FHRA NITRO Nationals 2011

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja homer, 6.6.2011.

  1. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kivat oli karkelot. Meillä meni lähinnä ruuvaamiseksi kylläkin mutta kerkeshän sitä sentään pari testivetoa ajella.

    Tota sunnuntain pientä odottelua täytyy itsekin ihmetellä. Kävin kisan johtajalta kysymässä yhdentoista aikaan, että saisiko vetää testivedon kun auto pitäisi olla tikissään mutta ajanotto ei varmasti ihan vähään aikaan, niin ei kelvannut kun voisi tulla öljyä radalle. Ymmärrettävää toki, mutta jos ja kun varaosia lähdettiin hakemaan jostain hevon kuusesta, niin sen radan olisi kerennyt puhdistamaan viiteentoista kertaan ja olisi samalla yleisöllekin ollut jotain muutakin katseltavaa kuin mopo paluutiellä ja kaksipaikkadragsteri. En nyt sano että oma kiulu sen enempää ketään kiinnostaa, mutta olisi tuota varmaan joku muukin kiinnostunut tuossa raossa koittamaan setuppejaan.

    No vaikeita päätöksiä toki, mutta moisille tauoille pitäisi ehdottomasti kehittää jotain varaohjelmaa. Olisi se sitten vaikka käsilähetyksellä alastaro-openia halukkaille kisaajille ja testaajille tai jotain :lol: Varmasti oli kuitenkin tiedossa, että useampi tunti menee ennen kuin ajanotto lähtee tulille, jos romppeita lähdetään kaukaa noutamaan. "rata avoinna testaajille seuraavat kaksi tuntia" ;-)

    No ei meidän onneksi paljoa tarttenut odotella. Ysiltä aamulla lämmityskäyttö ja jo kymmentä vaille kymmenen kerettiin ajamaan eka veto :rotfl:
     
  2. nalle71

    nalle71 Gearhead


    Tässä täysin samaa mieltä ja yhtälailla se kakspaikka voi levitä niinkuin nähtiin viikonloppuna lientä valu lähtöpaikalle
     
  3. jknR

    jknR Gearhead

    TF finaali. http://www.youtube.com/watch?v=_hCXL-NS2dY
     
  4. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    Olipa jälleen sellainen 'erilainen' kisaviikonloppu. Torstaina aamukuudelta lähdettiin puskemaan kohti pelipaikkaa jonne saavuimme yhdentoista jälkeen. Melko hyvissä ajoin alkuillasta kotiuduimme majapaikkaamme ja heti välittömästi järveen uimaan! 8)
    Perjantai olikin sitten ihan täysi päivä, paitsi että loppupäivästä alkoi musta rintama lähestyä uhkaavasti. Kågeredin leimahduksen jälkeen radan huolto näytti ottavan aikansa ja sateen uhka olikin jo ihan päällä. Lähdin kävelemään kohti parkkipaikkaa ja lineupin paikkeilla putoili ekat isot pisarat jolloin askeltiheys kiihtyi huomattavasti. Japa Kuutniemen varikkoteltan kohdalla taivas putosi ja sukelsin teltan alle suojaan kaivamaan repusta sateenvarjon kameran suojaksi. Sitten taas sadetta uhmaten parikymmentä metriä puolijuoksua parkkipaikalle autoon. Vaimo tuli ihan perässä läpimärkänä.. :lol: Poistuimme paikalta n. klo 18.00 jolloin kunnon myrsky raivosi jo ihan täysillä.
    No, lauantaina uusi päivä. Lisää hellettä! Piti kokeilla kuvaamiseen hiukan uutta ulottuvuutta nostamalla kamera pitkän teleskooppitolpan päähän ja siitä hiukan yläviistokuvia burniksista, lähdöistä ja yleisöstä.. Saas nähä miten onnistui kunhan saan pian kuvat koneelle?
    Lauantai katkesi ihan samoin kuin perjantai, vain että tuntia aikaisemmin klo 17.00. Musta rintama alkoi piirittämään aluetta ja autoon ehdimme juuri ekojen pisaroiden pudotessa maahan asti.
    Sunnuntaina jälleen ajoissa pelipaikalle... hmm, mitähän siitä päivästä kertoisi? Käytiin jälleen toivottamassa hyvät huomenet Habermanin pilttuussa jossa koko perhe tiimeineen olivat aamupalalla. H-O Olstadin kanssa tuli juteltua norjaa ja hänen avulla sain ruotsalaistiimiltä ostettua hienon paidan ruotsin kruunuilla jotka jäivät viikon takaisesta reissusta yli. Varikkokierrosta ehdimme tehdä ennenkuin kisojen oli määrä alkaa. Mentiin sitten lineuppiin vaihtamaan kuulumisia siellä odottavien tuttujen kanssa jonka jälkeen hakeuduin kuvausasemiin sinne tornin puoleiselle sivulle. Aikaa meni ja jotain taidettiin kuuluttaa että 'menee vielä hetki'.. Ajanottolaitteet pimeänä.
    Sitten lineuppi ajettiin tyhjäksi ja joku sanoi että peli alkaa suoraan pro-ryhmillä. Lisää odotusta ja jotain häslinkiä. Epämääräisiä kuulutuksia että hetki menee vielä.. Totesin että turhaa odotella radan varressa joten lähdin kiertämään taas varikkoa. Kenelläkään ei ollut oikein tarkkaa tietoa missä mennään. Sitten tuli tietoa että jotain varaosaa ollaan lähdetty hakemaan Turusta, mutta se puoti jossa se on oli kiinni, mutta kauppias oli ehkä tulossa avaamaan oven..? No, aika pian (siitä tiedosta) oli jo osa paikalla ja sitten alkoi laitteiston läpikäyminen. Oli kuulemma jotain muitakin piirilevyjä käristellyt sitämukaa kun edellisiä saatiin korjattua mutta niitä muita varaosia oli ilmeisesti kuitenkin ollut varalla. Lopulta ilmoitettiin että nyt toimii ja ekat kilpurit tulivat lähtöpaikkaan n. klo 14.50 aikoihin.

