Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

  1. Torino69

    Torino69 3rd gear

    Tarkistin TraFi-haulla muutaman noista yrityksiin viittaavista rekkareista ja penteles, noihan pitävät kutinsa! :eek:
     
  2. cuda69

    cuda69 Gearhead

    tuo AZO-1 oli vuosia Puolangalla yhellä Tommilla ja kulkeutui sitte rannikolle jossa Rautakummun Matti teki perusteellisen kunnostuksen ja auto lienee nykyään parempi kuin se on uutena ollut.
     
  3. Nutlass

    Nutlass Gearhead

    Tästä oli muistaakseni viime kesänä juttua jossain pääkaupunkiseudulla ilmestyvässä ilmaisjakelulehdessä. Oli joku vanhempi herrasmies lopettelemassa toimintaansa parkkihalliyrittäjänä ja omisti itsekin useita erikoisia kärryjä?? Joku varmaan osaa tarkentaakin.
     
  4. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    toi ltd on syyllinen tähän harrastukseen,oli eka jenkki jonka kyydissä olin.se myytiin tuolta bre-vir autosta pietarsaareen,sieltä suomi-kilpisenä joksikin aikaa ruotsiin ja nykypaikasta kulkee huhuja että saattais olla lappeenrannassa,värityksestä ja kunnosta ei tietoa? koneena tais olla aikoinaan 428.
     
  5. V-100

    V-100 1st gear

    Tais olla vähän ylempänä Heikkisj:n mainitseman J.Y. Alasen (Temppelin Parkki) kalustoa. Oikaiskaa toki, jos muistan väärin...
     
  6. hagle

    hagle Gearhead


    Pari vuotta takaperin vietettiin kummipojan syntymäpäiväjuhlia Ravintola Koskenrannassa. Sisään tuli taksin kuljettamana herrasmies grogilasi kädessään. Pari sanaa vaihdettuamme herra kysyi, haluatteko tutustua automuseoon. Mikäs siinä. Siirryttiin rakennuksessa toiseen saliin, ja siellähän osa noista ilmoituksen ajoneuvoista seisoi. Isäntä kertoili ajoneuvojen historiasta ja vähän omastaankin varsin liikuttuneessa tilassa.
    Jo silloin yhdistin herran ja ajoneuvot Temppelin Parkkiin.
     
  7. Liimanhaistaja

    Liimanhaistaja 2nd gear

    Olikos tuo pätkä " Rizton" kuvaamaa matskua? luulin jo että hakkeri käyny mun vhs-laatikolla :D mut ei sentään,olin parin askeleen päässä myös kuvaamassa ja kutakuinkin samat kuvakulmat :D Toi camaro taitaa vieläkin olla kyseisellä kuskilla säilössä?
     
  8. pequli

    pequli Gearhead

    Tuossa BreVirissä kuvattu Chrysler tekeillä joskus 1982.
    [​IMG]
     
  9. Riztoreipas

    Riztoreipas Gearhead

    kaveri kuvas ton aikoinaan,editoin ne tonne mun juutuubisivulle.siellä on lisääkin matskua samoista pippaloista.
     
  10. clinti

    clinti 1st gear

    tuolla malibu bitch in action ja muutama muuki mm."katuhaukka". YuoTube Ylivieska? street race 29.08.1992
     
  11. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Rebel soitteli äsken ja kertoili kuulumisia. Veriarvot heittelee niin rajusti, ettei ole pystynyt lukemaan tätä ketjua eikä tietysti myöskään kirjoittamaan mitään, mutta oli kuullut puhelimitse aiheesta. Harmikseni en ehtinyt kirjoittamaan kaikkea ylös, mutta tässä alla kuitenkin jotain.

    70-luvun alussa, joskus ennen energiakriisiä, Helsingin Pohjoisrannassa ja aika lähellä vuosisadan alussa perustettua Nikolajeffin autoliikettä, oli eräs autoliike nimeltä USAuto. USAutoon liittyy aiemmin yllä mainittu J.Y.A. Alanen; ei siis J.Y. Alanen. Autoliikkeessä oli mm. erilaisia jenkkiautoja, kuten -61 409 SS Impala. Liike meni jossain vaiheessa nurin. J.Y.A. perusti kuitenkin pian uuden autoliikkeen nimeltä "Temppelin Parkki" lähelle Temppelinaukion kirkkoa Fredalla eli Frederikinkadulla. Liike toimi tässä paikassa muutaman vuoden, kunnes se siirtyi Ilmarinkadulle, toimien edelleen samannimisenä. Jossain vaiheessa liike lopetti toimintansa ja J.Y.A. Alanen jatkoi kiinteistöbisneksessä nimellä JYA Housing.

