Onnistunut katsastus...kerrankin...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja atobee, 8.10.2010.

  1. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Mäkin kävin taas tänään leimaamassa käyttövolgan eli Volvon, neljäs vuosi mulla ja kuten aina, heti kelpas kertanäytöllä :D
    Mut toisaalta, uudenkarheahan se on, vasta reilut parikytä vuotta vanha ja 500000 km ajettu joten eihän tollaseen nyt oo vielä voinu tullakaan mitään vikaa :rotfl:
     
  2. cuda69

    cuda69 Gearhead

    perjantaina leima 3sataseen huomautuksitta ja kaverin 3sataselle tehtiin maahantulokatsastus,ainut huomautus puuttuva runkonumero.
     
  3. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    http://www.youtube.com/watch?v=wgY2hl0BI3Q&ob=av2e


    :rotfl:
     
  4. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    :cry:


    Oma Volvo ei menny läpi kun jarrupalojen ja levyjen vaihdon jälkeen rupes kuskin puoleinen etujarru laahaamaa niin ettei käsineen pyöriny rengas nosturilla. Yks mäntä oli aivan jumissa mikä lähti sit herkistelyllä toimimaan. Kävi sit niin et päivämäärät meni sekasin ja uusintanäyttö lipsahti pari päivää myöhäseks. :oops: Katsastaja kuitenkin vain naurahti mokalle, katto sen etujarrun ja toivotti hyvää päivänjatkoa. :)
     
  5. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Mulla jarrutehot oli hyvät ja edessä oik/vas ero 4%, takana pyöreät 0% niin käyttö kuin käsijarrussakin. Eikä oo kemppiperä :poff:
     
  6. Maxwell

    Maxwell Gearhead

    Malibu vm 1980 meni taas läpi, eipä löytynyt mitään vikaa kuten ei yleensäkään. Olipa vielä mukava katsastusmies ja kertoi itsekin harrastavansa jenkkejä tai ainakin omistaneensa aiemmin saman tyyppisen.
     
  7. woland

    woland 3rd gear

    Huh... Katsastus läpi huomautuksetta. Asiallista palvelua, ilman ajanvarausta, ei jonoa.

    Inssi katsoi auton läpi, sanoi suusanallisesti pissapojasta ja parkkivalosta. Sanoi että ei viitsi laittaa otteeseen kun pitäis pissapoika tuoda näytille. Edes valoista ei sanonut poikkeuksellisesti mitään. Totesi vaan että ei näillä mittareilla jenkkien valoja voi kattoa...
     
  8. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Tänään 23-vuotias Peugeot lähti kohti piikkausasemaa. Ennen katsastusta tehdyssä omatoimisessa tarkastuksessa ei huomattu mitään vikaa (paitsi valmistusmaa) Pitkään autoa väänneltyään ja käänneltyään ei katsastusmieskään löytänyt mitään vikaa. Niinpä katsastusmiehelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin päästää auto takaisin maantielle.
     
  9. Substitute

    Substitute Gearhead

    92-vuosimallisen käyttöharrastejenkin katsastin maanantai-aamuna ennen sillä työmatkalle lähtemistä. Ainoa vika oli toinen takavilkun kärähtänyt polttimo. Jarrut ja päästöarvot olivat erinomaiset. Sunnuntai kyllä meni aika tiukasti hitsaushommissa. No, onhan tuota tullut ylläpitohuollettuakin jollain tapaa mutta vähillä remonteilla pääsee näköjään.

    Ja kyllä oli kiva päättää kesäkausi ja viedä 80-vuosimallin harrastetauto talvitesäilöön ja alkaa ajelemaan muovikipolla. Tuntuu sitten taas ensi keväänä kivalta alkaa ajelemaan oikealla pellistä tehdyllä ja kaasarilla varustetulla autolla.
     
  10. bogge

    bogge 3rd gear

    -95 jeeppi sai leiman ja muutaman korjauskehoituksen (aiheesta).
    Yksi korjauskehoitus oli vaihtaa ajovalojen lasit-ei ollut mitään kuviota :eek:
    Katsuri kehotti katsomaan sinne konttorin seinään mistä niiden häikäisevä ominaisuus tuli konkreettisesti todettua. Eli ovat varmaan oikeasti ihan vttumaiset vastaantuleville. Mutta miten tuon olisi voinu kotikonstein todeta ennen leimalle menoa??? Toinen korjauskehoitus tuli öljyvuodosta. Öljyä tulee
    jo niin, että astia on omaa pihaa suojaamassa :oops: . No Jamantille on huolto tilattu. Motoristina vähän huono omatunto kun tietää, että liukastaa rataa pyöräilijöille :oops: Muutaman kerran on jeeppikin lähtenyt luisuun ja oon ajatellut että stana jotain öljyä tiellä. Mutta tänään oli kiire konttorille ja märällä pinnalla jeeppi lähti menemään kylkimyyryä ihan tosissaan (joo oli tietty vauhtia) mutta kyllä suburbanilla mentiin kuin kiskoilla samalla tyylillä.
    Eli toi jeepin alusta taitaa olla aika urheilullinen :poff: :poff: :poff:
     
  11. sikaprice

    sikaprice 3rd gear

    Caprice meni läpi 8) vaikka autosta on 2 pakosarjan pulttia poikki eli vuotaa hieman ja huomasin viellä vuodon ennen ja katalysaattorin jälkeen mutta silti oli kaikki päästöt kohilla :lol:
    ainut "vika" oli että rekisterikilven valo ei toimi.
    eli taas voi vuoden ajella lullalla huoletta :D
     
  12. kotr

    kotr 3rd gear

    Perskynä meni läpi huomautuksitta :D

    Etuiskareista meinas,että on aika pehmeet mutta ainahan näisä on meleko pehmyt alusta.Takana mulla onki jotku mesen kaasuiskarit.Mitkähän jäsymmät vaimentajat tuonne eteen passais?
     
