Autovalokuvaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Elky70, 1.1.2012.

  1. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    No otetaan vaikka toi esimerkiksi.

    Valo tulee oikealta keulan suunnasta. Valokuvattavaa tyyppiä suoraan nassuun. Auton oikea kylki olis jääny varjoon joten laitoin salaman tonne vasemmalle kohti autoa. Ton ikävän hotspotin vois Photoshopata pois ovesta.

    [​IMG]
     
  2. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Aina ollu tipujen perään :) Tää mun valokuvaus alkoikin just samalla tavalla ku kuvasin tinttejä lintulaudalta faijan vanhalla järkkärillä.

    En ole kans tota testannu koska mulla on vaa yks laukaisin. Ostin toisen vastaanottimen "irtona". Koklaapas ja kerro kokemukset.

    Whoa! Nyt löi värit päälle!
     
  3. MOtorPARts

    MOtorPARts 1st gear

  4. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

  5. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    Heitetääns teitä kuvalla taasen.. Saturaatiota vähennetty koko kuvasta ja lisätty punaisen saturaatiota "huomioväriksi". Myöskin pikkasen vignettiä..

    :odroll:

    [​IMG]
     
  6. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Niinhän siinä sitten kävi että kävin hakemassa pois kun naapurikylällä oli myynnissä erittäin hyväkuntoinen (käyttämättömäksi kehuttu ja saattaisi jopa pitää kunnosta päätellen paikkansa) Canon Speedlite 430EX II. Nuori kaveri kuvasi lentokoneita ja salamalla nyt ei kauhesti siinä hommassa ole käyttöä. Halvimmillaan sen näkee saavan täältä halvimmillaan noin 2000 kruunulla, yleensä hinnat rahteineen on ehkä noin 250,- euron pinnassa. Tämä maksoi 1400,- kruunua ja kauppa sujui oikein näppärästi
    lähitaajaman (Enköping) kaupan pihassa. Vaikuttaa oikein toimivalta, minulle uusi ominaisuus on langaton kaukosäätö, tuntuu pystyvän kommunikoimaan 7D:n kanssa. Elio nyt voi sitten ruveta tuotakin testailemaan.

    Eihän se 580EX ole mutta eipä maksanutkaan likimainkaan niin paljoa. Joskus varmaan tulee hankkimaan tuhdimpaa kalustoa, nyt voi kyllä uskotella itselleen että eipä ole tehokkaammalle välttämättä tarvettakaan ja että kun tuo on pienempi/kevyempiniin on mukavampi kuljetella. Ja että säästyipä rahaa. Sitäpaitsi jos koskus tekee järeämpää mieli niin tuon voi jättää hyvin apusalamaksi...
     
  7. buickadi

    buickadi Gearhead

    paikallaan olevavalle autolle vauhtia zoomaamalla
    [​IMG]
    samajuttu mutta photosoppia käytetty
    [​IMG]
     
  8. TNewa

    TNewa 1st gear

    Eipä ole ehtinyt osallistua tälläkään foorumilla keskusteluun pitkään aikaan, kun on ollut kaikenlaista muuta hommaa ja huolta joka on pitänyt elämässä kiinni. Mutta tuosta täytesalaman käytöstä kirkkailla keleillä sen verran, että joskus ongelmaksi muodostuu liian pitkät valotusajat. Eli ainakaan Canonin järkkärit ei pysty täsmäämään salaman kanssa juuri lyhyemmillä kuin 1/200 - 1/250 sek valotusajoilla. Vaikka pudottaa ISOt sataan ja himmentää niin maan perusteellisesti, niin silti kesäpäivänä kuvatessa tahtoo salamaa käytettäessä mennä ylivalotuksen puolelle. Kannattaa muuten kokeilla rohkeasti salaman manuaalisäätöjä sekä tehon että zoomin osalta.
     
