E85 muutossarjat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja stigg, 4.1.2010.

  1. janiluo

    janiluo Gearhead

    Joo yritin käydä samasta asiasta keskustelua pari vuotta sitten TBI-viritysaiheessa mutta kaikki kommentin kuuluivat että eikös pääsis helpommalla kun laittaisi megasquirtin...

    Väänsin silloin tällaisen excel-laskukaavion ajatuksena että kun laittaa moottorin koon ja suuttimen koon niin se kertoo sopivan BPC:n

    [​IMG]

    En enää muista mitä kaikkea noi luvut solujen kaavoissa on mutta kai se muistuisi kun kävisi niitä läpi. Voi noissa olla virheitäkin mutta bensan paineella on myös iso merkitys ja se on myös mukana kaavassa.
    12PSI:tä on vakiopaine ja kun tuota 15PSI:n lukua muuttaa niin se laskeen uudet BPC:t

    Yritin myös selvittää mitä eroa on BPC (Base Pulse Constant) ja BPW (Base Pulse Width):llä mutten koskaan löytänyt ymmärrettävää vastausta. Eräässä TBI ohjelmointiohjeessa nuokin sekoitettiin samassa lauseessa ja kun kysyin itse kirjoittajalta niin vastaus oli yhtä sekava...

    - Jani -
     
  2. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    TV2 äsken akankohtainen kakkonen. Tulee humenna uusintana. Sipoon Stigu sain vanhan Volvon muutoksen näyttämään helpolta. Joku asiantuntija väitti vastaan, mutta Sitgu puolusteli vakuuttavasti. Pitääpä huomenna käydä moikkaamassa.
    Turbo Urbot väittävät essolla että tehoa tulee lissee. Citikka miehen placebo teoriaa?
     
  3. ramman

    ramman Double Gearhead

    Mulla on käyttiksenä saappi biopower softalla (270 hp / 400 NM ) ja kyl tota alavääntöö ainakin
    tulee ihan selkeesti viinalla lissää. Miekun ajelen melkeen pelkästään samaa maantiepätkää eestakasin niin ton eron huomaa kyl ihan selvästi.
    Just kävin eilen taas ostaan tankillisen viinaa niin makso 0.98 centtii litra ja keskikulutus viinalla 10 l, että kyllähän tolla kannatta ajella.
     
  4. rundvik

    rundvik 1st gear

    http://www.youtube.com/watch?v=B11fXI67 ... re=related
     
  5. Tero.Rutanen

    Tero.Rutanen Gearhead

    Voiko tämmöisellä boxilla x2 selvitä ilman lastun tai softan muutosta esim. Obd2 Lt1 :ssä. Vai jääkö suuttimet liian pieniksi E85:selle.
     
  6. Jza

    Jza Double Gearhead

    No mulla ei ole tuosta henk koht kokemusta, mutta kaveri tommoisen tälläsi -96 subaruun ja hyvin on pelannut. Penkissä sillä ei ole käyty, että viimeisten hepojen mahdollisesta uupumisesta ei tietoa, mutta eihän noi tee muuta kuin säätää suuttimien aukioloaikaa x prossaa pidemmäksi. Kyseinen testikappale on toiminut ihan niin kuin ennenkin.

    Tossakin vastaava kampe: http://www.e85kits.com/e85_conversion_kit/ Kalliimpi vaan, mutta ihan vastaava. Toi Bioadapteri on vaan naurettavan halpa ja vastaukset kuulemma tippuu sähköpostiin nopeasti, että kandee kysyä jos joku askarruttaa.

     
  7. Tero.Rutanen

    Tero.Rutanen Gearhead

    Täytyyköhän aloittaa testaus ja tilata sarja, kun ei ole pitkään aikaan ollutkaan mitään hämminkiä auton kanssa... Nuo maa/biokaasu sarjat ovat hankalia farmariautoon, kun tavaratila pienenee aika nopeasti.
     
  8. Tero.Rutanen

    Tero.Rutanen Gearhead

    Radiossa juuri haastateltu Lassila&Tikanojan pomo ennusti että lähitulevaisuudessa fossiilinen bensa tulee maksamaan 5,- litra...

    Sitten ei tule kuin Tosimiehiä tiellä vastaan

    8)
     
  9. ViLU

    ViLU Gearhead

    Pistin ton Bioadapterin tilaukseen, kun on niin naurettavan halpa. Tulee kait jostain Ukrainasta. Pitää pistää kaveri soittamaan perään jos kamat ei tule :)
     
