Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    joskus tulli tavattua makke´s garagea eessuntaassun, kun oli nuori ja kokematon ja internet oli vielä uutta ja ihmeellistä..tai ei siitä niin pitkä aika edes ole..tuntuu vaan ehkäpä..

    Tuo Tampereen mesta kummastuttaa kyllä olemassaolollaan. Raastupa-asia hieman hämmästyttää siinä mielessä, kun tietää missä ne sijaitsee. Toki onhan se tavallaan ihan ymmärrettävääkin.

    Haarajoelle olen monesti halunnut mennä kuvaamaan tai ainakin kysymään et saako siellä kuvata, mut ei koskaan ole ukko siellä paikalla. Vai asuuko se siinä vastapäätä omakotitalossa..Joskus kävin aikoja sit pyörähtää siinä portilla kun se oli auki ja joku paikalla, mutta silloin en (romujen) valokuvaamiseen ollut sellaista paloa kuin tänä päivänä on.. :odroll:
    Onhan siinä se puhelinnumerokin, mutta se soi siellä romulaanilla se puhelin ja se ei auta portin takaa sinne soittaa, jos portit on kiinni ja ketään ei ole paikalla... :eek:
     
  2. cybress

    cybress 3rd gear


    ei asu omistaja siinä vieressä,mutta sieltä saattas saada sen henk koht numeron... joo siellä on varmasti paljon kuvattavaa....
     
  3. Duar

    Duar 1st gear

    Mulla on kyllä aika selkeenä käsitys, että kaikki mikä ei ole mun omaa, on todennäköisesti jonkun toisen omaa. :D
    Kerrotko lisää Mobilisti-lehden hankaluuksista?
    Tarina aarteiden takana kyllä kiinnostaa, vai onko kyseessä asia, jonka kaikki tietää, mutta siitä ei saa puhua?
    "Kannattais varmaan" tarkoittaa mitä? Mielelläni keskustelen asioista asiallisesti niiden kanssa, joille ne kuuluvat.

    Selvennätkö vähän, mikä siinä sijainnissa tai missään tekee tästä paikasta erilaisen verrattuna muihin vastaaviin kokoelmiin?
     
  4. ton kaman omistaa joku, kannattaa pysyä tontilta pois jos ei kaipaa raastupaan, Mobilisti-lehdellä oli muinoin hankaluuksia kun kertoi saman henkilön toisesta aarre-paikasta.. miehen jälkikasvua pöyrii täällä Odlla joten kannattais varmaan poistaa noi kuvat ym.[/quote]

    Joo, ihan vi*tullisia aarteita onkin moiset.. Toinen aarre-paikka ihan samaa tasoo. Ainoo mistä raastupaan pitäs joku laittaa on noitten romujen omista/t ja jälkikasvu ku eivät niille mitään aikaan saa. Eivätkä niitä ainakaa muutama vuos takaperin myyneet.
    Perus settiä, tehdään ite... Miten voi ihminen rakastuakkaan romuun??? Ja vielä se että joku niistä jotain vois tehdä mutta kun ei myydä nii ei...
    Toivottavasti noi rihneet menee tekijä miehille/naiselle eikä raastuvan penkille.. :odroll:
     
  5. makemydayjew

    makemydayjew 1st gear

    kannattais varmaan tarkoittaa että kannattais varmaan, mitä epä-asiallista siinä on?? Kaikkihan treen ympäristön harrastajat ton paikan tietää, jotkut jopa kunnioittaa sitä että ovat tosiaan toisen omaisuutta, eikä huutele netissä moisista aarteista. En oikein ymmärtäny tota kommenttia että odn kanssa on sovittu kuvien julkaisemisesta, eikö lupa olisi pitänyt saada omistajalta?? täh?? Mitä Mobilisti-juttuun tulee niin varttuneemmat kyllä tietää tapauksen ja KLBkin siitä vielä nykyjäänkin aina silloin tällöin muistuttelee..Eiköhän jokkainen saa tehä tai jättää tekemäti omille rojuilleen mitä tykkää, sosialistisissä maissa on tietty toinen meininki..
    joo ja pikkasen erikoista on toiki että ensin haukutaan kama, ja sitten viä omistaja ku ei suastunu myymään sitä, jos kama olis pelkkää "#¤ niin miksi yritää ostaa sitä ja vetää herneet kärsään ku kauppoja ei tullukkaan?? täh??
     
