Moottorikoneistamoista..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja tequila, 13.1.2012.

  1. Hectori

    Hectori 1st gear

    Onko se että moottorilla ei ajeta kilpaa, hyvä syy jättää tasapainottamatta tai tasapainottaa päin persettä?

    Eiköhän se ole asiakkaan oma valinta haluaako tasapainottaa koneensa. Ja se että vedetäänkö se tasaan, yli- tai alipainoon. Ja jos asiakas tilaa koneistamosta tasapainoituksen, niin silloin sille tehdään sellainen kun siitä kerran maksetaankin. Se on ihan vitun sama onko siitä mitään hyötyä tai onko siitä haittaa asiakkaan moottorissa. Jos työstä otetaan maksu, se myös tehdään.
     
  2. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Tämä on kiintoisa aihealue.. Tässä voi vetää lokaan putiikin jos toisen.Mutta jos pysytään niissä asia puolessa eli mistä on saatu niitä positiivisia kokemuksia ja tietty hintataso monia kiinnostanee myös. Itse ainakin kuullut että hinnat kohtuu kovia alkaa olemaan niin totta kai rahalleen haluaa vastiketta. Vaiko suuntaako katseen suosiolla tuonne ison veden taa?! Toisaalta kuraa saa ilmeisesti sieltäkin ja näyttää saavan täältäkin. :rotfl:

    Tammerdiesel vissiin kallis paikka? Joku joskus sanonut että on kallis.Ilmeisesti kun saavat rahansa helpommin kuin näistä vaativista harrastemoottoreista?!
     
  3. Teme76

    Teme76 1st gear

    Viime kesänä mun chevyn pikkulohkon koneistuksen yhteydessä tehtiin toi 2 -> 4 pulttiseks muutos. Niin ja firmana oli Lahden kansityö.
     
  4. reve

    reve Gearhead

    Mulla on monta huonoa kokemusta täältä. Mainitaan muutaman viime vuoden ajalta vaikka seuraavat: Nokkaan hiottu väärä profiili, liekkirengasurat koneistettu väljiksi, kampuran ja vauhtipyörän väliset stiftien reiät koneistettu väljiksi, tasapainotusreikiä porattu trigger-kehään. Osa on ollut varmaan työtapaturmia mitä sattuu kaikille ja osa ihan puhdasta osaamattomuutta.

    Toki tekeville sattuu, mutta ainakin minun kohdalla tällä koneistamolla on tullut sekundaa vähän tarpeettoman monta kertaa suhteutettuna käyntikertojen määrään. Ohjeet on annettu aina kirjallisena ja käyty vielä paikan päällä läpi. Poraukset, dekkien oikomiset ja muut perushommat ovat toistaiseksi tuolla onnistuneet ja olleet ihan mitoissaan. Mutta vähänkään eksoottisemmissa hommissa suhtautuisin aika suurella varauksella kyseisen koneistamon palveluihin.
     
  5. perzza

    perzza 3rd gear

    Ensimmäinen putkitettii yks sylinteri, se putki oli varmaan liian paksu, koska se putki oli noin 3 cm yläreunasta poikki ja molempiin viereisiin pyttyihi halki. Sit löysin "uuden" lohkon std koossa ei minkäänlaista pykälää pytyissä, ihan uudenveroinen lohko, mut mulla oli ostettuna ne 030 männät eli piti porata niille. Lohko 3 kohtaa halki ku aloin koneistuksen jälkee kattelee kotona. Kävin näyttämässä ja se vanha kyrpä kehtas sanoo et vedä vaikka oikeutee mitää et saa. Siinä kohtaa oli lähellä ...

    By the way ... sev verra opin et ikinä enää en mee siihe pajaa enkä tee 400 letukan pikkulohkoo ... :poff:
     
  6. human62

    human62 1st gear

    Juuri näinkin, tätä tarkoitin, mutta ei taivas putoa niskaan jos taviskonetta ei painoiteta, ja itsestäänselvyys että jokainen laittaa rahansa minne haluaa.

    Sarin kampiakseli oli varmasti tasapainoittamaton...

    "6. Onko teidän tekemisistänne käynnistetty esitutkinta, joka ei ole johtanut syytteeseen?

    SE: On. Jouduin vuonna 1989 henkilöautollani perävaunullisen rekan kolhimaksi vaarallisessa liikenneonnettomuudessa, jossa varjelluttiin henkilövahingoilta. Autostani irtosi törmäyksen voimasta kampiakseli, joka lensi takana ajavan auton konepellistä läpi. Onnettomuudelle ei kuitenkaan löytynyt muita syyllisiä kuin huonot keliolosuhteet ja tiellä pöllyävä lumi."

    juttu linkissä: http://www.iltasanomat.fi/presidentinva ... 30228.html
     
  7. Hectori

    Hectori 1st gear

    Luonnehdi nyt ihan omin sanoin miten vitussa tää liittyy millään tavalla tasapainotukseen.
     