  10. sportside

    sportside 1st gear


    Nonniin eilen sitten siirryttiin teoriasta käytäntöön. Laiton 350:sen koko suutin tornin paikoilleen polttoaineenpaineita en sen kummemmin mittaillut katsoin vain ettei paineensäädintä oltu sen kummemmin peukaloitu. Poltin eprommille saman lastun kuin ennenkin mutta vaihdoin sen lasketun bpwc arvon 181-->135. Kävin heittämässä n. 15km lenkin winaldl autoon kiinni kytkettynä. BLM arvot heiluivat siinä 108-120 eli hivenen rikkaalla siis mentiin. Uusi yritys eli siis eprommiin bpwc 125 ja uusi koeajo. Nyt blm 112-130. Eli teoria siis toimii muttei kuitenkaan aivan älyttömän tarkasti. Laskin sitten siitä 125:destä uuden bpwceen ja yllättäen päädyin lukuun 181 eli siis siihen samaan joka lastulla oli jo alunperin. Kävin tankkaamassa RE85 noin 80l ja sitten koejaolle. Blm huiteli välillä 125-142 eli jonnin verran laihalla siis oli kartta.Taas teoria toimi muttei kuitenkaan täysin aukottomasti. Auto kuitenkin toimi täysin niinkuin ennenkin ja polttoaineen vaihtumista ei persdynolla huomannut. Aamulla oli -6 pakkasta kun lähdin töihin tehtaaseen auto lähti hyvin käymään mutta pientä hiuksenhienoa ryytymistä(vaimo ei olisi huomannut) oli havaittavissa ensimmäisten minuuttien aikana kun vähän rivakammin polkaisi kaasua.Aion tässä lähipäivinä säädellä hieman lisää mutta homma tuntuis toimivan näinkin.

    Eli kiteytettynä jos joku 262 V6 TBI moottorin omistaja haluaa ajaa tuolla RE85:sella riittää siihen pelkkä suuttimien vaihto 350:sen suuttimiin, minkäänlaista eprommien kanssa puuhastelua/temppuilua ei välttämättä tarvita jos se ei osaa/kiinnosta moiset.Polttoaineen paineen nostollakin saa temppuiltua hiukan jos tarvetta on. Jos siitä haluaa aivan täydellisen eprommien kanssa temppuilu lienee kuitenkin väistämätöntä.

    Jos tässä ei käy nolosti tarkoitus olisi tehdä sellanen tuplasofta eprommi esim moeteksen 2timerilla niin että voi jokotai periaatteella ajaa joko 95e10 tai re85:sella.
     
  11. sportside

    sportside 1st gear

    Lisäys vielä edelliseen.Hupsista! Olipas eilen epähuomiossa unohtunut egr(jota ei siis enään periaatteessa ole) päälle tuossa viimeisessä kokeilussa. Egr pois bpc181 sitten uutta koeajoa tänään ja blm nyt 124-132. Eli kyllä noilla kaavoilla melko tarkasti saa laskettua oikeet BPC-arvot eri suuttimille ja polttoaineille. Eli siis sitä todennäköisemmin 262 höystettynä 350:sen suuttimilla nielee RE85:sen mukisematta sillä edellytyksellä tietenkin että egr toimii.
     
  12. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Kestäisköhän tollanen vanha Carterin mekaaninen bensapumppu etanolia? Ja piisaisko super sexyn kanssa jos vaihtas kaasariin isommat suuttimet, vai tarviiko tuo vielä rutkasti lisää puristuksia että ei tulis itku?
     
  13. Skeletor

    Skeletor 1st gear

  14. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Tuleeko e85:lla halvemmaksi ajella vaparikasissa, kuin 95, jos mäntiin pistää pattia lisää + muut muutokset?
    En luokittele mukaan rakentelusta aiheutuvia kuluja.

    Ja mikä tärkeintä, tuleeko sillä hevosia lisää ja kuinka paljon?
     
  15. Helmsman

    Helmsman Gearhead

    Mitens tämmösen -90 mallin TBI astron kanssa, riittääkö yks boxi kutoskoneelle kun on vaan kaks suutinta?
     
  16. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Joku vitun läski tuossa apukuskinpaikalla. Hmm...
     
  17. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Aloin tankkaamaan Mätsälän Shellin viereisellä asemalla ja ihmettelin halpaa bensan hintaa. Vieressä ukko, jolla oli uusi Focus, sanoi : "Onko sulla erikoismoottori kun tätä bensaa käytät?" Minä että "mitäs tässä on erikoista?" Kertoi E85sta ja silloin vasta älysin mitä se oli.
    En tankannut. Mitä olis tapahtunut jos olisin tankannut wanhaan Nissaniin? Olisko matka katkennut?
    Sais olla näkymämpi varoitus että Old foggy farts myös älyäisi...
     
  18. nixon

    nixon 3rd gear

    Nyt on punto bensavalolla ja ajattelin käydä kotimatkalla laittamassa kybällä tota kasivitosta. Katotaan mitä tapahtuu. :p
     
  19. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kuulin pyhänä tälläisen jutun. Jenkkiin tehty muutossarja kaikkine tiivisteineen ym. Toimi viime kesän hyvin. Talven seissyt ja nyt kusee kuin kastelukannu joka tiivarista. Onko muille käynyt samoin?
     
  20. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Kuullostaa liian hyvältä. Jatka testaamista :)
    tuo eprommi kiinnostaa jos alat niitä tehtailemaan niin laita viestiä.
     

Kerro tästä muillekin!