    Yhdessä muutaman muun kanssa kyllä ihmeteltiin sitä sitkeyttä millä iso osa katsojista jaksoi odottaa viisi tuntia kisojen alkamista! Kuulutuksien ja tiedotuksien uupuminen lisäsi paikalla olleiden ärtymystä siinä odotusaikana, ja otin kyllä valokuvan siitä lippurivistä kun saattaa olla että on viimeinen kerta kun on niin monen eri maan lippua tuossa rivissä?
    Tottakai sitä toivoo jatkoa näille kisoille mutta pelkään pahoin yleisön ja varsinkin ulkomaalaisten kilpailijoiden ja tarkkailijoiden reaktiota tästä episodista.
    Rannaltahan on aina helppoa huutaa että miten pitää soutaa joten en puutu asiaan tämän enempää. Uskon kuitenkin että he jotka painivat ongelman parissa ja korjasivat laitteita olivat melko epäinhimmillisessä paineessa ja varmasti tekivät parhaansa. Harmillista silti että siinä päivän aloitus venähti hiukan luvattoman pitkälle..

    Tuosta vesipisteiden uupumisesta en tiedä mitään? Vaimo oli minun 'huoltajana' ja hän kävi säännöllisesti tankkaamassa raikasta kylmää juomavettä puolen litran pulloihin. Jos ei vettä löydä muualta kuin jostain myyntikojusta niin sitähän voi kysellä joltain paikallaolijalta ennenkuin alkaa jälkeenpäin netissä nillittämään aiheesta? Ja oma reppujakkara mukaan jos 30€ hintainen istumapaikka tuntuu kalliilta. Mun mielestä se oli kallis joten kävin testaamassa niitä muovituoleja perjantaina jolloin ne olivat vielä kaikkien vapaassa käytössä!
    Kävimme joka päivä joko syömässä tai kahvilla siinä basaariaukiolla olevassa ruokala-kahvila-terassi rakennuksessa ja sinne iso miinus kuulutuksien suhteen. Sisällä soi joku radion humppakanava ja ihmettelin kovasti miksi ei sitä radion kautta tulevaa kisakuulutusta voinut pitää päällä. Jokseenkin typerän tuntuista istua kahvilla radiopeltorit päässä..! :lol:

    No, loppujen lopuksi saimme taas paljon nähtävää ja koettavaa koko viikonlopulle! Tuttuja näki jälleen ja uusiakin tuttuja tuli, joten ei mennyt aika hukkaan. Nyt alkaa valokuvasaaliin purku ja siinä menee kyllä jonkin aikaa..
     
  5. patukaplas

    patukaplas 1st gear

    Juu.kiva oli vihdoin sinutkin tavata livenä ja vaihtaa kaiteen vieressä odotellessa muutama kommentti. Täälläkin viikonlopun videoiden editointi käynnissä ja Youtubeen ne löytää tiensä ja tiimien käyttöön.
     
  6. askom

    askom Gearhead

  7. kapav

    kapav 3rd gear


    Unohdin jakaa kiitoksia niille ketkä sen ansaitseva, eli kiitos Jarl Holm hoidit jälleen kerran promodit loistavasti.

