Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. Jyristys

    Jyristys 3rd gear

    Syrjintää ei aiheuta se, että kerrotaan ampujan olevan mustalainen, vaan syrjintää aiheuttaa juuri se totuus, että ampuja on mustalainen.
     
  2. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    mutta jos ( HUOM jos ) jenkkiautoharrastaja olisi ampunut kolme romania niin arvatkaas mikä haloo olisi noussut ? jopa olisi Tasavallan presidenttikin tuominnut asian jyrkästi.
     
  3. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    No varmaan koko kansan presidentti Tarja olisi tähän kammottavaan epäkohtaan antanut tuomitsevan lausunnon.

    [EDIT offtopicit pois]
     
  4. VR 37

    VR 37 1st gear

    Nauha laitettu Chrysleriin.

    On tää maailma sairas paikka..........
     
  5. virta

    virta Gearhead

    Itseäkin hieman häiritsee kun maan päämies tuntui vain olevan kiinnostunut GAY PRIDE marssista!Ettei vaan Suomen kansainvälinen GAY myönteinen profiili saa kolausta :D

    Mihin tämä maa onkaan menossa!
     
  6. archbishop

    archbishop 1st gear

    Ajatelkaas nyt tosiaan hetki mitä BrakeDrum kirjoitti. Aivan sama asia pyörinyt itsellä mielessä.
     
  7. Peppi_P

    Peppi_P 1st gear

    Järkytyin

    Järkytyin, olin reissussa ja tulin Suomeen: taas Massacre ja vielä harrastaja-autoporukoissa, mä vaan haluan lähettää pahoitteluni kärsineitten omaisille:
     
  8. Peppi_P

    Peppi_P 1st gear

    Paholaine

    Ja tuo äskeinen ei ollu paholainen. Vaan oikea ihminen, kärsinyt sekin on, tulkitkaa miten osaatte.
     
  9. SRV

    SRV 1st gear

  10. Hoke

    Hoke 2nd gear

    Kauan se kestikin ett uskalsivat kirjottaa tosta.
     
  11. pumpuli

    pumpuli Gearhead

    Osanottomme omaisille kuin myös ystäville .
     
  12. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    No todistajat olivat ravikansaa, netistä kuullun perusteella. Voi hivenen pistellä? Siis todistajia, jotka eivät portsarin puukotusta nähneet tai kulleet 1993, ainakin osaa, kun tajuavat, että sen todistuksen vuoksi ex. vaimo ja nyt 3 satunnaista autoilijaa ovat manalanmailla?

    Esa Å lähentelee ja taitaa ylittää jo "Kanaali Koskisen" saavutukset?
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Jarmo_Kosk ... urmaaja%29

    "Jarmo Koskinen (”Kanaali-Koskinen”), nykyisin Roi Juhani Vataja, (s. 1954 Kankaanpää) on kuuluisa suomalainen väkivaltarikollinen, nelinkertainen surmaaja ja Suomen pitkäaikaisin pakkolaitosvanki.

    Koskinen nousi julkisuuteen vuonna 1979 surmattuaan kaksi ihmistä Raumalla. Ensimmäinen uhri kuoli pahoinpitelyn jälkeen sytytetyssä tulipalossa, toisen Koskinen heitti Rauman kanaaliin, mihin uhri hukkui. Tapauksen johdosta hän sai liikanimen "Kanaali-Koskinen".

    Rauman raastuvanoikeus tuomitsi Koskisen 5. syyskuuta 1979 törkeästä kuolemantuottamuksesta, taposta, murhapoltosta, kolmesta pahoinpitelystä, varkaudesta, törkeästä varkaudesta sekä kahdesta omaisuuden vahingoittamisesta 12 vuodeksi 3 kuukaudeksi vankeuteen. Koskinen oli mielentilatutkimuksen mukaan toiminut vailla täyttä ymmärrystä. Hovioikeus alensi tuomion 12 vuodeksi vankeutta. Syyttäjän vaatimus pakkolaitokseen eristämisestä hylättiin.

