.
    http://www.haaste.om.fi/46012.htm

    onko tieto varma että halonen armahtanut?
    (poliitikoillahan ei ole omatuntoa)
     
  15. sami

    sami Gearhead

    Mutta eihän se ole mitään leimaamista jos suurin osa ryhmästä sitä on.
    Jenkkiautoilijoista suurin osa ei ole noita "kaljamahaisia itseään ja autoaan täynnä olevia rasvalettejä".
    Manneista taas suurin osa on epärehellisiä ja/tai yhteiskunnan säännöistä piittaamattomia loisia.
    Leimaamiseksi mannen kohdalla voidaan sanoa sitä jos niitä haukutaan täysin muun kansan tavoin toimiviksi.

    En sitten tiedä onko maaseudulla pahvipöksytkin erilaisia, mutta 34 vuotta pääkaupunkiseudulla noita katselleena, en montaa hyvää asiaa muista...
     
  16. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Oletteko muuten ajatelleet, että romanikulttuuri on ihan lähtökohtaisesti samanlainen kuin erilaisilla mafioilla? Vaikeneminen/valehtelu viranomaisten edessä, kunniasäännöt, verikosto... Pukeutumiskoodi taas tuo mieleen liivijengit.

    Romaneja ei voi sopeuttaa hyssyttelyllä. Ehkä pitäisi mennä enemmänkin siihen suuntaan, että romanit asuvat vankilassa ellei ole erityistä syytä muuhun, esim. jos hankkisi siellä ammatin ja tekisi töitä. Muiden kuin työssä käyvien romanien lapset pitäisi kaikki huostaanottaa ja panna asumaan johonkin jossa heidät erotettaisiin kulttuuristaan.
     
  17. -nikke-

    -nikke- Gearhead

  18. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    "Kyllä olet aivan oikeassa!
    Perustetaan keskitysleiri jonne romaanit, juutalaiset,homot, kommunistit ym.
    sijoitetaan...

    ...ja Tarja Halonen syytteeseen, kun oli osallisena Porvoon tappoihin."

    Overdriven jäsenten keskusteluntaso alittaa joskus tyypillisen perussuomalaisen puolueen jäsenen logiikan.
     
  19. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Niinpä. Itse tunnen kaksi poikkeusta tästä ryhmästä. Ihan työssäkäyviä jopa, sekä muutoinkin "normaaleja", eli eivät pukeudu heidän "kansallisasuun" tms. ja ovat muutoinkin leppoisia kavereita. Muutoin, ja kaikki keiden kanssa on joskus puhunut kyseisestä kansanryhmästä, en muista yhtään positiivista asiaa tulleen esille. Ja näitä kahta poikkeusta lukuunottamatta on omat kokemukset täysin samanlaisia. Ja noiden toimia on tullut todistettua huomattavasti useammin, kuin olisi ollut tarpeen. Ja joskus lähempää kuin olisin kenties halunnut.
     
  20. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Eikös joku tuolla "kommentteja jenkkiautoista"-ketjussa ihan äskettäin ihmetellyt jonkun Mersulla ohiajaneen Hitler-tervehdyksiä? :eek:

    Olisiko samaa tietoisuustasoa tuon toimittajan kanssa?
     

Kerro tästä muillekin!