Miksei harrastajat ymmärrä, että työ maksaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 1purehell, 5.7.2011.

  1. Uoti

    Uoti 2nd gear

    Vähän samaan menee sekin kun olen autoliikkeessä myyjänä ja kaverit kyselee lainaan pakua tai milloin mitäkin autoja kun oma korjattavana tms.
    Joskus kuullut että se lainattu paku onkin mennyt kaverin kaverin muuttokeikalle josta tämä kaveri vetäänyt välistä vuokran... Auto tietysti palautetaan paskaisena ja tankki tyhjänä...
    Sitten on nämä tuontiautoilla ajavat kaverit joiden audit tai bemarit on korjaamolla ja tarvitsevat pariksi päiväksi autoa käyttöön, näille on helppo sanoa että kannattaa kysyä sieltä dusseldorfin jobbarilta josko se lainaisi jotain autoa... Ymmärtäisivät edes pestä, tankata ja jättää kaljakeissin takapaksiin, niin vois autoja lainaan heruakkin! :odroll:

    Jotkut tosiaan on taas niin asiallisia että tuovat valmiiksi munkkipussin kun tulevat kyselemään autoa lainaan! :rotfl:


     
  2. fairlane

    fairlane Gearhead

    vielä tähän lisäisin että ovelimmat sanoo raaka-aineistakin, että kai sä jostain nurkista löydät aihio/raaka aineet tai kyllä sulle semmosta ainetta on talon hommista jääny ylimäärästä "jemmaan".

    tulee mieleen pussikalja ajat kun hakumies joutu suurinpiirtein ostaan muovikassit kun possusta rosvotuista rahoista ei riittäny, eikä mokoma viitsinyt sylissäänkään kantaa kymmeniä pulloja olutta. :rotfl: :rotfl:
     
  3. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Hyvä vertaus, mutta näinhän se menee. Kuluja tulee yllättävistä asioista ja aina voi jokin mennä pieleen jolloin tulee vielä lisää kuluja joihin kukaan muu ei osallistu.
     
  4. villek

    villek 1st gear

    maalautin autoni eräällä paikallisella maalarilla ja ei ollut tarkkaan sovittu mitä maksaa,
    No maksoihan se ja työkin oli ala-arvoista ja pari kertaa vein auton takaisin jos olisi korjannut pahimpia paikkoja kun laskunkin maksoin ilman mutinoita. En ollut tyytyväinen.
    muutama vuosi tämän jälkeen ko. maalari soitti ja kysyi josko tehtäisiin omistamansa ok talon piha uusiksi. Se Tehtiin ja ai saatana että kosto oli suloinen kun laitoin laskun matkaan. Äijä soitti ja huusi kuin hullu ja uhkaili kaikella mahdollisella esim. "Mehän H****ti V**u S****a sovittiin että teet sen ilman kuittia" :lol:
     
  5. PauliP

    PauliP 1st gear

    Harvoin tulee mitään muita töitä teetettyä kuin koneistushommia harrastamiseen liittyen ja ne on normaaleilla tuntiveloituksilla tehtyjä hommia. Kun käytettyjä osia olen hakenut eräältä jolta niitä yleensä löytyy, olen pyydetyn hinnan pyöristänyt yleensä ylöspäin kiitollisena siitä että joku niitä viitsii varastoistaan etsiskellä ja siihen etsiskelyyn aikaa käyttää ja sitten vielä ulkopuoliselle tarvitsijalle myydä.

    Muistan aina kun kerran yksi kaveri tuli multa rattipylvään erikoislukkoregasta ostamaan, sellaisen jota ei kaupasta kaiketi edes saa. Kymppi oli hänen mielestään liikaa vaikka kotoa tallille lähdin sen illalla hänelle etsimään. Bensoihinkin meni multa enemmän rahaa kuin se vitonen, mutta eipä se siitä kiiinni toisaalta ollut, olisin minä sen voinut ilmaiseksikin antaa jos olisi tarvitsijan asenne siltä vaikuttanut.
     
  6. jariha

    jariha Double Gearhead

    onnekai eivät ole olleet omia, hölmöhän saa olla muttei tyhmä:) olihan se sillo sitäkin, samaan merkkiin ku virma kahen vuojen välein vaihto kiesin ni niist saatto viel jotai saahakki? nyt onneksi ollaan päästy sitikoista eroon uuden merkin myötä, mut eihän noista koskaan tiiä :wink:
     
  7. MGB GT V8

    MGB GT V8 1st gear

    Kyllä sen vaistoo jos joku tekee kunnon työtä - ikinä niistä niuhonnu, silloin maksan yläpyöree €. Kun kysyn neuvoa niin muistan "V***u sulle mun leipää jaa!" eli aina tarjoan rahaa neuvoista, jos ei ota niin koitan jonkun hommistani sinne toimittaa.
    Asiakkaan kannalta suhteiden luominen on pitkässä juoksussa kiva - kaikkihan me samaa palloa tallataan. Osaajia on harvassa ja "Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan." Samanlainen vertaus on kun menet ilotytöltä makupalaa ostamaan niin mietippä kaks kertaa kannattaako tinkiä?

    Kyllä se ammattilainen snaijaa, että toss on taas saamarin köyhä autofanaatikko joka ite nysvää kaikki. Mut sillekii on hyvä jos vanha kottero kummiskii säilyy.

    Meinaan vaan et samalla intohimolla autoihin...
     
  8. DS 325

    DS 325 Double Gearhead

    Aika hyvin sanottu 8)
     
  9. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!