    Vuonna 1980 Koskinen pahoinpiteli toisen vangin henkihieveriin Helsingin Sörnäisten vankilassa. Koskinen siirrettiin Turun keskusvankilaan Kakolaan, jossa hän ensin pahoinpiteli vankitoverinsa ja pian tämän jälkeen puukotti sellitoverinsa kuoliaaksi. Tämän jälkeen Koskinen eristettiin pakkolaitokseen.

    Koskinen pääsi ehdonalaiseen vapauteen vuoden 1997 vappuna. Tällöin hän vaihtoi nimekseen Roi Juhani Vataja.

    Tammikuussa 1998 Koskinen ampui porilaisen vuonna 1964 syntyneen miehen ”venäläisen ruletin” päätteeksi Porin Esivallankadulla yksityisasunnossa. Porin käräjäoikeus tuomitsi Koskisen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä taposta 11 vuodeksi vankeuteen. Koskinen valitti tuomiosta Turun hovioikeuteen. Hovioikeus määräsi yllättäen Porin käräjäoikeuden käsittelemään tapauksen uudestaan, koska sen mielestä Koskisen oikeudenkäynti ei ollut oikeudenmukainen. Porin käräjäoikeus käsitteli tapauksen uudelleen ja tuomitsi Koskisen täyttä ymmärrystä vailla olevana tehdystä taposta 8,5 vuodeksi vankeuteen. Koskinen valitti päätöksestä Turun hovioikeuteen, joka alensi tuomion seitsemäksi vuodeksi vankeutta.

    Koskinen avioitui kesällä 2003 Hämeenlinnan vankilassa 8-vuotiaan Shari-Anna-tyttärensä murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomitun Eija Jokisen kanssa. Pariskunta haastoi Hämeenlinnan vankilan johtajan Tuomo Kärjenmäen ja entisen vartiopäällikkö Juha Erikssonin oikeuteen ja vaati näille rangaistusta virka-aseman väärinkäyttämisestä. Syynä oli se, että vankeinhoitojohtajat olivat evänneet pariskunnalta perhetapaamiset. Lisäksi pariskunta vaati Rikosseuraamusviraston johtajalle rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska he eivät olleet valvoneet ja puuttuneet vankilanjohdon päätöksiin koskien heitä. Vankeinhoitojohtajat kiistivät syytteet ja väittivät, että perhetapaamiset oli evätty sen vuoksi, että Eijan jäljiltä löydettiin vankisairaalan röntgenhuoneessa 1,5 grammaa hasista ja 0,4 grammaa amfetamiinia. Eija itse kiisti huumeiden kuuluneen hänelle. Hämeenlinnan käräjäoikeus hylkäsi syytteet.

    Koskinen vapautui ehdonalaiseen maaliskuussa 2005.

    Tammikuussa 2006 hän joutui käsirysyyn viiden poliisin kanssa Mikkelin ratapihalla. Nahina oli seurausta siitä, että Koskinen poistettiin junasta aggressiivisen käytöksen vuoksi. Koskisen hallusta löytyi käyttövalmis, luvaton revolveri ja pieni määrä huumeita.

    Koskinen herätti jälleen huomiota maaliskuussa 2006, kun hän Joensuussa pakeni poliisia, ja tunkeutui eläkeläispariskunnan taloon parvekkeen kautta. Hänet saatiin asunnosta ulos poliisikoiran avulla. Koskinen tuomittiin 28. kesäkuuta 2006 virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja Enossa helmikuussa 2006 tapahtuneesta törkeästä vahingonteosta 11 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Syyte panttivangin ottamisesta hylättiin. Koskinen valitti päätöksestä Itä-Suomen hovioikeuteen, jossa hän kiisti kaikki syytteet ja väitti muun muassa, että todistajana esiintynyt poliisimies valehteli.[1] Käräjäoikeuden tuomio ei muuttunut kesäkuussa 2007.[2]

    Vapauduttuaan ehdonalaiseen Riihimäen vankilasta Koskinen tunkeutui Hämeenlinnassa asuntoon. Asunnon omistaja oli mennyt käymään naapurinsa luona ja jättänyt ovensa lukitsematta. Kun hän palasi, Koskinen makasi sohvalla sammuneena. Asunnon omistaja soitti paikalle poliisin, joka vei Koskisen putkaan. Koskiselta löytyi ladattu, laiton revolveri. Vaikka ase oli luvaton, eikä sitä löytynyt aserekisteristä, poliisi päästi Koskisen vapaaksi 5. syyskuuta heti kuulustelujen jälkeen, koska käräjäoikeuden tuomarin tulkinnan mukaan laiton ase ja asuntoon tunkeutuminen eivät riitä ehdonalaisvapauden menettämiseen.

