Takaisin 50-luvulle!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mokaman, 23.3.2012.

  1. Substitute

    Substitute Gearhead

    Punk ja suomirock ei tuota rokkabillyskeneä Suomessa tärvännyt, rokkabillytouhu tärväsi ihan itse itsensä tuolla "Lue ohjeet Suosikista, teddyt vastaan punk..." -muotipaskalla. Yle Areenan Suomirock jenkkimusaosassa eräs arvostettu bluesjätkä sitä hyvin kuvasi, "oli sellaista mikkihiiritouhuilua".

    Rokkabillytouhu oli suomessakin aitoa vielä silloin kun radiosta tuli lauantaina iltapäivisin Rockandrollin villit vuodet -ohjelma. Sen jälkeen tuli nuo Suosikki -jutut.

    Minun mielestä. Musahan on yhä hyvää.
     
  2. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    saavissa-on-reikä tyyppisiä kuulijoita aliarvioivia ns nuorisomusiikki kappaleita. ei ihme että kotoväkikin on tollasia ku radiostakaan ei tullut ku ½h viikossa kevyttä musiikkia (tyyliin mauno kuusisto ja kipparikvartetti) ja korkeintaan 2 kappaletta nuorisomusiikkia.
    eikä ollu timpurillakaan varaa kun jawaan, kuplavolsuja tuli merimiesten puolisalakuljetuksena.
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    Väärin. Radiosta tuli koko tunti viikossa kevyttä musiikkia: Sunnuntaisin Äänilevykonsertti lepopäivän ratoksi ja lauantaisin toinen puolituntinen Lauantain toivotut levyt-ohjelmasta :lol:
    Kyllä sitä soitettiin silloin tällöin vielä pitkin viikkoakin muiden ohjelmien lomassa. Ei kuitenkaan iltapäivisin, koska silloin lähetyksissä oli muutaman tunnin tauko.
    Saavissa on reikä oli kyllä enemmänkin hupikappale, vähän kuin Ruonansuun esitykset nykyään. 50-luvun suomalaisnuorison musiikkia olivat esim. Toivo Kärjen foksit ja tangot, joita parikymppiset laulajat ja laulajattaret esittivät. Rock'n'roll-kappaleetkin vaimennettiin suomalaisversioissa hillityiksi foxtroteiksi, kuten esim. Rock Around the Clock -> Tunnista toiseen, jonka esittivät jopa Metro-tytötkin :D
    Olihan toki niitäkin nuoria, jotka kuuntelivat musiikkinsa esim. Radio Luxembourgista ja saivat haalittua tuontilevyjäkin, mutta 50 luvulla nämä olivat vielä vähemmistöä.
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Ja harvemmin noita "kunnon musiikkia" sisältäviä levyjä taisi sisämaahan eksyä. Eiköhän ne enemmänkin sulostuttaneet satamakaupunkien nuorison elämää. Sama muuten jatkui vielä pitkälle 60-luvulle, kun ääkaupungin rokkibändit joutu soittaan landella tangoa, muuten loppui leipä kesken. :rotfl: :rotfl:
     
  5. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Kyllä mä oon luisunu enemmän tonne SamiL:n kuvailemalle 50-luvulle, kuin mihinkään rock-a-billy-touhuihin. Puolison kanssa luukutetaan täällä hirsimökissä Virran Olaa ja Pirkko Mannolaa, eikä Mauno Kuusisto tai Teijo Joutselakaan oo vieraita. Kotiin on haalittu nimenomaan sitä "pula-Suomea". eikä sellaisten "vintage-puotien" Marilyn-tauluja. 8)
     
  6. juro the dog

    juro the dog 1st gear

    taisi olla muuten suomen kaikkien aikojen laajimmalle levinnyt muoti-ilmiö tuo teppo-pili. ja hölmöydessään vetää vertoja lähinnä räp-nieker-ihannoinnille...

