Bensaa venäjältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Projektipäällikkö, 22.5.2008.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead


    Mulla meni vanjan dsl hyhmään tossa vajaa viikko sitten kun nohdin laittaa jäänestoa. Suodattimen vaihdolla ja pikkukikoilla onneks lähti sujumaan kun oikene runttas. Nordic värtsilästä oli peräsin tuo aine.


    Onkos muuten nuijamaalla paljon ruuhkaa henkilöautoliikenteessä? Viipuriin tekis mieli lähteä jokupäivä.
     
  2. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Onko tuo nordic se kauimmainen asema, eli lähellä sitä kolmas plus kahviota? Ei ole noita nimiä tullut seurattua niin tarkkaan joten pakko kysyä.

    Jos on, niin siellä eivät ilmeisesti muuta myy kuin kesälaatua. Heti viimeiseltä puomilta ensimmäisellä asemalla mittari numero 5 (oikeanpuolimmainen ei katoksessa oleva) on todellista talvikamaa. Katoksessa olevien pumppujen aine on kesälaatua.

    Maksaa tosin hieman enemmän kuin kesäpölö mutta se on pieni hinta siitä ettei vituta ihan niin paljoa. Muistaakseni -43 oli ilmoitettu tälle vitosmittarin aineelle kestoksi.

    Tuo on ainakin vielä aivan juoksevaa -30 asteessa, kävin asken katsomassa ulkona olevasta pönikästä.
     
  3. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Huhuja liikkuu tosiaan kaikenlaisia. Mutta joo, tulkitsepas tätä rajavyöhykeasiaa sitten järkevästi: http://www.rusembassy.fi/GranitsaFI.htm
    Ei se ihan auennut minulle. Toisaalla sanotaan, että pitää olla kulkulupa rahavyöhykkeellä ja toisaalta sanotaan, että siihen riittää viisumi ja passi sekä auton paperit.

    Mikäs pohja on sille huhulle, että Sveton ja Viipurin välillä on joskus aseella uhaten pysäytelty ja ryöstetty/yritetty ryöstää länsimaisia autoja?
     
  4. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Periaatteessa sinne värtsilän kylälle ei ole mitään asiaa ilman lupaa, mutta aika harvoin ne niitä on vahtimassa.

    Aikoinaan seurasivat jonkin verran mutta sen näki jo siitä sortavalaan menevältä tieltä. Suoran puolessa välin oli pysäyttäjät jotka kyseli noita lupia. Jos ei ollut niin kääntyi vain pois. Tosin kylälle pääsi jos sanoi olevansa matkalla jänisjärven lomakylälle tai Gardarikaan.

    Sen luvan saa ja jotain siitä joutuu myös maksamaan siitä kolmas plus kahvion vastapäätä olevasta autovakuutuskaupasta. Toimitusaikaa noin viikko. Jos niinq haluaa varman päälle pelata.

    Rajavyöhyke on venäjällä todella laaja käsite, jonkin mukaan se kattaa käytännössä luovutetun alueen kokonaisuudessaan, toisen mukaan se on noin 60km levyinen kaistale.
     
  5. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Ainakin Vartiuksessa se on leveä kun yltää reunimmaiselle puomille asti, varmaan 15km. Ei kuulemma saisi kuvata mutta ei sitä dösän ikkunasta kukaan olisi huomannut...
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead


    Ei ihme sitte että hyhmäs mullakin!
     
  7. slant

    slant Gearhead

    Siinä entisellä Reginalla (keskimmäinen asema, nyt joku uus nimi) on myös tuota kunnollista talvilaatua.
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mitens työkalut ym, hinta ja saatavuus? Sortavalassa oli mainokset mut ei löytyny. Mineraaliöljyt oli ainakin halpoja!
     
