Sekoitetun 2k-epoksin säilyvyys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja vtormane, 17.6.2012.

  1. vtormane

    vtormane 3rd gear

    Jäi tänään yli epoksia. Pistin kuppiin ja suljin teipillä. Pystynkö käyttämään loput huomenna jos ei siis ole kovettunut?

    Sit toinen kysymys, löysin debeerin epoksi primeria purkin pohjan ja kovetteen sille. Käykö sille normi akryyliohenne ohenteeksi? Tohon epoksiin mitä olen käyttänyt nyt niin siihen ainakin käy...
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    No jos sen kovetteen työnsit sinne sekaan, niin se kyllä kovettuu vaikka merenpohjaan upottaisit.
     
  3. vtormane

    vtormane 3rd gear

    Kovettuu toki aikanaan, kysymys kuuluikin että voiko käyttää seuraavana päivänä jos ei ole kovettunut.
     
  4. Jza

    Jza Double Gearhead

    Riippunee varmaan aika paljon tavarasta. 3M:n epoksit kun viimeksi sekoittelin, niin teki tiukkaa että ehti kiskoa veneen pohjaan paikaksi, ennen kuin jymähti. Viidessä minuutissa oli jo kivikovaa. Mutta väittäisin että niin hidasta epoksia ei olekaan, etteikö se olisi kovettunut huomenna?
     
  5. vtormane

    vtormane 3rd gear

    Itseasiassa mulla jäi jo aiemmin vähän yli, tarkoitus oli maalata saman päivän iltana loput mutta unohtui kuppiin jonka suljin. Ei ollut seuraavana päivänä vielä kovaa, vähän tahmeampaa oli kyllä...
     
  6. vtormane

    vtormane 3rd gear

    Hei, tuli mieleen että käsittikö nyt kaikki että epoksi-maalista on nyt kyse. Ja primeristä..tuli mieleen että jotain muutakin epoksia on...
     
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Itse huomasin yhtenä talvena kun maalailin ja jäi sekoitettua epoxia yli, niin nostin purkin pihalle pakkaseen ja kas se oli vielä seuraavana aamuna ihan käyttökelpoisen oloista.
    Ilmeisesti kovettumisreaktio on tosi hidas kylmässä.
    Eli voisi kokeilla pakastinta. Liuotinepoxit ei ilmeisesti säikähdä jäätymistä.
    On kyllä olemassa vesiohenteista lattiaepoxiakin, joka ei saa jäätyä.
     
  8. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Liotinepoksin voi laittaa jääkaappiin, niin ei välttämättä kovetu ihan heti. Pakastamista en suosittele, voi ominaisuudet heiketä.
     
  9. f34

    f34 Double Gearhead

    No jos on molempien komponenttien alkuperäiset purkit tallessa, niin valmistaja on laittanut varoituksen, ettei saa jäätyä tai säilytettävä lämpöisessä.
     

Kerro tästä muillekin!