    joku sosiologihan varmasti voi selittää ilmiön taustoja, mutta kyseessä lienee yksinkertaisuudessaan taloustilanne ja nuorisomedia. pätee molempiin ameriikan ihannointi versioihin.

    nyky maailmassa varmasti tyräys hämäläinen olis haastettu oikeuteen väkivaltaan kiihottamisesta tai vastaavasta.

    oli mullakin vesiheitto ekan luokan kuvassa... :D
     
  7. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    meillä ope sieppasi ennen luokkakuvaa kamman mun kädestä ja veti sellasen vasikannuoleman sivullekampauksen kommariopen oikeudella. :lol:

    jotenki jääny käsitys että meikää 10-5v vanhempi sukupolvi teki selvän pesäeron tohon pre-1963 musiikkiin, että beatlesit on muinaisin tunnettu kuuntelukelpoinen tavara noin niinku genrenä. ittellä taas justiinsa päinvastoin...
     
  8. atobee

    atobee Gearhead

    Korjataan, Rock and Rollin villit vuodet tuli lauantai aamuisin joskus 8:00-9:00 aikoihin, oli pakko aina vääntäytyä ylös punkasta nauhoittamaan ohjelma vaikka kuinka väsytti perjantai illan jälkeen.

    Cisse Häkkinen toi hiusrasvan jo ennen fiftari buumia.
     
  9. rzt

    rzt 1st gear

    hurriganes oli alkutaipaleellaan aika sekalaisen näkönen seurakunta.
    Cissellä pikkasen fiftari shanana tyyli buutseilla ja pitkällä rasviksella.
    Albert soitti gary glitter korkokengissä liehulahkeisis puvunhousuis.
    Remulla oma tyylinsä,josta jokinlainen muotiilmiö jäi.
    Virkkalan tikkutalolla taisin bändin ekaa kertaa nähdä joskus 72 -73.
     
  10. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Joo, Ganesihan näytti hienoimmillaan tosi upeelta:

    [​IMG]

    Monttehan rupes hieroo Bryllee kuupaan noin 1972, ennen sitä Christeriki näytti vähän tavallisemmalta:

    Marion ja Cisse vappuna 1971
     
  11. xp

    xp Gearhead

    Jo 80-luvun alussa nuorisoa hellittiin rock-radio nimisellä ohjelmalla. Maanantai, keskiviikko ja perjantai kello 15.00, tunti vai kaksikohan oli? Rockabillyn historia oli yksi heidän aiheistaan noina aikoina, legendaariset c-kasettinauhoitukset lienevät vielä olemassa. Rock-radion aloitus spiikki:
    "Hey you! Don't watch that! Whatch this! Rocckraidiouu!!"
    Siis tosiaan "katso". Ei kai se oikesati noin mennyt muutakuin minun muitikuvissani.
     
  12. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    "Saavissa on reikä". Mikä ihmeen veisu tuo tuollainen on? Ilmeisestikin joku käännös, mutta mistä väännetty?
     
  13. SamiL

    SamiL Gearhead

    Käännöshän se. Alkuperäinen on There's a Hole in the Bucket, amerikkalainen kansansävelmä. Erittäin yksinkertainen sävel, eikä kylläkään ole mistään 50-luvulta vaan vuodelta 1963.
    Googlellahan ne vastaukset yleensä löytyvät. Tässä alkukielinen, kuunnelkaa ja kärsikää :poff:
    http://www.youtube.com/watch?v=ElLpKewnxp4
     
  14. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Toissa edellistä kesänä remonttia tehdessä, löysin välipohjasta lämpöeristeen virkaa toimittavia sanomalehtiä vuodelta -78.
    Rupesin tietysti lukemaan niitä läpi, kaikki mainokset, radio ja tv-ohjelmat. Olin silloin 17 vuotias opiskelija kauppakoulussa.
    Oli pakko lopettaa lukeminen kun alkoi tulemaan kaikki paskat fiilikset mieleen. Oli se niin köyhää aikaa!

