Autovalokuvaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Elky70, 1.1.2012.

  1. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Samyangeista puheenollen, niin hintaansa nähden päteviä. Manuaalisuus voi joillekkin joille se ei ole tuttua puuhaa vähän hankala tottua aluksi, mutta harjoitus tekee mestarin, tai ainakin paremmaksi.

    Ite oon tässä miettinyt nyt kun taas keskustelua on ollut niin noista bordeista kuviin... eli "kehykset". Ja nytte ku tuli sopivasti juttua tosta photarin automatisoinnista niin eihän tuo iso urakka ois vääntää kaikki kuvat kehyksillä... Se vaan tuo yhden työvaiheen lisää. Ellei sit vaan tyydy siihen että tapahtumakuvat erikseen ja taiteelliset kuvat sitte kehyksillä.

    Ja sitte noista selaimien väriskaaloista yms niin kaikkihan tietävät että chrome kusee siinä suhteen vähäsen, et jos haluaa värien toistuvan selaimessa parhaiten niin FF taikka sitte tuunailee chromea vähän aikaa kuntoon ja toivoo että se pysyy sitten kanssa kunnossa...

    http://www.binaryturf.com/enable-color-management-google-chrome/
     
  2. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Laitetaans taas muutama kuva!

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  3. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Elkyn pyynnöstä laitetaan tää seuraavakin kuvausprojekti esille. Tää on vielä hiukka kesken mutta laitetaan sit joskus lisää....


    Coronet... Dotsi on komee auto!

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. Elky70

    Elky70 Gearhead

    WAU! Tosi hyvän näköinen setti!
     
  5. Zege

    Zege 3rd gear

    No huh :eek: nyt alkaa kyllä olla erittäin pro settiä.
     
  6. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Nättejä on.
     
  7. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Kitoos! Pakko myöntää, onnistui hyvin. Mutta mikäs siinä onnistuessa ku on komeet mallit. Buicki ja Dotsi on livenäkin upeita. Kiitti omistajille ku jaksaa kattella sitä kameroiden ja salamoiden kanssa sekoilua. Hiemanhan noi kuvasarjat on vielä vajavaisia mutta otetaan lisää ku kerkee.
     
  8. DamnNoNamesLeft

    DamnNoNamesLeft 2nd gear

    Hianoi kuvii Tulilangalt! 8)

    Pistetään nyt itekkii yks..
    [​IMG]
     
  9. Tupis

    Tupis 3rd gear

  10. Elky70

    Elky70 Gearhead

  11. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Jos kalansilmää kahtelet niin suosittelen saman firman 8mm:stä,jollet ylläty niin ainakin järkytyt hinta laatusuhteesta :D
     
  12. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    On tämä kuvausharrastus aika luupäistä...

    Eli itseltänihän ensin varastettiin ensimmäinen Canon 50mm 1.8 -kiinteä objektiivi, ostin tilalle toisen. Se meni hajalle, sen verran kuitenkin ennätin testailla että havaitsin sen aivan erinomaisen hyväksi. Nyt sitten ostin kolmannen, toivottavasti tämä toimii. On ainakin Mint in box että toiveita on.

    Mutta se luupäisyys on sitä että tuosta (EF) linssistä on kaksi versiota, vanhempi Mk1 jossa on metallikiinnitys sekä uudempi, muovisempi joka on optisesti ihan yhtä hyvä. Ensimmäinen versio on luonnollisesti vaikeampi löytää ja käytännössä myös kalliimpi kuin uudempi versio uutenakaan. Ja tottakai minun piti saada juuri sellainen, ei voi mitenkään järjellä selittää muttamutta, kun se vaan tuntuu paremmalta. Tämä on varmaan sitä harrastamista. Pitää lohduttautua vaikka sillä että jos tuo nyt tosiaan on yhtä hyvä kuin miltä koekuvaustan perusteella vaikuttaa niin kyllä tuosta pitäisi saada omansa pois, eipä noita ykkösversioita MIB-kunnossa tunnu löytyvän helposti suuresta maailmastakaan, tai tässä on pari jotka myytiin hiljattain Ebayssa:
    Canon 50mm Mk1 1
    Canon 50mm Mk1 2

    Muutenkin nuo primet ovat ruvenneet kiinnostamaan. Toinen ostos (jota valitettavasti myöskään en ole vielä ennättänyt testailla) oli EF 85mm 1.8, tämmöinen:
    Review
    Valovoimaa noilla on varsin mukavasti ja toinen etu on että ovat kevyitä, pitää vielä hankkia ainakin joku laajakulma (28mm?)..
     
  13. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Sitte on tietysti vielä tämä versio olemassa:[​IMG]

    50mm 1.8 mk III L

    8)

    On muuten pirun hyvä hintalaatu tuossa 50mm:ssä 1.8! Silloin mulla oli vielä Canoni niin pääsääntöisesti se oli nokalla, mutta sillon en vielä pahemmin autoja kuvannutkaan... :(
     
  14. buickadi

    buickadi Gearhead

    Tuossa yksi mitäänsanomaton kuva jota photosoppailin niin alkoi näyttää jo omiin silmiini ihan kelvolliselta
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  15. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Öö, tuota juu. Mainittakoon kuitenkin että 1.4-valovoimaista mietin vakavasti, 1.2 taas on ihan eri hintaluokkaa joten sitä en harkinnutkaan. Mutta olen silti tyytyväinen että löytyi tuo Mk1.

    Crop-rungolla tuota 50mm ei tullut kyllä paljoakaan käytettyä mutta nyt kun on tuo Full frame niin se on paljon käyttökelpoisempi. Kumma juttu muuten, crop-digitaaleja olen käyttänyt noin kymmenen vuotta mutta silti, kun ostin /(halvan) käytetyn 5D Mk1:n niin polttovälien suhteen tunne oli kuin olisin tullut takaisin kotiin. Nyt muutaman kuukauden ajan olen käyttänyt 5D:tä näyttelyissä/kokoontumisissa (= mikäli ei ole tarvetta nopeudelle) ja 7D:tä sitten kilpailuissa.
     
  16. Tulilanka

    Tulilanka 3rd gear

    Ja se juuri onkin tärkeintä, että omaan silmään sopii. Silloin siitä tulee persoonallista ja tekijän itsensä "näköistä".

    Eikä toi pahasti munkaan silmään kirvele. Dramaattinen taivas jossa kova kontrasti. Hyvät värit!
     
  17. buickadi

    buickadi Gearhead

    Juuri tua taivas oli se joka houkutti photosoppaukseen ja sitte vähän karkas mopo käsistä
     
  18. demonax

    demonax 1st gear

    Käännä kuvaa vielä hieman vastapäivään, niin että horisontti on suorassa.
     
  19. Elky70

    Elky70 Gearhead

    Kuten Tulilanka sanoikin tärkeintä on et se omaan silmään näyttää hyvältä... ja jos sen verran saa kommentoida/kehitystä niin saisko tuota horosintin ja taivaan välissä olevaan "palkoa" pienemmäksi? Taivas on kyl ihan ehoton!
     
  20. kautsi

    kautsi 3rd gear

    Hieno toi Buickadin shopattu kuva.
     

Kerro tästä muillekin!