  9. kmovat

    kmovat 1st gear

    tääl Lappeenrannas on muutama kauppa missä myydään työkaluja ja ihan mineraaliöljyjäkin, ihan euroilla voi maksaa, ihan vaan tiedoks jos ei venäjältä löydy, täällä ne muutkin ryssät käy ostoksilla motonetissa ja biltemassa mitä ne ei venäjältä saa :-?
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Heh, meinasin vaan venäjän hintatasoa kuten arvon hupinisti varmaan hyvin tiesi :D
     
  11. Sehän onkin jännää ,että venäläiset saavat kaikki ostoksensa tax-freenä eli alvin saavat takaisin kuitteja vastaan... aika reilu ele Suoamalaisilta ,mutta miksi? Tulis hiukka enempi verotuloja jos niitä kerättäisiin myös turisteilta eikä vaan omaa kansaa kuristettaisi.

    Tankkaamaan pitäis taas lähteä , on näköjään päässy tankki haihtumaan tyhjäksi :)
     
  12. kmovat

    kmovat 1st gear

    niinpä, tax free myynti viimevuonna 180miljoonaa..
     
  13. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Sortavalasta noita työkaluja löytyy ja yleensä muitakin autoiluun liittyviä tarvikkeita. Ajaa keskustan halki ja sen sillan yli lahdenpohjaan päin. Vasemmalle jää ah niin lämpimiä muistoja herättävä vanha tanssiravintola Volna, joka nykyään on kodinkoneliike. Sillalta noin 75 metrin päässä on siis sellainen korkea talo jonka alakerrassa liikehuoneistoja aivan tämän kodinkoneliikkeen vieressä siis. Sillanpuolimmainen ovi vie tuonne autotarvikeliikkeeseen, jossa monenlaista kamaa myynnissä. Tosin hinnat vaihtelee, eli parhaassa tapauksessa saat samat kamat suomesta halvemmalla, tosin poikeuksiakin on.

    Itävehkeisin kauppoja on reilusti tarjolla, myös moottoripyörien sekä traktoreiden varaosia saa. Kaupat vain ovat sen verran hyvin jemmattuja että niiden löytäminen on kaupunkia tuntemattomalle vaikeaa.
     
  14. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Hmm totta, mutta ei "tax freessä" saa kuin 10% pois 23%:n Alvista..
    Ja Pietarilaisia tuttujani seuratessa, on parempi, että ostavat "Marco Polonsa" Suomesta, kuin jostain Pietarin kymmenien ostareiden tai keskustan ko. liikkeistä. Ihan totta, olen ollut mukana, kun venäläinen kiireinen bisnesnainen shoppaa kaapin vähäksi aikaa täyteen Helsingissä.. Puhutaan silloin tonneista.. Venäjällä merkkivatteet ja tavarat maksevat sen saman, kuin Suomessa/ pikkaisen enemmän. Silloin se Tax Free on se ydin.

    Itse olen ostanut viime aikoina paitani ja farkkuni Pietarista. Benettonia, Zaraa tms. (ja kalliimpaa) firmojen omissa liikkeissä Nevskillä, tai eri ostareilla ( Isompia kuin itäkeskus, löytyy varmasti viisi/ kuusi, itäkeskuksia n.12kpl.) on tarjolla. Asian ydin on ostaa Uudenvuoden jälkeen tai kesällä heinäkuussa. Venäläiselle ei se vanha vaan kelpaa. No mulle kelpaa. Benettonia / Leviä / tms. farkkua ko. firmojen omista liikkeistä ulos hintaan 20€ per farkku -80%. Orgispyyntö siellä jotain lähelle 100€..Sama paidoissa, takeissa Ok. Olen jälkeenjäänyt. Ainakin 6kk.


    Sama kaikissa kleduissa, ja valintaa on enemmän kuin koko Suomessa? Siellä asuu 7 miljoonaa, kaupungin läpi ajaminen kestää ruuhka-ajan ulkopuolella 1h 30 min. Ja siellä ajetaan isolla prospektilla 80km/h epävirallisesti, virallinen kaupunkinopeus on 60km/h kaikkialla kaikissa kaupungeissa.. Yleensä ajan KADia, mutta kokeilin taas kerran läpiajoa vanhoja aikoja (90-luku) muistellessani.. Urbaanin kaupunki/ ruutukaava-alueen halkaisija on noin 100km..

