Bensa ongelmia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Heko, 19.10.2010.

  1. Heko

    Heko 1st gear

    Joo, eli amazonin moottorilla tuntuisi olevan ongelmia saada bensaa, ei suostu starttaamaan kuin ainoastaan suoraan kaasarin kurkkuun kaadetun bensan voimin.

    Autossa oli samanlaista vikaa aiemmin vähän aikaa sitten, ja silloin vika korjaantui vaihtamalla uusi mek.bensapumppu paikoilleen, kun ensin olin kokeillut neljää käytettyä joista jokainen oli ollut käyttökuntoinen irrotettaessa ml.auton oma pumppu joka oli toiminut moitteetta ennen seisontaan menoa. Eli jotenkin kuitenkin epäilisin ettei vika voisi olla pumpussa. Ja auto siis toimi taas pumpun vaihdon jälkeen normaalisti pihassa liikutellen ja kaasutellen, ja nyt taas lyhyehkön n.kuukauden seisotuksen jälkeen samanlainen vika. Kuivuisikohan siellä joku paikka kaasarissa tjs.? Imuvuodonkaan ei uskoisi noin vaihtelevan...eikait tuolle mekaaniselle pumpulle tarvitse erikseen mitään jyväbensaa antaa, eikös ne yleensä jaksa itsekseen imeä tyhjenneenkin järjestelmän ja ilmaudu automaattisesti?
     
  2. sbf

    sbf Gearhead

    Samanlaista oiretta oli yhdessä harrastelaitteessa:Vika paikallistui tankilta tulevaan imulinjaan.Oli hapru kumiletkunpätkä välissä josta imi ilmaa eli pumppu ei lähtenyt nostamaan ilman huikkaruokintaa.Ja ei vuotanu ulospäin.
     
  3. Heko

    Heko 1st gear

    Kaikki letkut tuli vaihdettua edellisen vianetsinnän yhteydessä, mutta tietty voisi vilkaista jos nuo käyttämäni letkut on ollu jotain tavallista paskempaa laatua jos vika oisi vaikka siellä.
     
  4. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Katoppaa kaasari. Aikanaan Taunuksessa oli sellanen vika että kaasarin sisältä oli irronnut sellainen messinkinen tulppa jonka kautta bensa, auton sammuttamisen jälkeen vuosi ulos huomaamatta uimurikammiosta. Auto ei suostunut starttaamaan ellei kaatanut kaasariin bensaa pari kupillista.
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ilmeisesti sulla on tankissa vanhat bensat?

    Se vanha bensa toimii just noin, ei lähde käyntiin mutta huikan jälkeen toimii hyvin.

    Laita pumppuun letku kannusta, tulee tuoretta bensaa.

    Ps. Laita jonkun muovikannun korkkiin letkulähtö, helppo sen kanssa testata noita polttoaine häiriöitä.
     
  6. Finski

    Finski 1st gear

    Mikä/mitkä kaasarit?
     
  7. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    Itse oon törmänny kans tähän ilmiöön... tuorettaa bensaa kehiin.
     
  8. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Kauankos se auto on seissyt??? Kaasari kuivunut ja hapettunut sisältä jumittaen neulaventtiilin kiinni?

    Ja toki se bensakin voi olla vanhentunutta... Mutta luulis kyllä Amazonin pataraudan käyvän vähän huonommallakin :rotfl:
     
  9. Heko

    Heko 1st gear

    Bensan vanhuuden olin jo kerennyt poissulkea heittämällä tankissa olleen muutaman litran (jotka nekin oli vain n.kuukauden vanhat) päälle 20litraa tuoretta. Aiemmin oli tulvimisongelmaa kun toisen kaasarin uimurikammion koho oli juminut ylös, mutta siitä ei enään ole harmia.

    Lopulta se vika nyt sitten löyty taas sieltä imuvuodon puolelta, eli uusin sillon äskettäin kaikki bensaletkut autosta, mutta nyt letku oli sen verran vissiin elänyt tjm.että klemmari oli löystyny ja laski sieltä korvausilmaa pa-linjaan. Eli vika korjaantu ihan kiristämällä.

    No, ei ongelmat onneksi kesken lopu, koekäytössä moottori rupesi sylkemään öljyä jakopääkopan tiivisteen välistä... :poff:
     

Kerro tästä muillekin!