Pitoa pihaan tarvittais

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pertti K, 23.10.2010.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tontin (2400 m²) alalla on korkeuseroa 12 m ja liikennejärjestelyt lievästi sanottuna haasteelliset. Tänään piti Oldsilla käydä heittämässä hääkeikka ja aamulla tipautti 10 cm lunta. Lähtö sujui hyvin kun tein lumityöt ja on alamäki. Muttamutta. Talliin pääsyä yritin 2-3 h siinä onnistumatta.

    Ylimitoitettu hiekotus on tietysti yksi vaihtoehto. Mutta tuli mieleen että onko olemassa jotain maahan levitettäviä verkkoja tms. jotka tekisivät huiman pidon lumipolanteen ja renkaan väliin? Esim. mallia hetekanpohja. Talliin ei tarvi ajaa kuin ehkä kerran-pari rospuuttoaikaan, joten vähän hankalampikin systeemi käy, vaikka sitten pari metriä kerrallaan ja taas siirretään mattoa jne. Onhan niitä varmaan, mutta en heti keksinyt mikä sellainen voisi olla.

    Tai sitten kävi myös mielessä toteemi pystyyn pihalle ja siihen kauko-ohjattava sähkövinssi millä nykkiä auto pihaan. Sopivan kiinnityspisteen löytäminen voi olla tosin haasteellista joissain autoissa.

    Vinkkejä kaivataan!
     
  2. markos

    markos Gearhead

    Jossain näin juurikin tuollaisia liukuesteverkkoja myytävänä, mutta en nyt saa päähäni missä.
    Pikainen guuglauskaan ei tuottanut tulosta.

    Joku halpahalli se taisi olla.
     
  3. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Osta mööttörikelkkamiehiltä vanhat telamatot pois.
    Ompa pitoa ja heleppo liikutella.
     
  4. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Olisko lumiketjut renkaissa mitään.....
     
  5. Frösä

    Frösä 2nd gear

    Vanhat (tai uudet) traktorin lumiketjut toimii varmasti.
     
  6. audiq

    audiq Gearhead

    Kunnolliset talvirenkaat?
     
  7. mopar miäs

    mopar miäs 3rd gear

    luistaa

    jotain kannattaa aatella kun joskus -90 luvun alussa kattelin
    -70 yorkkeria kun oli juuri ollut menossa sisään talliin ja sitten oli pyörä antanut myöten ja luisunut isolohkon avustamana suoraan hanttarin ovi edellä ovenkarmiin ja auto oli maalattu juuri kuukausi aikaa
    kuulemma oli vituttanut omistajaa aikas runsaasti :(

    -kari-
     
  8. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Telamatot voiskin toimia. Ne vaan taitaa toiselta puolelta olla aika liukkaita jos on vähänkin lunta päällä? Traktorin lumiketjuja vois velipojalta kysellä jos olis joutilaita.

    Lumiketjut ja talvirenkaat kävi mielessä. Lumiketjujen pujottelu ahtaaseen takalokariin voi olla aika työlästä, ainakin skirtsit pitää irrotella. Ei tietysti tiedä ennenkuin kokeilee. Talvirenkaita taas ei viittis ruveta hommaan kun "talven" aikana tulee ajettua 0-2 kertaa. Ja onhan nuo nykyisetkin M+S. Epäilen ettei hyvätkään talvirenkaat vielä yksistään riitä takaamaan riittävää mäennousukykä.

    Poliisien piikkimatot, piikit alaspäin? :rotfl:
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    "Talliin ei tarvi ajaa kuin ehkä kerran-pari rospuuttoaikaan, joten vähän hankalampikin systeemi käy"

    Onko naapurilla tai kaverilla maasturia jolla voisi hinata auton ylös,
    jos vain kerran pari sattuu tuo tilanne?
     
  10. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Tai jos sinne talliin pääsee suoraan ettei oo mutkia niin laittaa vinssin tai taljan sinne tallin peräseinään. se pysyy sateensuojassaki eikä oo edes kauheen hankala systeemi
     
  11. JariV

    JariV 2nd gear

    Betonin raudotusverkko?
     
  12. pantera

    pantera Double Gearhead

  13. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    ^Tuohan vois olla, mutta hinta/pinta-alasuhde vähän hirvittää...

    Betoniverkko kävi myös mielessä (sitä taitais ollakin), mutta se taitaa vääntyä yliajon seurauksena niin että raapii helmat ruvelle.

    Siis talliin kyllä pääsee, kunhan pääsee ensin siihe edustalle. Älysin sentään tehdä oven eteen muutaman metrin tasaista. Ensin tullaan tuo jyrkkä nousu (arviolta 1,5-2 m n. 10-15 m matkalla). Sitte 90-mutka tasaisella ja ajo talliin. Joten tallin seinästä ei voi vetää.

