Bensaa venäjältä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Projektipäällikkö, 22.5.2008.

  1. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Saako sitten muka tuoda päiväreissulta ölperöä? Ei kai nyt suomistoliitossa sellaiseen paheellisuuten sorruta? :eek:
     
  2. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    se on 20 h ja kyllä ne on jo 2 tai 3 kertaa sitä saanu jatkettua :mad:
    syynä kansanterveydellist ja sosiaaliset syyt :poff: :poff:
    ja yhtenä tais olla eriarvoisuus muita maakuntia kohtaan. :poff: :poff:
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Suomen tullihan sitä juoman tuontia vain valvoo joten sitä voi tuoda huoletta tarkastuskertoihin nähden.

    Milläs ne muuten sen ajan kattoo? Leimakin kun voi olla saman päivän.

    Koputan puuta mutta niiralassa ainakin mun aikana kohdeltu hyvin kaikkia ja venåläisten autot tongittu yleensä paremmin.

    Eka kerta viimeks oli kun varapyörä + korin kolot, konehuone ja sisusta katottiin tarkemmin. Mitä lie ettivät kun koirakin oli mukana. Huumeet kun luulis pelkän koiran haistavan jos ne mitään haistaa edes :D
     
  4. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    joo niin valvoo. mutta ekat 5litraa 10 päiväsakko,10 litraa=15 päiväsakkoa,15 litraa 20 päiväsakkoa etc....
    litramäärät voi pikkasen heittää mutta pointtina tollalailla.eli ei se kalja ainakaan niin halpaa oo että kannattais???
     
  5. paja1

    paja1 Double Gearhead

    muutama vuos takaperin kaveri istui mun kyydissä ja takas tullessa sillä oli 2 lootaa beeriä eväinä ja seurauksena oli 192 euroa sakkoa ja tuliaiset valtiolle. olis ehkä kannattan hakee siwasta :rotfl:
     
  6. atobee

    atobee Gearhead

    Kumma, että samat syyt eivät päde muilla rajoilla, ollaanko täällä Karjalassa enemmän juoppoja kun meitä pitää holhota. :D
     
  7. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ohan se alko kallista jos kiinni jää, mut ainakin ekat 20 kertaa ois voinu tuoda vaikka 50litraa viinaa ussr aikasessa tykissä rajan yli per kerta kun eivät kattellu.

    Beoscanista:0.76 oli 92 ja 0.79 dsl, mutta laskun hyvitys 20l tiputti litrahinnan 63senttiin joten en revikkään tuota.
     
  8. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Jostain syystä kyselivät minulta ja kaverilta että mihin menette. Kumpikin omilla autoilla ja ei oltu ollenkaan "samaa porukkaa". Enteileeköhän sakotusta? Meillä on kommerskaja-viisumit.
    Käytiin varalta kahvilla öljymäellä.
     
  9. slant

    slant Gearhead

    Multa on kerran kanssa kyselty siinä jälkimmäisellä puomilla että mihin matka. Olen sen jälkeen käynyt kymmeniä kertoja, ei ainakaan mulla enteillyt mitään.
     
  10. Pöhö-Andrei

    Pöhö-Andrei 1st gear

    Ne kyselee tuota minne menet asiaa siksi, että siinä puomilla on joku henkilö kyytiä vailla. Joskus varsinkin vuoron vaihtuessa pääsee esimerkiksi sortavalaan todella paljon sähäkämmin suomalaisen kyydissä kuin sillä työmatka linja-autolla, joka koluaa värtsilän, ruskealan ja kaalamon kylien kautta sinne.

    Ja aikoinaan oli vielä sellainen erikoisuus että nämä tullin ja rajan työntekijät olivat jotenkin erikoisesti ylemmässä "kastissa" esimerkiksi miliiseihin verrattuna. Tällöin sai ja yleensä piti päästellä menemään sen mitä auto kulki tai uskallus antoi myöten. Tutkaan ajettaessa riitti pysähdys ja kun miliisit näki ketä kyydissä oli, matka sai jatkua. En tiedä mihin tämä perustui mutta lienee jotain vanhojen aikojen perua.
     
  11. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Nyt kyseli se joka tutkii auton siinä autoluukulla. Minulla on yleensä kamera matkassa (ja lappuun merkittynä), sen halusivat nähdä ja sanoin meneväni Värtsilään. Puollon antajafirma on Petroskoissa. Saisi kyllä tulla se viisumivapaus, tosin minusta riittäisi että eri viisumit vain yhdistettäisiin. Pitäisiköhän ottaa yhteyttä Alexander Stubiin...

    Epäilemättä tuossa rajan pinnassa tullihenkilöillä on respektiä aivan sikana.
     
  12. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Joo itekkin tullut ainakin kerran vietyä joku venäläinen rajatyyppi. Kyytiin se hyppäs siin asemal ja jätettii rättijärvelle ja ol tyytyväinen.
     
