La-puhelimet autoissanne

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kesämies!, 26.12.2009.

  1. PetriS

    PetriS 1st gear

    La- puhelimet.rokkaa länsi suomessa.
    Joka päivä. 8)
     
  2. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Kiinnostaisi hankkia tälläinen laite, mutta en ole koskaan radiolaitteiden kanssa pelannut niin miten toi nyt sitten toimii? Sitten pitäisi vielä löytyä 70-luvun tyylinen etupaneeli ja pitkä piiska lokasuojaan heilumaan vai millaiset antennit noissa on?
     
  3. dollarihymy

    dollarihymy 1st gear

    Löytyy LA-puhelin..kesäisin käytössä kun vaunun kanssa letkassa mennään..
    helppo pitää samassa letkassa kulkevien kanssa yhteyttä.

    Pitäisikö käyttöä yrittää lisätä :eek:
     
  4. Griffon

    Griffon 1st gear

  5. tuomo.leva

    tuomo.leva 2nd gear

    Mulla on kanssa Capricessa Mokoma 99 ja siinä linukka ja Astaticin Dominator antenni. Kanava on jotain väliltä 1-22 (radiossa olis kyllä 11A:kin). Kutsumanimenä olen käyttänyt "C52":sta (C = Chevrolet, 52 = rekisterin numerot).
    Vaasassa kun pyörii niin aina välillä on 9 kanavalla jotain ihme häiriötä. Mihkään häiritsevään perseilyyn en sentään ole törmännyt.
     
  6. markos

    markos Gearhead

    Viimeinkin sain vaniin ruuvattua Midlandin kiinni. Puuttui enää antenni jonka hain romikselta yhen Scanian katolta hintaan 5€ (johtoineen).

    Tuossa värkissä on myös skannaus toiminto: vartin skannauksella ei kuulunut yhtään mitään.
    (Etelä-)Savolaista tuppisuisuuttako??

    Edit:
    Jaa, laite siis on merkiltään Alan 48 plus. Siinä vaan lukee isolla Midland..
    http://www.rxtx-tuote.fi/index.php?vali ... 48&tuote=Y
     
  7. markos

    markos Gearhead

    Niin se kutsu...

    Ikävä kaapata Kris Kristoffersonin 1978 "keksimä" nimi, mutta piiskan päässä heiluva lasten kylpylelu velvoittaa :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  8. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Ite oon pitänyt 19 kanavalla,aika vähän rekkamiehet huutelee lälläriin,selvästi vaan vanhanliiton miehet ja erikoiskuljetukset.Puukenkämiehet taitaa puhua vaan kännykkään :D
     
  9. markos

    markos Gearhead

  10. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    menee tosi OT, mutta eikai kris sitä keksinyt. leffa on kuitenkin tehty C. W. McCall:n Convoy-biisin pohjalta, joka sanat on kirjoittanut William D. Fries Jr. Jossa mainitaan siis ko. "RubberDuck" johon viittasit :)
    Kirjoititkin lainausmerkkeihin tuon, niin parempi sana ois "tunnetuksi tuoman" :wink:

    Joo ja mun kutsumanimi on sitten ihan vaan Heikki tai IsoPaha-Heikki(rahtihemmoissa nimimerkki). Molempiin vastaan 8)

    On muuten moni muukin lällärinomistaja pannut merkille, että aina välillä tulee läpi (ainakin kanava 19) jonku ryssä-ämmän sepustusta. Välillä on pakko panna vekottimet kiinni kun ei sitä jaksa kuunnella.. :argue:
     
