Morjestaminen tien päällä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Hd-hippi, 4.1.2004.

  1. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    tänään morjestin:
    tosi hienokuntoiselle vanhalle pystylamppu mersulle
    ruotsin kilvissä olleelle 60luvun puolivälin mustangille


    ja yritin nostaa peukkua minut yllättäneen vastaan tulevan 60luvun moparille (challenger?) mutta löin käteni kipeästi sivuikkunaan kun unohdin että laitoin juuri lasin kiinni. lasketaanko se nyrkin ravistus ja kivulias irvistys silti morjestamiseksi kun ajatus oli hyvä? <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/wink.gif" alt=";)" title="" />
     
  2. MudMax

    MudMax Gearhead

    Re:

    Kun itse on ajellut tuoreemmalla maasturilla vuosikausia ja nämä uudemmat ympärivuotisessa ajossa olleet ns. sporttijenkit eivät tietenkään ole moikkailleet, niin hiukan yllätti, kun sieltä on sitten lapa pystyssä hyvissä ajoin yli 40 v. wanhalle poniautolle, vaikka miun mielestä niillä on enemmän yhteistä tuohon maasturiin, ainakin ympärivuotinen käyttö sekä tiatokoneet ja muavipuskurit <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="" />
    Tietysti molemmat ovat "poniautoja" tai "sporttijenkkejä" ja wanhempi on selkeä tunnistaa harrasteAutoksi, joten siinä lienee syy.

    Tässäkin taitaa päteä wanha sääntö, että nuoremman kuuluu tervehtiä ensin wanhempaa <img class="smiley" src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="" />
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Koitin tuossa morjestaa keltaiselle Superbird:lle oikein avaamalla akkunan ja peukkua näyttämällä, vastakaikua ei tullut... Liekkö alla olleella Saksanseisojalla osuutta asiaan :/
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Re: Re:

    :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  5. NUS-50

    NUS-50 3rd gear

    joo, olihan se näköjään ihan tuttu ilmiö muillekkin että varsinkaan corvette kuskit ei morottele millekään muille jenkeille, hyvä jos toisilleenkaan.
    sitten tuntuu että ihan yleisesti harrastajien kesken, pidetään vähän ala arvoisena tai jonain b luokan autoina 80 luvun gm farmareita, vaneja astroja jne että ei sellasille kehtaa morjenstaa, jos joku vaikka näkee.
     
  6. raimo3500

    raimo3500 2nd gear

    oon lopettanu tuon ku ei oikee tuu vastausta koskaan... ainaskaan uudemmat 3gen pikcupit ei morota takaspäin.
     
  7. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Eipä nuo tuolle pontiacille (pitkäkatto) morjesta kun harvat, mutta dartille taas sitten huomattavasti useemmat. Eipä sillä, käyttishän tuo tietysti on. Ite pyrin morjestaa kaikille jenkeille ylleensä.
     
  8. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    olen kyllä sanonu aikasemminkin,mutta miksi moikkaamaan kaikille amerikan ihmeille?
    ei joku vojakkeri/sämpylä kaprise yms ole yleensä mikään harraste auto?
    anteeksi oma "hölmöyteni" ,kun en millään jaksaisi oikeasti tervehtiä jotain saatanan neon kuskeja.
     
  9. jorkki107

    jorkki107 Gearhead

    korjaan vähän.

    tervehdin toki takasin jos tajuan
     
  10. capri30S

    capri30S 1st gear

    Itse morjestan harrastejenkeille, mutta en tuoreemmille käyttöjenkeille, niistä harvemmin lapa nousee takasin.
     
  11. Letku

    Letku 3rd gear

    Eli siis hyvin vähän... :poff:
     
  12. jorkki107

    jorkki107 Gearhead


    joo puoli valoilla mennään :poff:
     
  13. 0132

    0132 Gearhead

    Sen oon nyt huomannu kun ukon pornstarterilla ajellu, että kun sieltä nostaa lapasta ameriikanihmeille niin ei tuu pahemmin vastakaikua. Tokkopa sitä niin helposti havannoikaan tuollasesta "normi"autosta. Kun taas nappisilmällä liikenteessä ollessa nousee hanska takaspäin lähes aina ja joskus jopa ilman omaa aloitetta.