    Itelläkin on kyllä nelikko, jolla vois vetää, mutta tarvis kuskin siihen.

    Johan tuossa on tullut hyviä ideoita, kiitos. Täytyy ruveta jotain kokeilemaan - vaikka kohtahan ne lumetkin sulaa niin ongelma on hoidossa ainakin mobilistien talwiajoon saakka.
     
  14. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Mä olisin sen talliin asennettavan vinssin kannallla.
    Onks siellä puita tai muita ankkuripisteitä lähellä sitä 90-mutkaa? laittais siihen vaan väkipyörän ja tallista tuleva vinssin vaijjeri kiertäis sitä kautta. Ja vetoja saa kätevästi vaikka mihin suuntaan jos vaan on paikkoja väkipyörälle. Liinan kanssahan sen saa mihin vaan puun ympärille yms.
     
  15. shark

    shark 3rd gear

    Nää on ehkä liian lyhyet,mutta toimii jos jää jumiin ainaski.
    http://www.jula.se/search-result/?q=GREPPMATTA 2 - PACK

    Tietty jos ostat useamman parin ja joku sitten vauhdissa vaihtamaan :lol:

    Entäs tollaset "muovilaatat" joista voi rakentaa balkongille tai talliin lattian päälle maton?Niitä riviin kiinni ja polku valmis.Muovia eikä ainaskaa revi loksaa rikki.
     
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    "Itelläkin on kyllä nelikko, jolla vois vetää, mutta tarvis kuskin siihen".

    Toimit itse kuskina. Ei siellä hinattavassa autossa tarvitse olla kuskia.
    Käsijarru päälle niin ei karkaa.
     
  17. kole

    kole 3rd gear

    Olen myös sen vinssin kannalla. Jaa mutta sulla taitaa olla kyllä aika pitkä matka hinattavana. Voi olla että ei saa sellaisia vinssejä jossa vaijeri riittäis.
    Väittäisin että perinteinen keino olis paras. Kunnon lumityöt ja sitten hiekkaa riittävästi. Jos vaan pari kertaa tarvii olla paikat kunnossa talven aikana niin väittäsin että näillä mennään. Jos hommaat jotain verkkoja ja telamattoja niin misä niitä taas säilytät. Ja jos keli on tosi huono niin voi sen auton yksinäänkin hinata nelikolla kuten joku jo sanoi. Jos on tilaa sille hinurille siellä tallin päässä.
    Olisit ottanut mut siihen rakennusprojektiin silloin niin tämäkin olis selvennyt jo aikaa sitte :lol:
    No hard fiilings
     
  18. audiq

    audiq Gearhead

    No kyllä oikea talvirengas pitää ihan eri tavalla kuin kesärengas. Ero on melkoinen. Lisäksihän voi laittaa lisäpainoja konttiin.
    BFGoodrich nastarenkaat pitivät ainakin todella hyvin. Eivätkä ole edes kalliita.
    Laita ensin keliin sopivat renkaat alle jo ihan muiden ja auton turvallisuuden takia ja jos sinä olet auton saanut niillä kesäkumeilla lumet maassa talliin, niin aivan varmasti menee talliin ongelmitta talvirenkailla.
     
  19. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Meillä joskus oli vuokratalli siten että se ovi oli korkean mäen päällä ja mäen alla oli jyrkkä mutka, ettei oikein vauhtiakaan saanu otettua, ja sitten välillä sinne piti saada ajokunnottomia autoja. Hinaaminen ei olis onnistunu kun vetoautoa ei olis sitten saanu pois. Jos naapuritallilla sattui olemaan väkeä paikalla niin sitten ne autot yleensä saatiin porukalla työnnettyä, mut välillä sitten vedettiin tallissa olevalla vaijeritaljalla. Ei se vaijeri riittäny, mut kun laitto jatkoks liinoja ja narua ja sähköjohtoja ja mitä nyt sattui olemaan ja veti sen matkaa kun vaijeri riitti ja sit tiiliskivet renkaiden taakse ja lyhensi niitä jatkoja ja taas eteenpäin.....
     
  20. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Otat vaan kunnon vauhdin ja vakuutuksen Oldsiin ja ja toivot kurssin olevan oikean ja jarrujen toimivan, kun luiskaperä on katoksen puolella. :lol:

    Ei vaan, teet vaikka painekyllästetyistä lankuista ajoluiskan ja lankkujen poikki vaikka parinkymmenen sentin välein puurimoituksen esim. 22x50 mm rimasta. Tällaisia me juntit olemme käyttäneet syvällä maalla vuosikymmeniä, ja sellaiset tulee uuteen elintasonavettaanikin "heinäylisille" johtavaan romunsäilytysramppiin.

    Terkkuja perheelle ja kiitos kestityksestä!
     

Kerro tästä muillekin!