  6. -TH-

    -TH- Gearhead




    ... ja firenza on paremman näköinen kuin isokorinen taksi. :D
     
  7. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead

    Näin noissa kuvissa vain ruosteista romua ja orastavan ympäristöongelman. Onko siellä jotain toisia (oikeita) aarteita kuvien ulottumattomissa sisätiloissa? Oikeastaan paskakasan omistajan pitäsisikin haastaa ihan jok'ikinen kuvien julkaisija raastupaan. Ja saada käytännön pilana siellä ympäristölautakunta niskaansa.

    Hei oikeasti nyt hörhöt: ei jokainen ruostunut raudankappale säilykepurksta siivapyörään ole arvokasta materiaa! 99,9% siitä on ihan passelia uusiomateriaalia nyt ja aina.
     
  8. B 50

    B 50 Gearhead

    Aika erilaista suhtautuminen näinin ulkoilmakokoelmiin noin viranomaisten kannalta. Täkäläinen harrastaja sais kaks viikkoa aikaa tyhjentää aarteet pois.
     
  9. jyke

    jyke 1st gear

    Meikäläiselle jäi hämärän peittoon, mitä od:n kanssa on sovittu, kun alkuperäisessä viestissä ei mainittu sinne päinkään, mutta lähtökohtaisesti valokuvien oikeudet omistaa kuvaaja. Omia kuviaan saa julkaista kysymättä keneltäkään, jollei niissä ole tunnistettavia henkilöitä. Tällöin lupa pitää saada heiltä.
     
  10. choesos

    choesos 1st gear

    munkin tietääkseni saapi kuvia julkaista jos ei ole henkilöitä joita voi tunnistaa ja joilta ei ole lupaa. romuista voi mun tietääkseni ottaa kuvaa ei ne osaa sanoa että ei sais ottaa ja ottaa moni luonnosta kuvaa ja laittaa nettiin.
     
  11. makemydayjew

    makemydayjew 1st gear

    niin, en tiä muuttaako asiaa mitenkään se että kuvat on otettu toisen mailla, ehkä todennäkösesti ilman lupaa, ko. hallin pihaan johtavalla tiellä on puomi, eli alue on suljettu, sekin voi vaikuttaa asiaan, vastatkoon täällä pyörivät laki-asiantuntijat. sen kuitenkin tiedän että noiden aarteiden omistaja ei ilahdu kun sille selviää että kuvia on netissä ja ehkä paikan sijainti on levinnyt..samasta paikastahan oli Mobilistissä kuvia hiljan, kuvat oli tullu "tuntemattomalta", mutta se muinainen tapus on syy siihen miksi Mobilistissä ei koskaan kerrota mettä- ym.auto kuvien kuvauspaikkaa tai tarkkaa sijaintia..
     
  12. jyke

    jyke 1st gear

    Lähes ainahan noi autokuvat jonkun toisen mailla otetaan.
     
  13. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead

    Nyt kannattais ravistaa sammaleet korvien takaa, kattoa kalenterista mikä vuos juoksee ja ohjastaa se homeinen suomenhevonen sinne omaan dna-kauppaan. Ostaa kaks kännykkää ja vie romumetalikasan haltijalle hallitien varteen se toinen. Osaapahan soittaa sitten lakineuvontaan kun ympäristöviranomainen laitta kirjatun kirjeen.

    Alkoi nimittäin just ihan nyt heti tällä hetkellä harmittamaan tuo ugrilaissuomalinen mussutus, niin taidanpa siis huomenna tarttua asiaan, joka ei ole asianomistajajuttu =jokainen saa ilmoittaa ja pyytää toimenpidettä. Luonto vaarassa / öljyä vuotaa - täältäkin etelästä asti saa ilmoittaa.