    Rekkareista puheenollen: J.Y.A. Alasella oli aikanaan 80-luvun loppupuolen Lincoln, jossa rekkarina tietysti JYA-1. Autoliikkeen taustalla toimineella henkilöllä, helsinkiläisellä grynderillä, taas oli AKS-1 ja AKS-101 -kilpiset autot. Kyseisellä grynderillä oli varsin erikoislaatuinen huumorintaju; AKS-kilvet viittaavat Akateemiseen KarjalaSeuraan.

    Joku saattaa muistaa V8-Magazinen alkuajoilta mainoksen, jossa oli musta Pontiac Trans Am ja pukupäinen mies auton vieressä. Trans Am tuli maahan muuttoautona. Mainoksessa oli teksti jossa luki "Gentlemen, start your engines" ja "Erikoisautoja herrasmiehille"; kyseessä oli siis Temppelin Parkin mainos.

    Vielä rekkareista. 80-luvun puolenvälin aikoihin stadissa liikkui äveriäs pariskunta uudenkarhealla Cadillacilla. Rekisterikilpi oli hupainen, SKP-1. Arvannettekin että auto ei ollut Suomen Kommunistisen Puolueen käytössä, vaikka SKP olikin silloin vielä olemassa.

    Mielenkiintoista tarinaa olisi lisääkin, mutta ei ehkä ihan vielä kestä päivänvaloa...

    Näin kertoi kilpifriikki toisessa polvessa, josta ei tullut grynderiä eikä suvun firmojen jatkajaa.
     
  12. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Re: kuvia

    Todistusaineistoa viime kesältä:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    cdv70 tykkää tästä.
  13. xp

    xp Gearhead

  14. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    Onko tää ny se neekerimalli? :rotfl: :poff:
     
  15. TiM

    TiM 1st gear

    Hitto kun ei nuorempana pitäny autonkatselureissuissa kameraa aina mukana, vaikka useammankin jo silloin omisti... :mad: Tuli vaan mieleen noista Bre-Viristä (oli silloin Vanhan Nurmijärventien kupeessa?) ja Temppelin Parkista (oli silloin Freda 81:ssä?), joissa tuli jokusen kerran vierailtua autoja katsomassa. Nykyään hanskalokerossa yleensä on joku vanha kamera siltä varalta, että tulee jotain mielenkiintoista vastaan.
     
  16. Remu63

    Remu63 1st gear

    Olivat siihen aikaan autot niin ahtaasti halleissa ja pimeää,varmaan
    tahallaan ettei kaikki viat heti paljastuisi :soosoo: että kuvaaminen
    melko hankalaa.Eräässä paikassa kerran kielleettiinkin.Tuota C5_Z06
    viestissä Rebelin muistelemaa US-autoa en heti muistanutkaan mutta
    tulihan sielläkin useasti käytyä kuolaamassa vaikkei vielä ajokorttiakaan
    ollut.Tämä on vähän uudempi kuva eli -84 vuodelta.

    [​IMG]
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Näyttäis olevan, mutta vielä useamminhan se on Cadillac ja varsinkin Limo sellainen. :poff:
     
  18. Putte

    Putte 1st gear

    Muuten ei tainnut noi firmojen vanhat edustusautot olla ollut noilla rekkareilla, Alanen muistaakseni hoiti niille nuo yrityksestä kertovat kilvet.
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    En muista 80-luvun puoliväliä, mutta 90 SKP-1 kilpi oli Mersussa. Tuli nähtyä auto Tallinnan satamassa ja Suomeen palattua tarkistettua omistaja. Kilpi tuli omistajan nimikirjaimista ja auto oli rekisteröity Tampereelle.
     
  20. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Muistelin että Hesarissa oli joku vuosi sitten juttua aiheesta. No kas, niin olikin:

    http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Van ... SI1KA03cbt
     

Kerro tästä muillekin!