kytkentäkaavio -73 chargeriin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja kotr, 10.8.2011.

  1. kotr

    kotr 3rd gear

    Konehuoneen sähköihin apua!! talven aikana vähä kunnostin johtosarjaa muutamalla uudella johdolla,liittimellä ja suojaamalla...eile tuikkasin töpselit"seinään" ja kytkinki suurimman osan johtoista...ei tapahu mittää??ei mittarivaloja,ajovaloja,ei räpsi etes akun kaapeli...Kone starttaa jos startin herätteeseen kytkee suoraa virran.Just se..onko se nyt starttirele/päärele?? on vähä ongelmallinen...siitä lähtee yks piuha päätymättä mihinkään ja yks lattaliitin on tyhjillään...

    :odroll:
     
  2. W201

    W201 3rd gear

  3. kotr

    kotr 3rd gear

    kah!! sieltähän tuli nopiaa apua ja chilttonin kirja myös löyty!! jospa se tästä
     
  4. kotr

    kotr 3rd gear

    [​IMG]

    [​IMG]

    mikäs fiddu se tuo on?? jakajalle siitä ainaki lähtee viestiä.

    mulla on nyt normi syttypoksi ja siihen menee töpseli mikä oli muistaakseni aikasemmin irrallaan...auton purkamisesta on aikaa :oops: ja nyt sitä sitte kasaillaan huonolla muistilla.Lähteekö tuosta kuvan poksista myös puolalle johot? johtosarjassa minkä kunnostin,niin en löytäny puolan johtoja vaikka suurimman osan olin merkannu purkuvaiheesa...

    tuo laatikko oli paikallaan viimeksi vuosia sitte,ku kottero kävi...
     
  5. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Nimenomaan mitä hittoa Motorcraftin boksi tekee Moparissa. Ford-tuote. Vehje ei siis käy ilman tuota vai? Eihän siihen tarvii kuin esivastukselta sytkäboksille piuhan ja siitä jakajaan ja puolaan.
     
  6. kotr

    kotr 3rd gear

    vehje on ollu viimeksi käynnissä vuooooosiiiiaa!! sitte... ja tuolloin oli tuo motorcraftin poksi kii ja oma mopen syttypoksi oli pois käytöstä....??tämän sielunelämään haluaisin selvyyden??




    [​IMG]

    Startiltako mittaa herätettä,niin 0 näyttää...
     
  7. Näyttää vähän siltä että kannattais hommata uusi johtosarja ettei koko auto pala....

    Ihan hyvä palovakuutus ja senjälkeen sähköt toimii niin kuin niiden pitää (riippuu tietysti asentajasta :lol: ) ja jos itte teet , tulee myös sähköjärjestelmä tutuksi ja osaat sitten vikatilanteessa etsiä ja korjata.
     
  8. kotr

    kotr 3rd gear

    Älähä akseli ala :D

    tietty jos jostaki saa "polt oni" sarjan ja sulake poksin,niin kitos!!

    moni sähkölaite on heräny henkiin mutta ei starttaa? startin herätejohto releen jälkeen mykkä,oli avain missä asennossa tahansa.

    mitenkä vaikuttaa,ku ei oo laturia? johot irrallaan! kolme johtoa merkitty laturille ja yhteen tulee akun jännite..

    virtalukon ym muita kapiinin puoleisia johtoja en ole irrotellu sitte viimeksi,ku kottero liikku...

    epätoivoselta tämä vaikuttaa kolmenki kaljan jälkeen,joten mistä uus johtosarja??
     
  9. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Laturin irtiolo ei vaikuta mitenkään. Laturilta lähtee 3-4 johtoa jos on uudempi elektronisella säätimellä. Yksi vie akulle virtaa, ja ne kaksi on ns. field johtoja jotka menee jännitteensäätimelle. Eli virta ei nyt siis kulje virtalukolta releelle jos oikein ymmärsin. Silloin on virtalukko hajalla, koska virtalukolle ilmeisesti tulee virta? Koeta heittää releen herätteeseen suoraan akulta johto. Naksahtaako rele? Jos ei, rele on hajalla. Jos naksahtaa, mutta ei ala pyörittää starttia rele on hajalla. Muista myös tarkastaa "neutral safety switch" jos se on hajalla tai piuha irti (niinkuin kuvassa) rele ei inahdakkaan.

