Plymouth Belvedere 1960

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Jussi Camino-64, 24.1.2011.

  1. Jussi Camino-64

    Jussi Camino-64 2nd gear

    Tarina kertoo, että vuonna 1960 saapui Suomeen kaksi Plymouth Belvedereä. Toinen tuli Raumalle ja pappani osti sen taksikäyttöön. Auto oli kutoskoneella.
    Toisen Belvederen osti mustalaiskuningas Hagert.
    Pappani auto oli sininen, Hagertin ruskea. Molemmat autot olivat tosin kaksivärisiä mutta nuo olivat päävärit.
    Valitettavasti auton rekisterinumeroa en tiedä, koska minulla ei ole isovanhempieni valokuvia käytettävissäni. Kolhittu etupuskuri tosin minulta vielä kyllä löytyy muistona :)
    Olisin mielissäni, jos joku osaisi neuvoa, olisiko joku lähde mistä autoa voisi jäljittää (vaikka rekisterinumeroa ei olekaan tiedossa).
     
  2. impala67

    impala67 Double Gearhead

    jos tiedät paikkakunnan, niin pääset alkuun mobilian arkistoista, jotka on NETISSÄ! löytynee ihan www.mobilia tai jotain sinnepäin hakuilemalla.

    sieltä kun penkoo löytyy vaikka mitä tietoa, ihan pelottavan tarkkaan on autot suomessa rekisteröity ja luetteloitu ihan ruutupaperi aikakautena... kun miettii miten tarkkaan autot ja omistajat tänäpäivänä voidaan tallennella tietokantoihin.
     
  3. Jussi Camino-64

    Jussi Camino-64 2nd gear

    Kiitos, pannaanpas kokeillen.
     
  4. pee5

    pee5 3rd gear

    Hot Rod Show Tampere 2010:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  5. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Esa Salolla oli (luetaan: on) valkoinen -60 Plymouth 2d HT jossa ei ainakaan ollut Furyn listoja, olisiko ollut siis Belvedere. Se oli tehty neliovisesta Suomi-autosta, en muista oliko jutussa mainittu auton alkuperäisväriä. Juppeen erinomaisesta kuvapankista löytyi tämmöinen, uustuontiako:
    1960 Belvedere
     
  6. impala67

    impala67 Double Gearhead

    kyllä mä löysin seuraavaa helposti, pistä hakusanaksi vain tähti, *, autontuojien tai muiden rekistereitä tehneiden "dokumentit" kohdasta,

    esim.Autontuojat ry; 1/1960 rekisteritilastojen mukaan:

    Plymouthin kaikkia malleja, Savoytä, Belveä ja Fury rekisteröitiin vain 1 kpl, paitsi furyjä 2kpl.

    Savoy oli Kuopion läänissä,
    Belve Vaasan läänissä
    Furyt Uudenmaan läänissä.

    Ei yksikään ollut porissa, nuo kertoo siis tammikuu 1960 rekisteröintitilanteen, jos auto tuli myöhemmin pitää katsoa vuotta uudempaa arkistietoa

    http://www.mobilia.fi/emobilia.html
    tarkka linkki:

    http://193.65.230.13/cgi-mobiliaautotuo ... &Category=
     
  7. rb

    rb Double Gearhead

    Esan peli on Belvedere, mutta minkä värinen auto alkujaan oli, en osaa sanoa.

    Tuo lista Furyjen osalta ei ihan pidä paikkaansa, koska mun auto oli uutena Kuopiossa.

    Mielenkiintoista sinäänsä, koska farmari Valiantti oli tilattu mutta kun laite tuli perille se olikin muuttunut matkan varrella Fury farkuksi...
     
  8. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ... ja 1/1960- 1/1961 välillä oli rekisteröity siis UUSIA plymoutteja

    -yleisinimikkeellä: "plymouth, 6-hengen" yht. 5 kpl,
    yksi uudellamaalla, 2 hämeenläänissä, 2 vaasan läänissä

    Furyjä yhteensä 2KPL
    -yksi kymen läänissä, yksi uudenmaan läänissä

    belvedere 1 KPL
    -yksi kymen läänissä

    Ne joista kyselet voisivat olla nuo 2 vaasan läänissä, mutta harmillisesti juuri ne on luokittelematta mallinimiensän osalta... ehkä jostain toisesta arkistosta voisi vertailla ja haeskella niiden rekkareita?
     
  9. moparlars

    moparlars 2nd gear

    vaasalainen keltavalkoinen myyty kuulemma norjaan aikoja sitten, pitääkö paikkaansa?
     
