Mitä maalia pohjaan?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja iikka-, 14.12.2010.

  1. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Terve,

    seuraavaa mietin. Eli nyt on raavittu pohjasta pois vanhat öljy-hiekka massat pois ja alta on löytynyt ihan ok peltiä, paikoitellen hieman pintaruostetta. Jotainhan siihen pitäs nyt sitten laittaa suojaksi, auto on pelkästään kesäkäytössä ja ois sinänsä kiva et pohjakin ois "kivan" näkönen. Hiekkatietä tulee väkisin ajettua hieman kun asun jonkun matkaa lähimmältä asvalttitieltä.

    Ehkä muutaman vuoden sisään aikomuksena on pistää auto täysin osiin ja puhaltaa koppa kokonaisuudessaan mutta ei tähän väliin kuitenkaan. Eli ei tarttis ihan kaikkein kovinta kamaa olla että lähtee sitten helpommin irti. Maalia vaiko massaa?
     
  2. ohc205

    ohc205 1st gear

    Hiekkapuhalla ruostekohat ja vedä niihin 2-k-epoksi pohjamaalia.
     
  3. cuda1971

    cuda1971 Gearhead

    Temacoat RM40 epoksi on hyvä vaihtoehto,saa sävytettyäkin jos tarvetta.
     
  4. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    2K Polyuretaanikin kestää ihan hyvin kesäkäytössä.
    Niinkuin mainitsit et halua kaikkein kovinta ja epoksihan ON kovaa. Lisäksi epoksia pitää ohentaa tosi reilusti jos meinaa ilmaruiskulla vedellä.

    Vaihtoehtoina vaikka PUR "kertamaalit" Teknodur Combi, Normadur HS65 flexi tai Temadur 20.
     
  5. procold

    procold Gearhead

    Peltikattomaalit on erittäin hyviä pohjaan, kiva puolikiiltävä pinta.
     
  6. petrolhead

    petrolhead 1st gear

    Omaan rytöön olen laittanut pohjalle Inerta 5:sta ja pintamaaliksi Inerta 50:iä
    Näiden jälkeen ohut kerros korikittiä.

    Sun auton kohdalla voisi kysyä että mitä siellä on alunperin ollut? Samat kerrokset puhtaalle pellille kuin tehtaallakin on laitettu niin kestää jonkin aikaa.


    En oikein ymmärrä tuota "tähän väliin ei tarvi vimosen päälle maalia". Teet hyvää sen mitä teet , jätät sitten tulevaisuudessa levollisin mielin ne tehdyt kohdat koskematta. Väliaikaisratkaisut .. :odroll:
     
  7. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Jos vanhempi amerikkalainen kulkupeli kyseessä, niin yleensä pelkkä pohjamaali, eikä jokapaikassa sitäkään...
     
  8. arska82

    arska82 1st gear

    Komppaan tätä topiccia. Omaan vanhakoppa escorttiin ajattelin laittaa hiekkapuhallettun pohjaan ihan pensselillä ensin temacoat RM 40:tä ja sen päälle ruiskuttaa tectylin päällemaalattavaa kiveniskumassaa. Kärsiikö tuon sekoituksen päälle sukaista suoraan pintamaali vai pitääkö olla joku suojakerros välissä?
     
  9. chevy56

    chevy56 1st gear

    delet
     
  10. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Se suojakerros siellä välissä on tuo pintamaali.

    Laita pintamaali pohjamaalin päälle kuten pitää ja sitten vasta kiveniskumassa, minkä voi taas maalata jos haluaa tietyn värisen auton pohjan.
     
  11. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Temacoat RM40 ei tarvii pintamaalia. On ns. kertamaali.
     
  12. duster73

    duster73 Gearhead

    mistä tuota temacoatia saa,onko rautakauppa tavaraa vai jostakin muualta?
     
  13. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    ^ Tikkurilan maalihan se on. Rautakauppojen hyllyssä ei ainakaan täällä oo ollu, mutta tilaamalla varmaan saa? Teknosin epoksi ja pu maalitkin oli tilaustavaraa paikallisessa maalikaupassa.

    Epoksi ilmeisesti tarvii karhennuksen kuivuttuaan, ennenkun voi pintamaalin vetää päälle? Olis tarkotus POR15 Chassis black vetässä osiin viimiseks pinnaks.
     
  14. Piisami

    Piisami Gearhead

    Rautakaupasta löytyy. Täälläpäin esim. Hartmanista ja saanee Starkistakin
     
  15. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Useimmissa epokseissa lukee käyttöteknisessä tiedotteessa että voidaan päällemaalata näillä ja näillä maaleilla tämän ajan kuluessa. Useimmiten aika on 4-6kk ja maalit polyuretaaneja. Mutta eipä siitä karhennuksesta haittaakaan ole.
     
  16. ttakatal

    ttakatal 1st gear

    Ja RTV:ltä saa Teknoksen Teknoplast HS150:stä joka on Temacoat RM40:stä vastaava sävytettävissä oleva epoksi pohja-/pintamaali. Taitaa tosin saada vain 20l pänikässä :-?
    Mutta sillähän vetelee sitten kavereidenkin autojen pohjat...

    Kestää muuten säteilyäkin, lainaus tuoteselosteesta: " Käytetään pintamaalina erityisesti ydinvoimaloiden teräspintojen maalausjärjestelmissä" :rotfl:
     
  17. GT429

    GT429 3rd gear

    Pohjaahan laitetaan pohjamaalia!!!! ; )
     
  18. 528

    528 Gearhead

    Suunnittelin, että puhalletulle pinnalle ensin happoväri ja sitten hiontaväri. Sen jälkeen ihan automaali pohjaan. Sen jälkeen massat, ym jos laittaisi. Mille kuulostaa?
     
  19. Quest

    Quest Gearhead

    Hiontaväri pohjaan? ja massa päälle?. Miksi, tuskin pohjanpintaa nyt niin peiliksi takoitus tehdä. Pane epoksipohjamaali sen tilalle.
     
  20. rötvä

    rötvä 1st gear

    Pitäähän nyt pohjamaali laittaa, ei varmaan tarkotuskaan oo peilipintaa tehdä :D
     

Kerro tästä muillekin!