    Pietarissa on kymmenittäin ison suomalaisen ostarin kokoisia ostareita, joissa on ihan oikeat maailman merkkien myymälät. Sitten on tosi isoja , kuten Käk`salmen (priozerskii, metrossa Parnas= teollisuusalue) risteyksen ja Muurmanskin risteyksen Gigaostarit, joissa on Ikea, Aschan (ranskalainen ruokajätti, Joensuun prismanluokkaa) ja sata+ merkkiliikkeita kahdessa kerroksessa saman katon alla. Markettejä, kuten Prismat, Karusellit, Lentat, O`keit.. myös varmaan lähes sadoittain. Osa, kuten osa Lentoista ja Karuselleista toimii 24h/ vrk.

    Joku tyypillinen lähiostari on Raduga = satenkaari. Toisessa päässä on IMAX -teatteri ja sitten on merkkiliikkeitä, joita ei löydy osaa edes koko Suomesta, kaksi + 150m käytävää molemmin puolin, iso rautakauppa, ja REAL- marketti isoa Prismaluokkaa. http://www.vinci-construction-projets.c ... g%20Centre

    Nyt vuodenvaihteessa avattiin Ligotskii prospektille juuri Nevski pr:n Vostannian (vallankumousaukio) risteyksestä 150 m etelään "Galleria" ostari, jossa on mainoksen mukaan vähintään 290 erikoisliikettä. Naapurissa 150/ 200 m on kaksi sellaista Kampin kokoista ostaria..

    http://translate.google.fi/translate?hl ... oject%3D88

    Siis "Galleria" on ollut auki 1.1.2011 ja ihan totta keskellä historiallista Pietarin keskustaa Moskovan aseman takana.. Vaikka turkkilaiset paikan ovat rakentaneet, ei moista ostaria löydy Suomesta, ja tuskin muistakaan P-maista. Itseäni se ei jaksanut ihastuttaa, oli pakko valita blinibaari ja blini sekä tsaijua.

    Siis se, että vanjat saavat 10% alennusta ostoksistaan täältä, jotka voisivat tehdä kotonaan tuottaa muutakin rahaa meidän kassaamme. Minusta on parempi, että venäläinen ostaa täältä kalliit tunisiassa/turkissa/kiinassa tehdyt "merkkifarkut" ja maksaa 13% alvia meidän kassaamme muiden oleskelukulujensa lisäksi, kuin että hän ostaa ne Pietarissa/ Moskovassa naapuriostarista.

    Ja siellä merkkiliikkeet ovat isompia paremmalla valikoimalla kuin Suomessa. Tänne tuleva ostaa jotain, minkä haluaa. Venäläiselle riittävän kokoinen zara ja Benetton löytyivät viimeksi vain Roomasta. (Ok olen oppinut tunnistamaan vaatemerkit vasta itävaikutuksen myötä..)

    Osa täällä ramppaavista on todella varakkaita (normiauto P. ceyenne-pippuri GTS. Tai joku maasturi-mersu AMG-lisäkilvellä, ketä kiinnostaa.. He käyvät, koska Suomi on vapaampi - esim. fsb:N ja muun valvonnasta. Minullakin on tuttuina autolauttavarustaja Pietarista.. Kun yksi kunnon sveitsiläiskello, joista tunnetusti mediassa ja muutenkin Venäjällä käytetään merkkeinä statuksesta, ostetaan Suomesta, joka maksaa kymmeniä/ satojatuhansia, ja siitä jää Suomen kassaan 13%, niin ymmärtää, miksi meillä on tax free arvonlisäveronpalautus..

    Kannattaa ajatella hivenen laajemmin..