    Aikahan kultaa muistot, mutta kun pystyi todisteeksi lukemaan miten kahdelta ainoalta tv-kanavalta tuli yksi-kaksi elokuvaa viikossa mutta joka päivä naapuri neljännestä ja bam-amurin ratatyömaan rakennuskombinaatin raporttia ym kommaripaskaa, ja yhdeltä radiokanavalta vain 2 tuntia ohjelmaa viikossa (nuorten sävellahja ja rockradio) ja kaikki muu aika sello sooloja tai Bahin etyydi nro 134 viululle ja sempalolle tai sitä samaa "näin neuvostoliitossa"... Niin alkoi kultaus muistoista rapistumaan.
    Kaikki oli helvetin kallista silloinkin vaikka ne nyt näyttivätkin tosi halvoilta hinnoilta. Ei tuohonkaan silloin ollut varaa, vaikka neli henkisen perheen joka jäsen teki duunia, joutui usein toteamaan lehtien sivuja selattaessa.

    En todellakaan kaipaa siihen aikaan eli 70 lukuun enkä ammoin 50 lukuunkaan tämä nykyisyys on ihan ok, aina on ajat parantuneet oli lamaa välillä tai ei.
    Tottakai minäkin kerään kaikkea vanhaa esineistöä ihan 1800 luvulle asti, asun vanhassa talossa, sisustan antiikilla tai vanhalla tavaralla jne. Mutta mitään mennyttä aikaa en alaa enää leikkimään, ellei nyt ole kyse jostain teemailtamasta :)
     
  15. Qjet

    Qjet 1st gear

    Samaan syssyyn oma ot : Tuo Rockradio taisi olla vasta -80-luvulla ? Yksi nuorille suunnattu ohjelma -70-luvulla oli Viikon Pop-LP. Erään kerran vuorossa oli Albert Järvisen Ride On. Samoihin aikoihin siirtyi Sylvi Kekkonen tuon ilmaisiin ja ei tullut radiosta Ride Onia. Hilpein biisi taisi olla Peltoniemen Hintriikan Surumarssi tuolla viikolla. En äänittänyt. Karu vuosikymmen...
     
  16. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Cisse Häkkisestä tulee aina mulle Al Bundy mieleen. :rotfl: Näin niinku Off Topiskona... Tosin mukavasti on lähteny keskustelu rullaamaan. Puli-songin pula-ajan Jee-Jeelle pisteet! :wink:
     
  17. SamiL

    SamiL Gearhead

    Et ole muuten ainoa :lol:
     
  18. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Olet oikeassa, oli vain se nuorten sävellahja. Olihan sitten tietysti metsäradio pari kertaa viikossa sekin vähintään. Jonka hupaisan tunnarin jälkeen tuli juontajan vakaalla matalalla äänellä artikuloiden lausuma "Hyvää iltaa metsien miehet".
    Sitten lähetettiin terveisiä tukkikämpille tai kämpältä kotiin, luettiin postikortteja ja soitettiin Tapio Rautavaaraa :) Kunnes kukaan ei enää lähettänyt kämpiltä terveisiä tai ei ollut ketään kelle lähettää... savottahevosetkin oli makkaraa.. piti lopettaa tuo mainio ohjelma kun siirryttiin koneelliseen metsänraivaukseen.
    Muistais sen biisin joka soitettiin toiveena joka ikisessä metsäradiossa... oisko ollu "metsään on tullut jo syys" :)
     
  19. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Tuloohan toi Metsäradio edelleen, oliko sitten välissä taukoa, sitä en tiedä.
     
  20. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Joo Raino Hurme sitä nykyään juontaa. Silti muistan edelleen utuisesti lapsuuden metsäradion ja Leo Ahosen äänen. R.I.P
     

Kerro tästä muillekin!