  11. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Kantavuuteen vaikuttavia tekijöitä on paljon, mm lähetysteho, maasto ym. esteet esim. korkeat rakennukset, radiohäiriöt joita etenkin kaupungissa tulee vähän sieltä ja täältä jne. Ja tosiaankin antennit.
    Käsikapulalla tahtoo ongelmaks tulla juurikin tuo vaatimaton antenni ja sitten vielä sen sijainti; ollaan lähes maan pinnan tasolla. Kerrostalon katolta pääsisi jo ihan erilaiseen tulokseen samalla vermeellä, mutta kukapa sinne jaksaa kiivetä.
    Vani on sitten jo tosi hyvä "alusta" radioasemalle; on paljon peltipinta-alaa, mikä on hyvä asia antennin kannalta. Ja suht korkeallekin saa antennin, verrattuna normi henkilöautoon. Keskellä kattoa olisi paras paikka antennille, silloin antennin suuntakuvio on mahdollisimman tasainen. Itse antenniinkin kannattaa panostaa. Puolen metrin halpisantennia jos vertaa n.2 metriä pitkään laatuantenniin, niin eroa on järkyttävän paljon. Tuommonen 2 metrin ruoska on tietty hiukan ruma ja paikoin hankalakin, mutta melkeenpä se tuon vaatii, jos meinaa kuulla pitempää ku pari kilsaa.
    Antenni tulisi myöskin aina virittää, eli säätää swr(seisovan aallon suhde). Tähän tarvitaan yleensä erillinen mittari(joissakin koneissa on mittari itsessään, mutta sekin yleensä vain suuntaa-antava). Kuunteluun se ei vaikuta juurikaan, mutta lähetyksen ja koneen kestävyyden kannalta antennin tulisi olla vireessä. Kun ne vähäiset watit lähtee antennista ulos eikä jää kuumentamaan koneen pääteastetta, niin vaikuttaahan se toki siihen kuulluksi tulemiseen eli vasta-asemia löytyy paremmin :) Ja konekin säilyy ehjänä pidempään.
    Swr-säätöön löytyy ohjeet esim. täältä: http://tiiliskivi.com/hoto/swrdemo.html
     
  12. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    Mulle on aina riittänyt sen parin kilsan kuuluvuus. En oo mikään radioamatööri, joka kalastelis yhteyksiä toiselle puolelle suomea/maata... Hyvin riittää että pystyy letkassa ajeassa juttelee tai jos joku tulee vastaan niin nopeesti kerkee kuulumiset vaihtamaan.
     
  13. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Aivan, kukin varustautuu tarpeittensa mukaan.
     
  14. markos

    markos Gearhead

    Ihan tuolla Marko nimellä ovat kaikki kaks henkilöä minut tavoittaneet... :D

    Lienee viisainta ostaa kunnon antenni autoon ja kaverin kapulaan.

    Mulla antenni on aika takana, katon takaosaan on sama matka kuin sivullepäin katon reunoille. Eli jonkun verran suuntaa johonkin päin...
    En kyllä viittis ruveta siirtämäänkään.
     
  15. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    vaihdoin dodgeen tuossa illalla danitan tilalle mocoma45:N 8) FM/AM-valinnan takia, rumempi se toki on ja skanni puuttuu.
     
  16. Kesämies!

    Kesämies! Gearhead

    Länkky voisikin olla jenkkiauto porukan yhteydenpitoväline. Nykyään ei ole liikaa porukkaa linjoilla, joten olisi varmaan helppo sopia kanava mitä kaikki käyttäisivät ympäri maata. :D
     
  17. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    asiasta laitteisiin.
    olisiko kellään ylimääräistä mikrohvoonia (nelinapainen)

    ihtellä major on hyllyn koristeena kun ei ole mihrovoonia...
    vois laittaan majorin vankkuriin ja huudella rivouksia kun saa mikin...
     
  18. perkele

    perkele Gearhead

    kysyppä tuolta.. joltain varmaankin löytyy mikki sun koneeseen.....

    http://www.radiohullut.net/foorumi/
     
  19. guru

    guru Gearhead

    mikki

    jotain tais löytyä vielä
     
  20. kenworth78

    kenworth78 1st gear

    Nyt kun hoksasin et täällä on tämmönen topikki niin en malta olla kysymättä kokeneemmilta, että mikä taika noissa jenkkien tupla-antenneissa on, rekoissa? Itellä tuli myös hommattua sellaset 160cm pitkät lasikuitupiiskat tuohon molemmille peileille. Piuhassahan ei oo mitään muuta ihmeellistä kun että on jaettu kahteen antenniin (siis tupla johto koneen päästä). Koneena mulla on sika vanha Link Pilot joka kyllä kuuntelee ihan kivasti :D .
     

Kerro tästä muillekin!