Bensatankin korjaushitsaus - ei ymmärrä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Puutera, 25.8.2011.

  1. mielikuva

    mielikuva 1st gear

    Bensahöyryjen/kaasuuntuneen bensan pitoisuus ilmassa pitää olla noin 2-9 prosenttia jotta ne höyryt syttyy/räjähtää. Toisin sanoen puolillaan oleva tankki ei todennäköisesti räjähtäisi vaikka kipinöitä syntyisi sisällä. Vaikka tankki olis kuinka hyvin huuhdeltu mutta bensa pikkuisenkin haisee niin se haju on höyrystynyttä bensaa. Arpapeliä on bensatankin maalaus. Jos joku sanoo että täyttää tankin vedellä ja hitsaa sitten niin tuskin siinä hitsauskohdassa vesi on takana. Jos takana on se ylin kohta, jossa ilmaa niin mahdollista on että siellä on myös bensahöyryjä.

    Kaikki omalla vastuulla. Tuossa aikaisemmin jäkevältä kuulostavia konsteja oli hiilidioksiidin laittaminen tankkiin. Argon, typellähuuhtelu, yms muutakin voisi kokeilla. Pölynimurituuletus voisi olla toimiva.
    Prätkän tankin rakentelijat monesti huuhtelee tankin kunnolla ja leikkaa rautasahalla tankin halki niin että kipinää ei synny ja tankki on sen jälkeen avoin.

    Mitenkä olisi bensatankin huuhtelu diisselillä?
    Kerran purin yhtä autoa josta tankki piti pilkkoa, niin leikkasin peltisaksilla kunnon reijän ja poltin tankin. Sen jälkeen ei haitannut rälläkän kipinät.
     
  2. Yorcci

    Yorcci Gearhead

    Mun autossa koko kori on lasikuitua, ollut jo tehtaalta lähtiessään... Bensatankki ei tosin ole kuitua :wink:
     
  3. 85840845

    85840845 Gearhead

    Ota se tankki käteen ja laitat vettä niin paljon kuin mahdollista, juuri hitsasin oman tankin edellämainitulla tavalla.

    Mitä pienemmäksi ilmatila jää sen pienempi mahdollisuus paukkuun, jos saat vesipinnan melkein kiinni hitsattavaan kohtaan sen parempi
     
  4. upseeri

    upseeri 1st gear

    joo

    Kulmakarvat siinä vaan kärähtää kun jysähtää pienet höyryt,ei hitunen höyryä saa pilata hyvää roddausta,ei pelaa joka pelkää,ei käännä selkää..
     
  5. rötvä

    rötvä 1st gear

    Magilla kokeilin joskus tankkia paikata. Juoksevaa vettä vartti läpi ja sit piripintaan ja hitsaamaan, niinhän siinä kävi et tankista tuli omenan muotoinen ja hitsimaski löi vekin nenään.. Ei ollu mun juttu.
     
  6. kma68

    kma68 Gearhead

    Joitain vuosia sitten jouduin paikkaamaan tankin, kun vuosi jostain tankin yläosasta. No, huuhtelin tankin pari kertaa ja sitten hitsaamaan. Eikös tuo vieläkin leimahtanut ja tankin sisältä näkyi tulta. Sammuttamisen jälkeen ei enää leimahdellut, mutta oppi hivenen kunnioittamaan puheita säiliön hitsaamisen vaaroista. Tuo hitsaus on kyllä pitänyt vaikka paikkoja tuli useampi, kun aiemman tinurin paikkaukset olivat pettäneet lähinnä reunojen ruostumisen takia.
     
  7. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Ite pesin tankin kai 3 kertaan vesiliukosella liuottimella, sit sai päivän kuivua, sen jälkeen täyttöputki pois -> siihen rätti missä palavaa liuotinta ja helvetin pitkällä kepillä tuikkasin sen palaan, semmosen olemattoman pienen huiskan hetti pihalle ja se oli siinä, sen jälkeen ei enään mitään.

    Eli ilmeisesti poltin viimeisetkin höyryt suht "hallitusti" pois.


    Silti aika PITKÄLLÄ kädellä tuli eka viilto rälläköityä, että mitehän tässäkin käy :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!