    Kari Valkamo
    PM 3618 mekaanikko
     
  8. mejole

    mejole 3rd gear

    Täällä on jo moneen kertaan ihmetelty ajanottolaitteiden testaamisen aloittamista kello kymmenen aamulla, joten en ota siihen mitään kantaa, mutta eikös finaalipäivä ole aina aloitettu kansallislaulun soittamisella? Nyt en sitä kuullut missään vaiheessa.. :)
     
  9. T.E

    T.E Gearhead

    Vähän rivikatsojan kommentia:
    Tultiin lauantaina 400km:n ajon jälkeen hyvissä ajoin pelipaikoille ja päästiin huussin kanssa hiekkakentälle leiriytymään kohtuulliseen 70e per lärvi x5 hintaan elikkä siis pakollinen kokoaikaranneke + 20e/sierainpari leirintää :mad: Tuohon hintaan olis oikeella leirintäalueella pantu 5 huussia riviin ja tarjolla olis ollu sähköt, vedet,suihkut,keittokatokset,grillipaikat ym.
    Sunnuntaista ei lienee tarvii paljon puhua,järjestäjä teki varmaan kaikkensa tilanteen korjaamiseks,mutta tiedotuksesta tulee puhdas nolla.
    Täältä takarivistä on tietysti helppo huudella miks ei lauantaisen myräkän jälkeen kokeiltu onko tullu tuhoja tai miks ei oo varajärjestelmiä ja paljon muuta miks-alkuista.
    Toivottavasti sunnuntain katastrofi ei ollu noitten kisojen loppu,mut meidän perhe äänestää kyllä lompakolla,eikä junioreita muutenkaan varmaan saa enää mikään mahti lähtemään kisoihin,kun päällimmäiseks muistikuvaks jäi 6 tunnin odottelu muutamalla taksin ajelulla höystettynä :soosoo:
     
  10. GT429

    GT429 3rd gear

    kisa

    Mitä varikolla kuulostelin, niin usea oli sitä mieltä että ensivuonna Ruotsissa ajetaan kahdet kisat, ja Alastaro jätetään väliin...
     
  11. stefa

    stefa 1st gear

    Jonkun verran alkasi jopa ärsyttää se taxi/tupladragsterin hinkkaaminen siinä radalla. Luulisi että sillekin bisnekselle vois varata ihan oman rata-aikansa eri päivänä kuin EM-kisat.
     
  12. qwerty123

    qwerty123 Gearhead

    Lainaus Mrs Sipin viestistä[/b
    ]
     
  13. LS454

    LS454 1st gear

    Ukkosesta johtuvaan sähkövikaan osaa jokainen suomalainen varautua ennakolta, joka talossa juostaan ekana irroittamassa "töpselit" vai mitä?
    Em tasoisessa kisassa ei vain tällaista saa tapahtua!
    Lauantai mentiin osin ilman selostusta , selostajat toki antoivat hyvän vinkin "kuunelkaa selostus radiosta" onneks oli mukana. Muutama vuosi sitten kun kävijä määrää hyppäsi nykyiselle tasolle on kisajärjestäjät sen jälkeen kiitettävästi ymmärtäneet reagoineet irtonaisena kulkeviin euroihin. Tänä vuonna oli uutena vetona pysäköinti maksu 5e eli yht.15e/viikonloppu. Ensi vuodeksi on varmaan tulossa akselimaksu,oman tuolin kantomaksu,kylmälaukkumaksu ja reittimaksu hiekkarinteelle on helppo periä kun reitin leveys oli kavenettu 80cm :D
    Jotenkin tuntuu , että suhteellisuudentaju on kadonnut kun väkeä on ollut paljon liikkeellä. Kauppiaille on oikein oma markkinakatu ja katukilpailijat 1km päähän varikolle. Pisnes on pisnes. Markkinoita on suomi täynnä , mutta Em-kisoja vain 1/v ja tällä menolla saadaan sitäkin mennä katsomaan Ruotsiin.
    Nyt olisi aika ista alas ja pohtia missä mentiin näin metsään!!!
     
  14. Mrs Sippi

    Mrs Sippi 1st gear

    qwertyjotakin.
    Olet irrottanut sanomiseni aivan toisesta yhteydestä kahden vuoden takaa. Olisi kiinnostavaa tietää, onko mielestäsi palkkatyössään riskianalyysejä tekevä myös harrastustoiminnassaan vastuussa riskianalyysien teosta tässä tapauksessa, vaikka tekee näissä FHRAn ympyröissä kokonaan toisenlaiseen osaamiseen perustuvaa vapaaehtoistyötä.
    Kyseinen syytös on senverran vakava, että kehotan sinua edes yksityisviestissä olemaan mies ja kertomaan, kuka olet, tai joudun ylläpidolta pyytämään henkilötietosi näin vakavan syytöksen kyseessä ollen.
     