  8. Karjala

    Karjala 1st gear

  9. rb

    rb Double Gearhead

    Joensuun moottorikoneistamosta, onko se nykyisin tammer diesel löytyy työkalut ja ammattitaito vähän rankempiinkin hommiin.

    Joskus on ollut senverran inhottavia koneistus juttuja että kaikki muut on nostaneet kädet pystyyn, mutta Joensuussa nekin on saatu hoidettua.
     
  10. human62

    human62 1st gear

    Ihminen jolla ei ole paljoa kokemusta/riittävää ymmärrystä ei näe millään asialla olevan yhteyttä. Voit itse päätellä oliko tuo irronnut kampiakseli oikein tasapainoitettu vai oliko se kampiakseli ollenkaan, mikä siitä oikeasti irtosi? Mikä merkitys oli heitollani maailmankaikkeuden rattaiden pyöriessä vääjäämättä eteenpäin näistäkin huolimatta tässä kaikkeudessa ?? Tai näiden yhteys?
    Aina ei tarvitse olla kyse siitä mikä on oikein ja väärin selvää vastausta kun ei usein ole...

    Tää foorumihan on periaatteessa paskanjauhamista ja ajanvietettä, joten ainakaan oikeasti kun mainitsit Vitun, niin vitussakaan tää ei liity mihinkään muuhun kuin paskan jauhamiseen eikä ainakaan kampiakseliin ellet sitten sellaista itse työntele omaasi tai jonkun vittuun. :poff:

    Jos tarvetta tuoreille herneillä, ni niitä löytyy...
     
  11. Hectori

    Hectori 1st gear

    Muijaskin häpee sua.
     
  12. SuperGas

    SuperGas Gearhead

  13. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    joensuun moottorikoneistamo ja toimii,taitaa hoitua kuljetus molempiin suuntiin vaivattomasti,viet romut päätien varrelle niin ottaa kyytiin,kannattaa soittaa.
     
  14. human62

    human62 1st gear

    Kysy siltä, niin tiedät, äläkä vain oleta.
    Sulla saattaa olla Muija, mutta mulla on ihan vaimo, tosin se joskus ihmettelee miksi vaivaudun tänne mitään kirjoittelemaan kun hänen mielestä moni täällä ei omaa riittävää älyä.

    Toisaalta saattaahan sulla olla ihan vaan "elämänkumppani", toivottavasti edes joku, joka tietää kampiakselien tasapainoituksista ja kuuntelee sinua...
     
  15. rampleri

    rampleri 3rd gear


    No joo, saattaa se helppo ja pienikin homma männä vituilleen Joensuussa.
    5 hp briggs strattonin koneistukset meinas olla mahoton tehtävä.
    Lopulta, kolmannella kerralla onnistu välttävästi, tosin silloinkin jäi laakerikauloihin täyttöhitsauksesta rokosia.
    Eiköhän se ole näissäkin hommissa sama sääntö: joskus onnistuu ja sitten taas ei.
    Mutta jos mukisematta myöntävät virheensä, ja korjaavat mokansa, niin silloinhan paikkaa voinee suositella.
     
  16. Hectori

    Hectori 1st gear

    Älä oleta etten olisi kysynyt...
     
  17. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    ohoh.. ei olis otsikon perusteella kuvitellu et kyse olis koneistusten lisäks myös huumausaineista.. human62.

    miun sbc400 lohkoa ei paikallinen seppä saanu halki. poraus oli jo valmiiks .030 ja mittailin et hoonaus piisaa ku avasin sen. piisas. en nyt muista ukon nimeä, mut kyllä sinne voi pesuun ja hoonattavaks viedä vaik noita jo tehtaalla mokattuja lohkoja..
     
  18. tequila

    tequila Gearhead

    Kävin vierailemassa siellä saimaan kansityössä, oritlampeahan se taitaa olla. Erittäin siisti ja paikat järjestyksessä. Hyvin ammattitaitoisen oloinen koneistaja siellä oli, myös asiakaspalvelun omaava henkilö. Eli sinne nyt sitten moottorit ym. mittaukseen ja laitetaan homma alulle.
    Kiitoksia kaikille vastanneille ja hyvä myös tietää mitä koneistamoita muuallakin on. Ja ehkäpä apua löytyy muillekin.
     
  19. Coronet -73

    Coronet -73 3rd gear

    Ja kun saisivat sen nuoremman "myyjän" asenteen vielä kuriin niin silloin vois ittekkin sinne viedä roippeita. Tuntuu joskus hankalalta yksinkertaisetkin hommat... :odroll:
     
  20. mikaell

    mikaell 3rd gear

    lahdessa paalanen piti konestamoa aikanaan, ei ollut yhtään huono. lähempänä sua kun kerava.
     

Kerro tästä muillekin!