Painepesuria hankkimassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja tourist-ace, 21.10.2006.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kränzleä kait on kovasti kehuttu, tässäkin ketjussa. Tonnin laitteet ko. merkillä taitavat olla kyllä kylmävesipesureita.

    Mutta oma kysymys. Jos ostaisi painepesurin auton pesutarkoitukseen (ensin huuhtelu, sitten pesuaine suihkepullolla pintaan ja pesu painepesurilla), niin minkäslaisilla spekseillä auton saa likimain puhtaaksi? Pittynein pa*ka ei tietysti ilman mekaanista työtä irtoa.
     
  2. fishbone

    fishbone Gearhead

    älä kuitenkaan sorru halpiksiin!joku muu tunnettu merkki.kannattaa sijoittaa sen verran että saa kunnollisen koneen.
     
  3. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    En tietenkään, ostan sitten ennemmin laadukkaan kylmävesipesurin. Tarkotin vaan että jos Kärcherin hinta on tuplat halpiksiin verrattuna mutta laatu samaa niin ei oikein kannata sekään. Kuuma vesi on vaan hemmetin paljon tehokkaampi kuin kylmä, sora-auton pesu kestää pienellä kylmävesipesurilla 3h kun taas isolla höyrypainepesurilla kapelliyhdistelmän pesee 45min. Clen:illä oli muistaakseni suht edullisia pesureita?
     
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    Kränzle
     
  5. fishbone

    fishbone Gearhead

    peesaan panteraa.
     
  6. kime2

    kime2 Gearhead

    Samoin,ehkä paras "kotitalouspesuri". Sitten on eri asia jos pesurilla pestään tunteja peräkkäin ja tuottoa tarvitaan...

    Sitten nousee hintakin ja rajusti ja jos vielä kuumavesipesuria tarvii niin hinnat on henkilöauton luokkaa :oops:
     
  7. brassi

    brassi 2nd gear

    painepesureista

    Kannattaa hankkia kunnollinen, esim Kranzle 1151 T. Laadun tuntee kun pistää suuttimen messinkipesään. Saksasta tilattu kotiin tuotu on melkein puolet halvempi kuin Suoimen liikkeissä. Ks esim: http://www.ebay.de/itm/Kranzle-Hochdruc ... 35b6951059
     
  8. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Pitää käydä ihmettelemässä kaupoissa kunhan pyhät on lusittu.. Pitäisi päästä testaamaan eri pesureita ihan käytännössä että saisi jonkinlaista kuvaa käytöstä.
    Minkähän takia tuota Kränzleä pitää käyttää vaakatasossa? :eek:
     
  9. MvR

    MvR 1st gear

    Cleniltä löytyy myös hyviä koneita
     
  10. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Lupaavat ainakin paremman (pidemmän) takuun kuin muut.
     
  11. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    halvimmat kärsserit on samaa skeidaa kuin muutkin,itsellä 4v ollut 6.75,ei valittamista,ja kovassa käytössä.
     
  12. Tectyl558

    Tectyl558 1st gear

    Painepesurista


    Oon käytelly erimerkkisiä pesureita työnpuolesta juurikin autojenpesuun.
    Ja olen itse tätä mieltä:
    Kärsseri ja Cleni tuntuu laadukkailta, on olleet kestäviä ja paremmin suunniteltuja ammattikäyttöön, kuin moni muu merkki. Molemmissa huolto toimii hyvin.
    Alto, ei niin ammattikoneen oloinen, eikä niin kestävä kuin edelliset, muuten ok.
    Pari halpismerkkiä joita en muista nimeltä, toimii harrastekäytössä,ehkä.
    Jos nyt olisin ostamassa pesuria,päätyisin itse ehkä Kärsseriin.

    Henkilöautojen pesuun soveltuu mielestäni, kylmävesi n.130 bar. ja 10L/min.
    Jos haluu panostaa niin, kuumavesi ja tuplasti litroja, sit voi pestä jo pahempaakin kökköö.
     
  13. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Kuumavesi ja tuplasti litroja tarkoittaa että pesuri maksaa enemmän kun ne autot joita on tarkoitus pestä.
     
