'85 Pontiac firebirdin jarrutehostimen jarruputkien lähdöt?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja JJu, 11.4.2011.

  1. JJu

    JJu 1st gear

    Mites noi jarruputkien lähdöt eteen ja taakse menevät tossa ('85 pontiac firebird (tpi)) jarrutehostimella? Vasemmalta taakse? Keskeltä eteen? Ja mikäs toi oikealla oleva lähtö on? :oops:

    http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img3008150.jpg
     
  2. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Kuvan osalla ei ole mitään tekemistä ohjaustehostimen kanssa..... Palikka on proportionaaliventtiilin ja paine-eroventtiilin sisältävä "jarrunesteen jakoblokki" eli yhdistelmäventtiili. Olen myös eri mieltä sinun ehdottamista suunnista, mutta en tunne palikkaa tarkemmin, mm. oikealla oleva ruuvi näyttää oudolta. Mutta keskellä poikittain oleva ruuvi on blokin kiinnitysruuvi.

    Joku viisaampi kertoon lisää
     
  3. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Tuo missä on pultti on käsittääkseni takapiirin lähtö,nuo missä uudet putket on etupiiri,kummallekkin pyörälle oma putki,taakse yhteinen joka jakaantuu taka-akselilla.
     
  4. PauliP

    PauliP 1st gear

    Onko tuo alkuperäinen jarrupainesäädin? Ainakin 91 mallisessa Firebirdissä putket menevät aikalailla eritavalla ja jarrupainesäädin on ihan erilainen.
     
  5. JJu

    JJu 1st gear

    Kyllähän se on 84-85 Firebirdistä.
     
  6. JJu

    JJu 1st gear

    Hm, niin muuten taitaakin olla... Alkaa muisti pikkuhiljaa palautumaan. :-?
     
  7. JJu

    JJu 1st gear

    Joo ei oo, ei mee noi kirjoittamisen lahjat aina hyvin.

    Tässä olis toinen kuva toiselta puolelta:
    http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img2998140.jpg

    Eli kyllä siä on liitiin siinä alhaalla keskellä, mutta ei sitä kuvasta välttämättä pysty hahmottamaan...
     
  8. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Menee varmaan niin kuin mopo-ukko kirjoitti. Mutta näyttää siltä kuin jotain puuttuu takaputken kiinnityskohdasta? Onko se pelkkä muhvi vai kenties jäännöspaineventtiili?
     
  9. JJu

    JJu 1st gear

    Re: '85 Pontiac firebirdin jarrutehostimen jarruputkien lähd

    Jos nyt joku saattus tiätää, että millainen nippa/muunnos liitin, tohon jarrutukin päähän tulee niin hyvä? Ympyröity punaisella... Kyl kait ny jollakin samanlainen/vastaavanlainen on käytössä... :)
     
  10. tw

    tw 1st gear

    Mulla on -84:nen käyn illalla katsomassa miten noi menee.
     
  11. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Re: '85 Pontiac firebirdin jarrutehostimen jarruputkien lähd



    Se on proportionaaliventtiili joka kuvan yhdistelmäventtiilistä puuttuu.

    Sivu 4 (pdf)

    Edit: kirjoitusvirhe
     
  12. JJu

    JJu 1st gear

  13. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Tuo on propoventtiili,pääsylinteri on siinä ylempänä,tuosta pultin paikalta puuttuu iso juntturi jolla takapiirin jarruputki kytketään.Tavallisesta tarvikekaupasta sitä ei löytynyt,laitoin sitten vanhan,valitettavasti koosta ei tietoa,US-Parts,SWT tai vastaava löytyy.
     
  14. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Sen verran lisää että 82-87 välillä F-bodeissa on ollut ainakin kahta eri venttiiliä ja lisäksi se voi olla vaihdettu joskus ihan mihin vaan,tuo kytkentä minkä kerroin on 82:sen Camaron,mutta venttiili näyttää samanlaiselta,onko siinä takapäässä semmoinen nappula,se ei näy kuvissa.
     
  15. JJu

    JJu 1st gear

    On.
     
  16. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Varmaankin samanlainen venttiili,se nappula tekee ilmaamisesta joskus mielenkiintoista.Se stoppaa jommassa kummassa asenossa litkun menon takapiirille.Itselle vaihdoin venttiilin ilman sitä.Eli niitä venttiileitä on kahta mallia,riippuen onko takana levyt tai rummut.Camaron parts manual kertoo seitsemän eri osanumeroa tuolle aikavälille,Firebirdissä varmaankin samat osat,onhan noissa tekniiikat lähes identtiset.
     
  17. JJu

    JJu 1st gear

Kerro tästä muillekin!