    Ei taida saada noin "uuteen" valmista johtosarjaa ilman mittatilausta. Painless wiringin moparin malleihin tarkoitettu on aika hyvä, mutta siinäkin joutuu suurimman osan liittimistä soveltamaan vanhasta sarjasta.
     
  10. kotr

    kotr 3rd gear

    Nii tuleeko tuohon tyhjillään olevaan lattaliittimeen laatikolta johto vai? virtalukkoa en oo mitannu.avainta kääntäessä ei tosiaan tapahu mitään..ei edes napsu..mittarivalot ja ajovalot sen sijaan löyty.
     
  11. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Mitä siinä tyhjässä navassa lukee? Neutral safety swich maadoittaa releen kun keppi on joko P tai N-asennossa, ilman maadoitusta rele ei tientenkään toimi.
     
  12. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Pitäisi tulla joo, ilman sitä rele ei sano mitään.
     
  13. kotr

    kotr 3rd gear

    Starttaamista vi varmaan kokeilla hyppyjoholla suoraan rungosta tuohon liittimeen? oispa tuo rele vaan mykkänä!!
     
  14. kotr

    kotr 3rd gear

    sitte vielä semmosta,että mihinkäs tuosta releeltä pitäös virran jatkua? en oo ihan varma meneekö oikiaan paikkaan..
     
  15. Rust Devil

    Rust Devil Gearhead

  16. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Eli koko homma menee alkuperäiskaaviossa näin: Laturilta virta lähtee suoraan ampeerimittarille ja virtalukolle sekä muille sähköhiluille. Ampeerimittarilta virta menee starttireleen isoon napaan ja siitä akulle. Releeltä lähtee sitten vielä solenoidille yksi virtapiuha.

    Kun nyt kerran puljaat sen systeemin kanssa niin tarkista mikä laturi sulla on ja jos se on ampeerimäärältään suurempi kuin alkuperäinen niin kierrä tuo ampeerimittari kokonaan pois ja tee latauspiirin johdot uusiksi paksummasta piuhasta. Jos laturi on orggis niin ampeerimittarin kierto riittää. Tämä ihan vinkkinä ettei vehjas syty palamaan niinkuin mulla. Puhun siis kokemuksesta.
     
  17. mielikuva

    mielikuva 1st gear

    Ihan turha enää rakentaa mitään, pistä paaliin koko romu.
    Nyt se on muuttunut taunukseksi koska siinä oli toi motorkrafti kiinni.

    Sorry, oli pakko.
     
  18. kotr

    kotr 3rd gear

    öhömm.. releen toisen lattaliittimen vieresä on 0 ja toisen 1.Ykköseen,ku kytkee maan,niin starttaa heti,kku virran laittaa päälle...

    huh huh!! jos jollaki ylimäärästä aikaa ja ymmärrystä,nii voi tulla neuvoksi :D
     
  19. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    No mutta hei sait edes starttaamaan sen. Koko ajan ollaan menossa oikeaan suuntaan. :rotfl:

    Perin outoa kyllä, alkais viittaamaa siihen, että virtalukko olis jotenkin viallinen tai sitten se rele lyö virrat läpi.

    Sinuna koettaisin nyt ihan ensin saada sieltä virtalukon piuhasta tulemaan virtaskaa 100% varmuudella sinne releelle ja sen jälkeen miettiä tuota relettä.
    Ja se alin lattaliitin on sitten se heräte. Ylempi näyttäis Chargerissa johtavan torven releelle. Varsin erikoinen systeemi muutenkin näyttäisi jo uutenakin olleen.
     

Kerro tästä muillekin!