SÄHKÖ Epäkesko hiomakoneta ostamassa.... ????

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Mr. Horsepower, 9.3.2011.

  1. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    Mikähän ois hyvä/paras... ??

    Makita bo6040 ?

    Festool Rotex RO 150 FEQ-PLUS?

    vaiko oisko joku muu ???
    kitin hiomiseen.... ja rosteri tasopintojen hiomiseen viimestelyyn... ??? maalipintojen kiilottamiseen...

    ett epäkesko ominaisuus... pitäs olla ja... siiten pyöröhionta... kuten noissa kummasakiin on...

    konehan tulee auto/ pyörä rakentelua silmälläpitäen...
    Budjetti max 700 €
     
  2. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    ääni festolle
     
  3. tourist-ace

    tourist-ace Gearhead

    Ostin linkin mukaisen metabon muutama vuosi sitten, ollut ihan hyvä satunnaisessa käytössä, ehkä vähän painava.En tosin tiedä mitä muut sähkökikottimet painaa ???

    Sillä on muutamat autot ja kotona seinät hiottu.

    Plussana että saa säädettyä epäkeskon liikettä..

    http://www.protools.fi/sahkotyokalut/pu ... akone.html
     
  4. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Noita koneita työksee korjaneena voin antaa ääneni festolle.
     
  5. dixie

    dixie 3rd gear

    Itellä on Festo(ol), ei Rotex, vaan se pystymalli, on hyvä. Rotexista en tykkää yhtään, tuntuu, että se vaan menee minne sattuu. Mutta kaveripa vaihtoi juuri Feston halvempaan Mirka Cerokseen, se on kyllä aivan törkeen hyvä! Todella kevyt ja tehokas. Vehkeessä on tasavirtamoottori ja erillinen muuntaja. Kannattaa ehdottomasti tsekata!
     
  6. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    Jep... Joskus olen lukenut noista Mirkan koneista ett ois hyviä.... hintalaatusuhtelltaan ja... Muutenkiin...

    Mut iite en ole noista koneista kun tuolla makitan bo6040 hionut... yhen linja auton kyljen... ihan toimiva oli se...

    Lähinä tuo festool maksaa himpusen enemmän mietin mitä saan siinä niikun plussaa tuohon makitaan verraten...

    Makitan laadusta kertoo se ainakiin itteleni... ett joka ruuvin voit tilata vehkeeseen kun vehkeeseen... Nauha koneeseen käsi kahvaa..on tullut tilattua... ja nyt putos 18V iskevä ruuvinväänniin... akun yläpuolta... runko poikki niin ostin uuden makso alle 40....


    ei ole puolustus makitaa kohtaan... Mutt oikeesti mitä tuoss ois festooliss parempaa...

    - tärinä ?
    - enemmän hioma alustoja... (siis varusteita)
    - käsiteltävyys ?
    - hioma teho ?
     
  7. TiedäHäntä

    TiedäHäntä 3rd gear

    Hommasin äskettäin ton Makita BO6040:n. Laitteesta en sen kummemmin vielä osaa sanoa mitään, kun oon sitä vasta kertaalleen vähän kokeillut. Laite pääsee tositoimiin vasta kesällä. Mut varsinkin pakotettu pyörintä- toiminto päällä vaikuttaa aikas tehokkaalta. Toisaalta painoa sen verran, että auton kiillotteluun tms kannattaa kattoa pienempiä.

    Tilasin tuollaisesta: www.toolstop.co.uk. Hintaa tuli kotiovelle 360 eur, yli satasen vähemmän kuin Suomesta. Brittitöpselillä, kun hölmönä en tajunnut, että briteissä ei ole käytössä europlugi. No, adapteri maksoi Clas Ohlsonilla vitosen. Kannattais ehkä kysyä tuolta Toolstopista, pystyiskö tilaamaan europlugilla samaan hintaan.
     
  8. dixie

    dixie 3rd gear

    Tossa ylemäpänä kun hehkutin Mirkaa, niin hehkutanpa lisää: kävin tänään yhdessä automaalaamossa, ja siellä pro-äijät veti nimenomaan tolla Mirkalla. Aiemmin samassa lafkassa on vedetty Festoolilla ja erilaisilla paineilmavehkeillä.
     
  9. mielikuva

    mielikuva 1st gear

    Ääni festolle. Hankittiin markka-aikaan. Ei hajoa, mutta hiomalaikkojen tuki on kallis jos kuluu. festo valittiin aikaanaan siksi että siinä oli laajin poikittaisliike, siis kaikkein tehokkain. Niitä oli silloin kahdella sivuttaisliikkeellä tarjollla, viisi ja kahdeksan milliä, meillä tuo kahdeksan millin liikkeellä oleva.

    Uusi festo on ehkä kevyempi. Makitasta eikä mirkasta ei ole kokemusta.
     
  10. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    Tänään pääsin... kokeilemaan Festoolin... es/150 5 EQ...

    ainakiin tuossa ei tuo hioma kuvio ollut mikään kummonnen eikä syöntikään... sellaiseta silmukkaa kun ei laikka pyöri samalla...

    Toki ravistaa vähehemmän kun tasohiomakone...... Mutt ei tuo hioma teho ole... ihmeelinen... vaikka hioin 40 paperilla Maalattua Mdf... testailin... ett miten toi toimii....

    eli epäkeskoon pitää olla pyörintä ja tärinä... että se tekee jälkee...

    Mutta.... Makitaan (bo6040)ei taida saaha... kulma suojaa... mikä tuohon rotaksiin sais... Mutta kumpaankiin koneeseeen taitaa saada... pehmeän puolikovan ja kovan... hioma alustan...?
     
  11. Mr. Horsepower

    Mr. Horsepower 1st gear

    Ostin viimestely hiontaan... Makitan Bo5031k....

    Ainakiin mitä tuossa hioin rosteri osia... kiilotusta vaille... En keksinyt laiteesta mitään moitittavaa... On nopeudensäätö kiilotusta varten ja siiten karkeeta hiontaaaa varten... ja mikä tärkeintä käynisty napukka ei ole missään varrenpäässä vaan koneen edessä... voit hioa yhellä kädellä käynistää ja säätää samalla nopeutta... peukalolla Jos hiot... oikeella kädelllä...

    http://www.makita.fi/fi/Tuotteet/?intProductID=1529

    Mutta mietietyttää viellä ett rotaksi... joko 150 tai 125 onko normi epäkeskoa miten paljon tehokaampi ???? ja käykö noi 125 runkoon 150 laikka...

    Vaiko jos haluu kiilotella vaan... maalipintoja niin ostaa siiten eriskeen joku kiilotus koneen ???? ettei tuon ominasuuden takia kantsi ostaa Rotaksia ?
     

Kerro tästä muillekin!