  15. Jaska Betala

    Jaska Betala 2nd gear


    Kiitokset lämpimistä sanoistasi hienoa ku joku ollu tyytyväinen pieneen työpanokseeni .Yleensä tekemisiäni ei paljo kehuta eikä kiitellä.Paitsi ulkomaalaiset kyllä tulee aina kisojen jälkkeen kiittämään ,ovat jopa pyytäneet lähtemään vakio ukoksi hedän kisoihin mutta ainakin vielä toistaseksi olen vaan harkinnut asiaa . nii ja kohtahan pitää tallia kasvatta parilla junnu AUTOLLA.Eli kiitti vielä noista sanoista ja hyvää kisakautta koko teidän tiimille


    t jaffu
     
  16. bandit_1

    bandit_1 Gearhead


    no anteeksi kaikkien meidän perheellisten puolesta vaan, kait lapset saa sitten polttaa nahkansa, nehän vastaa omista asioistaan. ei siitä saa kuin loppuelämän riesan. tutustuppa aiheeseen. kerran polttaa ittensa niin polttaa helposti uudestaan. ja lapset palavat hieman herkemmin...

    toisten omaisuuden rikkomisellako se ongelma ratkaistaan?, varsinkaan lasten läsnäollessa. oletko kokeillut "anteeksi, voisitteko mennä hieman alemmas tai sivummalle, kun olemme seuranneet kisoja tässä jo tuntikausia. varjonne estää kilpailun seuraamisen." tuliko sitten mieleen jos heillä oli korvatulpat suojaamassa kuuloa, ja eivät ehkä sen takia kuulleet?

    koeta itte lykkiä vaunuja tai rattaita päivä tuolla sannassa, kantaa portaissa jne., ne kun ei ihan itekseen kulje. eikä sitä varmaan kukaan tahallaan toisille haittaa tai kiusaa tee. puhumallahan aikuiset nää asiat selvittää, eikö?
     
  17. repecab

    repecab 1st gear

    Ajelkaa keskenänne, meidän porukan perinteinen kesän ainoa kiihdytyskisamatka tehdään ensivuonna länsinaapuriin.Ruokakin oli Alastarolla aivan täysin valmiiksi paskaa. Sää sensijaan oli hieno ja vaihteleva josta suurkiitos järjestäjille. :eek: :eek:
     
  18. C-barge

    C-barge Gearhead

    Eiks siel ollu aika monta ruokamestaa? Mä kuulin joistakin jopa kehuja. Ite oon syöny paddockissa ja kyllä siel vähintään tollanen normi bensistasonen safka on. Vissiin pitäis sitte olla vastuulliset koemaistajat tetaamassa noiden kioskien tuotteet etukäteen. Mä en kyllä ihan kauheesti puuttuis tohon yksityisyrittäjien tarjontaan, se lienee asia johon kilpailunjärjestäjä ei oikeen pysty vaikuttamaan.
     
  19. Ventura389

    Ventura389 1st gear

    Hyvin samoilla linjoilla monen aikaisemman kirjoittajan kanssa

    - miksi laitteita ei testattu kunnolla heti ukkosilman jälkeen ja käytetty se iltayö sitten tohon tutkimiseen

    - missä varajärjestelmät?? Onko sellaista ja jos on, miksei se ollut mukana Alastarossa? jos ei ole, se on syytä hoitaa seuraavaan budjettiin ja hankintalistalle asap.

    - muutaman vuoden pakollisen kisoissakäyntitauon jälkeen sunnuntai kuulutuksineen ja viivytyksineen oli paha floppi, meidän jengi luultavasti lähtee katsomaan nitrot jatkossa ruåtsin puolelle.

    - safkaa oli tarjolla joo, samaa peruna/riisi/lihamössöä ainakin kolmessa teltassa ja kaikenlisäksi kylmää. Ens kerralla (jos kotimaassa kisoja vielä lähdetään katsomaan) otetaan koko päivän kylmät lounaat messiin, kylmät ranskalaiset kylmällä kebapilla ei oikein uppoa

    - vessoja oli hyvin ja jokakulmalla, taidettiinpa niitä jopa siivota

    - vesihanatkin löydettiin, joten nestetankkaus omiin juomapulloihin toimi

    summasummarum; meinas usko ja toivokin loppua siihen suhraamiseen, onneks jaksettiin kuitenkin venata, koska kyllä ne nitrot ja metanolivehekeet vaan pitää kokea paikan päällä. Oli myös upeaa kiertää varikolla, jututtaa tutut kuskit ja tiimit ja muutenkin nähdä kavereita ympäri suomen. Tapahtuma ois jees, jos järjestelyt toimis.
     
  20. starcraft

    starcraft Gearhead

Kerro tästä muillekin!