  10. pee5

    pee5 3rd gear

    V8-Magazine 2/85, Vaasan katuautoja, onko sama?
    [​IMG]
    Parempi kuva V8 8/83:
    [​IMG]
     
  11. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Siilinjärvellä lojui ikuisuuden ulkosalla lievästi kolaroitu -60 Savoy 4d, oli jätetty metsän reunaan siten että ohiajaessa näkyi juuri siivet tielle. Oli muuten lievää suurempi järkytys kun ensimmäisen kerran nöösipoikana ajettiin isoveljen kanssa ohi, siis joskus 80-luvun alussa. Ei ollut myytävänä tai jos oli hintapyyntö oli jotain posketonta. Siinä taisi olla vielä (maalattuna?) KA-9 -kilpi takana. No, se kuitenkin hävisi siitä sitten, olisiko viereisen talon asukkaat kyllästyneet kun velipojan autosta käytiin kyselemässä niin usein. Tai jotain.

    Joskus aika monta vuotta myöhemmin (olisiko ollut 1998?) olin Kuopiossa työharjoittelupaikassa samaan aikaan nuoren kanssa joka oli juuri hankkinut liki toivottoman, mustan "siipi-Plymouthin", aika monta tuntomerkkiä sopi mutta en ole aivan varma oliko sama auto. Eihän se nyt mahdoton ollut mutta aika innostunut piti olla jos sen baanalle sai, se olí kuitenkin seisonut ulkona ilman toista takaovea ainakin paritkymmenet vuodet. Mutta se oli jokatapauksessa Savoy.
     
  12. Wesku

    Wesku Gearhead

    Kyllä tuo heikkisj:n mainitsema Siilinjärven Savoy haettiin projektiksi joskus 90-luvun lopulla. Kiersi muutamallakin kaverilla silloin, mut nykyistä olinpaikkaa en tiedä.
     
  13. buickadi

    buickadi Gearhead

    Tämän kuvasin Vaasassa joskus 80 luvulla enkä ole nähny tätä pitkiin aikoihin joko myyty tai oleilee jossain tallissa ??
    [​IMG]
     
  14. moparlars

    moparlars 2nd gear

    jep, sama keltavalkoinen on. Kävin kaverin kanssa katselemaan tää auto kun oli myytävänä, oliko 90luvulla. Mukana saatiin 383 ja uusi sisäkatto. Myöhemmin sain tiedot että myytiin ruotsiin tai norjaan, harmi kun on hieno siipimoppe. Vaasassa on vielä yks 2ov ht projekti, tuontiauto.
     
  15. roope68

    roope68 Gearhead

    Jossain vanhassa V8-lehdessä oli kuva 60 Belvederestä jostain porin suunnasta, olisko ollut postilaatikossa tai albumin aarteet jossa jälkikasvu
    kerto että jossain vaiheessa äitiä olis hävenny liikkua tollasessa rohjakkeessa.......
    Lehti on jossain kotona täytyy katsoa löytyykö,mnuistissa olis että kaksvärinen!
     
  16. Jussi Camino-64

    Jussi Camino-64 2nd gear

    Katselin sieltä teiltä saamastani osoitteesta ensirekisteröintejä vuodelta 1960. Itse asiassa lokakuussa on tullut Belvederejä 3 kappaletta Suomeen ja kaksi niistä on mennyt Uudenmaan lääniin ja yksi on tullut Turun- ja Porin lääniin. Saattaa olla siis, että juuri tuo auto on tullut sitten just Raumalle. Mitä todennäköisemmin!
     
  17. tiili

    tiili Gearhead

    Mulla oli 80-luvun loppupuolella -60 Fury neliovinen suomi-auto. Ostin sen Kotkasta projektina. Edellinen omistaja oli hitsannut sen kuntoon, mm. vaihtanut takalokasuojat kokonaan, koska joku oli modernisoinut Furyä aikojen saatossa madaltamalla siipiä!!! Auto tuli laiteltua kuntoon, ja sitten se lähti kiertoon, ja on kai tällä hetkellä itä-suomessa. Oli muistaakseni alkuperäisväriltään kulta/valkoinen. Pointtina tässä on se että, varaosa-autona Furylle oli toiminut musta neliovinen Plymouth, mallia en tiedä. Taitaa olla pari ovea jäljellä kyseisestä varaosa-autosta. Kuuleman mukaan varaosa-auto olisi ostettu Salon Esalta lahdesta. Pari kesää ajelin -60 4d ht Furyllä, uustuontia, möin sen viime kesänä pääkaupunki seudulla. Niin ja olihan kaverilla tosiaan jossain vaiheessa 90-luvulla valkoinen Suomi -60 plymouth punaisilla scallopeilla.
     
  18. Juppee

    Juppee Gearhead

    Tästä Furystä lienee kyse? Tuotu joskus 80-luvulla eikä koskaan rekisteröity Suomen kilpiin...

    [​IMG]
    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!