    Ja itse tankkaan aina, kun käyn Venäjällä, koska sieltä saa oikeaa bensaa alle puoleen hintaan meidän pelleily/viinatavarasta. Ihan siksi, kun kukaan ei moista kansalta kysynyt. Sielläkin suurin osa polttoaineen hinnasta on veroa.

    Hauskaa oli katsoa telkussa Venäjän suurimpien öljy-yhtiöiden johtajia Putinin vinoiltavina Pietarissa. Putin syytti liian suurista katteista ja nousseista hinnoista ja kas löpön hinta laski 26 ruplaa litra >24.50 ruplaa litra . No teatteri on aina hauskaa..

    Eurolla saa n. 40 ruplaa ja bensa/ diesel maksaa nykyään haarukassa 24-26 ruplaa. Kesällä sai diiseliä vilä 17.90/ 19 ruplaa litra... Bensa oli 19-22 ruplaa haarukassa.

    Ja tosiaan en ole pro-vanja, vaan havainnoin nykytilannetta. Maaseutu on mitä on , varsinkin Suomelta varastettu ja etnisesti puhdistettu Karjala. Mutta Pietari siinä vieressä omaa paljon, suurimmalta osaltaan luokattomassa kunnossa olevia suht uusia lähiöitäkin, mutta vain ulkoisesti fiksatun ulkosivun selviää keskustakin, lähiöiden ostarit.. Mutta katukuva on muuttunut niin paljon 90-luvulta ja jopa vuodessa, että pelottaa.

    Paikalliset itse tosin kertovat, että nopea kehitys koskee vain Moskovaa ja nyt onneksi Pietaria, kiitos Putinin ja Medvedevin. Aikaisemmmin Jekaterinburg ( Jeltsinin kotikaupunki) sai samanlaisen boostin. Mutta muut kaupungit eivät elä samaa ihanne-elämää, kuten suuri osa Moskovan ja Pietarinkaan asukaista..

    Idea oli vaan tuo tax freen terpeellisuus/ tarpeettomuus. Me ollaan +7 miljoonan saavutettavissa 1½ tuntiin.. Ja meillä on laadukas maine ja arvostus Venäjällä.. Minusta se 10% "taxfree" on jotain, joka tuottaa enemmän fiskukselle, kuin hukkaa..

    Ainakin minusta, joka ei ole minkään poliittinen/ taloudellinen takuu. :odroll:
     
  15. Ok , hyvä selvennys , kyllähän se niin on että Lappeenranta ei olisi näin voimakkaassa kasvussa jos ei venäläiset rahaa kaupunkiin toisi.

    Pitäisi käydä pietarissa lähiviikkoina , enkä tunne kaupunkia / kieltä oikeastaan yhtään , näinköhän raketti-insinöörin sais houkuteltua oppaaksi?

    Pari turisti.keikkaa olen siellä käynyt mutteihän niistä oikeen mitään jäänyt mieleen muuta kuin suuri on kaupunki ja hienoja pytinkejä piisaa.
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Oli kiitettävän valaiseva selvitys pietarin kaupoista, spasiba!
     
  17. sectoid

    sectoid Gearhead

  18. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Siitä on vasta 10 vuotta kun ukki antoi ennakkoperintönä muistaakseni 10000mk. Lompsassa oli varmaankin 3kpl chydeniuksia eikä niitä iljennyt koulun kahvilassa esitellä kun oli niin iso seteli ettei monikaan ollut nähnyt niitä livenä. Nyt täysi tankki + kannu maksaisi Suomaliassa 997mk. Jos olisin tämän saanut tuolloin tietää, olisi pumppu pysähtynyt (meinasi se nytkin tehdä sen kun laskin). :mad:
     
  19. Aika asiallinen tankki....
     
  20. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    No 100 litraa. Ennätys oli vajaa 3 litraa jäljellä huoltoasemalla, yleensä 5-10.
     

Kerro tästä muillekin!