scania v8

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja kauko-63, 11.12.2011.

  1. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    joo sijainnista ei ollu puhetta..mutta nythän ton tietää tää on tätä.
     
  2. signet

    signet Gearhead

    Yli kahdenkymmenen kolmossarjalaisen kokemuksella voin vakuuttaa että se on helppo auto pitää kunnossa (vaikka joskus vituttaisikin) 8)
     
  3. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    tänään on ollut just se joskus :wc: no ehkä huomenna taas parempi päivä :odroll:
     
  4. keituri mc

    keituri mc 3rd gear

    [​IMG][​IMG]
    Pientä hifistelyä, uusi siirtopöytä työn alla. Vanha pöytä irrotettiin, apurungot irrotettiin ja hiottiin rungon päälliset tasaseks. Seuraavaks pikku hiekkamyrsky ja vähä vanhojen reikien paikkailua. jos huomen ehtool kerkeis nostaa uuden pöydän paikoilleen.
     
  5. keituri mc

    keituri mc 3rd gear

    Eikö kukaa oo kaanjoja hiplaillu?? Mulla toi 142 rojekti vähä hyyty työ kiireiden takia mutta taas olla hyvässä vauhdissa. Laittelen kuvia tänne ku kerkeen...
     
  6. ROD-32

    ROD-32 1st gear

    Kuvia Scanioistani.
    145 jonka turkoosi on tehtaan orkkissävy. Vain 60 tkm. Aloitettu entistämään 1997 ja yhä kesken. Mm kattoverhoilumateriaali yhä hakusessa. Vinkkejä kiitos.

    112 E lavetinvetäjä ollut meillä lähes uudesta. Oli 14 päivää liian uusi että ei saatu museokilpiin ennenkuin muuttui 30 v. Tuli 5 v odotusta lisää. On ensimmäisiä valmistuneita kakkossarjalaisia.

    Siimetin oikeavakeulainen yhä varmasti alle 30 tkm ajettu. Mites pv:t museorekisteriin. Vm muistaakseni 68.

    Rodien rakentelu ja moottoreiden dynottaminen kilpailee ajasta.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. onre

    onre 3rd gear

    Komeita on vehkeet, ja molemmat vähän erikoisempia. Mulla on sellainen mielikuva että tuota 145-mallia ei olisi tehty kuin alun toistasataa kappaletta.
     
  8. koil

    koil 3rd gear

    Isäukolla olis ammattiuralta jäänyttä Scania-tavaraa jonkin verran. Löytyy esim. V8:n sylinterikannet, syöttöpumppuja, pari telinnostajan pumppua yms. Lisäksi yksi 143:n rungon raato jossa ainakin laatikko vielä kiinni. En viitsi tähän laittaa numeroa mutta sen saa multa yksityisviestillä jos kiinnostusta on. Hinnat tuskin säikäyttää, pitäisi saada vaan nurkista pois ja mukava olis jos jollakin olis vielä oikeaa käyttö näille.
     
  9. petro_din

    petro_din Gearhead

    Komioita vehkeitä on nuo kyllä. Heti jos ois rahhoo niin hankkisin, samoin yhen volvon ja peterbiltin ja kenworthin, mutta scanialla lie vois ajjookki näillä lämpötiloilla ja leveysasteilla <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif" alt=":D" title="" />
     
  10. keituri mc

    keituri mc 3rd gear

    On se hieonoo ku kaaniaa ylistetää mutt a kyllä nuo muutkin mainitsemasi merkit yhtälailla täällä pelaa..... Eilen käytii hakee tohon 142 uus turbo, holsetin HX 82. Kokoa on sen verra et melkee joutuu tekee kone koppaan vähä pattia et saa hytin alas....... <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/wink.gif" alt=";)" title="" />
     
  11. raggar

    raggar 3rd gear

    Onko kaania-miehillä tarvetta hydraulipumpuille?
    Olis joutilaana Parker vp1 ja joku minkäliemerkkinen, parker ainakin on 75 l/min. Säätötilavuuspumppuja siis molemmat.
     