  9. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Pistinpä sitten tänään tilaukseen ton paljon parjattu välähdyksiä kirjan. Olis tarkoitus opetella kunnolla noiden salamoiden käyttöä kunnolla kesää kohti. Sen mitä oon isojen poikien keskusteluista kuullut nii esim. Nikon D70s on helmi strobistien keskuskuudessa ja sellainenhan löytyy emännältä... eli ei muuta ku testaileen vaa, kuhan nytte lukee vähän ensin.
     
  10. TNewa

    TNewa 1st gear

    Kyllähän sitä ässälläkin on helppoa pientä luisua joskus ottaa, mutta konstikkaammaksi menee, kun pitää ajaa itse autolla ja ottaa samaan aikaan penkalta kuvia :wink:


    [​IMG]


    tuosta isompana http://tompan.otokset.fi/kuvat/MB%20300 ... 2-6564.jpg


    Pidin ajaessa toisessa kädessä Skyportin lähetintä jolla laukaisin kameran ja kameran salamakenkään kiinnitetty toinen lähetin laukaisi salamat.
     
  11. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Tämä on luultavasti ongelman ydin tässä hommassa. Jaa manuaalisäädöt? Salamassa ei ole sellaisia, ymmärtääkseni kone päättää tehot. Ei siinä mitään nappeja ainakaan ole. "Flash Exposure Compensation" löytyy kamerasta, mutta tuo taas tekee alivalottuneita kuvia.
     
  12. Lord of flies

    Lord of flies 3rd gear

    Nikonin kamerassa saa salaman tehon pienelle, tehoalueena on täydestä 1/128 osaan. Tuo on aika kiva kun sisällä kuvaa, niin saa salamaa "pienemmälle"

    Tulee varmaan käytettyä näyttelyissä kun kuvaa.
     
  13. bemi

    bemi Gearhead

    Lauantaille letukaa.
    [​IMG]
     
  14. Stomp

    Stomp 1st gear

    [​IMG]

    Näkyy tässä hieman autoakin
     
  15. bemi

    bemi Gearhead

    ^^Hieno kuva
     
  16. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    On kyllä hieno potretti. Hyvä valo, studiokuva? Noita jääkukkia makustelen vielä. Onks ne siinä lasissa oikeesti?

    Valotapas Stomp hieman tekniikkapuolta ja tota valaistusta. Entäs jälkikäsittely? Photoshop / Lightroom?
     
  17. Stomp

    Stomp 1st gear

    Kiitos.
    Suhautin studiolampulla ikäänkuin tasovaloa kameran takaa ja jääkukat tein photarilla. Kohinanpoistolla pehmensin ihon ja pieni terävöitys huuliin ja silmiin.
    Aika pienet liikkeet siis . Lunta heiteltiin ikkunaan ja puhalleltiin sisäpuolelle kevyttä huurua.
     
  18. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    Mitäs on ihmiset mieltä näistä reunuksista.. Mun mielestä jotain kuvia parantaa aika paljon.. 8)

    [​IMG]
     
  19. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Tota kohinanpoistoa pitääkin kokeilla. Käytitkö siihenkin Photaria vai jotain muuta ohjelmaa. Mä törmäsin joskus Noise Ninja nimiseen kohinanpoisto pluginiin.

    Minkäslainen valokuvaustausta Stompilla on? Fotaatko ihan ammatiksi?



    Kyllähän kuva kehykset tarvii. Se jotenkin korostaa kuvan äärirajoja ja muotoa. Kuva rajautuu selkeämmin ja irtaantuu häiritsevistä elementeistä ainakin näillä keskustelufoorumeilla.
     
  20. Stomp

    Stomp 1st gear

    ^ Opiskelen tällä hetkellä valokuvaajan ammattitutkintoon.
    Käytän Photaria pelkästään. Toi photarin kohinanpoisto on surkea, mutta jostakin syystä tykkään sen tekemästä jäljestä näissä pinup henkisissä kuvissa.
    Jotenkin sopivasti sotkee ja pehmentää. Ihan vahingossa huomasin joskus.

    Itsekkin tykkään myös kuvien kehyksistä, mutta ne pitää olla suht simppelit omaan makuuni.
     

Kerro tästä muillekin!