    Vanhemman luokan ämericän vehkeille sitä tulee lähinnä nosteltua. Toki myös nappisilmille, kuplille sun muille hienoille laitteille.
     
  14. Hulaman

    Hulaman 3rd gear

    Mää morjestelen museoiän ylittäneille ajoneuvoille. Jos jonkun tuoreemman kuski morjestaa, niin morjestelen takas, jos honaan.
     
  15. MJF

    MJF Double Gearhead

    Mulla tuo moikkailu keskittyy vanhemman aikakauden laitteisiin, ei minkään valmistusmaan mukaan. En nosta Hiace-kuskeille kättä, enkä siis uudempien vanien kuskeillekaan :eek:
     
  16. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Morjenstan kaikkia jenkkiautoja, jotka ovat 1980-luvulta tai vanhempia. Myös uudempiakin, jos tilanteeseen sopii.

    Mutta, mutta: poikkesin vuosi takaperin heittämässä sellaisen "itse järjestetyn" cruisingin Loviisassa Plymouthillani täältä Lahdesta päin. Vastaan tuli valkoinen Mustang vm. noin 1968. Ratissa ollut herra ei vaivautunut morjenstamaan takaisin, vaikka olin parkissa kadun varressa ja hän ajeli vastaan noin 20km/h. Ehkä autoni oli - muka - liian vähäarvoinen Mustangin rinnalle?

    Minusta ei ole varaa merkkierotella automerkkejä ja -malleja niin, että aletaan morjenstamaan merkeittäin: Harrastuspiirimme on niin pieni, että kuulukoon autot sitten Chrysler, GM, Ford tai AMC -ryhmiin, niin meidän kannattaa morjenstaa toisiamme yhteisen päämäärämme ja harrastuksemme hyväksi.
     
  17. 540cid

    540cid 1st gear

    Hyvä topikki kun aiheuttaa kannanottoja moneen suuntaan ja moni pohtii oman auton statusta. Missä se raja morjestamiselle sitten menee lienee jokaisen omassa harkinnassa. Eipä oo tullu ajateltua ihmeemmin vaikka tuli ajeltua 10 vuotta -91 transulla, se tuntui ehkä liian "uudelta" että olisin vanhemmille ilennyt morjestaa.
    Herätys asiaan tuli kun kohta alla- 72 muskeli, kohtuu huomiotaherättävä uskoisin.. Sillä kun pääsee ajelemaan niin pitänee morjestella sit muillekin tai vastata morjestuksiin. Tuo vanihomma on vähän rajoilla, en oo osannut niitä huomioida oikein koskaan. Jenkki se joka tapauksessa olla pitää, ja jos on GM niin aina parempi..
     
  18. Haikara

    Haikara 1st gear

    Morjestan jenkkejä, jotka luokittelen itse harrastuskalustoon kuuluvaksi. Käyttövaneja ja koreanservoletteja jne.käyttiksiä en morjestele.

    Hienoja autoja valmistusmaahan ja tyylisuuntaan katsomatta peukutan toki:)
     
  19. Remu63

    Remu63 1st gear

    Itse kun ajelen noihin ryhmiin kuulumattomalla jenkillä niin morjestan kaikkia jotka 70-lukua vanhempia valmistusmaasta riippumatta.Uudempia tapauskohtaisesti jos luokittelen harrastevehkeeksi.Ja tietty takaisin morjestan muillekin sikäli kun ehtii.
     
  20. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Valitan Remu63, että en suppean tietämykseni vuoksi huomannut muita jenkkimerkkejä mainita, mutta täydennän luetteloon kuuluvaksi myös muut merkit - tietysti. Ja oikeassa olet, että muitakin harrasteautoja on tietenkin hyvä moikata valmistusmaahan katsomatta: kaikilla meillähän on omat intressimme ja haasteemme noiden vekottimien parissa.
     

Kerro tästä muillekin!