  12. CC

    CC 1st gear

    komioita on kaaniatkin,
    lainataanpas hiukan topiccia ku tuntuu noita raskaita ukkoja olevan ketjussa.
    siis kyse sisusta cumminsin 14 ja celectillä.onko jollain 525 heppaseen sopivia ehjiä injektoreja jääny nurkkiin.ainakin yhdelle tarvis.
    välillä tuntuu kun yks pytty sutkuttais niinku pakosarjan tiiviste vuotais ja tehot puuttuu,oisko muita ideoita vian etsintään.
    on toi sähköinen ruiskutus pikkasen hepreaa ku ei oo tullu painittua ku noitten mekaanisten kans.
    vihjeetkin kellä ois e-sisun(resun)osia jouten otetaan mielellään vastaan.
    siis muut kuin rm ja kangasaho
     
  13. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    pitkästä aikaa tänne taas kirjotellaan..asiaan! sellasta vikaa esiintyy että vetävän akselin jarrut jää välillä laahaamaan ja kun seuraavan kerran pysähtyy niin jarrut käy kuumana savu nousee ja jarrut haisee..ihmeellistä on se että tekee ton vaan teli ylhäällä?? teli maassa ei koskaan..satuloiden ei pitäs olla jumissa,sillonhan se tekis tota aina oli teli maassa tai ei! missähän vika vois olla? abs valo kyllä palaa eli jotain häikkää siellä jarruissa kyllä varmaan on..
     
  14. kauko-63

    kauko-63 Gearhead

    tais selvitä toi..vetarin stefat päästää öljyy jarruille! ja savuuhan siitä tulee kun kuumille levyille pääsee öljyy..en vaan tajuu mix savua ei koskaan tuu teli alhaalla?
     
  15. kasipallo

    kasipallo Gearhead

    liittyskö albiinoventtiiliin?
     
  16. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Huomasin tämän viestisi vasta nyt. Kirjoittelin tuolla sisua-foorumilla aiheesta:
    http://www.sisua.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=2183

    Missä päin vaikutat? Mulla on tuo em jutussa mainittu testilaite jolla saa ainakin tsekattua että suutin saa ohjaussähköä sekä selvitettyä mikä pytty kronaa ja mielelläni autan jos tarpeen.. aluksi voisit mitata että suuttimien kelat ovat kunnossa (näyttävät samaa vastusta (pieni, valitse hyvä mittari) eivätkä oio maahan), sekä samassa yhteydessä ruiskutat hapettumanpoistosprayta liittimiin. Ja käy läpi samalla tavoin myös muut johtokimppujen liittimet.

    Ja oleellinen kysymys, antaako vikakoodeja? Jos, niin ne voi suoraan osoittaa jotakin

    Älä ainakaan suoraan vaihda suutinta ennen kuin olet varma että vika on siinä.. sit jos suutin tarvitsee vaihtaa, niin kannattaa kääntyä Englannin ja USA:n ebayn puoleen, Suomessa hinnat tuppaa olemaan suolaisia.
     
  17. CC

    CC 1st gear

    Ei ole tullu kun sillai suurpiirteisesti tutkailtua piuhoja,ku pelkää et antautuuko joku paikka kokonaan ku irrottaa piuhoja.Tosiaan noi kelat vois mitata jos sieltä tulis jotain eri ohmeja.
    Toi pyydys ei ole ollu mulla kuin 1kk,ja sillä pärjää ku ajaa niinkuin vanha mummu kirkkoreissulla.
    Ny on tullu mieleen että vika kiusaa kunnolla vasta ku antaa leipää reippaasti,ihan kuin loppuis eväs tai sais ilmaa?
    Jostain jenkki foorumilta luin että ecua jäähdytettäis polttoaineella ja niis kennostoissa ois ollu vikoja.En ole edes kattonu et onko tossa semmosta ku nyt on ollu hiukan kiirus.Parin viikon päästä tarttis taas ruveta ajamaan jokapäivä niin tarttis ennen sitä hiukan tutkailla asiaa.
    Toi testeri on fiksun simppelin näkönen.Turun seudulla vaikutetaan,mutta tie vie kauemmaskin jos lokomon kuntoon saaminen niin vaatii.
    Vikakoodeista ei hajua,ei ainakaan käytön aikaisia vilahduksia anna.
     
  18. keituri mc

    keituri mc 3rd gear

  19. elcamino0365

    elcamino0365 3rd gear

    Ihan on video pätkässä isojen miesten meininki!
     
  20. jallu81

    jallu81 3rd gear


    lefan pätkät jo näinkin... ja onnittelut vielä kerran voitosta :D
     

Kerro tästä muillekin!