porttaukseen..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja pontiac gp, 4.4.2012.

  1. pontiac gp

    pontiac gp 1st gear

    onko kellään tietoa myykö kukaan suomessa/eu:n sisäpuolella pitkällä karalla olevia HIOMAKIVIÄ??

    jenkeistä löytyy settejä tms. ku jaksaa etsiä mut vähis on...
    kiitoksia vinkeistä... 8)
     
  2. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Kyllä niitä joku työkalu putiikki suomessa myy, koska niitä edellisessä duunissa käytin. Yks konsti on kans et tekee sille lyhkäsellä varrella olevaan hiomakiveen jatkovarren 8mm tangosta. Toisen pään sorvaa 6mm, eli vingun karaan käypäseks ja toiseen päähän poraa 6mm reiän ja liimaa hiomakiven sinne kiinni, esim kierrelukitteella tai siitä sillä vahvemmalla aineella.
     
  3. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Hiomakivet on aikas tehottomia porttauksessa, parempia on pyörivät viilat ja hiomarullat. Niidenkin valintaan vaikuttaa se porttaako alumiinia vai rautaa.
     
  4. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Hitsasin pyörivään viilaan jatkovarren. Hyvin toimi.
     
  5. Substitute

    Substitute Gearhead

    IKH:lla ainakin on hyviä vingun teriä, nimeä en niille muista. Kahdella terällä olen porttaillut puolenkymmentä kansiparia, toinen on oliivi ja toinen suoraseinämäinen.
     
  6. kime2

    kime2 Gearhead

    Ompa ollut hyviä teriä,mut mitä olet käyttänyt leikkuunesteenä?
     
  7. fmila

    fmila Gearhead

    Itse aikoinaan tein pitkästä (160 mm?) 8M pultista varren. Kanta pois ja sorvissa pää 6mm ja sit rautasahalla kierteiseen päähän halkio. Halkioon on hyvä pujottaa hiomanauhan pää ja kiertää sitä nauhaa tarvittavat kierrokset pultin ympärille. Kun nauhasta kuluu hionta-aines pois niin leikkaa siitä vaan kierroksen veks ja taas on terävää hiontapäätä tarjolla. Toimii vallan hyvin, eikä tuu kalliiks... :rotfl:
     
  8. jake74

    jake74 1st gear

    samalainen on mullakin ku hio viilauksen jälkeen kanavaa.
     
  9. jake74

    jake74 1st gear

    mullakin on osa aika vanhoja teriä, löytyy varmaa 20kpl erilaisia ja lyhyestä pitkään tais olla 150mm pitkiä.

    alumiinikanteen oon sinolia käyttänyt leikkuunesteenä.
     

Kerro tästä muillekin!