    Tuolla laanilla taitaakin sitten olla alennusmyynti loppukesästä (tai tallin teko) kun lautakunta on kieroksensa tehnyt ja toimenpideaika Romu-Rauskilta on loppuunkulunut.

    Maailma taisi jo kävellä romunjemmaajan ja hänen hyhys-kaverinsa yli. EU-aika nääs naavapöksyt :) Koska te oiken opitte?

    Paras tapa päästä ostamaan tavaraa EU-Suomessa ennen perikunta-taikinointia on julkisuudella taivuttelu. Teenkö väärin, mitä häh?! Myy ihmeessä silloin kun vielä itse saat ulkoilmakokoelman hinnoitella :rotfl:
     
  14. B 50

    B 50 Gearhead

    Pitäis varmaan haastaa google earth oikeuteen kun näkyy mun lintta kuvissa tarkkoine koordinaatteineen. Mitenköhän monta miljartia toljartia siitä vois saada korvauksia? :poff:
     
  15. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    No hohhoijjaa!! :odroll:
     
  16. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Onhan tuon Googlen katunäkymän kautta bongattu monta pihan perän aarretta.. yleisellä paikalla saa kuvata, kotirauhan piirissä ei. Jos kuvan tarkoitus ei ole toisen kotipihan esittäminen, piha saanee olla esim. katunäkymän taustalla. Periaatteessa siis toisten pihalla olevia romuja ei saisi kuvata ilman lupaa ja lähettää kuvaa viranomaisille, voi olla kotirauhan rikkomista tms? taikka laittaa mihinkään nettiinkään.
    Kotirauha taas ulottunee 150 metriä kiinteistöltä? eli metsässä saa kuvata, vaikka toisen maillakin?
    Ihan näin maallikkojärjellä ajateltuna, laki-ihminen en ole.
     
  17. makemydayjew

    makemydayjew 1st gear

    Niin, oot vaan sammal-kaveri n. 20 vuotta myöhässä, tää paikka tuli sillon kaikkien tietoon kun joku sunlainen huolestunu kansalainen erään lehden yleisönpalstalla huusi juuri tota samaa virttä.. ei johtanu viranomais- toimenpiteisiin sillonkaan, toi kama ei ole mettässä vaan kuvat on niin otettu että paikalla olevaa hallia ei näy..Alunperin toi "kannattais poistaa kuvat" oli tarkoitettu varoitukseksi, en voi tässä käydä huuteleen mitä on tapahtunut ja mitä on tullut maksamaan ( ei mulle) kun on henkilöitä tavattu tuolta paikalta mutta tämäkin meni taas jälleenkerran vittuilu-linjalle parhaaseen OD ja yleensäkin netti-puskista huutelun tapaan..eli voit mun puolesta vetää vitun päähäs kun meet tekeen sitä ympäristö-rikos ilimiantoo..
     
  18. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead

    Whuuu-hooo! Spooky! Tervetuloa vuoteen 2012.

    Kerros nyt ihan selvällä suomenkielllä mitä siellä on aikoinaan kuvatessa tapahtunut? Joku saanut selkäänsä tai terää tai haulia?
     
  19. makemydayjew

    makemydayjew 1st gear

    , en voi tässä käydä huuteleen mitä on tapahtunut eli voit mun puolesta vetää vitun päähäs ..[/quote]

    Kerros nyt ihan selvällä suomenkielllä mitä siellä on aikoinaan kuvatessa tapahtunut? Joku saanut selkäänsä tai terää tai haulia?[/quote]
     
  20. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead

    Ai että, notta. Tai sitten sulla ei vaan ole yksinkertaisesti YHTÄÄN MITÄÄÄN ihmeellistä kerrottavaa. Pelkkää lämmintä ilmaa ja pullanmuruja. Oot sää hurja. Ja sitten vielä hmettelet miksi sulle vittuillaan :rotfl:

    Oikeasti: pitäiskö katsella ittelles joku muu harrastus jos noin vaikeata vanhojen koneiden kanssa on EU-Suomessa harrastaminen.
     

Kerro tästä muillekin!