    Koskinen löi toukokuussa 2007 miestä retkikirveellä päähän ja selkään Hankasalmella. Pieksämäen käräjäoikeus tuomitsi hänet pahoinpitelystä kahdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen marraskuussa 2007.[3]

    Koskinen joutui jälleen oikeuden eteen 6. maaliskuuta 2008. Syyttäjän mukaan Koskinen löi tai heitti syyskuussa 2007 miestä olutpullolla Jyväskylän Lutakossa. Uhri sai päähänsä syvän haavan, mutta selvisi ilman pysyviä vammoja. Lääkärinlausunnon mukaan päähän kohdistunut isku olisi kuitenkin voinut olla hengenvaarallinen. Poliisi löysi pahoinpitelyn selvittelyn yhteydessä Koskiselta pienen määrän hasista. Syyttäjä vaati Koskiselle rangaistusta pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta. Koskinen myönsi oikeudessa heittäneensä olutpullon uhria kohti, mutta kiisti teon tahallisuuden.[3] Jyväskylän käräjäoikeus tuomitsi Koskisen pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta 80 päivän ehdottomaan rangaistukseen huhtikuussa 2008.[4]
    "


    Josko tosiaan Esa Å pääsee taas vapaaksi 12-vuoden päästä? Jos uusintakynnys henkirikoksentekijöillä on kaikkiaan 7%, eli vähän alle joka kymmenes linnassa henkirikoksesta istunut saapuu uudelleen istumaan henkirikoksesta, niin Esa Å:lla ihan mutuarviolla aikaisemman toiminnan perusteella tuo lie lähennellee yli 50% lukuja?
     
  13. El Samperi

    El Samperi 1st gear

    Kyllä pistää miettimää. Omaisille ja ystäville osanotot myös täältä meiltä päin.
     
  14. kma68

    kma68 Gearhead

    Nimenomaan. :odroll:

    Osanotot täältäkin uhrien omaisille.
     
  15. palontie

    palontie Double Gearhead

    NIIN SE VAAN ON ETTÄ TUO MULKERO HILLUU MEIDÄN KESKUUDESSA NOIN 15 VUODEN PÄÄSTÄ!
     
  16. sbc383

    sbc383 Gearhead

    Toi rocketin tarinakin jo vahvistaa tän suomen oikeus menetelmän kuin pelleillyä se on.Ihmisiähän saa vahingoittaa kaikin tavoin ja edelleen saat kulkea vapaalla jalalla??Ite olen KUOLEMANTUOMION kannalla henkirikoksesta turha käyttää verorahoja toivottomien tyyppien elättämiseen.Omaisille osanottoja
     
  17. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    no noista eri oikeusasteiden lievennyksistä voi päätellä mistä tulee sanonta norsunluutorni.
     
  18. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    osanottoni läheisille ja ystäville.
     
  19. Maria

    Maria 1st gear

    Mutta toi Vataja on kuulemma ihan oikeesti hiukan himmee ihminen.
    On kuulemma erittäin arvaamaton ihminen josta ei todellakaan tiedä mitä tekee seuraavaksi.

    Mutta Åkerlundista, että Lampela tietää mediakäsittelyn ja osaa laitattaa Åkerlundille juuri oikeat sanat "suuhun".
    Itse en usko pätkääkään mihinkään katumispuheisiin tai muuhun bullshittiin.
     
  20. SRV

    SRV 1st gear

    Ja tää Åke ei sitte vaikuta yhtään himmeeltä..? :eek:
     

Kerro tästä muillekin!