  14. Malibu45467

    Malibu45467 Gearhead

    Itsellä on ollut nyt vuoden päivät tollainen Stihl eikä ainakaan vielä löydy valittamista... :) Teho ja tuotto riittää mainiosti koti käyttöön. Letkukela on hieno keksintö ja letkuakin on tarpeeksi. Letku myöskin pyörii kahvan päästä joten sitä ei saa kierrokselle niinkuin halpis pesureissa.

    http://www.lakeudenkone.fi/tuotteet.html?id=95/762

    Jos nyt jotain huonoa täytyy keksiä niin ton kelan kahva jäi helpolla kelatessa käteen mutta sen sai korjattua yhdellä pultilla. Ja ilmasta tuo on myös tarkka mutta keksin sellaisen että ensin hanasta vesi valumaan letkua pitkin ja sitten vasta kiinnittää letku itse pesuriin. Jos laittaa ensin tyhjän letkun kiinni pesuriin ja sitten vasta avaa hanan niin pätkii... saattaa tosin johtua onnettomasta kodintekniikastanikin :)

    Valtakunnallinen tarjous 399e josta sain vielä "lähikauppiaan" kanssa puhelimessa hieman neuvoteltua ;) Ja lähikauppiaani ei ole tuo minkä linkitin joten älkää sinne soitelko :lol:
     
  15. Substitute

    Substitute Gearhead

    Laitanpa lusikkani tähänkin soppaan. Kotipihassa olen perheautot pessyt ihan halpispesurilla, nyt on käytössä sellainen muistaakseni alle satasen maksanut Musta ja Dekker. Ihan hyvin saa sellaisellakin autot pestyä ja mielestäni yksi hyvä puoli on se että jos pesurin jaksaa yhdellä kädellä kantaa eri pakkoihin pesemisen aikana. Noiden pienien hyvä puoli on myös se että käsiosaa jaksaa käyttää myös yhdellä kädellä.
    No onhan noissakin puutteita, pidempi letku saisi toki olla, mutta toisaalta lyhyt on helpompi kelata ja säilytellä. Samoin pesurissa saisi olla parempi teline letkulle.

    Siisä tämä mun käyttö on sellaista että pesuri nostetaan käyttöpaikalle autotallista, ei ole kiinteä pesupaikka.

    Yksi aikaisempi halpispesuri hajosi tallilla ja tämäkin alkoi huutamaan siellä tyhjää, samoin kuin yhden kaverin muutamat siellä kokeilemat vähän kalliimmatkin tekivät. Luulen että se ongelmien syy oli se, että vesilinjasta ei vaan tullut riittävästi virtausta (kun vesi on niin kallista).
     
  16. paikkatakki

    paikkatakki Gearhead

    Mulla on kans Kränzle 1151 eli ilman letkukelaa. Tilasin pari vuotta sitten myös saksasta ebay-myyjältä. Huomionarvoinen seikka on että myös tarvikkeet maksaa Saksassa noin puolet siitä mitä täällä. Se alustanpesusuutin (se L-muotoinen varsi) on muuten tosi kätevä.

    Kränslen moottori on öljyvoideltu, joten sen takia käyttö vaakatasossa. Muuten ei voitely pelaa.

    Tuohon hintaan ei yksikään Kärsseri tms. saanut aikaan samaa laatuvaikutelmaa.

    Tuossa vielä linkki 1150/T suomenkieliseen käyttöohjeeseen. http://www.tooltechnic.fi/upload/file/K1150_fin.pdf
    On likimain sama laite, kuin 1151.
     
  17. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Ite korjaan kranzle, kärsseri, clen, alto - you name it pesureita, kyl henkilökohtanen mielipide on, että kranzle on pesuri. Firman mielipide on että alto.


    Vanhempi 160tst sarja on ihan ihme sissi koneita. Ja käyttö tosiaan vaakatasossa, painaa öljyn muuten stefan läpi moottorin sisään. Tai jos pumpunpääty vanhemmiten vähänki alkaa vuotaan, niin ei kerry vesi männänvarsien koloon ja siitä paina sitä öljyn sekaan, vaan valuu suoraan maahan.
     
  18. Gyrus

    Gyrus Gearhead

    Ite tossa talvella kans selvittelin että millainen painepesuri kannattais ostaa ja päädyin Kränzlen 10/120 malliin. Tilasin sen saksan ebaystä ja muutaman kerran kokemuksella tuntuu hyvältä valinnalta.

    Laite tuntuu sen verran simppeliltä ja kunnolla tehdyltä että en usko että heti hajoaa, ja jos sattuis hajoamaan niin euroopanlaajuinen takuu auttaa + helppo varmasti korjata itsekin.
     
  19. simeoni

    simeoni Double Gearhead

  20. tsbmw

    tsbmw 1st gear

    Kattokaa ny laadun tärkeimmät perusjutut:
    - Sylinteri metallia ja kaikki osat varaosina.
    - Suuttimet, letkut ja johdot tinkimättömiä.
    - Maa jossa valmistettu ja vähintään EU/US.
    - Joku infomittari kertomaan laitteen kunnon.
    Montako löytyy alta 500€ Saksasta tilattuna?
     

Kerro tästä muillekin!