Akut lopussa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Joe Porta, 16.8.2010.

  1. Joe Porta

    Joe Porta 1st gear

    Tuo allekirjoitukseni rottelo on vissiin kuluttanut akkunsa (2 kpl 95Ah)
    loppuun, vai mitä?
    Putsasin akkujen navat sekä startin pään startin käynnistysvirtakaapelista.
    Mittasin akkujen lepojännitteen, joka oli toisessa 12,5V ja toisessa 12,6V.
    Pyörähtää laiskan oloisesti käyntiin, kun aiemmin on hyvinkin iloisesti startannut.
    Akkujen napoihin on lyöty merkintä 089 (tai sitten 680...) mitäs tuo meinaa, jotenkinhan siitä saa asennuspäivän selville?

    Semmoinen ongelma autossa oli aiemmin, että suodattimen jalasta oli tiiviste mennyt, ja startti sai muutaman hetken kohtalaista naftapesua, mutta olisiko se voinut rikkoa startin jotenkin vai onko akut selkeästi tiensä päässä?

    Nää autosähköhommat kun on mulla vähän hakusessa...
     
  2. fmila

    fmila Gearhead

    Ei toi lepojännite viellä paljoa kerro akkujen kunnosta, mutta ei niiden pitäis välttämättä huonoja olla. Mittaa jännite starttauksen aikana, eli kuinka alas putoaa ja kuinka nopeasti/ylös nousee heti kohta starttauksen jälkeen, kun moottori on sammuksissa??

    Ei toi nafta pesu ainakaan starttia paremmaksi tee. Sehän "pesee" kaikki voitelu rasvat pois oikeista paikoista ja levittää ne mössönä väärään paikaan, ei hyvä. Startti pöydälle ja puhtaaks sisältä, sekä helat voiteluuun sekä bendiksin "kierteeseen" vaseliinit. Josko se siitä rupeis herkemmin pyörimään :rotfl:
     
  3. Joe Porta

    Joe Porta 1st gear

    Vi*ut akuissa mitään vikaa ollut...
    avasin startin ja oli niin täynnä pskaa ettei enempää olisi mahtunut... taas toimii jonkun hetken,ennenkuin rivahtaa jostain toisesta kohtaa... :-?
     
  4. fmila

    fmila Gearhead


    No tota mieltähän mäkin vähän olin. Ei se "neftapesu" yleensä hyvää tee sähkövehkeille. Kiva kun sait kuntoon ja et :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!