  13. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Joo itekkin tullut ainakin kerran vietyä joku venäläinen rajatyyppi. Kyytiin se hyppäs siin asemal ja jätettii rättijärvelle ja ol tyytyväinen.
     
  14. Ennen ,kun jonot oli piiittkkääät , oli hyvinkin kannattavaa ottaa tullimiehiä kyytiin , pääs ajelemaan jonoista ohi :D
     
  15. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Sitä aikaa ennen niin heille kannettiin purukumia, sit makkaraa, sit kaljaa ja makkara. Joskus taas (aika usein) kuskattiin pickupin lavalla ruokapakkia Nuijamaan rajanpinnan varuskuntaan.

    Onko kukaan päässy katsomaan?, hirsitax-freekaupan parkkipaikan perältä lähtee tie sinne varuskuntaan.

    Yks kaverini kyyditsi vanhan juustilan aikaan sen päällikön Viipuriin, äijä kysyi et olisiko mahdollista käydä muutamassa eri paikassa, hän kyllä korvaa kyydin myöhemmin. No kaverini lupasi kuskata.

    Kävivät talikkalasta hakee jokun äijän, vanhalla kaljatehtaalla hakee maitotonkallinen kaljaa ja sit kämpille.

    Jonkin ajan kuluttua kun kaverini oli taas menossa tullissa, tuli tää päällikkö, kätteli ja tarjos jotain paperia käteen ja heippa.

    Kaverini mietti et kiitti v.sti, tässäkö oli palkka. Meni tullikopille ja anto dokumentit ja jäi tutkimaan saatua paperia. Passitarkastaja näki sen ja pyysi nähdä tarkemmin. Siitä sirkus alkoi:

    Siitälähtien kaverini sai ajaa ns. keskikaistaa ja ei tarvinnut nousta autosta pois, rajamiehet tervehti käsi lipassa, ottivat paperit ja kävi juoksi niiden kanssa kopilta kopille ja näkemiin.

    Ah, nitä aikoja. Mentiin sieltä mistä vaan auto mahtui, vaik vastaantulevaa bussikaistaa. Tai umpihankea. Mut eipä käy nykyjään enää. Putkaan varmaan joutuis.
     
  16. cdv60

    cdv60 Gearhead

    Hoo!

    Tuttuja juttuja, taitaa olla kohta 20 vuotta sitten, silloin ei homma tuolla rajalla ollut vielä niin ruuhkaista ja siinä oli sellainen uutuuden viehätyskin vielä... Marlboro oli kanssa kova sana tarjota Igorille, varsinkin suomalainen mallu, ja kokistölkki... Ja, kyllä, on tullut pari kertaa vietyä kaveri tuonne varuskuntaan, silloin olivat monesti Viipurin nesteellä kyselemässä kyytiä rajalle päin. Kerran pari kaveria juuri kyselivät kyytiä monelta suomalaiselta, ei tulosta, meiltä kysyivät, sanottiin kaverin kanssa, että joo kyytiin vaan, toinen meni juuri tuonne varuskuntaan ja toinen rajalle, sen verran oli kavereilla nappuloita kauluksessa, että ajettiin komeasti jonojen ohi, eikä tarvinnut nousta autosta pois passikopillakaan (aiheutettiin muuten aikamoinen liikennehärdelli siinä vanhalla, tosi ahtaalla rajalla, kun siirrättivät muita autoja, että päästiin ohi). Pahus, kun ei saatu silloin tuota ohituslappua:)
     
  17. ramman

    ramman Double Gearhead

    Joo, aikoinaan tuli kuskattua Nuijamaalta vanhan juustilan tullin aikaan noita rajahyyppiä siitä ekalta pikkulappukopilta tonne juustilaan vanhaan tulliin useesti. Jonon ohi aina heittämällä :D Olihan se eka kerralla vähän outoo kun vanin takapenkillä istu pojat rynkyt tanassa :rotfl:
    Vanhan juustilan aikaan kans tuli joskus niitä tietullikopin tyttöjä kuskattua viipuriin, ei tarvinnu maksaa tietulleja niillä keikoilla.
    Nyt ei oo tullu käytyykään venäjällä vuosiin. Loppuaikoina alko kyl vituttaa se tulliäijien pummaus. Joka reissulla ois pitäny tuoda jotain ja jos et tuonu niin johan alko eteneminen tökkimään.
     
  18. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Löysin tämän vanhan lehtijutun:[​IMG]

    Ihan aikuisten oikeasti voitaisiin kyllä luopua tuosta viisumin "syystä".
     
  19. slant

    slant Gearhead

    Vieläköhän ko lehtijuttu pitää kutinsa? Viisumi loppumassa ja pitäis vähän jemmata..
     
  20. Eiköhän tuossa ole propakandaa osa , ei kait nekään halua ruokkivaa kättä purra? En oo kyl varma... :lol: ainakin jos suomalaiset virkaveljet on pyytäneet virka-apua kansalaisten kyykyttämiseen niin kyllähän venäläiset siihen on hanakoita.
     

Kerro tästä muillekin!