Plymouthit & Dodget 49...52

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja vernando de hoto, 25.3.2006.

  1. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Mitenkähän näitä aikanaan melko yleisiä Suomessakin Mopareita löytyy nykyään? Ovat olleet näissä jenkki-auto piireissä vähemmän suosittuja. Varmaankin ulkonäkönsä sekä teknikkansa puolesta=lättäppää kutosia. Kylläkin älyttömän kestäviä autoja juuri tuon yksinkertaisen teknikkansa johdosta.
    Täällä on 50 Dodge Kingsway Custom 4D = Plymouth Special De Luxe, nippeleinä jo vuodesta 1979, mutta valmistuu joskus. Tähän on hommattuna osia kahdesta vara-osa autosta 51-52 Plymouth Kihniöltä ja 51 De Soto Diplomat Lappi/Siikajoki. Joitakin Coupe malleja on kai jälkituotu Suomeen.
     
  2. On purettu muutama ja pari mennyt ehjänäkin eteenpäin. Osia löytyy paljon, jos joku tarvii.

    Se sininen -50 Plymouth Business Coupe, joka vietiin kokonaisena käsistä viime kesänä oli melko tehokkaalla kasilla, joten ei ne kaikki mitään nuhapumppuja ole. Nykyinen omistaja kävi syksyllä dynossa ja vääntöäkin oli reilusti yli 500 Nm.
     
  3. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Löytyykö puskureita? Hyvää runkoa? Takaluukun kahvaa?
     
  4. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Eikös muita?
     
  5. Muki

    Muki Gearhead

    Olisin aika varma että Roihiksessa oli 70-80 luvulla vihreä tuohon haarukkaan kuuluva MoPar. Ehkä rebel58 muistaa paremmin. Se oli sen Finnoilin parkkipaikalla kesät talvet.
     
  6. kinde

    kinde Gearhead

    JOU , mulla on pihalla odottamassa vuoroaan 49 Dodge Business coupe.
     
  7. magna

    magna 3rd gear

    Onko kukaan hakenut arolta papereita sisarmallista?
    Juttelin joskus teknisen neuvonnan kaverin kanssa noista sisarmalleista.
    Sanoi ettei akseliväli ole ratkaiseva tekijä asiassa.
    Lähinnä tuossa kiinnostaa Desoton kautta Firedomen erot
    näihin perusmalleihin. Olen hommannut noita alkuperäisiä korjauoppaita näistä malleista ja niistä näkuu, että 52 vuonna toi kasi laitettiin samaan runkoon kuin Desoto Customissa on.
     
  8. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    Mul on 2kpl ´50 Dodgen raatoa
     
  9. finjale

    finjale 1st gear

    Hienoja ja yksinkertaisia malleja nämä 49-52 moparit. -49 rakentaneena voin jotain vinkkejä antaa osien löytymisestä maailmalta tarvitsijoille. Itselleni jäi vielä nurkkiin lojumaan auton myynnin jälkeen vaihdelaatikko ja lättäpääkutosen kansi jotka voin lahjoittaa ko automallia rakentavalle.
     

Kerro tästä muillekin!