  13. pas2

    pas2 Gearhead

    Tsekkaa ensin että polttimot ovat kohdallaan vai onko tuo niitä missä oikeesti on kamalat valot?
    Ennen 1.7. käyttöönotettuun voit vaihtaa perus E-valot joilla näkee.
    1.7. jälkeen käyttöönotetussa joudut kikkailemaan dot valoilla jos et aio satsata korkeudensäädöllä varustettuihin E-umpioihin.
     
  14. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    Pontiac trans sport 2,3 -94, 232th ajettu. Kerrasta läpi, reilun kuukauden myöhässä ja ilman leimaa ajeltuna :eek: Syynä abs-anturi, osaa odoteltiin jenkeistä aiottua pidempään. Ennen leimaa vasemman takajarrun kenkiä säädettiin himpun lähemmäs ja vaihdettiin kaksi polttimoa. Yllätys oli suuri, kun käsijarrukin oli oikein mainio ja konttorinsetä tuumasi lopuksi; "tämä on ihan kunnossa". Piti oikein erikseen kysyä ja tarkistaa, että eikö mitään vikaa löytynyt? Aurinko paistaa joskus risukasaankin ja saan vielä pitää ja ajaa arkiajot ponulla:)
     
  15. Yorcci

    Yorcci Gearhead

    Tupperwarekin sai viikko sitten taas reilun vuoden ajoaikaa. Suullinen huomautus toisesta yläpallon suojakumista, joka oli rikki ja toisesta ajovaloumpiosta.

    [​IMG]

    Umpio tuli jo vaihdettua, onneks tuohon käy suoraan Hiacen suorakulmainen 5"x7" umpio, Matonetistä 14,80 € / kpl. Ihan kuin saippuaa ostais. Vaihdoin molemmat samantien...
     
  16. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    leima tuli niin että lätkähti.
     
  17. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    Chevy Pick-Up kävi syynissä perjantaina ja pakko on käydä näytöllä,kuskin puolen alapallo on aivan paskana.Olisi näköjään pitäny vaihtaa molemmat viime vuonna,mutta kun ihminen on mikä on ei sitä viel sillo tarvinnu.
    Pakoputki oli osittain poikki keskeltä,eikä edes ruosteessa,mutta vaatii vähä miggiä.Auto on ollu meillä uudesta asti,ajettu 282000 km,jarruille ei ole koko aikana tarvinnu tehdä yhtään mitään ja on ajettu välillä tosi raskaillakin kuormilla.Jenkkipojat on osannu tehdä kestävän auton. :D
     
  18. markos

    markos Gearhead

    Tänään koin erittäin onnistuneen katsastuksen Etelä-savon katsastuksessa Mikkelissä.
    Vein Dodgen kylmiltään näytille (ainoana fiksauksenaan jokavuotinen pesu). Katsastusmieheksi sattui heppu, jolla oli suht hyvä käsitys siitä kuinka 22-vuotias auto katsastetaan. Katsastus itsessään oli kyllä perusteellinen, sain samalla myös muutaman vinkin mitä saattaa tulla korjattavaksi lähiaikoina.

    Katsuri paljasti samalla jonkinlaisen harrastajataustansa kertomalla pari teknistä epäkohtaa Ko. automallista sekä niiden korjauksesta, joita keskiverto autokorjaajakaan ei varmasti tietäisi.

    Loppujen lopuksi käteen jäi lista fiksattavista pikkuvioista sekä sellainen olo, että katsastus todellakin suoritettiin auton turvallisuuden varmistamiseksi eikä yleisen vittuilun nimissä..

    Tällä kyseisellä nuorehkolla herralla oli kyllä asenne, joka sopii tällaiseen palveluammattiin kuin 80-lätkä Dodgen takalasiin... 8)
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    Tiedä sitten oliko onnistunut katsastus vai ei, mutta auto ainakin sai uuden otteen ilman huomautuksia.
     
  20. peedro2

    peedro2 1st gear

    Käyttökikkare sai leiman vuodeks eteenpäin..Muutama vuosi takaperin "löysin"itelleni hovikatsurin,tosi asiallinen kaveri..

    Ei turhaa vittuilua vaan asiallisesti hoitaa hommansa..Tarkkaan jarrut,nivelet yms.turvallisuuteen vaikuttavat asiat tutkailee mutta ei takerru johonkin palaneesen polttimoon tai vastaavaan pikkuasiaan.
     

Kerro tästä muillekin!